Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa beardie »

uz to tu pisal, vybera si, co sa mu hodi, niektore veci doslovne, niektore ako pripodobnenia, brz akehokolvek kluca, len ako to citi
skratka standardny krestan
Balvorn
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Balvorn »

Aha, pytal som sa aby som vedel ci ma zmysel argumentovat rozumne ci ani nie... Niekedy mam pocit akoby sme tu feedovali trolla ...
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Najviac ma na strapatom zaráža aký má názor na deti rodiace sa z nejakou vadou. Napríklad postihnuté alebo bez nôh, rúk. Podľa neho je to požehnanie a vraj také deti majú plnohodnotný život.
Balvorn
Light Star
Light Star

Nie je to o nic vacsie "pozehnanie" ako zdrave dieta. Ale mensie urcite je. Mozu si ludia klamat kolko chcu. Urcite by kazdy chcel vidiet svoje dieta zdrave. Pozerat sa na "specialne" dieta ( ako sa tomu ponovom hovori) ako vyrasta a trapi sa ( samozrejme nie kazde postihnutie musi znamenat trapenie ci uz pre dieta alebo okolie ale vacsina hej) je len smiech cez slzy.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

mal by som otazku na Strapateho:

ako sa stavia sucasna krestanska cirkev k existujucim kostrovym zostatkom predchodcov cloveka?
Povazuje ich tiez za druhy z ktorych sa vyvinul sucasny clovek alebo ma na to iny nazor?
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

gogo956 napísal:ako sa stavia sucasna krestanska cirkev k existujucim kostrovym zostatkom predchodcov cloveka?
Povazuje ich tiez za druhy z ktorych sa vyvinul sucasny clovek alebo ma na to iny nazor?
Preco sa to pytas strapateho?
Pokiaľ viem, RKC už konečne uznáva evolúciu. Genezis je obrazný a Božie cesty sú nevyspytateľné...
gogo956
Redeemer
Redeemer

viem, ale chcel som to pocut od Strapateho, pretoze nasledne mam dalsiu otazku:
podla krestanskeho ucenia ma kazdy clovek dušu. Mali dušu aj evolucny predchodcovia cloveka?
Balvorn
Light Star
Light Star

Trosku na odlahcenie... Nemali, ale vosla do nich cez urcity otvor na tele a to ich tak vystrelo ze odvtedy chodime vzpriamene ...
Dun
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Dun »

gogo956 napísal:viem, ale chcel som to pocut od Strapateho, pretoze nasledne mam dalsiu otazku:
podla krestanskeho ucenia ma kazdy clovek dušu. Mali dušu aj evolucny predchodcovia cloveka?
Katolícka cirkev tvrdí, že dušu nemali a človek vznikol až keď boh hominidovi dušu pridal. Neviem ako je to v iných cirkvách.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Dun
to je potom ale zaujimave ze nemali dušu pretoze inteligencne oproti cloveku sice zaostavali
ale po emočnej stranke si boli velmi podobni. Je to čudné, pretoze povedzme posledny vyvojovy stupen predchodcov cloveka bol iba minimalne odlisny po kazdej stranke uz od toho druhu o ktorom hovorime ze bol clovek- je to nespravodlive a zvlastne ze dovtedy druhy dusu nemali a bum- zrazu uz jeden ma.
Je to nelogicke a nezmyselne- ako vlastne nabozenstvo cele.. Existuju dalsie inteligentne zivocisne druhy ktore maju bohaty dusevny zivot pritom cirkev im upiera pravo na dušu-napr delfiny a pod.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

harrison314
"neviem na co narazas, ale v starom zakone je boh cinny a komunikativny az az..." v tej stati pisma o jobovi nekomunikoval boh s jobom ale s diablom ktory ho chcel pokusat a dopustit na neho skusky... job komunikoval len zo svojimi "priatelmi ..."

