https://www.facebook.com/TheGoodLordAbove?fref=ts
Haha...
http://www.pinknews.co.uk/2015/07/26/ra ... omophobes/
V minulosti si tvrdil, ze ine nabozenstva nepoznas. Vies kretsnvo je zaklad islamu.strapaty napísal: islam s krestanstvom (nasledovanim krista) nema nic spolocne ... (islam bol len priklad)
ano japonsko je dobri priklad ... aj ked je to polyteisticka spolocnost .. tam je pekne vidno ako nabozenstvo ovplyvnuje moralku ... co v europe homosexualita nebola nikdy prijatelna ... v japonsku je to normalne tisicky rokov... samozrejme nereisia nejaku rovnocennost alebo sobase.. vysie postaveny moze vsetko ... a ostany mozu len to co im vysie dovolia.. aj ked ich kultura a moralka je pre europan a nepochopitelna
bolo to aj zle obdobiestrapaty napísal: UPeCe .... modlidba (rozhovor komunikacia s bohom) v spolocenstve je prvkom zjednotenia sa v kristu... ked sis i chcel pokecat mozno si si zvolil zle spolocenstvo ... v spolocenstvach veriacich je modlidba uplne normalna... mozno by si potreboval spolocenstvo nie este veriacich .. tam sa menej modli a viac je tam zazitkovych skusenosti... OAZA je v tomto pripade fajn... ale azvisi tiez od veku (OAZA do 18 FILIP nad 18 ) OAZY robia dobre zilinsky kapucini .. FILIPA zas koonia jana krstitela...
Pozri ja mam dost znamich co su krestnia, no vtedy im seriozne preskocilo.strapaty napísal: co sa tyka referenda extremizmus bol na oboch stranach... ja som bol dost aktivny.. a zistil som ze najvacsi problem bol ze ludia nemali ochotu diskutovat ... na forach ak som zacal rozumne argumentovat tak ma blokli ... alebo mi vymazali vsetky prispevky.. v dedine som chcel spravit verejnu diskusiu ... prisiel az jeden...
50/50 by to bolo keby o fyzike nic neviemestrapaty napísal: tak su len dve moznosti a su rovnako pravdepodobne ... preto tych 50...
Takze tvoj boh je gravitacia, teplo, elektromagneticke ziarenie, alebo slaba interakcia?strapaty napísal: co je to rozpravanie a co je jeho podstatou ... ??? vzduchove vybracie alebo prenos myslienok... ??? je mozne ze boh sa rozprava vnuknutim (bez vybracii vzduchu)?? ta prvotna forma bitia ci to nazvat energiou albo niecim inym je tazke ...bola to len snaha priblizit sa vseobecnemu slovniku ateistickych pojmov...
mozno ju zachytavaju vsetky pristroje a vsetci ludia ....mozno prave preto jej nedavaju nejaku zvlast pozornost![]()
Ako sa da rozlist nedostatok, nepoznanie a odmietnutie boha?strapaty napísal: "Aj ateizmus brani kontaktu s nim....." ano cokolvek co stoji medzi bohom a clovekom je hriech .. ale neda sa to zovseobecnit ...ani samotny ateizmus ani logicke uvazovanie ani skepsa samo o sebe nie je hriech .. lebo ateizmus moze bit len nedostatok boha ... nepoznanie boha ... a ateizmus je len logicky nasledok uprimneho cloveka... logicke uvazovanie moze stat medzi bohom a clovekom ale moze ho aj k bohu priblizovat... takisto aj skepsa.... je to ako z nozom .. sam o sebe nie je ani dobry ani zly ... ale clovek ho moze pouzit na dobre (odkroji chleba ) alebo na zle (zabije)
dedicny hriech ... precitaj si to pozorne... "...je jeden zo sposobov ako sa dedicneho hriechu zbavit..." "...sa nezmyva vdaka krstu ale vdaka kristovej obete a jeho milosrdenstvu ... "
este raz opakujem nik nevie kto skonci v pekle... (v pisme sa pise sice kto skonci v pekle... ale to neznamena ze teno konkretny smylnik tam skonci... ) clovek moze v pekle skoncit aj pre jediny hriech ... a celozivotny hriesnik tam nemusi skoncit ... "Veru, hovorím vám: Mýtnici a neviestky vás predchádzajú do Božieho královstva"..
