Windows 10
Re: Windows 10
Momentalnee mi cely windows zamrzol tak som restartoval natvrdo pc a ihned po prihlaseni sa zamrzne... Co s tym? 
Kedy bude mozna cista instalacia systemu?
-
Patrescare
Amateur
dík nebol som si istý lepšie keď to počujem aj od druhého človeka.Hensym napísal:Ak je teraz aktívny na tomto ntb, tak už ho kedykoľvek môžeš nainštalovať znova, product key nebudeš musieť zadávať, a aktivuje sa sám. Je to viazané na HWID a tuším aj na Microsoft konto. Aspoň tak som to pochopil. Samozrejme, ak máš teraz Home, tak Pro neaktivuješ, a podobne.
Nejako mi seka chrome sem tam sa stane ze plugin prestal pracovat.. plus ked otvorim obchod su tam nejake app ktore chu aktualizaciu alebo nainstalovat no nejake sa vraj instaluju no uz je to viac nez 24hod a stale sa nenainstalovalo ked dam zrusit aby sa tam nic neinstalovalo zamrzne cely obchod ...
a este subor win old mozem zmazat ??
a este subor win old mozem zmazat ??
eror: Už je, musíš inovovať z 7 alebo 8, počkať kým sa sám aktivuje. A potom môžeš spraviť čistú inštalačku, Product Key nezadáš, a aktivuje sa sám.
black: Ak som správne pochopil, ty si to rovno inštaloval čisto. Mal si najskôr "aktualizovať", aktivovať a až potom spraviť čistú inštalačku. Najlepšie pre teba bude asi nainštalovať 7 alebo 8 (podľa toho, na čo máš product key), spraviť aktualizáciu na 10 (buď automaticky, alebo cez ich update tool), overiť si, či je aktivovaný, a až potom inštalovať čisto (čo už ani nebude treba, ak budeš inštalovať čisto 7/8 pred tým a z toho updatovať).
Chezter: V ovládacom panely ho už nevidím ani ja. Je v Štart - Nastavenia - Aktualizácia. Sú tam aj rozšírené možnosti a malo by tam byť všetko čo pred tým, ale pozeral som to zatiaľ len zbežne.
black: Ak som správne pochopil, ty si to rovno inštaloval čisto. Mal si najskôr "aktualizovať", aktivovať a až potom spraviť čistú inštalačku. Najlepšie pre teba bude asi nainštalovať 7 alebo 8 (podľa toho, na čo máš product key), spraviť aktualizáciu na 10 (buď automaticky, alebo cez ich update tool), overiť si, či je aktivovaný, a až potom inštalovať čisto (čo už ani nebude treba, ak budeš inštalovať čisto 7/8 pred tým a z toho updatovať).
Chezter: V ovládacom panely ho už nevidím ani ja. Je v Štart - Nastavenia - Aktualizácia. Sú tam aj rozšírené možnosti a malo by tam byť všetko čo pred tým, ale pozeral som to zatiaľ len zbežne.
chezter: do settings -> update and security
-
Bad.boy
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Neviete ako to je ked frcim na preview builde 10240?
Chcel som skusit win pred oficialnym uvolnenim tak som stiahol iso 10240 (udajne RTM verzia), nainstaloval a aktivoval cez CMD (cez key uz neslo kedze boli aktivacne servery vypnute). Odvtedy funguje vsetko v pohode, windows updaty chodia a windows sa tvari ze je aktivany.
Ak sa to tu uz riesilo tak sorry.
Ak sa to tu uz riesilo tak sorry.
Všetci my, čo máme "oficiálny" win, máme tiež build 10240, podľa winver.exe, čiže asi sa ten tvoj nijak nelíši. A ak je aktivovaný, tak nerieš. 
-
Patrescare
Amateur
Mám menší problém chcem si prehrať film ale vždy mi zamrzne súbor prevziate súbory vždy ich otvorím chcem si niečo sputiť a zložka celá zamrzne stalo sa to už niekomu?
Buď poškodené systéové súbory alebo vadný disk. To ma napadá ako prvé, skús:
Ak nie, tak preskenovať disk cez HDTune.
Ak nie, tak preskenovať disk cez HDTune.
-
Patrescare
Amateur
Ako zisťujem tak neviem dal som to skenovať uvidím čo to spraví, avšak ak otvorím od Microsoftu prehrávač na hudbu tak mi ide hudba prehrať a nič nezamrzne a to isté aj s filmom, ak mám všetko zavreté a ak kliknem na film hudbu zamrzne to. Inde to nerobí.
