JV Azia - Vietnam, Thajsko, Laos, Kambodza, Malajzia, Indone

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
shadowboy
Novice
Novice

JV Azia - Vietnam, Thajsko, Laos, Kambodza, Malajzia, Indone

Príspevok od používateľa shadowboy »

Zdravim vsetkych,

planujeme na jesen 2012 (oktober) cestu na cca 3-4 tyzdne po JV Azii - Vietnam, Thajsko, Laos, Kambodza, Malajzia, Indonezia, idealne i Australia.
Chcel by som poprosit o akekolvek tipy, informacie ako sa pohybovat v tychto krajinach a co vidiet?
Cestovanie, ubytovanie, stravovanie, viza atd. Vela sa da najst na internete, no vlastne skusenosti kto tam uz naozaj bol su najlepsie, uvitam akekolvek informacie.

Dakujem velmi pekne.
axxis
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: JV Azia - Vietnam, Thajsko, Laos, Kambodza, Malajzia, In

Príspevok od používateľa axxis »

Viza pre EU su obycajne 21 dni co by Ti malo stacit na Tvoje cestovanie. Otazne je ci chces skutocne preskakat take velke mnozstvo krajin za taky kratky cas? Uvedom si, ze cestovanie nie je taka zabava a hlavne ked budes cestovat lietadlom. Ak by si si chcel pozriet iba 2 pekne miesta v kazdej z tychto krajin tak zabijes 2 tyzdne sedenim na lodi/vlaku/v lietadle. A to nehovorim o tom, ze chces ist aj do Australie (ktora je kur*vsky daleko, len let do nejakeho rozumneho mesta Ti vezme 10h + 10h spat) a kompletne si preskocil Filipiny :)

Btw. najskor by si si mal ujasnit co presne chces vidiet ( mesta, kulturu, prirodu, plaze, potapanie? ) a podla toho trochu zredukovat svoj list. Ja a 95% mojich spoluziakov podnika obdobnu cestu teraz v marci ( robime si sukromne univerzitne prazdniny :twisted: ) a najvacsi plan, ktory som pocul je Singapur - Thajsko - Malajzia - Filipiny. Ja osobne idem iba Filipiny a Malajzia 3 tyzdne a aj tak si myslim, ze je to malo casu vidiet aspon tieto dve. Vyhodou je, ze tieto krajiny su velmi lacne aj so slovenskym rozpoctom (ubytovanie zozenies za 4€ na noc v spolocnych noclaharnach, priapdne ak idete viaceri podelte sa o izbu a platenie za nu) + jedlo skoro zadara (normalne jedlo zozenies za 1-2€, eat all you can je tak za 5).Odporucam Ti zobrat si minimum batoziny, jeden ruksak je idealne, hlavne ak chces cestovat tak vela ako pises tak mat so sebou cestovny kufor by bola omnoho vacsia ostara ako sa sprvoti zda. Ak mi napsies co chces vidiet budem Ti moct poradit viac :)
spojka13
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa spojka13 »

trošku to tu oživim.

Kedže leto neni pre mňa to ideálne obdobie na dovolenky, už len z dôvodu festivalov... a kedže som sa v mori ešte nekúpal, lebo v zimných mesiacoch som cestoval na sever, tak som sa rozhodol, že sa niekedy v januári vydám niekde do Indonézie. Kamoška navrhovala Bali, ale to som jej rýchlo vybil z hlavy, hlavne čo som počul od kamošov, že je to tam strašne komerčne, a mnoho turistov a vyššie ceny ako inde. Dostalo som doporučenie, že isť na ostrovy Karimunjawa, ale je to dosť malé na toľko času čo mam vyhradené preto (3 víkendy + cca 10 pracovných dni). Niečo tak potreboval by som možno poradiť, kto už tam bol, ako to mal zosnovane... Sám neviem čo by som chcel vedieť. Napríklad kde ste boli vy, čo by ste napríklad odporučili, navrhovali na ten čas a pod.
Gulli
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Gulli »

Ja som bol v Jakkarte (oblukom sa vyhnut okrem centra co prejdes za 20 minut sa tam neni moc naco pozerat) a na Bali. Ja musim trosku nesuhlasit, je tam hodne co vidiet a ceny su vobec neni nejake premrstene. Viem ze za okolo 15e sme mali k dispozicii minivan zo soferom co nas cely den vozil kde sme chceli (tie ich posvetne mesta, safaripark, zoologicka zahrada, atd). Vecer to zije, clovek sa ma kde zabavit, bintang pivo je lacne a dobre. Ak si nezajednas velmi luxusny hotel tak si budes musiet platit lehatko na plazi ale to je cca 2eur na den aj so slnecnikom plus kedykolvek kyvnes na tipka donesie ti pivo za cca 1,5e. Jedine co je neprijemne su plazovy obchodnici, ale ani ti nie su dotieravy ako napriklad niekde v egypte. Ja osobne som sa tam citil bezpecne, na cely pobyt som mal pozicany skuter 250tku nejaku (4e/den) a pobehal som celkovo aj sirsie okolie toho mestecka kde sme boli. Mozes si pozicat aj vacsiu motorku, oficialne ti tam vodicak neplati ale treba mat 5 dolarov v papieroch a je to ok (v pripade ze si mal nejake to pivo k obedu tak 15 dolarov a je to v pohode ak ta budu kontrolovat). Jedine co by som este dodal ze radsej by som zaletel rovno do Australie nakolko je to uz len na skok, a neviem ci je Bali az tak uzasne miesto ze sa tam oplati letiet 16 hodin.
Napísať odpoveď