Repas čapov/ramená prednej nápravy
Repas čapov/ramená prednej nápravy
Zdravím Vás,
na fóre značky auta, ktorého som majiteľom som sa dočítal, že existuje možnosť vykonať repas čapov na ramenách prednej nápravy. Bol by som rád, keby som tu na fóre našiel niekoho, kto má s takýmto repasom nejaké skúsenosti a vedel by mi povedať, či sa repas čapov oplatí, alebo mám radšej kúpiť nové ramena. Samotné čapy v ramenách vymeniť nemôžem, keďže to nie je technicky možné. Priatelia z fóra značky majú skúsenosti, že nech sa kúpia akékoľvek ramená (TRW, Meyle, Lemforder...), vydržia ledva 15000 km, poprípade začnú klepať už po cca 1 roku. Naopak jeden CZ člen fóra prišiel s touto možnosťou, kde mu firma za 1800 CZK,- spravila repas čapov a veľmi si to pochvaľuje. Spravil síce iba 10000 km zatiaľ, no pri rutinnej skúške nie je cítiť absolútne žiadnu vôľu v čapoch. Tá firma do čapov tlačí nejaký polymér - polyamid B6.
Pokiaľ by sa našiel niekto, kto má nejaké osobné skúsenosti alebo aj skúsenosti známych, budem rád ak sa s nimi podelí. Na západnom Slovensku v okolí BA, SC, PK, MA som našiel nejaké firmy, ktoré sa aj repasu čapov tomu venujú. Lenže z mojich známych nemá nikto s týmito firmami žiadne skúsenosti a nenechali si robiť ani repas čapov. Osobne by som dal radšej tých 100-150€ za repas pôvodných ramien, ako kupovať iné ramená, ktoré by ma vyšli na 350€ a viac za oba kusy.
na fóre značky auta, ktorého som majiteľom som sa dočítal, že existuje možnosť vykonať repas čapov na ramenách prednej nápravy. Bol by som rád, keby som tu na fóre našiel niekoho, kto má s takýmto repasom nejaké skúsenosti a vedel by mi povedať, či sa repas čapov oplatí, alebo mám radšej kúpiť nové ramena. Samotné čapy v ramenách vymeniť nemôžem, keďže to nie je technicky možné. Priatelia z fóra značky majú skúsenosti, že nech sa kúpia akékoľvek ramená (TRW, Meyle, Lemforder...), vydržia ledva 15000 km, poprípade začnú klepať už po cca 1 roku. Naopak jeden CZ člen fóra prišiel s touto možnosťou, kde mu firma za 1800 CZK,- spravila repas čapov a veľmi si to pochvaľuje. Spravil síce iba 10000 km zatiaľ, no pri rutinnej skúške nie je cítiť absolútne žiadnu vôľu v čapoch. Tá firma do čapov tlačí nejaký polymér - polyamid B6.
Pokiaľ by sa našiel niekto, kto má nejaké osobné skúsenosti alebo aj skúsenosti známych, budem rád ak sa s nimi podelí. Na západnom Slovensku v okolí BA, SC, PK, MA som našiel nejaké firmy, ktoré sa aj repasu čapov tomu venujú. Lenže z mojich známych nemá nikto s týmito firmami žiadne skúsenosti a nenechali si robiť ani repas čapov. Osobne by som dal radšej tých 100-150€ za repas pôvodných ramien, ako kupovať iné ramená, ktoré by ma vyšli na 350€ a viac za oba kusy.
Re: Repas čapov/ramená prednej nápravy
ake auto?
Jedná sa o Rover 75.
//
2,0 CDT 85kW
//
2,0 CDT 85kW
motor ?
//autoeditácia príspevku (21 Júl 2015, 21:36)
//autoeditácia príspevku (21 Júl 2015, 21:36)
Mimochodom, motorizácia je úplne nepodstatná, keďže vo všetkých verziách sú jeden a tie isté ramená.
http://www.rimmerbros.co.uk/Item--i-GRID001541
http://www.rimmerbros.co.uk/Item--i-GRID001541
jedno to neni lebo diesel je tazsi... tam by som repas moc neriskoval...
tak ci onak na nove mas zaruku... takze tych 15k kludne reklamuj... lemforderi alebo meyle zosilenene ak sa robia na tvoje auto.
no ale na slovenskych cestach aj tak jedno,.
tak ci onak na nove mas zaruku... takze tych 15k kludne reklamuj... lemforderi alebo meyle zosilenene ak sa robia na tvoje auto.
no ale na slovenskych cestach aj tak jedno,.
Naftová verzia je proti benzínovým 2.0 V6 a 2.5 V6 ťažšia o zanedbateľných 40 kg (1485 kg VS 1445 kg). Zosilnené ramená nemá žiadny výrobca (dvaja členovia z fóra už skúšali zháňať aj na anglickom fóre a aj priamo u predajcov). Člen z CZ má tie čapy repasované na svojej R75 2.5 V6 a ako som písal, v čapoch nie je po 10000 km absolútne žiadna vôľa. No pri nových ramenách rôznych výrobcov sa majitelia áut sťažujú na kvalitu, ktorá je mizerná. Preto nad touto možnosťou seriózne premýšľam.
-
Arkaz
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Cenovy rozdiel medzi repasom a novymi 200€. Na co cakas? Ber repas a skusis. Verim tomu ze repas vydrzi min tych 15K .
Tých 150€ je už cena repasu a taktiež demontáž a montáž ramien na auto vo firme, ktorú som si dnes vyhliadol. Skúsim ešte niekde nájsť niekoho, kto takýto repas má a podľa toho sa rozhodnem. Rozhodne ma to vyjde oveľa lacnejšie, ako kupovať nové diely.
-
Arkaz
Addict
A co tak dat si to zrepasovat a rovno tam dat silentbloky powerflex? Myslim ze ich vydrz je niekolko nasobna
mozes potom postnut tu firmu ktora ti to robi ? d.
viem ti dat ramena nove, P+L TRW za 250€ oba dokopy...Noobsz DJ napísal:...Osobne by som dal radšej tých 100-150€ za repas pôvodných ramien, ako kupovať iné ramená, ktoré by ma vyšli na 350€ a viac za oba kusy.
/// cena uz aj s postou ku tebe domov
-
Arkaz
Addict
Ja mam nakup v elite lamforder lava a prava strana spolu za cca 265€
Tie Lemforder sú kvalitatívne na vyššej úrovni ako TRW či Meyle, no stále sú na tom veľmi zle čo sa životnosti týka (skúsenosť členov klubu). Ja mám na aute ešte nejaké OEM ramená s vyrazeným štítkom MG/ROVER. Auto mám 3 roky a za tú dobu som musel dva krát meniť zadné uloženie ramien. Budúci týždeň idem do jedného servisu, kde robia repas tých čapov a zistím, aký materiál používajú na výplň čapu a akým spôsobom ho do čapov tlačia. Podľa toho sa rozhodnem, či risknem ten repas, alebo radšej kúpim celé ramená.
lemforder isiel za posledne roky s kvalitou dole a s cenou hore.. co sa tyka capov, ja by som nic ine ako TRW nebral...Arkaz napísal:Ja mam nakup v elite lamforder lava a prava strana spolu za cca 265€
/// lemforder obe ramena dokopy 230€
treba brat este do uvahy, ze sa tam dokupuju este tie drziaky ramien o silentblokom.. za jeden kus cca 25€ a potrebujes 2 kusy