Skusal som restartnut PC aj Windows update service a nic. Mam Win 7 Pro Retail v anglictine.
Windows 10
Re: Windows 10
Bude tam asi este nejaka finta, mne to stale nejde 
Skusal som restartnut PC aj Windows update service a nic. Mam Win 7 Pro Retail v anglictine.
Dúfam, že si sa už obrátil na Microsoft podporu, že ? Pokiaľ sa ukáže, že to bolo vinou Win 10, tak verím, že minimum, čo spravia je to, že ti to preplatia a dajú odškodné, aby si o tom nikde nepísalThommas napísal:Drobné upozornenie pre tých, ktorí majú HP Paviliony s IDT zvukovým čipom. Po dnešnom update a približne 4-5 hodinovom používaní zdochol book (DV3-4101SL). Prehriala sa zvuková karta (alebo dostala prepätie) a odpálila mi chipset. V priebehu pár dní môžem povedať, či bol na vine book (doska) alebo driver. Dočasne by som ale neodporúčal na Paviliony s IDT zvukovým čipom inštalovať Win 10.
Microsoft s tym nic nema, drivery im dodavaju vyrobcovia hardveru.
-
DeJF
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Ja som updatol ovládače na grafickú pohode, žiadny bsod ani žiadna iná chyba.Daniel9911 napísal:Ahojte, ja som si dal tiež rezerváciu a od včera sa mi snaží inovovať ale neúspešne síce sa do toho nechce ešte hrnúť ale dá sa to vypnúť ? alebo to mám nechať tak ? Ináč som sťahoval aj Inštalačné medium zo stránky Microsoft to mám uložene na Disku len neviem či sa to aktivuje s keyom od Win 7 ktorý mam nainštalovaní ? lebo ak by som sa rozhodol prejsť tak jedine čistou inštaláciou.
Kamarát tiež včera inovoval cez win 8.1 všetko prebehlo v pohode len potom prišiel kameň úrazu, keď mu chcelo AMD aktualizovať ovládače na grafiku a zrazu mi vyskočil BSOD a potom sa mu už len notebook reštartoval non stop a cez safe mode si nevedel dať odinštalovať ovládače grafiky či to náhodou neprestane, tak som mu poradil one key recovery a vrátilo mu Win 8.1 je to notebook lenovo G510.
Je dosť nepravdepodobné, že za to mohol priamo Windows 10.Thommas napísal:Drobné upozornenie pre tých, ktorí majú HP Paviliony s IDT zvukovým čipom. Po dnešnom update a približne 4-5 hodinovom používaní zdochol book (DV3-4101SL). Prehriala sa zvuková karta (alebo dostala prepätie) a odpálila mi chipset. V priebehu pár dní môžem povedať, či bol na vine book (doska) alebo driver. Dočasne by som ale neodporúčal na Paviliony s IDT zvukovým čipom inštalovať Win 10.
Ovládače väčšinou nie sú schopné odpalovať akýkoľvek hárdwer. Nemajú na to potrebné inštrukcie a na strane HW potrebné cesty.
Toto neplatí pri procesoroch a GPU, kde sa pomocou overclockingu dá meniť rýchlosť, násobenie, voltáž a iné veci, ktoré môžu HW podstatne poškodiť.
Nenapáda mi jediný dôvod prečo by niečo takéto mala poskytovať zvuková karta.
Možno si to len "odniesla" v súvislosti s nefungujúcou inou časťou... .
Otázka na diskutujúcich:
Riešili ste už niekto fresh (čistú) inštaláciu Windows 10 po tom, čo vám zbehla inovácia zo starého operačného systému?
Už viem, že:
- sériové číslo starého Windowsu na novom sa použiť nedá
- nové sériové číslo, do Windows 10 sa dá na bežiacom systéme (po inovácií na bežiacom W10) zistiť cez
https://www.magicaljellybean.com/keyfinder/
- Toto číslo vám inštalácia Windows 10 zoberie aj v budúcnosti
- ALE z jedného zdroja viem, že neprebehne aktivácia Windowsu po jeho inštalácií
Takže otázka týchto dní je: Kde získam relevantné sériové číslo na svoj inovovaný W10 pre prípad, že by som chcel spraviť čístú inštaláciu tohto systému v budúcnosti?
(napríklad po páde disku a pod.).
To cislo je VK7JG-NPHTM-C97JM-9MPGT-3V66T, ze?Shakal napísal: https://www.magicaljellybean.com/keyfinder/
- Toto číslo vám inštalácia Windows 10 zoberie aj v budúcnosti
(ak mas Win Pro)
Ja mám Windows 10 Home.
Moje začína YTMG3-....... a končí **VX7
Môže niekto potvrdiť, že má s Win Home to isté?
Bol by to ďalší zaujímavý poznatok... .
