Zvuková karta do 50€
Zvuková karta do 50€
Ahojte!
Potrebuval by som zvukovú kartu k PC v danej cene. Neviem co viac k tomu dodať pouzivam 2.0 reporo a dobre by bolo keby bola externa ak by nejaka kvalitna v tej cene bola.
Dakujem
Potrebuval by som zvukovú kartu k PC v danej cene. Neviem co viac k tomu dodať pouzivam 2.0 reporo a dobre by bolo keby bola externa ak by nejaka kvalitna v tej cene bola.
Dakujem
-
Ryan Giggs
VIP
Re: Zvuková karta do 50€
U nas nejaku rozumnu externu zvukovku za 50 eur velmi nezozenies. Tak nieco z bazaru. Zalezi aj ci to ma byt len jednoduchy dac alebo ci to ma byt vybavenejsie (sluchadlovy vystup....).
Nevravím že MUSÍ byť externá len že by bola lepšia. A stačí úplne taká no obyčajná lebo cez jack mám pripojené len reproduktory, sluchatka mikrofon cez USB.
A ešte otázka dala by sa pripojiť napr. k veži? Alebo na takúto vec by už bol lepší zosilovač?
A ešte otázka dala by sa pripojiť napr. k veži? Alebo na takúto vec by už bol lepší zosilovač?
-
Ryan Giggs
VIP
Pripojit k vezi sa to samozrejme da. Teda ak ma Aux co asi ma. Veza ma vlastny zosilovac, nepotrebujes iny.
Pokial to ma byt vystup len cisto pre repro ci vezu, tak napr. Stoner UD120, ci HifimeDIY Sabre.
Pokial to ma byt vystup len cisto pre repro ci vezu, tak napr. Stoner UD120, ci HifimeDIY Sabre.
https://www.alza.sk/creative-sound-blas ... 502707.htmRyan Giggs napísal:U nas nejaku rozumnu externu zvukovku za 50 eur velmi nezozenies. Tak nieco z bazaru. Zalezi aj ci to ma byt len jednoduchy dac alebo ci to ma byt vybavenejsie (sluchadlovy vystup....).
ale pre neho uplne staci
https://www.alza.sk/creative-sound-blas ... 129449.htm
-
Ryan Giggs
VIP
Toto sa rozhodne neda nazvať rozumna karta. O to viac keď napr, ten Stoner či Hifimedyi su zvukovo z uplne inej galaxie.
chcem vidiet chlapca co rozozna rozdiel z dvoch repro co ma on medzi X-FI a Hifimedyi
-
Ryan Giggs
VIP
Tu ide o princip, že nekupim horšie keď môžem mať podstatne lepšie. Za rovnaky peniaz. Nehovoriac o tom, že keď bude chcieť niekedy upgradovať repro, tak bude na to pripraveny aj železom.
no ja ti neviem, s tym X-fi mam rovno 5.1 podporu + subwoofer, opticky vstup (mozem vyuzit napr ked chcem 5.1 zvuk z notasu preniest do domaceho kina), diakove ovladanie...Ryan Giggs napísal:Tu ide o princip, že nekupim horšie keď môžem mať podstatne lepšie. Za rovnaky peniaz. Nehovoriac o tom, že keď bude chcieť niekedy upgradovať repro, tak bude na to pripraveny aj železom.
takze je to skor otazka preferencii, a pri dvoch repro, co ma on, urcite kvalitativny rozdiel nijak nepociti
kazdy podla vlastneho gusta...
-
Ryan Giggs
VIP
Tu istotu berieš odkiaľ?mystique napísal: takze je to skor otazka preferencii, a pri dvoch repro, co ma on, urcite kvalitativny rozdiel nijak nepociti![]()
Ma 2.0 repro, tak 5.1 karta mu je na 2 veci. O to viac že to nehra o nič lepšie ako integrovana. A opticky vystup ma aj na integrovanej.
iste nemusim pripominat, ze tam ma na vystupe rovnaky 3,5 jack ako ten tvoj spominany hifimedyi, proste je tam do buducna moznost 5,1Ryan Giggs napísal: Tu istotu berieš odkiaľ?
