Ahojte Hojkači.
Takže aby som uviedol môj problém.
Mám notebook Lenovo g500 už druhý rok. Notebook beží skoro 24/7 od kedy som ho kúpil bez jedinej chyby(okrem prehrievania pri hrách čo je normálne v tejto rade - samozrejme mám podložku). Avšak posledný týždeň sa mi stalo že notebook zamrzne v systéme a je jedno čo je spustené či som len na nete alebo hrám a vyťažujem ho. Pred pár dňami sa mi stalo že som notebook ráno zapol všetko nabehlo ako má. Šiel som si po raňajky a keď som sa vrátil zapol skype nb zamrzol. Nebolo to také náhle zamrznutie. Najprv mozzila keď som prešiel na skype tak aj on následne každá jedna aplikácia a nakoniec šlo len označovať ikony na ploche nič viac. Tak som ho reštartoval podržaním tlačítka a keď sa zapínal tak logo "Lenovo" aj keď mám vypnutý silent boot ukazovalo asi 5 minút.
Avšak... dnes sa mi stalo to isté ale logo ukazovalo už asi tak 10 minút a po treťom reštarte sa zapol. Závadu z SW stránky by som vylučíl keďže nb si udržujem v dosť dobrom poriadku. Pravidelné kontroly proti virusom / malwaru. Ccleaner, defraggler. Nemám žiaden nepotrebný soft v ňom všetko len must have aplikácie prevažne od Adobe a 3 hry (wow, lol, cs go)
Ešte dokončujem aktuálny scan v kasperskom no už neviem čím by to mohlo byť. S takýmto problémom som sa ešte nestretol.
Ďakujem za každú radu vopred.
Zapínanie Notebooku
Re: Zapínanie Notebooku
Videl by som to na chybu hardwaru. Skús otestovať ramky cez memtest a tiež disk - chybné sektory a pozri si jeho SMART hodnoty.
Taketo mrznutie ma na svedomi vacsinou odchadzajuci disk. Skus spustit checkdisk, mozno to docasne opravi: https://support.microsoft.com/en-us/kb/2641432
Skus spustit aj kontrolu cez HDtune. No ale hlavne si vsetko dolezite zalohuj, kym ti system este ako tak bezi.
Ak ti checkdisk alebo HDtune najdu nejake chyby, tak disk cim skor vymen, bude sa to len zhorsovat. Ak chyby nenajdu, tak mozes skusit skontrolovat vnutorne konektory (hlavne disk a RAM), ale chyba RAMky alebo GPU sa prejavuje skor cez BSOD.
Skus spustit aj kontrolu cez HDtune. No ale hlavne si vsetko dolezite zalohuj, kym ti system este ako tak bezi.
Ak ti checkdisk alebo HDtune najdu nejake chyby, tak disk cim skor vymen, bude sa to len zhorsovat. Ak chyby nenajdu, tak mozes skusit skontrolovat vnutorne konektory (hlavne disk a RAM), ale chyba RAMky alebo GPU sa prejavuje skor cez BSOD.
Checkdisk mi včera prešiel. Reštartoval sa PC avšak zase boli problémy to spustiť vôbec. Tak po nejakej polhodinke šprtania sa v Biose kde som zistil nakoniec po vypnutí silent bootu (neviem ako sa sám zapol znova) že aké chybové hlásenie to vyhadzovalo (nenašlo vôbec hdd a boot sekciu)
Spustil sa mi nakoniec checkdisk po reštarte ktorý dokončilo a notebook sa normálne už zapol. Dnes zálohujem všetko čo sa dá na externý HDD ale nemôžem si dovoliť aktuálne reštartovať PC pretože potrebujem dorobiť nejaké projekty ktoré mám rozrobené. Avšak ak by znova zamrzol a mal by som niečo nové ozvem sa.
//edit ešte spustím ten HDtune dnes. Hotovo
Spustil sa mi nakoniec checkdisk po reštarte ktorý dokončilo a notebook sa normálne už zapol. Dnes zálohujem všetko čo sa dá na externý HDD ale nemôžem si dovoliť aktuálne reštartovať PC pretože potrebujem dorobiť nejaké projekty ktoré mám rozrobené. Avšak ak by znova zamrzol a mal by som niečo nové ozvem sa.
//edit ešte spustím ten HDtune dnes. Hotovo