Windows 10
Re: Windows 10
Ani kamaratovi s Asusom nejde touchpad. A tiez som to robil cez ten update tool, bez problemov, necakajte ak vam nepomaha navod od Boccaccia.
Aky mate nazor na novy prehliadac Edge ? Podla mna uplne super,jednoduchy a extreme rychly.
Len mi chyba Adblock,snad budu aj doplnky....
Len mi chyba Adblock,snad budu aj doplnky....
môžeš mu dať vedieť že stačí odinštalovať pôvodný Asus Smart Gesture a nainštalovať tento najnovšíHensym napísal:Ani kamaratovi s Asusom nejde touchpad. A tiez som to robil cez ten update tool, bez problemov, necakajte ak vam nepomaha navod od Boccaccia.
http://support.asus.com/Download.aspx?S ... rt+Gesture
pár ľudom sa stalo že im to scrollovalo naopak, to sa da jednoducho prepnuť v nastaveniech toho smar gestures
a pri upgradnuti zostavajú aplikácie alebo len osobné súbory?
mne ostalo všetko
tyler: Parádny, zatiaľ stále používam Chrome, lebo v Edge mi vadí zopár vecí, ktoré mi chýbajú.
- Doplnky, teda neviem či tam sú, v Chrome používam hlavne Gmail notifikátor hore pri lište, kde hneď vidím či mám alebo nemám správu
- Flat lišty hore zaberajú zbytočne veľa miesta, Chrome zaberá menej. Tá lišta s adresou je zbytočne vysoká
- Ak by šli syncnúť všetky nastavenia, história a heslá z Chrome-u, lebo to by mi fakt chýbalo. Ideálne, keby sa syncovali pravidelne
- Edge má hnusnú grafiku (aspoň u mňa) kvôli pokazenému fontu. Niektoré písmenká sú hrubšie, ako iné, potom to pôsobí tak neupratane a kontrastne (máte to tak aj vy?)
AdBlock má tuším Edge natívne, netreba doplnok, je to niekde v nastaveniach, ale neskúmal som to.
Aj tak to ale bude stále zhadzovaný a zabudnutý prehliadač, lebo ľudia sú je*nuté konzervy.
DEVZYO1G: Odkážem.
- Doplnky, teda neviem či tam sú, v Chrome používam hlavne Gmail notifikátor hore pri lište, kde hneď vidím či mám alebo nemám správu
- Flat lišty hore zaberajú zbytočne veľa miesta, Chrome zaberá menej. Tá lišta s adresou je zbytočne vysoká
- Ak by šli syncnúť všetky nastavenia, história a heslá z Chrome-u, lebo to by mi fakt chýbalo. Ideálne, keby sa syncovali pravidelne
- Edge má hnusnú grafiku (aspoň u mňa) kvôli pokazenému fontu. Niektoré písmenká sú hrubšie, ako iné, potom to pôsobí tak neupratane a kontrastne (máte to tak aj vy?)
AdBlock má tuším Edge natívne, netreba doplnok, je to niekde v nastaveniach, ale neskúmal som to.
Aj tak to ale bude stále zhadzovaný a zabudnutý prehliadač, lebo ľudia sú je*nuté konzervy.
DEVZYO1G: Odkážem.
Už som aj ja medzi w10 usermi.
Ráno som prežil menší infarkt lebo som začal pracovať a aj napriek tomu, že som si tú inováciu odložil na víkend, tak mi dnes znovu vyskočila. Samozrejme som ju chcel rýchlo zrušiť. Pomýlil som sa a už som videl len krútiaci sa symbol na obrazovke. Keď som si predstavil, že mám v počítači rozrobenú 2 týždňovú prácu, čo má deadline v pondelok, zostalo mi trošku nevoľno.
Našťastie sa to podarilo na výbornú.
Fakt chlapcom do Redmondu dva palce do neba za takýto hladký upgrade. Všetko ide tak ako má, systém je oveľa rýchlejší a nestretol som sa ešte s programom, ktorý by mi nešiel. Nainštalované všetky aktuálne drivery, dokonca aj včera vypustený nvidia 353.62.
Pre info: Lenovo Flex 2 Pro
Ráno som prežil menší infarkt lebo som začal pracovať a aj napriek tomu, že som si tú inováciu odložil na víkend, tak mi dnes znovu vyskočila. Samozrejme som ju chcel rýchlo zrušiť. Pomýlil som sa a už som videl len krútiaci sa symbol na obrazovke. Keď som si predstavil, že mám v počítači rozrobenú 2 týždňovú prácu, čo má deadline v pondelok, zostalo mi trošku nevoľno.
Fakt chlapcom do Redmondu dva palce do neba za takýto hladký upgrade. Všetko ide tak ako má, systém je oveľa rýchlejší a nestretol som sa ešte s programom, ktorý by mi nešiel. Nainštalované všetky aktuálne drivery, dokonca aj včera vypustený nvidia 353.62.
Pre info: Lenovo Flex 2 Pro
Otazky ohladom Cortany 
Je dostupna v SK verzii ? Nikde ju nemozem najst
Vyskusal ju uz niekto ?