Vtedy sa akurat zacla kampan na referndum, myslim ze tam bolo dost normanych ludi, len ti fanatici ich prekricali. Vtedy som mal aj ine starosti tak som to nechal tak.94jakub napísal:harrison314: Inak s tým UPeCe je to naozaj až také zlé?
"kvôli inému poklesku", teda napríklad lebo uvažuje racionálne, skepticky.strapaty napísal:3.odmietnutie boha ..alebo jeho prikazani je tazky(smrtelny) hriech ... cize dobrovolne vedome a umyselne prestupenie bozieho prikazu, zakona....
3. clovek spoznal boha a vedome dobrovolne a umyselne prekracuje jeho prikazy... uvedomuje si ich dosledky a vie preco su zle ale koli vlastnemu prospechu pohodliu ci inemu poklesku boha opusta ...
Čo tak spoločný Boh? Ani to nie dosť spoločný znak?strapaty napísal:okrem toho ze je to monoteisticke nabozenstvo nema s krestanstvom nic spolocne... mohamed si zobral bibliu a vylozil si ju po svojom a zalozil nove nabozenstvo ktoreho zaklad bol na nom samom a na jeho vyklade ...
Kedže ho postavil na rovnakých základoch, neznamená to, že majú niečo spoločné? Ten zvyšok by si vedel aj trochu rozviesť? Moc nechápem aké kmene a aký kultúrny svet myslíš.strapaty napísal:... snazil sa ho postavit na rovnakych zakladoch ako je krestanstvo ci zidovstvo... lebo sionske kmene mali polyteizmus a neboli respektovane kulturnym svetom ....dokonca kulturny svet(monoteisicke nabozenstva) tvrdili ze boh nepocita stymito narodmi vo svojom plane...
takze Boh svoje dieta moze zavrazdit, ale bezny clovek vytvoreny na obraz bozi nie?strapaty napísal:pre beardie k linku ... tak potom sme na tom este horsie ako sa zda... ked je cloveku jedno ze zavrazdi vlastne dieta...
Ach tie tvoje definicie.strapaty napísal:...co sa tyka referenda ja by som mozno bol tiez za extremistu:D .. ale je to skor o nepochopeni a nepocuvani tych druhych ... napri homosexuali nemozu uzavriet manzelstvo nie perto ze by im to nechelniekto dovolit ale z o samotnej podstaty toho vstahu /pojmu... a ak sa im to dovoli tak samotna podstata pojem sa degeneruje a strati povodny vyznam... mozes aj cervenu volat modrou ale potom ked posles zenu kupit modre auto nikdy nebudes vediet ci prinesie cervene alebo modre... a tato oproblematika ma vela inych aspektov o kotrych sa nebudem zamotavat lebo to by chcelo osobitnu temu... fakt je ze diskusia bola pochovana este skor ako vznikla.... vsetky media ... dementovali akukolvek podporu diskusie ...
A ja som myslle, ze zlo je len nedostatok Boha, ale fajn.strapaty napísal:jedna z pravd je ze boh je vsade....
Preco boh stvoril ateistov?strapaty napísal:1.hriech je prekazka medzi clovekom a bohom ... nedostatok boha sposobuje ze clovek nechape bozie stvorenie a jeho zakony a preto tvrdosine zastava svoj nazor a robi nieco co mu brani v priamom kontaktu s bohom ...
2.nepoznanie boha je stav ktory nie je zapricineny clovekom ..to nie je hriech ...
3.odmietnutie boha ..alebo jeho prikazani je tazky(smrtelny) hriech ... cize dobrovolne vedome a umyselne prestupenie bozieho prikazu, zakona....
cize
1. v tomto stave clovek veri a respektuje bozie zakony ale s niecim nesuhlasi (ma pre nieco slabost ) ..majetok - kradne , zeny - smilni atd ... a roznym sposobom si to ospravedlnuje ale len preto ze nepozna vsetky dosledky svojho konania ... neprijal boha uplne do svojho zivota bez vyhrad....(nemozno slucit dvom panom....)
2. v tomto stave clovek este nepoznal boha (bud sa o nom nedozvedel alebo nezazil jeho ucinky v svojom zivote.....nema s nim osobnu skusenost... ) zakony bud dodrziava zo zvyku alebo tradicie ...ale v skutocnosti nema vieru ... sobitne sa bohu neodovzdal nesplynul s nim ... samozrejme ak pozna ucenie cirkvi nie je to pre neho vyhovorka .... lebo aspon rozumomo mohol poznat ucenie boha a moralne hodnoty ktorych sa ma pridrziavat...
