Benzin vs. Nafta
Re: Benzin vs. Nafta
V principe to ma daleko od HTP a nie len v principe ale aj technicky.
Cakame cakame co ine nam ostava, zatial vseci nadavaju ze su kazove lebo su to litrove trojvalce a osobne poznam majitelov dost, kazdy spokojny, cas ukaze no zatial by som to nevidel nijak katastrofalne a urcite by som uprednostnil do mesta ecoboost pred atmosferami hoci vyssieho objemu ktore defacto maju z teoretickeho uhlu pohladu horsie podmienky na zivotnost ako preplnovany motor (1.4; 1.6)
Cakame cakame co ine nam ostava, zatial vseci nadavaju ze su kazove lebo su to litrove trojvalce a osobne poznam majitelov dost, kazdy spokojny, cas ukaze no zatial by som to nevidel nijak katastrofalne a urcite by som uprednostnil do mesta ecoboost pred atmosferami hoci vyssieho objemu ktore defacto maju z teoretickeho uhlu pohladu horsie podmienky na zivotnost ako preplnovany motor (1.4; 1.6)
-
Shark NX
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Rovnako je na tom velmi podobny motor od PSA.
1.2 Pure Tech 130k.
Mal som to pozicane na tyzden v Peugeot 308 a bola to cista fantazia.
Pri kludnej jazde z BA do Malinova to malo priemerku 5,1 a ked sa s tym zavodilo, tak 6,9 az 7,1l/100km.
Motor to je velmi kultivovany, a vdaka 6st. prevodovke sa s tym dalo obcas ist na dialnicu bez toho aby som mal spotrebu na urovni 10l/100km v 4500ot/min
1.2 Pure Tech 130k.
Mal som to pozicane na tyzden v Peugeot 308 a bola to cista fantazia.
Pri kludnej jazde z BA do Malinova to malo priemerku 5,1 a ked sa s tym zavodilo, tak 6,9 az 7,1l/100km.
Motor to je velmi kultivovany, a vdaka 6st. prevodovke sa s tym dalo obcas ist na dialnicu bez toho aby som mal spotrebu na urovni 10l/100km v 4500ot/min
-
RATZINGER666
Darca
Hegy: aby nedoslo k nedorozumeniu - jazdil som ho tiez a rovnako si myslim, ze je velmi slusny, aj po vykonovej stranke, aj po stranke kultivovanosti... nie nadarmo vyhrali aj ocenenie motor roka... spotrebu posudit neviem, iba ak tak tu tabulkovu... narazal som presne na ten najazd, uvidime, ako sa tie motory vysporiadaju so stovkami tisicov kilometrov... primarne na to vsak urcene nie su, to mi je jasne... aby to nedopadlo ako s preplnanymi talianskymi jednastvorkami, ktore tiez oslovili prejavom, spolahlivostou vsak uz nie...
Cas ukaze, som velmi zvedavy
Ahojte,
ake aditivum by ste doporucili do CR naftaka?
ake aditivum by ste doporucili do CR naftaka?
-
guess.whoo
Redeemer
VIF-kom nic nepokazis
-
Makovnik
Medium Professional
O par dni by sme mali pocitit zlacnenie ropy na urovne okolo februara tohto roka.
Pokial sa tak nestane a nafta nebude stat okolo 1.10-1.11 a benzin okolo 1.28-1.3, tak nas dakto okrada cez kartel.
Momentalne je Brent na urovni 53.45 a najnizsiu uroven z marca 52.3 ma na dohlad s naslednou moznostou ju prerazit a padnut az k januaru, kde bola na 46.4.
Za jul zvladla pokles o 10USD/bbl.
Kto chysta plnu nadrz, nech si tankovanie odlozi na buduci tyzden, zhruba utorok/streda. Nejake euro/nadrz by sa usetrit mohlo a za to si kupit pivo
Pokial sa tak nestane a nafta nebude stat okolo 1.10-1.11 a benzin okolo 1.28-1.3, tak nas dakto okrada cez kartel.
Momentalne je Brent na urovni 53.45 a najnizsiu uroven z marca 52.3 ma na dohlad s naslednou moznostou ju prerazit a padnut az k januaru, kde bola na 46.4.
Za jul zvladla pokles o 10USD/bbl.
Kto chysta plnu nadrz, nech si tankovanie odlozi na buduci tyzden, zhruba utorok/streda. Nejake euro/nadrz by sa usetrit mohlo a za to si kupit pivo
v tomto pripade hlavne statMakovnik napísal:tak nas dakto okrada cez kartel.
-
Fabo
Hardcore addict
stat? stat nastavi vysku spotrebnej dane ktora sa nemeni. Ak klesnu naklady na vyrobu litra benzinu o 15c a cena sa zmeni o 3, co s tym ma stat?
-
guess.whoo
Redeemer
no ja som teraz musel docapovat za 20, hadam to vydrzi kym pride zlacnenie. tankujem na Shell teraz ten diesel nitro s 8centovou zlavou cez O2 takze tam usetrim aj viac ako na jedno 
http://www.topspeed.sk/keby-sme-neplati ... -v-eu/9012
celkom zaujímave čísla, pri benzíne je to až 77% dane
celkom zaujímave čísla, pri benzíne je to až 77% dane
keby som nalial teraz zimny aditiv,stane sa nieco?