Je dostupna v SK verzii ? Nikde ju nemozem najst
Vyskusal ju uz niekto ?
Mne píše že Cortana nebude fungovať s mojim jazykovým balíkom - SK. Po inštalácií (rovno nastavená slovenčina) sa mi neukázal ani ten search bar na lište, ale iba ikona lupy, dá sa to ale zapnúť v nastaveniach lišty, ale asi ho vypnem, lebo na HD ready je zbytočne dlhý.
Niekto by sa mohol vyjadriť k vyhľadávaniu, čo som sa ptal na predošlej strane, to mi trhá žily.
Niekto by sa mohol vyjadriť k vyhľadávaniu, čo som sa ptal na predošlej strane, to mi trhá žily.
Hensym: Doplny pre Edge budu vraj dostupné po 1.aktualizacii 10-tky
"Tie budú na báze JavaScriptu, pričom z pohľadu fungovania budú veľmi podobné rozšíreniam pre Google Chrome"
"Tie budú na báze JavaScriptu, pričom z pohľadu fungovania budú veľmi podobné rozšíreniam pre Google Chrome"
Jedna z mojich najoblubenejsich featuriek zatial
Win+Ctrl+D vytvorí nový virtualny desktop
Win+Ctrl+Left/Right sa medzi plochami pohybujete
Win+Crtl+F4 zavrie aktuálnu
Win+Ctrl+D vytvorí nový virtualny desktop
Win+Ctrl+Left/Right sa medzi plochami pohybujete
Win+Crtl+F4 zavrie aktuálnu
Win+Tab je tiez super, neviem, ci to uz existovalo v osmicke. Prehladnejsia alternativa k Alt+Tab.
Hráčov poteší Win + G. 
Takisto aj CTRL C/V v command prompt, konečne 
-
qwerty-xyz
vycistenim systemovych suborov v policku cistenie disku priamo v "tento pocitac" sa ziska znacne mnozstvo vojneho miesta. Plus vymazanim suboru windows WS ...
u mna cca 18 GB ..... co je pri SSD cku dost vela.
Edge je super normalne ma to prekvapilo ako to ide svizne a plynulo
Hned ako budu dostupne rozsirenia prejdem z chrome.Potrebujem tam mat ublock a ghostery 
-
Patrescare
Amateur
Edge spokojnosť a ide to fajn, trošku doplnkov a nebude o čom super 
Inak po upgrade na win 10 mi ntb trošku blbol sekal mrzol ale nehal som ho ako keby 15 min bez pohybu + reštart a rozbehol sa nakopol sa...
Inak zatiaľ žiadny problém,
Jedine čo ma zaujíma ako aktivovať alebo ako to bude keď budem chceť preinštalovať ntb ako to budem riešiť s licenciu s klúčom. Aký cd-key tam dať alebo čo
Windows píše zatiaľ že je aktívny
Inak po upgrade na win 10 mi ntb trošku blbol sekal mrzol ale nehal som ho ako keby 15 min bez pohybu + reštart a rozbehol sa nakopol sa...
Inak zatiaľ žiadny problém,
Jedine čo ma zaujíma ako aktivovať alebo ako to bude keď budem chceť preinštalovať ntb ako to budem riešiť s licenciu s klúčom. Aký cd-key tam dať alebo čo
Windows píše zatiaľ že je aktívny
Ak je teraz aktívny na tomto ntb, tak už ho kedykoľvek môžeš nainštalovať znova, product key nebudeš musieť zadávať, a aktivuje sa sám. Je to viazané na HWID a tuším aj na Microsoft konto. Aspoň tak som to pochopil. Samozrejme, ak máš teraz Home, tak Pro neaktivuješ, a podobne.
Ahojte, prosím vás stiahol som dnes z originálnej stránky microsoftu Win10 Pro 64bit pre môj PC, kde som mal Win 8.1 a inštaloval som úplne na novo dnes Win10. Avšak nevedel som sa dopátrať k product key, respektíve neviem či je vôbec zadarmo táto verzia keď som prechádzal z 64bit Windows 8.1? Stiahol som od vás kmspico a nainštaloval, teraz hlási windows že je aktivovaný. Viete mi prosím poradiť že aké mám možnosti, či to mám cele odinštalovať, stiahnuť nanovo Windows 10 Home a ten aktivovať na základe môjho originálneho windowsu? Alebo si mám nechať toto? --- môžem nechať automatické aktualizácie? A ako je to navyše s tým, že windows bude pre všetkých zadarmo len jeden rok alebo majú všetci práve ten jeden rok pre bezplatnú aktualizáciu na akýkoľvek windows 10 z 8.1,8 ? prosím poraďte k mojim otázkam. Ďakujem vám.
-
nejakymarko
Addict
Tak trosku sa vratim k mojmu problemu, po "factory" a vybrai moznosti, ze zmazat vsetko sa naistalovala 8.1tka a hned potom update na 10tku a zatial velka spokojnost
Update na ntb ma presvedcil, ze desiatky pojdu aj na desktop
Update na ntb ma presvedcil, ze desiatky pojdu aj na desktop