Windows 10
Re: Windows 10
Skusal niekto dual boot s win 8.1 a 10?
Chcem sa spýtať ako to je vlastne s ovládačmi? Tie budem musieť inštalovať na novo? Ak áno zoženiem ich vlastne? Mám 2 ročný Pavilion g6 s originál OEM Sedmičku.
Neviem ako je to pri 7ke, ale z 8.1 to ide bez ovladacov. Staci spustit upgrade a same sa to prehodi, ostanu vsetky nastavenia a system je hned pouzitelny.
Ja som tak nejak odkladal rezervaciu, teraz som to chcel aspon stiahnut a potom o par dni asi aj nainstalujem. A pisem to sem preto, lebo vyssie spominany postup mi nefunguje. Ale MS vydal Windows 10 Download tool, cez ten to ide pekne: http://www.microsoft.com/en-us/software ... /windows10
Ja som tak nejak odkladal rezervaciu, teraz som to chcel aspon stiahnut a potom o par dni asi aj nainstalujem. A pisem to sem preto, lebo vyssie spominany postup mi nefunguje. Ale MS vydal Windows 10 Download tool, cez ten to ide pekne: http://www.microsoft.com/en-us/software ... /windows10
Pozná niekto rýchlejší spôsob stiahnutia Windows 10 ako cez MediaCreationToolx @ Windows 10 Download tool ? Ťahá mi to 600 kb/s a pritom mam optiku od Orange a internet nezaťažujem ďalším ťahaním niečoho iného.
Windows Update v ovládacích paneloch mi zasa hlási že nie sú k dispozícii žiadne aktualizácie
. Rezerváciu mám odkedy je možná a nepomáha ani vymazanie obsahu C:\Windows\SoftwareDistribution\Download a spustenie update cez cmd.
Windows Update v ovládacích paneloch mi zasa hlási že nie sú k dispozícii žiadne aktualizácie
Mozno orange nestiha
Ja mam optiku od Telekomu a islo to pekne plnou rychlostou 40 Mbps. Akurat to budem musiet tahat znova, lebo ked som dal Upgrade this PC now, tak mi to stiahlo slovensku verziu. A kedze mam anglicky win 7, tak mi to nechce dovolit zachovat nastavenia...
Asi to necham na automaticke updaty, aj tak by som to neinstaloval dnes.
Asi to necham na automaticke updaty, aj tak by som to neinstaloval dnes.
po update na W10 sa mi vytvoril priecinok windows.old ktory ma 26 gb, mozem ho vymazat?
tiez sa mi vytvoril skryty priecinok s nazvom $Windows.~BT, ten ma cca 4,5 gb, mozem aj ten vymazat?
tiez sa mi vytvoril skryty priecinok s nazvom $Windows.~BT, ten ma cca 4,5 gb, mozem aj ten vymazat?
ja som si myslel že prídem domov z práce,zapnem monitor a na obrazovke mi bude svietiť že aktualizácia je stiahnutá a čaká sa na reštart
tak zostáva už len čakať ..
tak zostáva už len čakať ..
som prekvapeny ze aj moj 2 rocny shitik (lenovo y570) ma plnu podporu vsetkeho, hoci na webe lenova nie su ovladace pre w10... funguju mi aj FN tlacitka, aj hardwarova zmena zvuku.
system vypada byt svizny a ide na neho nainstalovat zatial vsetko co aj na w7
veelky palec hore pre mrkvosoft.. ked sa mi podari nainstalovat aj virtualnu masinku pre webdev, tak sa k w7 uz nevratim.
ale farba okien ma serie
chyba mi priehladnost na hornych listach okien.
system vypada byt svizny a ide na neho nainstalovat zatial vsetko co aj na w7
ale farba okien ma serie
Mam doma 2x notebook a 1x stolny pc. Na vsetkych 3 mi ukazovalo v taskbare pri hodinach tu ikonu rezervacie windowsu 10, na vsetkych som to rezervoval este vcera, na 1 notebooku dokonca asi 2 tyzdne pred vydanim a ani na jednom mi neukazalo, ze system je pripraveny na nainstalovanie, stale len ze mi daju vediet, ked to bude pripravene.
Ako je mozne, ze niektory uzivatelia tu na hojku to uz maju? Skusal som aj trik v cmd wuauclt.exe /updatenow , ale bez uspechu, ziaden update nenastal. Asi som neni ten stastlivec
Ako je mozne, ze niektory uzivatelia tu na hojku to uz maju? Skusal som aj trik v cmd wuauclt.exe /updatenow , ale bez uspechu, ziaden update nenastal. Asi som neni ten stastlivec
ja som si spravil USB cez tu microsoft aplikaciu.. cd key som si zohnal z MSDN.. cize ja mam uplne cistu instalaciu windowsu..
Nechapem najprv si musis spravit upgrade az potom si mozes spravit cistu instalaciu nie?sharky-no napísal:ja som si spravil USB cez tu microsoft aplikaciu.. cd key som si zohnal z MSDN.. cize ja mam uplne cistu instalaciu windowsu..
