Pomalé PC aj po preinštalovaní windowsu
Pomalé PC aj po preinštalovaní windowsu
Ahojte tento problém mám už asi 3 dni. Najskôr to začalo tým, že mi začal sekať zvuk na youtube a sekal zvuk aj keď som pozerala Tour de france ale nie vždy ale pc zvuky išli pekne. V pc som už aj tak mala veľa kravín, tak som preinštalovala windows. Mám win 7. Stále to robí, no pc je stále pomalý ako bol aj so starým windowsom. V pc mám nainštalované len ovládače, AVG, Nero 2014, CCleaner, Adobe reader a firefox. Aj internet mi často vypadáva a už neviem čo s tým. Už som nervózna ako ježko.
Ďakujem
Procesor Core i5 2300 2.8 Ghz Sandy Bridge
Operačná pamäť 6144 MB DDR3
Pevný disk 1000 GB SATA 7200 rpm
Optické mechaniky DVD-RW Double Layer LightScribe - vypaľovanie obrázkov pomocou Laseru
Grafická karta nVidia GeForce GT440 3320 MB
Sieťové karty LAN 10/100/1000 Mbps, WiFI 802.11 b/g
Zvuková karta Intel High Definition Audio 7.1
Ďakujem
Procesor Core i5 2300 2.8 Ghz Sandy Bridge
Operačná pamäť 6144 MB DDR3
Pevný disk 1000 GB SATA 7200 rpm
Optické mechaniky DVD-RW Double Layer LightScribe - vypaľovanie obrázkov pomocou Laseru
Grafická karta nVidia GeForce GT440 3320 MB
Sieťové karty LAN 10/100/1000 Mbps, WiFI 802.11 b/g
Zvuková karta Intel High Definition Audio 7.1
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Re: Pomalé PC aj po preinštalovaní windowsu
A formátovala si C-čko ?
To by mal spraviť automaticky pri inštalovaní windowsu ak sa nemýlim. Alebo nie?
//autoeditácia príspevku (25 Júl 2015, 18:36)
Jasné je tam windows old takže nie.
//autoeditácia príspevku (25 Júl 2015, 18:40)
Tak to mám sformátovať a nainštalovať znovu?
//autoeditácia príspevku (25 Júl 2015, 18:36)
Jasné je tam windows old takže nie.
//autoeditácia príspevku (25 Júl 2015, 18:40)
Tak to mám sformátovať a nainštalovať znovu?
-
K-u-b-i-a-k
Addict
No určite áno. Sprav si bootovacie dvd alebo usb a pri inštalácii formátni disk C 
Dobre díky CD s Win mám. Tak potom by už malo byť všetko ok?
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Malo by, skús a napíš 
Díky za pomoc človek sa najlepšie naučí na vlastných chybách. 
//autoeditácia príspevku (26 Júl 2015, 10:38)
Stále mi to robí. Hocikedy ma odpojí od wifiny dlho načítava facebook a aj myška seká keď sa len tak pohybujem po ploche. Blbne to celé ja už neviem čo s tým.
//autoeditácia príspevku (26 Júl 2015, 10:52)
S kamarátom sme to len vyčistili stlačeným vzduchom ale tým to podľa mňa nebude lebo stlačený vzduch je robený práve na takéto čistenie.
//autoeditácia príspevku (26 Júl 2015, 10:38)
Stále mi to robí. Hocikedy ma odpojí od wifiny dlho načítava facebook a aj myška seká keď sa len tak pohybujem po ploche. Blbne to celé ja už neviem čo s tým.
//autoeditácia príspevku (26 Júl 2015, 10:52)
S kamarátom sme to len vyčistili stlačeným vzduchom ale tým to podľa mňa nebude lebo stlačený vzduch je robený práve na takéto čistenie.
Ja len tak pre istotu... V BIOSe si nastavila bootovanie z CD a tak spustila inštaláciu? Lebo poznám aj takých co inštalovali cez starý win a machrovali že boli pri tom na FB 
Odkiaľ si pepuss ?