"Takze ateisti nie, veriaci v ineho boha nie, ...
A to protireci s tym co mas dalej." prave naopak ... ak je uz niekto krestan, je pre neho platna dogma :mimo cirkvi nieto spasy... lebo dostal dar viery a nabozenstva ... (ti co viac dostanu od tych sa bude aj viac ziadat) ... ale ateista ani veriaci v ineho boha nemoze bit sudeny preto ze nedodrziaval ucenie cirkvi .... lebo ani nemohol ked ho nepoznal... pan boh vidi aj v skrytosti a vie ci sa clovek skutocne uprimne slazil ho hladat a zit podla neho ... nech uz boha nazyval akokolvek ... ale ak sa mu ponukalo v zivote ucenie a dar viery a on ho odmietol tiez si to zodpovie ... kristus jediny bude sudit ... aj ked sud je mozno dost prehnane slovo...

ano nepokrstene deti maju dedicny hriech ... ale treba najskor chapat co to dedicny hriech je... a to su uz dost tazke uvahy ...
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

strapaty napísal: ak je uz niekto krestan, je pre neho platna dogma :mimo cirkvi nieto spasy
A tu je problem, kedze sa krstia male deti, ktore sa nemozu branit. Napriklad ja.
strapaty napísal:lebo dostal dar viery a nabozenstva
indoktrinacie :D
strapaty napísal:le ateista ani veriaci v ineho boha nemoze bit sudeny preto ze nedodrziaval ucenie cirkvi .... lebo ani nemohol ked ho nepoznal
takze som OK, a ak je tvoj boh skutocny tak ma bude sudit za moje skutky a nie za to comu som veril?
Rad by som uz na to dostal poriadnu odpoved.
strapaty napísal:ano nepokrstene deti maju dedicny hriech ... ale treba najskor chapat co to dedicny hriech je... a to su uz dost tazke uvahy ...
Tak si poprosim citaciu s oficialenho zdroja, co to teda ten dedicny hriech je.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

pre beardie k linku ... tak potom sme na tom este horsie ako sa zda... ked je cloveku jedno ze zavrazdi vlastne dieta...

Balvon

pismo -biblia je bozsko-ludske dielo .. boh cez ludi a jazykom ludi zjavuje vecne pravdy... kazdy "pribeh " ma v sebe skryte posolstvo ktore ma cloveku napomoct pri hladani boha a pravdy...
cize neda sa pismo brat ani doslova ani metaforicky.... oba tieto extremi su nepravdive... clovek ktory uprimne hlada cestu dobrym zivotom dokaze v pisme najst mnohe odpovede a cestu ...

napriklad stvorenie sveta ... cielom tejto state nie je popisat ako presne svet vznikol(aj ked v tej dobe to bola urcite vycerpavajuca odpoved pre pastierov ktory nevedeli ani citat ani pisat a o nejakej vede ani nechyrovali ...) ... ale zakladnym posolstvom je ze vsetko co vzniklo je od boha a to je pre vsetky generacie... dalsim posolstvom je aby clovek nezostal uvezneny v materii a v praci a nahanani sa za tvorenim ... ale aby siedmi den zasvatil bohu ... aby rozsiroval svoju duchovnu rovinu hodnotu rozmer ... aby nebol len zvieratkom s vysokym IQ... a tych posolstiev je tam kvantum ... ak ma clovek otvorene srdce a dovoli duchu svetemu posobit dokaze pismo jeho zivot velmi obohatit...

cize aby som odpovedal zjednodusene ...pismo je pre mna zdroj bozej pritomnosti a cesty k nemu ... cez (aj) pismo boh posobi v mojom zivote a pomaha mi hladat pravdu ... a kedze je to aj jeho dielo (nielen ludske) umoznuje cloveku prezit jeho pritomnost co je nekonecne stastna skusenost ...

//autoeditácia príspevku (27 Júl 2015, 10:36)
gogo956
cirkev sa nezaobera vykopavkami ani paleontologiou ... jej posobenie je upolne v inej sfere zivota... nezaobera sa kedy a ako ale kto a co ... a aky to ma vyznam pre nase zivoty... clovek sa lilsi od zvierata len dvomi rozdielmi .... ma nesmrtelnu dusu a slobodnu volu.. cize je na bozi obraz... kedy presne sa stal z predchodcu cloveka clovek a ci bol nejaky predchodca cloveka je nepodstatne pre vieru cirkev a spasu cloveka...

//autoeditácia príspevku (27 Júl 2015, 10:42)
:DD "dovtedy druhy dusu nemali a bum- zrazu uz jeden ma." podobne je to aj s siedmimi dnami ...myslis ze bol jeden den panboh nieco stvoril a bum uz bol hned druhy den a zas nieco stvoril... ??? stale nedokazete oddelit vedecke a intelektualne poznatky od duchovneho sveta a zivota...to ako to bolo riesi lusky rozum ludka zvedavost a na jej zaklade postavena veda .. viera a nabozenstvo riesi spoznavanie danej pravdy ktora ma cloveka priviest k spase a zivotu s bohom ...