-
Supersonic
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
mne sa podarilo updatnut dnes z cistej 8.1 ale nejde mi to aktivovat a kopec veci nefunguje..
vela aplikacii len preblikne a to je vsetko neda sa mi ani ist z toho centra akcii do nastaveni divne..a pritom som to skusal uz 2x instalovat
napr kliknem pravym na plochu a Nastavenie obrazovky mi hadze error 
balthier: nemal som legalnu 7, takze som nemohol upgradnut.. ale cez nasu univerzitu a pristup do MSDN som si mohol stiahnut legalnu verziu W10 s vlastnym novym keyom.
-
94jakub
Guru wannabe
Tak sa mi podarilo úspešne upgradnuť z Win 8.1
Mal som rezerváciu, no nechcelo sa mi čakať, tak som išiel cez ten link, ktorý tu už postol aj GothaR.
Všetko zatiaľ funguje dobre, s aktiváciou bol problém, no po reštarte už je aktivovaný.
Chcel by som však teraz spraviť čistú inštaláciu, resp. spraviť ten factory reset, čo je vo win. Ten factory reset som robil na Win 8.1 a všetko fungovalo dobre.
Bude aj teraz stačiť spraviť factory reset? Malo by to byť to isté ako čistá inštalácia, teraz by tam nemal byť ani bloatware od Lenova.
Predpokladám, že licencia by sa mala zachovať a nemal by byť žiadny problém.
Bude aj potom stále možnosť downgrade na Win 8? Aj keď Win 8.1 recovery/inštalačka od Lenova by stále niekde mala byť.
Mal som rezerváciu, no nechcelo sa mi čakať, tak som išiel cez ten link, ktorý tu už postol aj GothaR.
Všetko zatiaľ funguje dobre, s aktiváciou bol problém, no po reštarte už je aktivovaný.
Chcel by som však teraz spraviť čistú inštaláciu, resp. spraviť ten factory reset, čo je vo win. Ten factory reset som robil na Win 8.1 a všetko fungovalo dobre.
Bude aj teraz stačiť spraviť factory reset? Malo by to byť to isté ako čistá inštalácia, teraz by tam nemal byť ani bloatware od Lenova.
Predpokladám, že licencia by sa mala zachovať a nemal by byť žiadny problém.
Bude aj potom stále možnosť downgrade na Win 8? Aj keď Win 8.1 recovery/inštalačka od Lenova by stále niekde mala byť.
Ked prechadzam z windows 8.1 na windows 10 dostanem sa az k takej fialovej obrazovke kde mam na vyber 3 moznosti co sa ma preniest do Windows 10 "1, Subory a aplikacie 2, Len subory 3, Nic" ale to prve nemozem zaskrtnut a da sa zaskrtnut len to druhe a tretie + dole pise nieco ako "Subory a aplikacie nebudu prenesene lebo systemovy jazyk vo Windows 10 je rozdielny nez mam vo Windows 8 (mam Slovencinu). Vedel by niekto ako to vyriesit ? Potrebujem proste prenies vsetky subory a aplikacie.
PS: Prepacte ze nemam presny popisok co tam bolo napisane ale skusal som to len narychlo a nezapametal som si to
PS: Prepacte ze nemam presny popisok co tam bolo napisane ale skusal som to len narychlo a nezapametal som si to
musis ist cez windows update, pozri moj navod vyssieUN2552 napísal:Ked prechadzam z windows 8.1 na windows 10 dostanem sa az k takej fialovej obrazovke kde mam na vyber 3 moznosti co sa ma preniest do Windows 10 "1, Subory a aplikacie 2, Len subory 3, Nic" ale to prve nemozem zaskrtnut a da sa zaskrtnut len to druhe a tretie + dole pise nieco ako "Subory a aplikacie nebudu prenesene lebo systemovy jazyk vo Windows 10 je rozdielny nez mam vo Windows 8 (mam Slovencinu). Vedel by niekto ako to vyriesit ? Potrebujem proste prenies vsetky subory a aplikacie.
-
cORP.
Addict
a kto mi pomoze s tymto ? doteraz som bez problemov pouzival moj windows 7 home premium, je to upgrade ktory platil pre windows vista a windows xp, v tom by som problem nevidel, kazdopadne bol normalne aktivovany a mam ho aj s krabicou, po upgrade mi ale nejde momentalne aktivovat windows 7 home, prisiel uz niekto na nejake riesenie ak sa s tym stretol ? dakujem
to isté čo cORP.
94jakub: Ja som robil ten factory reset, všetko v pohode, tvári sa to ako čistá inštalačka, ale nemôžeš robiť s partíciami, bývalé C-čko ti nakopíruje do priečinku windows.old
94jakub: Ja som robil ten factory reset, všetko v pohode, tvári sa to ako čistá inštalačka, ale nemôžeš robiť s partíciami, bývalé C-čko ti nakopíruje do priečinku windows.old
-
cORP.
Addict
no nepreslo ani par sekund a prisiel som na kamen urazu, na mojej domacej wifi sieti ( telekom dsl ) zial ani jeden pokus nefungoval, vzdy rovnaka hlaska, tak som si len tak na skusku vytvoril hotspot na telefone (orange ) , do sekundy po pripojeni sa system nemal problem aktivovat a uz funguje bez problemov, zvlastne ale mozno pomoze aj ostatnym