Problemy s autorizovanym servisom - Mazda 6

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
cheeseburger
Light Star
Light Star

Problemy s autorizovanym servisom - Mazda 6

Príspevok od používateľa cheeseburger »

Ahojte, chcel by som sa spytat na jednu vec. Davnejsie mi na parkovisku cuchol nejaky dobrak auto, riesil som to cez havarijnu poistku, kde mi striekali dvere + blatnik. Zial do odtiena sa netrafili uplne presne a je to strasne vidno, auto uplne jak skladacka. Zial zacal som to riesil trochu neskoro, a kedze uz bola udalost ukoncena, nedala sa dorobit obhliadka. Preto som to nahlasil ako novu udalost, idem na obhliadku. Co ma vsak zaujima, bude poistovna riesit servis, kde to robili a vymahat od nich peniaze za zly nastrek? Dakujem za odpoved.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Zly odtien farby - poistovna

Príspevok od používateľa Fabo »

Preco to nevyriesis ako reklamanciu?
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

urcite to riesit ako reklamaciu.. mali by ti auto opravit a nie prestriekat inym odtienom... skus dat fotku, nech vidime co sa to podarilo :D
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Farbu miesa robot, ako nemohli trafit farbu?
Fuxxo
Darca
Darca

Farbu miesa robot? Podla toho co som videl ja, tak farbu miesa, ale len rozmiesava v plechovkach. Ja fungujem tak, ze ked poznam kod farby, dam ho clovekovi, a on miesa davkuje jedotlive odtiene podla receptu a mnozstva pozadovanej farby... Ked odtien neviem, tak hladame vo vzorkovniku a ked nenajdeme zhodu, tak jedine spektrometer...
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

Farbu moze miesat stroj (nie robot) podla kodu farby, ktoru ma v databaze. V pripade, ze tomu tak nie je tak sa farba miesa "rucne" na citlivej vahe, kde sa pridava presne mnozstvo pigmentu. Z praxe mozem povedat, ze ak ma auto viac ako 2 roky a nie je garazovane (farba je vystavena poveternostnym vplyvom) tak aj keby ti namiesali odtien presne podla kodu farbu bude rozdiel vidiet. Najviac je odchylka viditelna vo farbach s vysokym obsahom pigmentu (syte farby). Spektrometer je v tomto pripade velkou pomockou priblizit sa k lepsiemu vysledku ale najdokonalejsie je aj tak trenovane oko lakyrnika alebo cloveka, ktory sa do farieb rozumie a vie co a ako ma pozerat.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

test napísal:Farbu miesa robot, ako nemohli trafit farbu?
Mne takto pokazili farbu na prvom Focuse ST, co som mal priamo v Summite, v Bratislave na Zlatych Pieskoch. Mas pravdu. Farbu miesa pocitac, ale je potrebne, aby spravnu formulu na farbu zadal clovek, plus je potrebne brat ohlad na to, ze ostatne diely uz maju za sebou nejaku zivotnost, a samozrejme, ak su to komplikovane farby ako ma napr. Ford oranzovu metalizu pre ST, ci zelenu metalizu pre RS, tak lakernik by mal vediet robit aj s tzv. pristrekom, aby sa trafil co najlepsie.

Ja som sa nechal odbit, a urobil som chybu. Prvykrat som to reklamoval, tak striekali este raz. Druhykrat som to akceptoval, lebo uz som nemal nervy cakat na auto.
cheeseburger
Light Star
Light Star

Volal som do poistovne, tam mi typek povedal, ze si mam nahlasit ako novu skodovu udalost, lebo uz bola ta povodna uzavreta, a nedala sa urobit doobhliadka. Tak som dal na nich, kedze nemal som zatial skusenosti s takou situaciou. Prikladam foto
Fuxxo
Darca
Darca

cheeseburger napísal:Volal som do poistovne, tam mi typek povedal, ze si mam nahlasit ako novu skodovu udalost, lebo uz bola ta povodna uzavreta, a nedala sa urobit doobhliadka. Tak som dal na nich, kedze nemal som zatial skusenosti s takou situaciou. Prikladam foto
tak na tej fotke vidno vies co asi...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

fuxxo: ved lava strana od B-stlpika je tmavsia ako prava :)
Fuxxo
Darca
Darca

RATZINGER666 napísal:fuxxo: ved lava strana od B-stlpika je tmavsia ako prava :)
ale hybaj niekde s takou fotkou.. ved tam vidim pixely pre boha...
kubaj
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa kubaj »

Fuxxo napísal:
ale hybaj niekde s takou fotkou.. ved tam vidim pixely pre boha...
Na to aby človek videl, že polovica auta je tmavšia ako druhá nepotrebuje človek nejaké super rozlíšenie.
cheeseburger
Light Star
Light Star

Tak pojde to nakoniec cez servis, len sa obavam, ci to bude lepsie, ta farba je dost problemova :( Chcelo by to najst servis, kde uz s touto farbou maju skusenosti.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Co je na tej farbe zvlastne? Predsa to je farba Mazdy s kodom napriklad LP2D9. Toto je kod zo stitku auta alebo z velkeho technicaku. Toto sa natuka a stroj automaticky namiesa tuto farbu, tuzidlo, neskor sa pouzije lak. Ja vo farbe problem nevidim. Bud to pri striekani mali zle namiesane alebo ta tvoja farba auta je uz strasne vytahana od slnka.

To striekali v origo servise Mazda?
cheeseburger
Light Star
Light Star

Farba vytahana nie je, auto ma najazdene malo 15k, a vacsinou stale stoji v garazi, v zime nejazdene. No cital som na ceskom mazda fore, ze ta farba sa strieka viac krat pod roznymi uhlami, a ze nejaky typci to odmietli striekat, pretoze mali podobnu farbu na nejakom mercedese a trafili sa az na 7x . Neviem som v tejto oblasti amater, neviem ako sa to strieka, ci to je fakt zlozite alebo boli v tej lakerni neschopni. Ano bol to origo servis.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

ide o to, že napr aj vw koncern má síce kód farby, ale aj stroj na mašine, ktorá to mieša uvádza ešte pred miešaním POZOR! kód farby má viac odtieňov! a ak toto netrafíš tak potom vznikne to čo máš na fotke. V striekaní problém nevidím, keby bola farba svetlejšia alebo miestami bol iný odtieň tak ano, ale toto bola zle trafená farba. Alebo ozaj len, že by bola origo farba vyblednutá.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

vyblednut tak nemohla na novom aute..mozno na 15 rocnom strati metaliza svoje caro
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

nikdy nevieš, ja som napr. neveril svojim očiam, keď som na každom druhom aute v holandsku videl odpadávajúci lak. A týždeň dozadu som si všimol, že sa už lúpe aj na mojom 7 ročnom, nikdy nebúranom aute. Tie dnešné prd farby s ekologickými normami stoja za materinu belú.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

velky vplyv ma aj to ako a kde boli tie auta umyvane, v holandsku zrejme malokto umyva auto rucne
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Skor v Holandsku vidim problem soli od oceanu.
Napísať odpoveď