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
a po preinštalovaní ste nainštalovali ovládače ? hlavne chipset a grafiku.
windows som instalovala cez boot menu ano bootoval mi to pekne ano chipset som nainstalovala a vsetky ovladace som zo zvolena ale podla mna to moze byt nejaky vadny komponent kamarat mal napr vyduty kondenzator na zakladnej doske
:D:D tak sme kupili novu MB a vsetko islo tento pc ma este vydrzi nie je to az taka starina len neviem prist na to kde je chyba
//autoeditácia príspevku (26 Júl 2015, 11:19)
Je pravda ze mam prasknuty subwoofer na reprakoch ale to by nespomalilo chod celeho pc
//autoeditácia príspevku (26 Júl 2015, 11:19)
Je pravda ze mam prasknuty subwoofer na reprakoch ale to by nespomalilo chod celeho pc
-
hrban
Addict
na iných zariadeniach ide internet normálne? (len aby sme vylúčili chybu internetu).
ak teda je windows nainštalovaný aj s ovládačmi, hľadal by som chybu najskôr na disku. Skontroluj disk cez HDtune, odfoť kolonku health, a sprav error scan, hlavne nesmie byť zaškrtnuté políčko quick scan. Scan bude trvať možno hodinu+ takže neni potrebné pri tom sedieť.
ak teda je windows nainštalovaný aj s ovládačmi, hľadal by som chybu najskôr na disku. Skontroluj disk cez HDtune, odfoť kolonku health, a sprav error scan, hlavne nesmie byť zaškrtnuté políčko quick scan. Scan bude trvať možno hodinu+ takže neni potrebné pri tom sedieť.
Ano aj na mobile aj na tablete ide internet v pohode
//autoeditácia príspevku (26 Júl 2015, 11:47)
//autoeditácia príspevku (26 Júl 2015, 20:27)
Nič nenašiel.
//autoeditácia príspevku (26 Júl 2015, 11:47)
//autoeditácia príspevku (26 Júl 2015, 20:27)
Nič nenašiel.
-
hojko
Site Admin
Windows je tam nahodeny bez formatovania, takze tazko hovorit o preinstalovani. Kludne tam mozes mat virus, spyware, zmenene DNS servre, moznosti je kopa. Skus to oskenovat cez program Malwarebytes Antimalware, ze ci nieco najde. Ak si pripojeny cez kabel, tak si daj siete a v nastaveni sietovej karty pozri, ze ci nemas uvedene nejake DNS servre. To iste sprav, ak sa pripajas cez wifi z pocitaca.
Windows som tam nainstalovala druhykrat po upozorneni a sformatovala som C-cko pri instalovani noveho windowsu a stale to robi. Precitaj si vyssie moje prispevky 
//autoeditácia príspevku (27 Júl 2015, 11:31)
Nič nenašiel.
//autoeditácia príspevku (27 Júl 2015, 19:36)
Nemám na to už nervy PC som dnes odniesla do servisu tak vám zajtra napíšem čo tam bola za chyba
//autoeditácia príspevku (29 Júl 2015, 15:39)
Nerozumiem tomu oni len preinštalovali windows a všetko je v pohode a popri tom som tento windows inštalovala asi 3x a vždy bez problémov.
//autoeditácia príspevku (27 Júl 2015, 11:31)
Nič nenašiel.
//autoeditácia príspevku (27 Júl 2015, 19:36)
Nemám na to už nervy PC som dnes odniesla do servisu tak vám zajtra napíšem čo tam bola za chyba
//autoeditácia príspevku (29 Júl 2015, 15:39)
Nerozumiem tomu oni len preinštalovali windows a všetko je v pohode a popri tom som tento windows inštalovala asi 3x a vždy bez problémov.
-
hrban
Addict
možno vadná inštalačka. Alebo si nemala posťahované updaty.
ak sa smiem spytat, co si uctovali za preinstalovanie?pepuss napísal: Nerozumiem tomu oni len preinštalovali windows a všetko je v pohode a popri tom som tento windows inštalovala asi 3x a vždy bez problémov.
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Odhadujem cca 30€
-
hojko
Site Admin
Cena za reinstall v servise za bezne pohybuje 50-70 eur.
15€ chlapci a este mi aj vsetko zalohovali
//autoeditácia príspevku (30 Júl 2015, 14:33)
a co sa tyka toho internetu tak mi povedali ze HP dava nekvalitne wifi karty a aj im hafrovala wifina tak sa museli pripojit cez kabel tak ked bude zase nejaka financna injekcia tak si pojdem kupit wifi kartu a problem vyrieseny
//autoeditácia príspevku (30 Júl 2015, 14:33)
a co sa tyka toho internetu tak mi povedali ze HP dava nekvalitne wifi karty a aj im hafrovala wifina tak sa museli pripojit cez kabel tak ked bude zase nejaka financna injekcia tak si pojdem kupit wifi kartu a problem vyrieseny