EDIT: Po kontrole disku mi nič nenašlo, reštartol som ntb, a už to ide všetko mám pocit ako keby sa ten Windows sám aktualizovával a vylepšoval chyby
Môj ntb je starý 6 mesiacov.
EDIT: Po kontrole disku mi nič nenašlo, reštartol som ntb, a už to ide všetko mám pocit ako keby sa ten Windows sám aktualizovával a vylepšoval chyby
Môj ntb je starý 6 mesiacov.
Hensym: ono ja som najskôr dával inovovať priamo na PC - stiahlo mi windows zacalo instalovat ale pri konfigurácii na 75% to zamrzlo, nasledne nechcelo spustit stary windows takze som tam daval cisto windows 10 Pro, teraz som momentalne stiahol windows 8.1 Pro ku ktoremu mam kluc a nabootoval som ho na USB avsak ani za toho pána sa mi nedari spustit instalaciu z usb, obnovil som teda tento windows10 Pro čo mám nainštalovaný a ked spustim priamo z USB instalaciu mojej 8.1 vypíše: inštalátoru sa nepodarilo urcit podporované možnosti inštalácie,,.... robím s tým dva dni, viete nejaké rady prosím vás?
Môj noťas: DELL Inspiron 15-7537
//edit: windows šlape, šupol som tam naspäť Windows 8.1 Pro s mojim kľúčom a následne ručne nainštaloval Windows 10 Pro. Snaď to bude všetko fičať.
Môj noťas: DELL Inspiron 15-7537
//edit: windows šlape, šupol som tam naspäť Windows 8.1 Pro s mojim kľúčom a následne ručne nainštaloval Windows 10 Pro. Snaď to bude všetko fičať.
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Tak, co citam dost ludi co maju nelegalny aktivovany windows 7 (u WIN 8 je to tazsie) a upgradnu na WIN 10, tak dostanu novy LEGALNY win 10 kluc 
Podla toho co viem to mrkvosoft ani neskusa blokovat (nijak zlozite skontrolovat ci mas na disku Windows loader), takze im asi ide o to aby mali co najvacsi podiel na trhu...
Takze ak niekto chce WIN 10 zdarma, odporucam upgrade. ja to budem skusat na sekundarnom disku ci to realne funguje. Ono 100€ za Windows 10 Home Retail nie je az tak vela.
Podla toho co viem to mrkvosoft ani neskusa blokovat (nijak zlozite skontrolovat ci mas na disku Windows loader), takze im asi ide o to aby mali co najvacsi podiel na trhu...
Takze ak niekto chce WIN 10 zdarma, odporucam upgrade. ja to budem skusat na sekundarnom disku ci to realne funguje. Ono 100€ za Windows 10 Home Retail nie je az tak vela.
Len či to bude navždy, ja by som sa nespoliehal.
Každopádne, ja som niekde čítal, že ako Insider budeš môcť mať free 10-ku ale budeš musieť byť v prvej vlne aktualizácií, čiže sa asi stretneš s bugmi, aj tak si ale myslím, že fair deal.
Každopádne, ja som niekde čítal, že ako Insider budeš môcť mať free 10-ku ale budeš musieť byť v prvej vlne aktualizácií, čiže sa asi stretneš s bugmi, aj tak si ale myslím, že fair deal.
takze zistil som ze ked po nastartovani win10 spravim nejake zmeny, konkretne na ploche zmenim polohy jednej ikony a v nastaveniach touchpadu zmenim skrolovanie opacnym smerom, nasledne vykonam restart a win10 si tieto zmeny nepamata... neviete kde moze byt problem?
Prosim vas mam taký problém že už som aj naištaloval naspäť 8.1 potom som updatoval na 10 - bez problémov všetko aj kľúč a teraz som prišiel po 20 minútach k noťasu kde sa stiahli nejaké aktualizácie reštartoval sa PC a už len čierna obrazovka (neviem sa dostať ani do biosu ani nič) viete mi poradiť? Ďakujem vám. (dell inspiron 7537)
Nemáš v USB strčený nejaký kľúč alebo čo?
rombo: Toto netuším, mne to ide. Skús pohľadať na nete.
rombo: Toto netuším, mne to ide. Skús pohľadať na nete.
hensym: nie nemám pripojené nič. Vôbec nejde ani F2 ani F12 úplne bez známok potom akoby sa aj zobrazí tá uvodna obrazovka prihlasenia tipujem lebo aj keď vidim len čiernu obrazovku tak na niektorých miestach je akoby taká bodka farebná (pixel)... bude to nieco s grafikou ale uz som bezradný takto to neviem ani obnovit naspat nic...
-
Patrescare
Amateur
Práve si idem spraviť boot dvd s win 10 a idem nahodiť čistú inštaláciu