Stôl k PC

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
frankocean11
Medium Star
Medium Star

Stôl k PC

Príspevok od používateľa frankocean11 »

Zdravim, uz dlhsiu dobu mam dilemu aky stolik si kupit k PC. Potrebujem aby bol stol co najväcsi kedze budem mat na nom 2 monitory a PC. Moja predstava ako by to malo vyzerat v obrazku.
Vedel by mi niekto poradit neaky konkretny ? Popripadne pod cim to hladat ?
V izbe mam ~190 cm miesta pre stol.
Prílohy
stol.png
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Stôl k PC

Príspevok od používateľa brm »

Ideálne je obehať predajne nábytku.. Ikea, Kika, Mobelix, Decodom, Asko, Jysk a všetko možné..

Ja som pár mesiacov dozadu kúpil tento:
http://www.nabytoknaslovensku.sk/produk ... -stol-weng
v košickom Mobelixe na predajni dávali výpredajovú zľavu, za 109€, ešte tento mesiac ho tam stále mali vyložený.

Ale asi Ti nebudú vyhovovať tie bočné skrinky, je tam aj dosť úzky priestor na stoličku, širšiu kancelársku stoličku nezasunieš.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

A čo tak ho dať spraviť stolárovi ? Ten by ti to spravil presne podľa predstáv :)
frankocean11
Medium Star
Medium Star

brm napísal:Ideálne je obehať predajne nábytku.. Ikea, Kika, Mobelix, Decodom, Asko, Jysk a všetko možné..

Ja som pár mesiacov dozadu kúpil tento:
http://www.nabytoknaslovensku.sk/produk ... -stol-weng
v košickom Mobelixe na predajni dávali výpredajovú zľavu, za 109€, ešte tento mesiac ho tam stále mali vyložený.

Ale asi Ti nebudú vyhovovať tie bočné skrinky, je tam aj dosť úzky priestor na stoličku, širšiu kancelársku stoličku nezasunieš.
Prave ze takuto volbu so zasuvkami nechcem, kedze pridem o ten priestor.

Zatial som nasiel len 2 varianty ktore mi teoreticky sedia:
1. http://www.temponabytok.sk/08-kancelars ... 1-57845282 - pride mi to pomerne labilne kedze tam budem mat okolo 35-40KG na stole.
2. http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/produ ... #/70214192 - tato varianta mi vyhovuje asi najlepsie kiez by bol o nieco vecsi
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Neuvazoval si nad tym, ze by si dal PC skrinku na zem? Je to bezpecnejsie (ziadne otrasy) a prospieva to aj chladeniu. A samozrejme tym ziskas vela miesta na stole. V katalogoch to hladaj ako pisaci stol. Stoly oznacovane ako PC stoly su vacsinou riesene velmi nestastne - miesto na tlaciaren je v strede a ubuda miesto na nohy, atd.
Ale taky siroky pisaci stol asi tazko najdes, skus obvolat par stolarov, mozno to bude trochu drahsie, ale budes mat stol na mieru a vacsinou aj kvalitnejsie spracovany.
Ak by si chcel dat PC skrinku dolu, tak na 150ku stol by sa ti mali v pohode zmestit 2 monitory + repro: http://www.novynabytok.sk/pisaci-stol-t ... -01-751432
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

GothaR napísal:prospieva to aj chladeniu
Az tak velmi to chladeniu nepomaha, hlavne ked sa ti vdaka tomu do PC narve 3x viac prachu.

k stolu: Tiez sa priklanam k tomu si ho spravit sam alebo dat spravit stolarovi. Ja mam stol robeny doma v dielni na mieru a je to parada.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Na prach su prachove filtre...a je urcite lepsie raz za mesiac filtre povysavat ako cely cas trpiet skrinku na stole.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

No neviem, ja mam skrinku na stole a nijako ju netrpim, skor tam vyzera super :) A hlavne mam potom viac miesta na nohy a sufliky.

Ps.: Prachove filtre niesu dokonale.
frankocean11
Medium Star
Medium Star

Takze dnes som bol v Ikei a zobral som tento: http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/produ ... #/70214192
Zatial je super ako aj velkost tak aj super riesenie kabelaze. O par dni pridam fotku ako to vyzera. :)
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Vazne fasa vyzera....

"The page cannot be found"

Inak keby som mal mat PC hore na stole, asi sa odstrelim, sorry, moj nazor, monitor ma byt o nieco vyssie, klavesnica a mys idealne na vysuvajucej doske, nenavidim ked je klavesnica dole a mys niekde hore na stole, sam to mam takto, vrchna doska na monitor, prip. jedlo a pod., vysuvajuca cast na klavesnicu a mys, dolezite je, aby boli v rovnakej vyske, no a PC samotne dole, bud na zemi, alebo dole, len s dostatkom miesta na vetranie vzadu aj nalavo pre CPU vystup.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Tjn, kazdemu to co chce. Ja na kazdom stole za ktory idem ako prvu vec co spravim je, ze vytrhnem tu vysuvnu hovadinu ak ju ma, lebo si akurat do toho trieskam nohy, kedze je to prilis nizko a extremne male (poriadne ani klavesnica na to nevojde, nie to aby si tam este vtrepal niekde mys).