//autoeditácia príspevku (27 Júl 2015, 11:01)
harrison314
skoda ze si neuvedomujes aky obrovsky dar si dostal... :(, to ze ta rodicia dali pokrstit a nevedeli ti sprostredkovat dar viery svojim zivotom si budu zodpovedat oni...oni budu za to viac sudeny ako ty..

ked sme uz pri tom krste ... dieta sa krsti vo viere rodicov (viera rodicov musi byt pritomna ... )... kedze sa nevie este slobodne rozhodnut ... prvy akt kedy dieta prijima vieru(vramci svojich moznosti) je prve svete prijimanie... ale uplny a slobodny suhlas dava clovek az birmovkov... je to sviatost krestanskej dospelosti.. a v tomto vidim aj ja velky problem ... ale nie je to problem indoktrinaci ale toho ze ked sa ma dieta krstit vo viere rodicov musi tam ta viera byt a mala by cirkev viac dbat nato ktorym rodicom dieta pokrsti a ktorym nie ... robit to ako nejaku tradiciu, zvyk len degeneruje hodnotu cirkvi a jej clenov... takisto aj primanie ako aj birmovku ... dal by som tam minimalne take podmienky ako ked sa dospely chce pokrstit .. minimalne 2 roky pripravy a az ked knaz usudi ze je ten clovek krestansky dospely a chce uprimne hladat krista tak az potom ho odporucit na birmovku ...

"takze som OK, a ak je tvoj boh skutocny tak ma bude sudit za moje skutky a nie za to comu som veril?
Rad by som uz na to dostal poriadnu odpoved."... nemozes skutky oddelovat od viery ... to ze nie si zjednoteny s vierov katolickej cirkvi nezanmena ze v boha neveris... vieru ci chces alebo nechces dostavas ci uz v podobe moralnych hodnot... osobneho prikladu rodicov ..ludi okolo teba ... tto ci ty ten dar prijimes je uz druha vec... skustocne si spravil vsetko co si mohol aby si boha nasiel ??? lebo budeme sudeny nie len za to co robime ale aj za to co nerobime .... (ked som tu pisal ze len ziadostivy pohlad myslienka na zenu je hriechom tak sa mi tu vsetci smiali ... ale bozie poziadavky su skutocne tak vysoke... ).. skusal si nejake duchovne spolocenstvo a duchovne cvicenia kde priamo posobi duch svaty ako OAZA alebo FILIP ??? ... dal si vobec bohu sancu skor ako si skonstatoval ze neexistuje???

//autoeditácia príspevku (27 Júl 2015, 11:17)
Tak si poprosim citaciu s oficialenho zdroja, co to teda ten dedicny hriech je. dedicny hriech je nachylnost cloveka k zlemu(cize neuposluchnutia bozieho priakzu,,, neschopnost doverovat bohu ... tuzba bit ako boh urcovat co je dobre a co zle.... ) ... ako clovek prvym hriechom prisiel o vecny zivot -nesmrtelnost tak vykupenim krista zikava spat vacny zivot a toto sa dedi z pokolenia na pokolenie . ....clovek sa v kristovi znovuzrodi pre zivot s bohom a tym sa maze dedicny hriech ...

taka osklbana def...
Prvotný hriech alebo dedičný hriech je podľa kresťanskej teológie hriech, ktorý spočíva v neposlušnosti, vo vedomej a uváženej revolte proti bohu, vo vnútornom rozhodnutí byť ako boh.

katechizmus
kanon 397 Človek pokúšaný diablom(1707, 2541) nechal vo svojom srdci vyhasnúť dôveru k svojmu Stvoriteľovi, zneužil svoju slobodu a neposlúchol Boží príkaz. V tom spočíval prvý hriech človeka. (1850) Odvtedy je každý hriech neposlušnosťou voči Bohu a nedostatkom dôvery v jeho dobrotu.

