Postipanie od osy
Postipanie od osy
V utorok ci v stredu ma ustipla osa na celo, rovno do zily. Na dalsi den mi opuchlo na tej strane ucho, teda za uchom take dve ci tri hrcky. Cital som na nete, ale nikde som nic take nenasiel o tom. Alebo bolo aj niekde spominane, ze ten jed moze sposobit zdurenie lymfatickych uzlin. Nema s tym niekto skusenosti?
Re: Postipanie od osy
daj si na to co najskor Hydrokortizon http://www.lekarna.cz/hydrocortison-lec ... gm-1-mast/
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Mňa dávnejšie tiež uštipla do čela osa. Lenže mi to len opuchlo a na ďalší deň to už bolo v pohode 
aj osa má v žihadle jed? myslel som že len včela
-
mirak2
Hardcore addict
samozrejme, ze ma. a prudsi ako vcela
ako sa to za dva dni nezlepsi, zajdi s tym na pohotovostheker napísal:V utorok ci v stredu ma ustipla osa na celo, rovno do zily. Na dalsi den mi opuchlo na tej strane ucho, teda za uchom take dve ci tri hrcky. Cital som na nete, ale nikde som nic take nenasiel o tom. Alebo bolo aj niekde spominane, ze ten jed moze sposobit zdurenie lymfatickych uzlin. Nema s tym niekto skusenosti?
Pred 2 tyzdnami som mal diametralne odlišnú skúsenosť.
Na kúpalisku ma uštipla osa (určite osa) do stehna a napriek tomu, že to bolelo, nič mi neopuchlo ani sa to nijak neprejavilo.
Koncom tyzdna ma uštipla osa (určite osa) do ruky, blízko pod pazuchou a okamžite to napuchlo. Ako deň pokračoval a ruky som mal spustené vedľa tela (boli sme na túre) normálne sa dalo badať ako sa mi opuch a fľak zväčšuje a jed putuje rukou dole až ku lakťu.
V zásade som mal 2-3 dni riadnu mapu na ruke.
Na kúpalisku ma uštipla osa (určite osa) do stehna a napriek tomu, že to bolelo, nič mi neopuchlo ani sa to nijak neprejavilo.
Koncom tyzdna ma uštipla osa (určite osa) do ruky, blízko pod pazuchou a okamžite to napuchlo. Ako deň pokračoval a ruky som mal spustené vedľa tela (boli sme na túre) normálne sa dalo badať ako sa mi opuch a fľak zväčšuje a jed putuje rukou dole až ku lakťu.
V zásade som mal 2-3 dni riadnu mapu na ruke.