Ja som mal stale PC na stole (teda, ak neratam uplne stare PC, ale aj to nebolo technicky na zemi, stol mal policku vysoku cca 30-40cm na veci a na nej bolo miesto na skrinku) a rozhodne by som ho na zem nikdy nedaval (pokial by som nemal smejd za ktory by som sa hanbil).
Som zvedavy dreamer, ako by sa tebe pracovalo v mojej izbe v porovnani s tym co mas teraz: post2175025.html#p2175025 (par starsich foto kde je lepsie vidno cely stol: post1856128.html#p1856128 a ano, to v rohu pod stolom je miesto na basak a na vylozenie noh), pre uplnost pridavam zostavu, ak by niekto chcel: post2159455.html#p2159455.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Michaelo napísal:...ako prvu vec co spravim je, ze vytrhnem tu vysuvnu hovadinu ak ju ma, lebo si akurat do toho trieskam nohy, kedze je to prilis nizko a extremne male (poriadne ani klavesnica na to nevojde, nie to aby si tam este vtrepal niekde mys).
Prave preto som pisal, ze ta vysuvna doska musi byt dost siroka aj pre mys, inak to nema zmysel a radsej nech nie je ziadna, absolutne nechapem, ako moze mat niekto klavesnicu a mys v inej vyske.

K tvojmu stolu, PC hore by mna osobne strasilo, vadilo by mi tam a este to bocne sklo s blikackami vo vnutri. Inak stol a vybavenie je pekne, ja mam tiez nieco podobne na vylozenie noh, mam siroku vysuvaciu dosku na klavesnicu a mys a tiez som si zvykol na opierky na ruky na kresle, ci stolicke, idealne je ak su v rovnakej vyske s vysuvacou doskou.

Vlastne ja mam dost netradicny sposob ovladania niektorych hier, nepouzivam klavesnicu, WASD, vadi mi pre mna neprirodzena poloha ruky, prehmatavanie, presuvanie prstov, trpnutie... Takze ak nestrielam, pouzivam vyhradne gamepad, ak strielam, pravou rukou ovladam mys, lavou gamepad, len lavu cast, no je tam dost tlacidiel a analog/packa je citlivejsia a presnejsia ako WASD, tiez mozem byt pohodlne oprety a mam oprete obe ruky a vdaka gamepadu mam aj bonus v podobe vibracii.

Mozno sa to zda ako OT, ale aj na take veci treba mysliet pri kupe PC stola, to prepojenie opierok stolicky a vysky stola, ci uz vysuvnej casti, alebo aj bez nej, je vazne dobra vec.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Tjn, ty to vyuzivas trochu divne (na moj vkus), tak sa ti ani nedivim.

V tom PC nemam ziadne blikacy... Teda mam tam osvetlenie no to je napojene na regulator a mozem si regulovat intenzitu alebo ho uplne vypnut (vypnute je vzdy pokial s PC nieco nerobil a potrebujem vidiet, alebo niekto pride na navstevu). Hlavna vyhoda je, ze ak robim s PC, tak ho mam na stole a nemusim ho vyberat spod stola (ta vyvysenina na ktorej je PC polozeny je na kolajnickach, takze cely PC mozem posuvat dopredu a dozadu pre lahky pristup ku kablom). Mozno ti tiez pomoze pochopit preco ho mam na stole to, ze ten PC vazi vyse 25 kilo.
Taktiez grafika mi meni farbu podla toho kolko ma stupnov, takze nemusim ani pozerat na ziaden SW a viem kolko ma priblizne stupnov.

Ako hovorim, kazdemu to co mu vyhovuje. Mne velmi vyhovuje toto, preto to aj mam takto robene. Opierky na stolicke mam presne vo vyske stola, stakze toto je tiez fajn, trochu mi ale vadi, ze ked sa spravne vyrovnam, tak su mi opierky cca 1 az 2cm kratke pod laktom :(
frankocean11
Medium Star
Medium Star

Dreamer sorry za ten link tu je opraveny: http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/produ ... #/70214192 Co je na fotke vidno ten pridavny stolik tak sa da pekne presunut na inu stranu alebo uplne odstranit.
No a jedno velke plus je ze ma super vyriesenu tu kabelaz.. :)
Ano tento stol nema tu vysuvnu dosku do tyzdna idem pre dalsi monitor tak potom poslem vysledne foto.
Napísať odpoveď