Moje začína YTMG3-....... a končí **VX7
mas YTMG3-N6DKC-DKB77-7M9GH-8HVX7 ?Shakal napísal:Ja mám Windows 10 Home.
Moje začína YTMG3-....... a končí *HVX7
-
Daniel9911
Professional
Čítal som, že nestačí si WIn inovovať treba ten key aj online aktivovať inak po istom čase asi bude robiť problémy. Ale Microsoft by mohol spraviť návod bud video alebo podrobný popis ako si to aktivovať aby potom neboli zbytočné problémy.
Alebo žeby po čase Microsoft každému posielal na mail svoj vlastný key ktorým by windows aktivoval ?
Alebo žeby po čase Microsoft každému posielal na mail svoj vlastný key ktorým by windows aktivoval ?
Nooo, tak dobre. Trafil si. asi. Nekontroloval som to.Boccaccio napísal: mas YTMG3-N6DKC-DKB77-7M9GH-8HVX7 ?
//autoeditácia príspevku (30 Júl 2015, 14:33)
Toto ma na tom neskutočne vytáča.Daniel9911 napísal:Alebo žeby po čase Microsoft každému posielal na mail svoj vlastný key ktorým by windows aktivoval ?
Vzhľadom na to, že hrozí deaktivácia starých (inovovaných) systémov a ich nemožnosť aktivácie v budúcnosti už mal byť fakt o tom ako čisto nainštalovať nový systém dávno jasne známy.
//autoeditácia príspevku (30 Júl 2015, 14:50)
Záhada vyriešená.
Čístá inštalácia sa robí bez sériového čísla (je tam možnosť preskočiť).
ALE!!!
Pred tým ako ju spravíte musíte mať systém inovovaný a byť prihlásený kontom M$ na ktorý sa uložia vaše údaje o licencií.
Takýmto spôsobom vlastne aj dôjde k aktivácií Windowsu v budúcnosti.
windows 10
Zdravim nainstaloval som si Windows 10 (inovoval) vsetko bolo v poriadku tak a potom som si stiahol officialne s Microsoftu Windows 10 dal na usb nainstaloval tzv.(cista instalacia) a teraz mi neberie licencny kod preco?
Re: windows 10
lebo ten je platny iba na staru verziu (7/8)eror napísal:Zdravim nainstaloval som si Windows 10 (inovoval) vsetko bolo v poriadku tak a potom som si stiahol officialne s Microsoftu Windows 10 dal na usb nainstaloval tzv.(cista instalacia) a teraz mi neberie licencny kod preco?
Aktualizoval som zo sedmicky HP Pavilion G6 s IDT Audiom
A zvuk mam otrasny,plechovy bez basov...Nejaky tip ako to napravit ?
A zvuk mam otrasny,plechovy bez basov...Nejaky tip ako to napravit ?
Re: windows 10
a teraz akoze co? mam nainstalovat staru verziu systemu urobyt upgrade a vycitat licencny kod alebo sa neda spravit poje**** cista instalacia? to akoze fakt takto kokocky zariadil Microsoft? toto vediet tak nech si po**** cely win 10 sulini...Boccaccio napísal: lebo ten je platny iba na staru verziu (7/8)
Podľa príspevkov vyššie radšej dočasne odinštalovať. 
Ja mám Win 10 Home a mám úplne iný product key, ako vy. Teda, zisťoval som ho cez cmd:
Keď dám vlastnosti počítača, tak tam mám taký pekný, "učesaný" product key, veľa núl, to asi nebude ono.
A ten čo som zistil z cmd som mal rovnaký aj na 7.
Ja mám Win 10 Home a mám úplne iný product key, ako vy. Teda, zisťoval som ho cez cmd:
Kód: Vybrať všetko
wmic path softwarelicensingservice get OA3xOriginalProductKeyRe: windows 10
cistu momentalne nemozes spravit, iba cistu 7/8 a na konci instalacie ti ponukne hned 10 (ak mas net pocas instalacie)
http://answers.microsoft.com/en-us/insi ... af3?auth=1
Tu tipek pise,ze takisto stratil na zvuku bas a ma ho plechovy...
Robil som inovaciu zo sedmicky a nasiel som priecinok Windows Old,takze mozem sa vratit spät k sedmicke ?
Bohvie kedy vyladia ovládač na zvuk
Tu tipek pise,ze takisto stratil na zvuku bas a ma ho plechovy...
Robil som inovaciu zo sedmicky a nasiel som priecinok Windows Old,takze mozem sa vratit spät k sedmicke ?
Bohvie kedy vyladia ovládač na zvuk
Windows.old je záloha bývalého C-čka, či sa dá spraviť downgrade, to vôbec netuším. Skús pozrieť na nete. Ale ja ho v nastaveniach nemám.
Tento tool od MS by mal udajne zabranit reinstalacii ovladacov sposobujuce problemy ako graficke ovladace a podobne ale otestovane to nemam https://support.microsoft.com/en-us/kb/3073930