kanon 1707 „Ale človek, na nahováranie Zlého,(397) už na začiatku dejín zneužil svoju slobodu“ Podľahol pokušeniu a spáchal zlo. Uchováva si síce túžbu po dobre, ale jeho prirodzenosť je ranená dedičným hriechom. Stal sa náchylným na zlé a podlieha omylu:
„A tak je človek rozpoltený sám v sebe. Celý život človeka, tak individuálny, ako aj kolektívny, sa preto javí ako dramatický zápas medzi dobrom a zlom, medzi svetlom a tmou.“
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

strapaty napísal:skoda ze si neuvedomujes aky obrovsky dar si dostal... , to ze ta rodicia dali pokrstit a nevedeli ti sprostredkovat dar viery svojim zivotom si budu zodpovedat oni...oni budu za to viac sudeny ako ty..
Je to podla teba spravodlive?
strapaty napísal:ale uplny a slobodny suhlas dava clovek az birmovkov
napriklad ja soom na nu siel z troch dovodou:
1, staru mamu by na mieste porazilo, keby tam nejdem
2, vsteci tam sli
3, nik by ma nepochoval, keby ju nemam
strapaty napísal: robit to ako nejaku tradiciu, zvyk len degeneruje hodnotu cirkvi a jej clenov
suhlasim
strapaty napísal:nemozes skutky oddelovat od viery
Mozem ich konat racionalne, na zaklade sveodmia. Ja v tom vieru nevidim.
strapaty napísal:to ze nie si zjednoteny s vierov katolickej cirkvi nezanmena ze v boha neveris
ale asi viem v koho verim :D
strapaty napísal:vieru ci chces alebo nechces dostavas ci uz v podobe moralnych hodnot... osobneho prikladu rodicov ..ludi okolo teba ... tto ci ty ten dar prijimes je uz druha vec
viera nie je morlaka, to sme ti uz vysvetlovali
strapaty napísal:skustocne si spravil vsetko co si mohol aby si boha nasiel
Co znamena vsteko? cital som, bol som na onsaich a rozmyslal som o tom, pytal sa veriach okolo seba
strapaty napísal:skusal si nejake duchovne spolocenstvo a duchovne cvicenia kde priamo posobi duch svaty ako OAZA alebo FILIP
Nie skusl som UPC (nie telku) kovli volnocasovym aktivitam, ale bol som prinajmensou otraveny. Ked prislo obdobie nasho uzasneho refernda tak som to vzdal.
strapaty napísal:dal si vobec bohu sancu skor ako si skonstatoval ze neexistuje
Ja som nikdy neskontatoval, ze nejstvuje, ale ze neverim v jeho existenciu, respektyve, ze jeho existncia je extremne nepravdepodobna. A to je sakra rozdiel.
strapaty napísal:taka osklbana def...
ja som cakal, ze sa dozviem, co znamena dedicny hriech pre nas (ludi).
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

spravodlive?? ... kristus ich bude sudit spravodlivo... ..lebo on vevidi len skutok ale aj umysel a snahu ... kristus neocakava ze budeme dokonaly ..ze budeme vitazi ... ale chce nas najst bojujucich ... podla mna to bude rozhodujuce...

3 dovody
1. nepravda
2. nepodstatne
3. nepravda

ukaz mi vieru bez skutkov a ja ti ukazem skutok bez viery... viera bez skutkov nema zmysel ... a ked clovek veri nemoze len na pol alebo na 80% ... v kazdom jeho skutku sa odraza jeho presvedcenie...
ale asi viem v koho verim :D ..tak o tom nepochybujem ... mozno som sa zle vyjadril... mnoho krat ludia pod pojmom BOH si predstavuju veci co on nie je ... a mnohokrat veci v ktore veria nepripisuju osobe (ze sa to deje vedome a nie len nahodne) ... predsa nik neveri(okrem deti) v dedka na oblaciku ktory nema nic ine na praci len trestat ludi a strasit ich ze ak nebudu posluchat pojdu do pekla...

viera nie je moralka... to je sice pravda ale to neznamena ze nema na nu zasadny vplyv... staci si pozriet moralne hodnoty kde je krestanstvo a kde su ine nabozenstva... napriklad islam ... 1 priklad v civilizaciach kde krestanstvo je hnev povazovany za nieco negativne... v islame je hnev dar cnost... dokonca maju dni hnevu ... cize ak je moralka supisom hodnot co je dobre a co je zle tak nabozenstva to podstatne ovplyvnuju ... lebo kazde nabozenstvo ma svoj moralny kodex a ludia podla neho ziju presadzuju ho a vychovavaju v nom...

viera nie je moralka ...ale vyrazne moralku ovplyvnuje.. niekedy az na 99,99%

nepoznam osobne UPeCe ... co ta tam sklamalo ... vies to rozvynut??

