vas nazor na domace kino SONY BDV-E2100
vas nazor na domace kino SONY BDV-E2100
zdravim,vybral som si domace kino SONY BDV-E2100 ,zaujimal by ma nazor skusenejšich borcov na toto kino a druha otazka: mam notebook toshiba c55-a-1gj a chcem ho spojit s tym kinom cez hdmi kabel,pojde mi zvuk 5.1 ? a bude hrat kino s pc ,aj bez nutnosti mat zapnuty televizor ? dik
-
Ryan Giggs
VIP
Re: vas nazor na domace kino SONY BDV-E2100
Je to lacne kino, tak neviem co chces pocut.
Cez hdmi to nepripojis kedze NTB aj to kino maju HDMI vystup.
Mozes to ale prepojit optikou ak ma ten NTB opticky vystup.
Cez hdmi to nepripojis kedze NTB aj to kino maju HDMI vystup.
Mozes to ale prepojit optikou ak ma ten NTB opticky vystup.
hlavne mi ide o vykon hudobny,mal by mat 850 RMS..asi nema ten notebook opticky vystup..je ešte nejaka moznost to pripojiť?
-
Ryan Giggs
VIP
To ake cislo tam napise vyrobca nie je vobec podstatne. To o hlasitosti nehovori absolutne nic. Ina zostava s nizsim udavanym RMS moze kludne hrat podstatne vykonnejsie. Je to ale domace kino, na ozvucenie beznej obyvacky to bohato staci. Hucat to bude dostatocne.
Pripojit sa to da jedine cez stereo kable. A priestorovy zvuk jedine tak ze pc aj ntb pripojis k TV ktory ma potrebne moznosti pripojenia.
Pripojit sa to da jedine cez stereo kable. A priestorovy zvuk jedine tak ze pc aj ntb pripojis k TV ktory ma potrebne moznosti pripojenia.
najjednoduchsi sposob ako si uzit ten zvuk je zrejme ten ze si hodis dane filmy na usb a zapojis to do toho prehravaca, samotny HDMI kabel je neprakticky a v tomto konkretnom pripade ti prehra len obrazmasser napísal:zdravim,vybral som si domace kino SONY BDV-E2100 ,zaujimal by ma nazor skusenejšich borcov na toto kino a druha otazka: mam notebook toshiba c55-a-1gj a chcem ho spojit s tym kinom cez hdmi kabel,pojde mi zvuk 5.1 ? a bude hrat kino s pc ,aj bez nutnosti mat zapnuty televizor ? dik
dalsia moznost je skusit to pustit cez DLNA kedze tam mas wifi, t.j. stiahnes si soft pre DLNA server, a na kine sa nan pripojis cez wifi
-
Ryan Giggs
VIP
Teoreticky by sa to dalo prepojit aj s pc cez hdmi (bez pouzitia TV), za predpokladu ze tten hdmi vystup na NTB podporuje ARC.
notebook nema hdmi arc...cez to wifi to by sa mi pacilo,keby to tak fachčilo...ja to skor chcem to repro od kina,vyuzivat ako repro k notebooku..a cez tie stereo kable ,pojdu všetky repraky na kine ?aj ked v stereo..
https://www.alza.sk/creative-sound-blas ... 07.htm?o=4 toto daj do notasu a do toho pak mozes zapojit to kino, ci uz opticky alebo tie jacky (opticky je kvalitnejsia moznost)masser napísal:notebook nema hdmi arc...cez to wifi to by sa mi pacilo,keby to tak fachčilo...ja to skor chcem to repro od kina,vyuzivat ako repro k notebooku..a cez tie stereo kable ,pojdu všetky repraky na kine ?aj ked v stereo..
vdaka za radu...bez tej externej zvukovky to nepojde? cez tie stereo kable?
so stereo kablami asi tazko prenesies 5.1 zvuk... 
tomu rozumiem,len ma zaujima ci budu hrat na kine vsetky repro v stereo?cez tie stereo kable..
