F1 2015

O športe...
Pascalwb
Addict
Addict

Re: F1 2015

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Podla mna to je stale to iste, ked bol Shumi, vsetci nadavali, ze stale vyhrava tak ako mercedes teraz. A praveze auta teraz by mali byt tazsie ovladatelne ako predtym. Menej pritlaku, bez trakcnej kontroli, vacsi krutiaci moment atd.

Strata divakov bude skor v tom, ze v mnohych krajinach to preslo na platene tv, tak isto ako u nas a ludia co to pozerali len tak v nedelu si koli tomu nebudu platit. Naopak v USA bol narast divakov.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Ja si myslim ze to je stale o skille a aj to tak dlho bude...ide o skill teamu. Je okolo toho kopec ludi co sa mozu podielat na vyhre. Nazor, ze pilot je tam na vyse je cudny, kedze moze byt super monopost, no ked do neho posadis Jozka z Vysnej Niznej tak to nevyhra, prirodzene. Ci uz pilot, alebo cela rezia a taktizovanie teamu, pit-stop, vyvojari monopostu a technici, kadejaky inzinieri...vsetci sa podielaju na to ako v konecnom dosledku dopadne ich team/jazdec. Cize je sa na co pozerat a co obdivovat. Niektore dnesne vymozenosti tomu davaju este viac zaujimavosti...ako pouzivanie DRS a ERS, myslim si, ze v podstate to na jednej strane je zlahcenie, ale pilto musi byt ochotny viac riskovat a podobne.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

F1 ma dlhe roky nebavila, nebolo to mozno ani o dominancii niektoreho jazdu ci timu, ale unudilo ma to. Uz som sa toho upozeral az, az. Ak chcem nieco pozriet, tak je to MotoGP, tam sa ponahanaju dostatocne. Pri F1 mi vadili tie srandy ako Singapur, Cina, Abu Dabi, Bahrajn, Malajzia ci Rusko, posun divoke vysielacie casy a teraz aj prechod na platenu TV. Ak by to bolo free, tak pri zlom pocasi by som si nejaku velku cenu pozrel, ale urcite nieco stylom, aby som vstaval o siestej rano na Australiu (ci kedy to zacinalo).
Pascalwb
Addict
Addict

Mna zas motorky absolutne neberu. Auta ci uz Blancpain, lemans, wrc, f1, si rad pozrem ale motorky, to je take meh.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Pascalwb napísal:Strata divakov bude skor v tom, ze v mnohych krajinach to preslo na platene tv
V tom odkaze sa spominalo Nemecko kde prave vysielaju F1 (aj) neplatene kanaly, takze tym to nebude.
Pascalwb napísal:Podla mna to je stale to iste, ked bol Shumi, vsetci nadavali, ze stale vyhrava tak ako mercedes teraz.
Ano, niektore roky malo Ferrari bezkonkurencne auta, ale mnoho rokov konkurenciu mal, napr. ked vyhral Villeneuve a neskor Hakkinen, taktiez ked sa im to nepodarilo, bolo to pomerne vyrovnane a mnohokrat Schumacher vyhral aj vdaka bezohladnej jazde, pamatam si ako zvalcoval krajana Frentzena, ci prave Villeneuve-a, aj ked vtedy sa mu to nepodarilo, dlho si potom aj nemecki komentatori z toho robili srandu, dokonca mali male modely F1 a simulovali ako do neho vrazil. Vlastne mu toho mnoho odpustili, len preto ze to bol Schumi a pre sledovanost.

Problem teraz okrem platenej tv je to, ze jeden tym bojuje sam so sebou, predtym, aj vdaka nenavidenej timovej rezii a blokovani Barrichella, bojovali rozne timy a predsa to bolo zaujimavejsie.

BTW prave dnes to je celkom zaujimave, po dlhom case som si to zapol, Ferrari vpredu, Hamilton vzadu, aj ked uz sa dotiahol, no opat vdaka tomu ze ho Rossberg vytlacil z trate, aj ked je to mozno diskutabilne, ale aspon par peknych predbiehaciek bolo. Len skoda tej kvality zaznamu na nete, ako by som sa vratil o 10 rokov v case, minimalne, ak mate lepsiu kvalitu, mozete mi poslat spravu.

//autoeditácia príspevku (26 Júl 2015, 15:25)
Tak vazne to je zaujimave, po restarte sa Hamiltom opat prepadol, asi gumy boli na vine, kontakty, vazne zaujemave to je teraz, Rossberg druhy a je to tesne...
Pascalwb
Addict
Addict

No kto nepozera casto, tak odporucam dnesny zavod v Madarsku. najlepsi zavod za dlhu dobu. Uplne vyborne, som ani poriadne nevedel kto bude na podiu v cieli.
Spoiler
Za tu chybu na zaciatku si mohol Ham sam. Skoda Kimiho zase smola s autom. Mantak Maldonado mal penalizaciu kazdu chvilu a Kvyat sa dostal k podiu asi ani sam nevie ako. Skoda Rosbergovej chyby, mohlo to byt tesnejsie v bodovani.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Suhlasim. Vcera bola jedna z najlepsich Grand Prix hadam za poslednych 5 rokov. Tolko sokov som nezazil uz davno. :)
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Tento vikend to moze byt opat zaujimave, Hamilton moze ziskat titul s predstihom, teda ak sa zavod vobec zacne, momentalne sa posunula kvalifikacia na 20:30 nasho casu, zatial sledujem zaujimave zabery na ludi co stratili rozum, teda ozajstnych fanusikov, snad sa aspon trocha pocasie do zajtra zlepsi a zavod bude a nie len nejake kruzenie za safety car.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

To je to, ze ci hurikan vobec dovoli, aby sa isiel zavod. Pretoze pri tom pocte divakov a hurikanu by to mohlo mat katastrofalne nasledky.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Udajne podobne pocasie bolo aj pri rannom treningu a ten sa uskutocnil - bez divakov, taktiez teraz udajne taketo pocasie ma trvat este asi hodinu, opat to posunuli na 21:00 a podla toho by sa kvalifikacia mohla zacat, ale je to tak 50:50.

Co sa tyka hrozby hurikanu, tak myslim ze maju velmi dobre predpovede a ak by sa len priblizoval, okamzite by to zrusili. Teraz tam je silny vietor a dazd, ale je tam dost vele divakov a jeden reporter tam robi reportaze s dazdnikom, pridava fotky na pobavenie, su tam aj celebrity, tak uvidime, snad aspon zavod bude v lepsom pocasi, kedze sa moze uz zajtra rozhodnut o titule.

EDIT: dalsi odklad o 30 minut, mozno namiesto pretekov sa tam bude konat sutaz v tanci, niekolko adeptov by sa tam naslo, odporucam si to zapnut aspon do okna, pre pobavenie...

//autoeditácia príspevku (24 Okt 2015, 23:08)
Takze kvalifikacia bude v nedelu o 15:00, zavod asi o 20:00, dufajme.

//autoeditácia príspevku (25 Okt 2015, 16:49)
Vam tiez vypadava kvalifikacia, streamy? Skusam rozne a stale to vypadava, vcera to islo dobre.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

"How good does that sound Lewis? Three times world champion!"
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Stalo to za to, aj to cakanie pri kvalifikacii, jedna z naj VC, napatie, zvraty, emocie, vsetko tam bolo, lepsie ako film.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

O prejazde zakruty a evolucia v technike, celkom zaujimave video, hlavne porovnanie rychlosti na zaciatku videa a poslednych dvoch :)
Napísať odpoveď