... myslim ze je rovnako nepravdepodobne ze vsetko vzniklo len tak ... cize z pohladu pravdepodobnosti je to 50% :D nehovoriac ze sa museli nejak vyvinut zakony podla ktorych to vsetko funguje...

"aky je rozdiel medzi veriacim vedcom a neveriacim ... neveriaci hovori vsetko vzniklo z nejakej prvotnej energie ... zakony energia hmota vsetko ... veriaci hovori to iste len ze ta energia to robila vedome a vola ju boh ..

neveriaci nevedec sa snazi najst formu tej energie ... snazi najst sposob ako ju zmerat, dokazat .. veriaci nevedec sa snazi najst tu energiu vo svojom zivote a zit v sulade s nou... :D " - brat s rezervou..
BOH nie je nic neprirodzene... on je zaklad kazdej prirodzenosti a vsetko prirodzene vychadza z neho .. to ze ma moc menit vlastne zakony je druha vec... vtedy sa tomu hovori zazraky...

dedicny (prvy) hriech .. najskor zacnem co je to hriech ... hriech je prekazka medzi nami a bohom ... cize nieco co nam brani priamemu kontaktu s nim ..
co vlastne sposobil prvy hriech ... sposobil to ze clovek spoznal stav bez boha co malo za nasledok poznanie smrti bolesti chorob atd ... jednoducho prisli sme o oslavene nesmrtelne telo ...
hriech smrt bolest choroby boli prekonane kristovou smrtou a zmrtvyvstanim ..ako clovek hriechom narusil vstah medzi bohom a clovekom ... boh obetou za nas v osobe syna(krista) obnovil tento vstah a prislubil novy zivot ..

cize dedicny hriech brani cloveku priamemu kontaktu s bohom a s tym spojenymi milostami... krstom sa clovek znovu zrodi z ducha... cize dieta po krste ma priami kontakt s bohom a v podstate je svate az do okamihu kym sa vedome a slobodne nemoze rozhodovat... ked sa uz moze slobodne a vedome rozhodovat (moze hresit... oddialit sa od boha) cirkev mu sprostredkuva dalsku sviatost a to sv. prijimanie a sviatost zmierenia aby mohol zas byt v priamom kontakte s bohom... atd..

cize pre nas ludi znamena to ze ak sa ho nezbavime tak nas caka smrt ... smrt, bolest, utrpenie.. smrt nie ako koniec ale ako zivot bez boha (kedze dusa cloveka je stale nesmrtelna) a to v tele ako aj bez tela a krst je jeden zo sposobov ako sa dedicneho hriechu zbavit kedze zmyje vsetky hriechy... este jedna poznamka dedicny hriech sa nezmyva vdaka krstu ale vdaka kristovej obete a jeho milosrdenstvu ..a to je nekonecne... a v krste na 100% pritomne..
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

