4jadro ukazuje 2 jadra

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Phantom1111
Light Expert
Light Expert

4jadro ukazuje 2 jadra

Príspevok od používateľa Phantom1111 »

Oukej takže kúpil som si 4-jadrový procesor AMD FX-4300 3,80Ghz ....... Tak som zapol PC a prešiel som na Task Manager alebo teda Správcu Úloh. Tu som ale narazil na niečo čom ma dosť znepokojilo. Prešiel som na kartu s názvom Performance alebo teda Výkon. Kde mám napísane že mám len 2 jadrá a 4 logické procesory. Je to v poriadku ?? Nemá mi tak ukazovať náhodou 4 jadrá ??? V CPU-Z mi ukazuje normál 4 jadrá a 4 thready.
a ešte mám Windows 8.1 Pro
Prílohy
Untitled.png
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Naozaj 2 jadrá ??????

Príspevok od používateľa beardie »

kazdy modul ma 2 ALU a 1 FPU, takze je to taky standardny AMD buldozerovy kripel
nemozes to zrovnavat s Intelom, vykonovo je to odpad
Phantom1111
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Phantom1111 »

Nikto nič nezrovnáva s Intelom o tom nebola ani spomienka ale nevadí .... Len som sa pýtal či je to v poriadku alebo nie ... A čo sa týka výkonu mne stačí .. Alien Isolation max setting a average FPS 60 .... a do predu hovorím že Far Cry 4, AC Unity a ostatné hry neriešim, viem že ich vzládať dobre nebudem ...
beardie
Redeemer
Redeemer

to zrovnavanie s Intelom bolo o pocte jadier, AMD ma skratka moduly, ktore sa tvaria dvojjadrovo, ale nemaju vsetky sucasti, ktore by vytvorili 2 samostatne fyzicke jadra
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: 4jadro ukazuje 2 jadra

Príspevok od používateľa mystique »

to hovoris o intely ze, lebo to mas trosku pomylene...

AMD CPU maju fyzicky taky pocet jadier aky maju napisany, Intel CPU pocet jadier simuluju
AMD CPU vyhrava na poli multithread aplikacii, Intel CPU vedie na single core vykone

End of story
beardie
Redeemer
Redeemer

heh? reagujes na mna?
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Problem je s tym, ze 4 jadrovy intel je vykonnejsi ako 6 ci 8 jadrovy AMD...
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

to je fakt a je to preto lebo vacsina aplikacii vyuziva silu jedneho jadra

garantujem ti ze v multicore apps to bude prave naopak, ale tych je naozaj malo
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Aj vo viacjadrovych appkach intel porazi AMD, problem je s tym, ze aj ked vyuzivaju viac jadier, pokial nemaju zvladnute vyuzivanie tych viacerych jadier dokonale, tak sa AMD proste nechyta. Preto aj AMD slo cestou APU, lebo vedeli ze na intel nemaju, no teraz by mali vydat "prave CPU" (tzn. kompletne bez integrovanej GPU), no zasa to iste moze spravit aj Intel.
Ked si vezmes ze GPU na CPU zabera vyse 50% miesta, keby ze to miesto vyuzil Intel na dalsie jadra, tak dakujem pekne. Alebo len odstranit GPU a znizit cenu daneho CPU. Predstav si 4790K o 100-150€ lacnejsi (cca 250€) alebo taky 4690K za 150€. AMD by nemalo nic, cim by mohli ist proti Intelu a presne tak aj vyzeraju momentalne ich podiely, no intel to vie a preto to ani nerobi, lebo inak by boli monopol (netvrdim ze to nespravia ako to spravi AMD).
Prílohy
Takto nejako vyzera Intel CPU s GPU.
Takto nejako vyzera Intel CPU s GPU.
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Michaelo napísal:Aj vo viacjadrovych appkach intel porazi AMD, problem je s tym, ze aj ked vyuzivaju viac jadier, pokial nemaju zvladnute vyuzivanie tych viacerych jadier dokonale, tak sa AMD proste nechyta. Preto aj AMD slo cestou APU, lebo vedeli ze na intel nemaju, no teraz by mali vydat "prave CPU" (tzn. kompletne bez integrovanej GPU), no zasa to iste moze spravit aj Intel.
Ked si vezmes ze GPU na CPU zabera vyse 50% miesta, keby ze to miesto vyuzil Intel na dalsie jadra, tak dakujem pekne. Alebo len odstranit GPU a znizit cenu daneho CPU. Predstav si 4790K o 100-150€ lacnejsi (cca 250€) alebo taky 4690K za 150€. AMD by nemalo nic, cim by mohli ist proti Intelu a presne tak aj vyzeraju momentalne ich podiely, no intel to vie a preto to ani nerobi, lebo inak by boli monopol (netvrdim ze to nespravia ako to spravi AMD).
blabol...

The easiest way to break it down is like this.
AMD: More, overall weaker cores, however cheaper. Performs better in some multithreaded tasks.
INTEL: Less cores, stronger overall architecture, better gaming experience.

It simply comes down to intel offering better single threaded performance. AMD placed their money that games would start to use more cores when their FX lineup launched, intel took the other path. Needless to say, Intel had the right idea.

If you have the money to spend intel will offer you more raw performance, but it comes at a premium.
AMD is the better budget option where intel runs performance.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

AMD uz pomaly prestave byt "budget oriented". Teda presnejsie, Intel ich zacina porazat uz aj v nizsich cenovych kategoriach. No a kedze vacsina hier a programov stale vyuziva tak 4 jadra a aj tak najviac vyuzije to prve, tak Intel je na koni a AMD ide pomaly ale isto dole vodou. A nech ma nikto nenazyva AMD haterom, lebo ja mam AMD vcelku rad (moje GPU v PC boli nVidia 8600 GT, ATi 4850, ATi 4870, AMD 6970 a teraz AMD R9 290), no je to s nimi cim dalej tym horsie a jedine co ich zatial drzi nad vodou su GPU a ATi sekcia.
Napísať odpoveď