-
Ryan Giggs
VIP
Budu hrat vsetky ked to na tom kine nastavis. Ked to ale chces k NTB tak nerozumiem preco ides kupovat kino. Kup si PC repraky nie kino. Alebo nejake ine kino ktore ma aj hdmi vstup.
mal som logitech z623 2.1,chcel by som nieco silnejšie..skusim pozret teda nejake ine kino s hdmi in..
to kino ma HDMI vstup ale nieje blizsie specifikovany a je to jedno, lebo ta toshiba ma HDMI vystup pravdepodobne len na obrazovu stopu ako 99 percent notebookov... tak ako ma VGA karta v PC vystup HDMI iba na obraz, tak aj ten notebook vynesie cez HDMI iba obraz...masser napísal:tomu rozumiem,len ma zaujima ci budu hrat na kine vsetky repro v stereo?cez tie stereo kable..
jediny zvuk co sa da vyniest z notasu je cez 3,5 jack, cim by si teoreticky mohol prepojit to kino (v specifikacii kina nevidim ci ma 3,5 vstup, ak aj tak mozno na dva cinche, co by sa dalo riesit kablom, ale bol by to obycajny stereo zvuk a na 5.1 zabudni, z kazdeho repra by si pocul rovnako)
Preto som ti postol riesenie za pajsku, ktorou prepojis domace kino s notebookom a bude to mat aj nejaky vyznam...
-
Ryan Giggs
VIP
To kino ma HDMI vystup (s ARC), nie vstup.mystique napísal:to kino ma HDMI vstup ale nieje blizsie specifikovany
To či prenaša to HDMi z NTB aj zvuk si overi jednoducho pripojenim NTB k TV. Aj keď nerozumiem prečo by HDMi nemalo preniesť aj zvuk. To nie je DVI.
ok,rozumiem..mam dve moznosti ak chcem 5.1 zvuk musim brat externu zvukovku,ak stereo, staci kabel jack 3.5mm a koncovka 2 cinche..spravne?
-
Ryan Giggs
VIP
Nepotrebuješ nutne zvukovku. Trochu ťa poplietol. Stači čokoľvek (kino) ma HDMI vstup.masser napísal:ok,rozumiem..mam dve moznosti ak chcem 5.1 zvuk musim brat externu zvukovku,ak stereo, staci kabel jack 3.5mm a koncovka 2 cinche..spravne?
http://www.nay.sk/sony-bdve2100-cel?gcl ... tAodvzwEEgRyan Giggs napísal:To kino ma HDMI vystup (s ARC), nie vstup.
To či prenaša to HDMi z NTB aj zvuk si overi jednoducho pripojenim NTB k TV. Aj keď nerozumiem prečo by HDMi nemalo preniesť aj zvuk. To nie je DVI.
Vstup a výstup: klávesnica USB, 1 x HDMI vstup, 1 x HDMI výstup, 1 x USB (predný), 1 x optický zvukový vstup, 1 x analógový zvukový vstup, 1 x kolíkový konektor, 1 x Ethernetové pripojenie
Pride mi divne ked Blueray prehravac nema HDMI vstup, kezde v dnesej dobe je to nutnost (konzola, miniPC,
set-topbox, atd atd)
Vyskusaj ci ti NTB prenasa cez HDMI aj zvuk, lebo podla mna nie
Podla toho co som cital k tvojmu NTB tak iba 1080p obraz
-
Ryan Giggs
VIP
To je to, že netreba čitať pochybne popisky v pochybnych eshopoch. Lebo potom z toho vznikaju tieto bludy. V tom Nay su buď idioti, alebo tym vstupom myslia funkciu ARC. Čo je tiež na urovni idiotov kedže to je zavadzajuce. Je tam fyzicky jeden konektor, vystup s ARC. Nie 2.
Načo by bol na BD prehravači vstup?
Ešte som nevidel HDMI ktore by neprenašalo zvuk. Načo by ho tam montovali?
Načo by bol na BD prehravači vstup?
Ešte som nevidel HDMI ktore by neprenašalo zvuk. Načo by ho tam montovali?
Tiez ma udivuje tato informacia, ale pamatam si ze v roku pana boli prve laptopy a grafiky s HDMI vystupmi ktore nemali zvukove cipy a cez HDMI isiel vazne iba obraz, to je vsak uz 10 rocny prezitok... Myslim si ze v dnesnej dobe to nehrozi nech je to cokolvek, ci GK, telefon s mHDMI, laptop alebo akykolvek vystup.