Patent
Patent
Dobrý deň,
Mám taký problém že mám v hlave super myšlienku ktorú by som potreboval patentovať. Jedna sa o softvér ktorý by sa dal ponúknuť určitým spoločnostiam a zarobiť na tom. Otázka znie
1. Ako tú myšlienku ochrániť? ako zabrániť tomu aby mi v spoločnosti nepovedali "takých sme tu už mali, dovidenia" a nespravili si ten software sami. Alebo aby ju nevyžil dotyčný programátor ktorého si objednám na zhotovenie aplikácie.
Viem že niektoré krajiný podporujú tkzv. Softvérový patent, no ine nie.. Ako je to teda na Slovensku? Ako sa u nás dá ochraniť taká vec?
Ďakujem za každú normálnu odpoveď
Mám taký problém že mám v hlave super myšlienku ktorú by som potreboval patentovať. Jedna sa o softvér ktorý by sa dal ponúknuť určitým spoločnostiam a zarobiť na tom. Otázka znie
1. Ako tú myšlienku ochrániť? ako zabrániť tomu aby mi v spoločnosti nepovedali "takých sme tu už mali, dovidenia" a nespravili si ten software sami. Alebo aby ju nevyžil dotyčný programátor ktorého si objednám na zhotovenie aplikácie.
Viem že niektoré krajiný podporujú tkzv. Softvérový patent, no ine nie.. Ako je to teda na Slovensku? Ako sa u nás dá ochraniť taká vec?
Ďakujem za každú normálnu odpoveď
Re: Patent
neda 
zrob tu myslienku co najskor... programatora si zazmluvni.
zrob tu myslienku co najskor... programatora si zazmluvni.
-
p4ra
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Odkial si nabral, ze sa neda? Patent sa da spravit na uz nevyrobenu vec. Co k tomu ale potrebuje je tu myslienku ucelene spisat, opisat a urobit z nej akysi dokument, ktory bude jednoznacne popisovat mechanizmy a sposob, akym aplikacia bude pracovat, zaroven tam opise aj unikatnost toho napadu. Nasledne s tym zajde na patentovy urad. Ak take nieco niekto nema patentovane, tak ma narok si to patentovat. Nekecaj prosim ta najblizsie, ked nevies, alebo si nie si isty.
hejt nieje nazor
bolo to myslene v tom zmysle ze aj ked ten patent das vytvorit, zacvakas nemale prachy, zabijes tym neuveritelny cas... v konecnom dosledku si tym nezarucis absolutne ziadne prava, a to uz vobec nie ku softweru ktorych vznikne 100 podobnych ak ta myslienka bude stat za to.
Myslienku treba zhmotnit, a spravit ju tak aby si bol prvy...pripadne lepsi ako ostatni... ale pan para ta zapatentuje celeho.
bolo to myslene v tom zmysle ze aj ked ten patent das vytvorit, zacvakas nemale prachy, zabijes tym neuveritelny cas... v konecnom dosledku si tym nezarucis absolutne ziadne prava, a to uz vobec nie ku softweru ktorych vznikne 100 podobnych ak ta myslienka bude stat za to.
Myslienku treba zhmotnit, a spravit ju tak aby si bol prvy...pripadne lepsi ako ostatni... ale pan para ta zapatentuje celeho.
-
p4ra
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Tebe je jasna patentova podstata vobec? Ci uz nieco zhmotnis, alebo nie, za patent v konecnom dosledku zaplatis rovnake peniaze. Ale ked nieco este nevyrobis, ale popises funkcnost, mechanizmy, atd., ako som pisal vyssie, tak je to jedno, ci to fyzicky mas alebo nemas vytvorene. Mas patent na tu danu vec. Fakt rozmyslaj skor, ako napises, alebo si o tom nieco precitaj.
A mimochodom pocitacovy program nemozno patentovat, to len na okraj.
A mimochodom pocitacovy program nemozno patentovat, to len na okraj.
Programátor je jedná vec ale horšie je že sa môže stať že to ponúknem spoločnosti a manažér spoločnosti mi povie "takých sme tu už mali, dovidenia" a do mesiaca si takú aplikáciu spraví sám.. kvoli tomu som hľadal niečo ako patent alebo nejakú ochranu myšlienky..
NecroPro napísal:softvérový program
Forsaken napísal:neda
kamos ty sa daj doporiadku...p4ra napísal:A mimochodom pocitacovy program nemozno patentovat, to len na okraj.
nikto neriesi vyrobene, nevyrobene...
riesim to ze aj ked si das patentovat svoju myslienku a budes mat na nu patent, tvoj patent ti bude na dve veci, a nemozes sa aj tak nim ohanat pretoze sa jedna o program, a velmi tazko budes dokazovat ze prave niekto pouzit tvoj patent, cize aj keby ti ho nahodou dakto schvalil, je velmi mala sance ze by si si nim nieco poriesil.
Ja že čo vy máte všetci s tým softverovým programom a teraz pozerám že to ja som to tak napísal 
odhliadnuc od otazky...
ak svojmu napadu veris, resp. si myslis ze je dobry... skus pobehat ak mas znamych programatorov a pokecat s nimi... ak nemas... mozes zovseobecnit svoj napad a "core" prezradis az po podpisany zmluvy, ktora ti tiez nic nezaruci... ale aspon mozes zalovat niekoho
existuje niekolko "programatorskych for" kde ti za prachy naprogramuju hocico. A potom to uz mozes prezentovat, a predavat.
na vsetko treba prachy, alebo sa naucit programovat
ziadny patent ti netreba, len to daj von, pretoze ak si na to prisiel ty, je mozne ze aj 10 dalsich ktory uz na tom makaju...
-- tak tak
tiez som mal kopec napadov big-idea-co-dalej-t161789.html

ak svojmu napadu veris, resp. si myslis ze je dobry... skus pobehat ak mas znamych programatorov a pokecat s nimi... ak nemas... mozes zovseobecnit svoj napad a "core" prezradis az po podpisany zmluvy, ktora ti tiez nic nezaruci... ale aspon mozes zalovat niekoho
existuje niekolko "programatorskych for" kde ti za prachy naprogramuju hocico. A potom to uz mozes prezentovat, a predavat.
na vsetko treba prachy, alebo sa naucit programovat
ziadny patent ti netreba, len to daj von, pretoze ak si na to prisiel ty, je mozne ze aj 10 dalsich ktory uz na tom makaju...
-- tak tak
Skočím vám tu do toho, ale myslím, že táto odpoveď sa veľmi hodí autorovi témy.
Ak vynájdem niečo, čo má šancu stať sa miliardovým produktom po uvedení na trh, ako by som mohol zabrániť ostatným v okradnutí ma o to, čo si zaslúžim?
Odpovedá Jimmy Wales, zakladateľ Wikipédie.
(Vo všeobecnosti sú jeho odpovede hlúposti a bludy väčšieho alebo menšieho kalibru, ale táto sa mu celkom podarila).
Ak vynájdem niečo, čo má šancu stať sa miliardovým produktom po uvedení na trh, ako by som mohol zabrániť ostatným v okradnutí ma o to, čo si zaslúžim?
Odpovedá Jimmy Wales, zakladateľ Wikipédie.
(Vo všeobecnosti sú jeho odpovede hlúposti a bludy väčšieho alebo menšieho kalibru, ale táto sa mu celkom podarila).