-
guess.whoo
Redeemer
sposobil by si akurat globalne oteplovanie
ktora nafta sa momentalne oplati tankovat?
poskusal som uz vsetko, z rozlicnych cenovych kategorii, od Tesca za 1,005 cez Tempo Plus Diesel, FuelSave Diesel ci OMV Diesel, rozdiel v poslednych troch som nespozoroval okrem ceny ziadny, ci dojazd ci spotreba ci kultura chodu, s Tescom dojazd rovnaky ale kultura chodu subjektivne horsia, ranne starty dlhsie
v KE rad tankujem 60 cetanovu naftu za 1,2€, dojazd ani spotreba sa nemenia, ci to cisti vstreky a ventily...boh vie
planujem este vyskusat Gulf Diesel, som na to zvedavy, kto to tankuje je spokojny
shell mi nie je sympaticka hlavne ze mi stale nutia keksiky, energydrinky, zuvacky len za 5000000 bodov ...
s vif skusenost nemam, este som to nikdy nepouzival, nemozem nieco pokazit ak to prilejem do uz aditivovanej natankovanej nafty?
poskusal som uz vsetko, z rozlicnych cenovych kategorii, od Tesca za 1,005 cez Tempo Plus Diesel, FuelSave Diesel ci OMV Diesel, rozdiel v poslednych troch som nespozoroval okrem ceny ziadny, ci dojazd ci spotreba ci kultura chodu, s Tescom dojazd rovnaky ale kultura chodu subjektivne horsia, ranne starty dlhsie
v KE rad tankujem 60 cetanovu naftu za 1,2€, dojazd ani spotreba sa nemenia, ci to cisti vstreky a ventily...boh vie
planujem este vyskusat Gulf Diesel, som na to zvedavy, kto to tankuje je spokojny
shell mi nie je sympaticka hlavne ze mi stale nutia keksiky, energydrinky, zuvacky len za 5000000 bodov ...
s vif skusenost nemam, este som to nikdy nepouzival, nemozem nieco pokazit ak to prilejem do uz aditivovanej natankovanej nafty?
-
Arkaz
Addict
Ja si myslim ze ak das VIF do kazdej nadrze tak nezalezi az na tak na tom aku naftu natankujes. Ja som pouzival aj do nafty VIF aj teraz do benzinu a nebol nikdy problem.
-
hrban
Addict
Ja mám zlú skúsenosť s čerpačkami slovnaft, katastrofa, natankoval som plnú na slovnaftke v BA a v nemecku na diaľnici som dal plný kotol a dusilo mi auto, napravilo sa to až keď som v nemecku znova dolial plnú nádrž. druhý krát som zas na slovnaftke v TN tankoval a rovnaký problém do kopcov. Odvtedy slovnaft oblúkom. Na tesco nafte mi ide auto lepšie. Ináč shell je môj favorit, neviem ako je to na SVK ale za hranicami je to jediná benzínka kde je všade pekne rukavička a kýbel s čistou stierkou a hlavne v kýbli nie je len voda ale to trošku aj pení. Takže si umyjem okná, natankujem a nesmrdia mi ruky od nafty. A za 1,50€ dva snikersy, čo je na benzínku ešte dobrá cena 
-
Fabo
Hardcore addict
S naftou vela skusenosti nemam (ciastocne sprostredkovane, mamin sluzobak jazdil prvy cca rok na tesco naftu, potom ked zmenila pracovisko tak vacsinou na OMV alebo Slovnaft, a nevnimal som nejaky velky rozdiel), ale ak tankujes 60cetanovu na TAM Autohof, tak by som tu cerpacku velmi neodporucal, skusal som tam ten ich lepsi benzin, teraz neviem uz ci 98 ci 100 oktan, spolahlivo mi to zabilo auto. Na Tesco ci Metro 95ke ide lepsie. O ich 95ke ani nehovorim.
-
guess.whoo
Redeemer
tusim som tu uz pisal svoju skusenost - na mondeu som mal velmi citlivy palivovy system. ak som natankoval tesco, shell (aj premiovu), agip, slovnaft tak autu kolisali otacky a nemalo taky tah ako malo ked som natankoval diesel 60 (ovela lepsie ranne starty, mensia dymovost, dobry tah) alebo omv maxx motion. potom som capoval len tieto dve (vacsinou omv lebo TAM som nemal vzdy na blizku)
-
vendo
Guru
zatial capujem metro naftu (cca polrok) + vifku, problemy absolut ziadne, ale je pravda ze ten moj traktor (oct 1.9pd) si asi moc nenavybera
do benzinaciku yarisky davame metro benzin uz asi 6 rokov, bez nejakej "zavady" alebo zeby sa cosi motoru dialo som nespozoroval
do benzinaciku yarisky davame metro benzin uz asi 6 rokov, bez nejakej "zavady" alebo zeby sa cosi motoru dialo som nespozoroval
keď idem v meste 40km/h a mam v 5st prevodovky šetrim benzin? viem tak že keď idem nad 2000 otačok motora tak to ide do spotreby - ako to vlastne je?