strapaty napísal:3 dovody
1. nepravda
2. nepodstatne
3. nepravda
Ten prvi je pravda :D nepoznas moju staru mamu :D
strapaty napísal:ukaz mi vieru bez skutkov a ja ti ukazem skutok bez viery... viera bez skutkov nema zmysel ... a ked clovek veri nemoze len na pol alebo na 80% ... v kazdom jeho skutku sa odraza jeho presvedcenie...
Pride mi ze cela cirkev je viera bez skutkov.
Ale opacne to funguje, a to je moj pripad.
strapaty napísal:mnoho krat ludia pod pojmom BOH si predstavuju veci co on nie je ... a mnohokrat veci v ktore veria nepripisuju osobe
Pre mna slovo boh oznacuje vysiu bytost, prvotneho hybatela deja, a boha zasahujuceho. Prosto Boha, ktory zodpoveda svojimi cinmi boha s biblie. Ziadny ujo na oblaciku.
strapaty napísal:viera nie je moralka... to je sice pravda ale to neznamena ze nema na nu zasadny vplyv... staci si pozriet moralne hodnoty kde je krestanstvo a kde su ine nabozenstva... napriklad islam ... 1 priklad v civilizaciach kde krestanstvo je hnev povazovany za nieco negativne... v islame je hnev dar cnost... dokonca maju dni hnevu ... cize ak je moralka supisom hodnot co je dobre a co je zle tak nabozenstva to podstatne ovplyvnuju ... lebo kazde nabozenstvo ma svoj moralny kodex a ludia podla neho ziju presadzuju ho a vychovavaju v nom...
o tom tu uz bola diskusia, imho islam stoji na zakladoch krestntva :D skus napriklad Japonsko.
O tom, ze si ludia ohybaju a vystluju vieru podla aktualnej moralky ti hadam znovu argumentovat nemusim.
strapaty napísal:nepoznam osobne UPeCe ... co ta tam sklamalo ... vies to rozvynut??
najkor zoznam aktivit, chcel som si pokecta, nie modlit sa a chvalit Boha :D
Potom prislo referndum, a vyfarbilo sa tam zopar doslova fantikov (ako vtedy asi vsade) a ja som si povedal, ze nebudem robit zlu krv, aj tak by som bol za trola a provokatera a vzdal som to.
strapaty napísal:... myslim ze je rovnako nepravdepodobne ze vsetko vzniklo len tak ... cize z pohladu pravdepodobnosti je to 50% nehovoriac ze sa museli nejak vyvinut zakony podla ktorych to vsetko funguje...
Ehm s kade beries tie cisla?
strapaty napísal:"aky je rozdiel medzi veriacim vedcom a neveriacim ... neveriaci hovori vsetko vzniklo z nejakej prvotnej energie ... zakony energia hmota vsetko ... veriaci hovori to iste len ze ta energia to robila vedome a vola ju boh ..
Takto by som to neinterpretoval. Dokonca ani ta energia tam byt nemusela.
Medzi energiou a rozpravajucou vsemocnou vseveducou a vecnou energiou je sakra rozdiel, nemyslis?
strapaty napísal:neveriaci nevedec sa snazi najst formu tej energie ... snazi najst sposob ako ju zmerat, dokazat .. veriaci nevedec sa snazi najst tu energiu vo svojom zivote a zit v sulade s nou... " - brat s rezervou..
Vies ake moznosti ma veda, a ake nase obmedzene zmysli, myslis, ze tu energiu by skor objavili desiatky ludi v sebe, alebo vedecky pristroj?

//autoeditácia príspevku (28 Júl 2015, 12:53)
strapaty napísal:najskor zacnem co je to hriech ... hriech je prekazka medzi nami a bohom ... cize nieco co nam brani priamemu kontaktu s nim ..
Aj ateizmus brani kontaktu s nim, aj logicke uvazovanie, skepsa a veda brania kontaktu s nim.
strapaty napísal:cize pre nas ludi znamena to ze ak sa ho nezbavime tak nas caka smrt ... smrt, bolest, utrpenie.. smrt nie ako koniec ale ako zivot bez boha (kedze dusa cloveka je stale nesmrtelna) a to v tele ako aj bez tela a krst je jeden zo sposobov ako sa dedicneho hriechu zbavit kedze zmyje vsetky hriechy... este jedna poznamka dedicny hriech sa nezmyva vdaka krstu ale vdaka kristovej obete a jeho milosrdenstvu ..a to je nekonecne... a v krste na 100% pritomne..
Takze vsteci nepokrteny s odsudeny na peklo?
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

... chcel som len povedat ze viera je osobitne primknutie k bohu .. ale pokial sa to neprejavuje v nasich zivotoch (skutkoch) tak su to len pekne frazy... a clovek ktory tvrdi o sebe ze je pohan a je milosrdny laskavy dobry atd ma vacsiu vieru ako ten ktory len o tom hovori ... dokonca sa to spomyna na viacerych miestach v pisme ...

slovo Boh .. ale to co opisujes je len jedna osoba (podstata) boha ... a to otca stvoritela... ale boh prenika do nasich zivotov v ovela sirsich suvislostaiach .. (syn kristu - vykupitel spasitel ... ucenie k vecnemu zivotu ) duch svati (tesitel posvatitel ... umoznuje poznanie sameho boha... ) a boh je vsade a vo vsetkom (okrem pekla:D )... v blizkych (co ste urobili jednemu z tychto malickych mne ste urobili J.K.) .. v manzelke detoch priateloch ale aj v nepriateloch ... viera v boha je nesmierne obsirna zalezitost a zasahuje vsetky sfery a urovne zivota cloveka... obmedzit svoje poznanie na boha stvoritela je dost malo ... taky boh je pre cloveka vzdialeny niekde v minulosti...