3. clovek spoznal boha a vedome dobrovolne a umyselne prekracuje jeho prikazy... uvedomuje si ich dosledky a vie preco su zle ale koli vlastnemu prospechu pohodliu ci inemu poklesku boha opusta ...
kazdy potentny clovek vie zivot dat, nie je to nic neobvyklestrapaty napísal:beardie
..tak ano co moze boh to nemoze clovek ... takisto nevies zivot dat ani ho nemas pravo brat... nehovoriac o tom ze clovek si za svoju smrt moze sa:D (podla pisma) stvoreny bol ako nesmrtelny... prirodzena smrt nikomu neublizuje.. (z pohladu na vecny zivot) preto v kontexte boha to nie je zabitie ak clovek prirodzene zomrie... ale ak clovek zabije niekoho, kona proti bozim zakonom a bozej prirodzenosti cim sa sam zatracuje... neublizuje tomu ktoreho zabija ...lebo zabija telo ale viac spravit nemoze ale sebe zabija svoju nesmrtelnu dusu ... a odsudzuje sa na vecne zatratenie a trapenie a to boh nechce preto ludom zakazuje zabijat ludi... chcelich uchranit od vecnej smrti a vecneho utrpenia... lebo zivot v smrti je ovela horsi ako samotna smrt... preto prisiel kristus aby nas vykupil a sme mali vecny zivot a kazdy kto zomrie, nezomrel naveky ale mal vecny zivot...
V tomto vlákne som postoval aj vedecku studiu skumajucu liecebnu silu motlidby. Asi s pred roka.notscared napísal:Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie
na margo sily modlitby - Why Won't God Heal Amputees (Prečo Boh nevylieči ľudí s amputovanými končatinami)
Ak to vyjde je to dokaze ze boh jestvuje.notscared napísal:zaujímalo by ma, či ľudia čo sa modlia, podrobujú jej výsledky aspoň nejakému skúmaniu. Napríklad koľko krát sa im vyplnila modlitba s jasným záverom či modlitba pomáha alebo nie (ako v prípade dorastania amputovaných končatín).
ze zivot dava Boh alebo boh, v to veris ty, lenze je zaujimave, ze aj ateisti aj veriaci v ine nabozenstva mozu mat detistrapaty napísal:mylis sa ... zivot dava jedine boh ... potentny clovek dava len semeno ... ale jeho zivotodarna sila je od boha...ale to je samozrejme otazka viery
urcite svoje deti nebudem klamat 2-tisicrocnymi knihami zalozenymi na rozpravkach spisanych pastiermi ovcity svoje deti tiez zjavne vychovavas ako najlepsie vies a chces aby ich zivot bol stastny
podla Biblie Boh vyvrazdil asi 2 miliony ludi, co je na tomto masovom vrahovi take uzasne?zaklad viery je predpoklad ze boh je dokonala bytost a vsetko co robi je dobre(absolutne dobro)
Ja ti napíšem otvorene, čo si o tebe myslím a napíšem aj zopár faktov, prečo mám dôvod si to myslieť.skutocne si taky naivny ze by som svoj zivot postavil umyselne na klamstve ... klamal ludom okolo seba ... aky by som tak mohol mat nato dovod... ??? pripadam ti ako retardovany?? nehovoriac o tom ze veriaci ako som dnes som nebol vzdy... moja viera prisla s poznanim Boha a prijatim ho do svojho zivota...
^Fallacy. Ateista nie je ten, kto odmietne Boha. Ateista je ten kto neverí Boha z hocijakých príčin - napríklad preto, lebo v živote s tým nebol konfrontovaný. (Aj keď môžeme predpokladať, že väčšina z nich "odmietla" Boha, nemôžeme to považovať za definíciu)strapaty napísal:ateistom sa stava clovek ked nespozna boha... ked ho odmietne ...
Navrhujem urobiť pokus. Skúsme si zobrať vzorku novonarodených detí a nikdy sa o existencii či neexistencii Boha pred nimi nevyjadrovať (nikto). Čo si myslíš, budú veriť v Ježiša Krista? Alebo Allaha? Alebo Krišnu? Alebo Odina? Odvážim sa tvrdiť, že nie - lebo nikdy o nich nebudú počuť => náboženstvo je vec naučená, najčastejšie formou ranej indoktrinácie.strapaty napísal:nik sa ako ateista nerodi ... ako sa nik nerodi ako veriaci... to je zakladom slobodnej vole cloveka...