islam s krestanstvom (nasledovanim krista) nema nic spolocne ... (islam bol len priklad)
ano japonsko je dobri priklad ... aj ked je to polyteisticka spolocnost .. tam je pekne vidno ako nabozenstvo ovplyvnuje moralku ... co v europe homosexualita nebola nikdy prijatelna ... v japonsku je to normalne tisicky rokov... samozrejme nereisia nejaku rovnocennost alebo sobase.. vysie postaveny moze vsetko ... a ostany mozu len to co im vysie dovolia.. aj ked ich kultura a moralka je pre europan a nepochopitelna

UPeCe .... modlidba (rozhovor komunikacia s bohom) v spolocenstve je prvkom zjednotenia sa v kristu... ked sis i chcel pokecat mozno si si zvolil zle spolocenstvo ... v spolocenstvach veriacich je modlidba uplne normalna... mozno by si potreboval spolocenstvo nie este veriacich .. tam sa menej modli a viac je tam zazitkovych skusenosti... OAZA je v tomto pripade fajn... ale azvisi tiez od veku (OAZA do 18 FILIP nad 18 ) OAZY robia dobre zilinsky kapucini .. FILIPA zas koonia jana krstitela...

co sa tyka referenda extremizmus bol na oboch stranach... ja som bol dost aktivny.. a zistil som ze najvacsi problem bol ze ludia nemali ochotu diskutovat ... na forach ak som zacal rozumne argumentovat tak ma blokli ... alebo mi vymazali vsetky prispevky.. v dedine som chcel spravit verejnu diskusiu ... prisiel az jeden :D...

tak su len dve moznosti a su rovnako pravdepodobne ... preto tych 50... bud boh existuje a vsetko stvoril on ... alebo neexistuje a nestvorilv vsetko on.... alebo existuje a nie je stvoritel...cize aj tak vsetko vzniklo z nicoho ... ale potom nie ej ani boh a mozeme tuto moznost vylucit a pripojit ju k 2-ke... :D

co je to rozpravanie a co je jeho podstatou ... ??? vzduchove vybracie alebo prenos myslienok... ??? je mozne ze boh sa rozprava vnuknutim (bez vybracii vzduchu)?? ta prvotna forma bitia ci to nazvat energiou albo niecim inym je tazke ...bola to len snaha priblizit sa vseobecnemu slovniku ateistickych pojmov...

mozno ju zachytavaju vsetky pristroje a vsetci ludia ....mozno prave preto jej nedavaju nejaku zvlast pozornost :D

"Aj ateizmus brani kontaktu s nim....." ano cokolvek co stoji medzi bohom a clovekom je hriech .. ale neda sa to zovseobecnit ...ani samotny ateizmus ani logicke uvazovanie ani skepsa samo o sebe nie je hriech .. lebo ateizmus moze bit len nedostatok boha ... nepoznanie boha ... a ateizmus je len logicky nasledok uprimneho cloveka... logicke uvazovanie moze stat medzi bohom a clovekom ale moze ho aj k bohu priblizovat... takisto aj skepsa.... je to ako z nozom .. sam o sebe nie je ani dobry ani zly ... ale clovek ho moze pouzit na dobre (odkroji chleba ) alebo na zle (zabije)

dedicny hriech ... precitaj si to pozorne... "...je jeden zo sposobov ako sa dedicneho hriechu zbavit..." "...sa nezmyva vdaka krstu ale vdaka kristovej obete a jeho milosrdenstvu ... "
este raz opakujem nik nevie kto skonci v pekle... (v pisme sa pise sice kto skonci v pekle... ale to neznamena ze teno konkretny smylnik tam skonci... ) clovek moze v pekle skoncit aj pre jediny hriech ... a celozivotny hriesnik tam nemusi skoncit ... "Veru, hovorím vám: Mýtnici a neviestky vás predchádzajú do Božieho královstva"..
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

strapaty napísal:islam s krestanstvom (nasledovanim krista) nema nic spolocne
WAT?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ak ta na tom poste zarazilo len toto, tak si dobry :D
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Nič ma na ňom nezarazilo. Veď sa pozri na autora príspevku, čo iné by si čakal.
Na ostatné nemám chuť reagovať, aj tak by som sa dočkal troch nových definícií slov viera, láska, Boh a dvoch nových výkladov Biblie.
Len ma zaujalo, odkiaľ pobral, že tie náboženstvá nemajú nič spoločné.

harrison314: Inak s tým UPeCe je to naozaj až také zlé?
Napísať odpoveď