Ma 2.0 repro, tak 5.1 karta mu je na 2 veci. O to viac že to nehra o nič lepšie ako integrovana. A opticky vystup ma aj na integrovanej.
-
Ryan Giggs
VIP
Tym jackom si chcel povedať čo? Nejak mi unika pointa. O to viac keď to ma RCA a nie jack. To len pre poriadok.
iba tolko, ze vsetko co som chcel povedat, som uz povedal
k tomu RCA, vid obrazok
k tomu RCA, vid obrazok
-
Ryan Giggs
VIP
??? Tie popisky vidiš?
Ja tam vidim sluchadlovy vystup, analogovy vstup a vstup pre mikrofon. Line out (vystup repro) je vzadu keď si si neračil všimnuť.
Ja tam vidim sluchadlovy vystup, analogovy vstup a vstup pre mikrofon. Line out (vystup repro) je vzadu keď si si neračil všimnuť.
Tuto zvukovku som mal.... strasny odpad... neodporucam, do mesiaca sla z domu.
poradite aj mne?
kedze mi doma dlho lezali ath-t500 rozhodol som sa ich pouzivat ako sluchadla k pc. ale asi by to chcelo nieco lepsie nez integrovanu zvukovku.
v podstate jedine co ma trapi je aby som vedel mat pripojene naraz aj sluchadla aj repraky a vedel medzi nimi jednoducho prepinat. teraz to mam tak ze repraky mam nastalo pripojene zozadu a sluchdla mam z predu. ak su zapojene, tak zvuk ide do sluchadiel, ak nie su, tak zvuk ide do reprakov.
chcel by som dosiahnut nieco podobne bez vyraznej straty kvality a bez toho aby som musel chodit pod stol s baterkou...
da sa to nejak jednoducho vyriesit?
kedze mi doma dlho lezali ath-t500 rozhodol som sa ich pouzivat ako sluchadla k pc. ale asi by to chcelo nieco lepsie nez integrovanu zvukovku.
v podstate jedine co ma trapi je aby som vedel mat pripojene naraz aj sluchadla aj repraky a vedel medzi nimi jednoducho prepinat. teraz to mam tak ze repraky mam nastalo pripojene zozadu a sluchdla mam z predu. ak su zapojene, tak zvuk ide do sluchadiel, ak nie su, tak zvuk ide do reprakov.
chcel by som dosiahnut nieco podobne bez vyraznej straty kvality a bez toho aby som musel chodit pod stol s baterkou...
da sa to nejak jednoducho vyriesit?
-
Ryan Giggs
VIP
Toto ti splni akykolvek dac so sluchatkacom. Ako ale pisem vyssie v teme, u nas toho do 50€ vela nezozenies. Takze zalezi ako si na tom s nakupom zvonku.
preferujem nakup z vonku
idealne cina 
snazil som sa aj nieco pozerat na aliexpresse ale kedze sa do toho prd vyznam tak som toho moc nenavyberal.
snazil som sa aj nieco pozerat na aliexpresse ale kedze sa do toho prd vyznam tak som toho moc nenavyberal.
-
Ryan Giggs
VIP
Napr. SMSL SD-793II, FX-AUDIO X3... V Čine su toho kvanta.
Nie všetky ale maju variabilny vystup, takže funguju tak že ak počuvaš cez repro a maš pripojene sluchadla, tak hraju aj tie. Čo ale samozrejme nemusi ničomu vadiť.
Nie všetky ale maju variabilny vystup, takže funguju tak že ak počuvaš cez repro a maš pripojene sluchadla, tak hraju aj tie. Čo ale samozrejme nemusi ničomu vadiť.
hmm, pozeram video k SMSL SD-793II, ak som to spravne pochopil, k PC to pripojim cez optiku na vstavanu zvukovku, dozadu cez redukciu pripojim repraky (repraky su lacaky a idu iba cez 3,5mm jack, ale tam mi moc o kvalitu nejde) a dopredu sluchatka prepinam cez tlacitko.
kedze zvuk ide cez optiku, tak s nim vstavana zvukovka nic nerobi a o vsetko sa stara DAC, chapem to spravne?
dakujem za pomoc, asi ho rovno obzeram, na aliexpresse maju dnes akcie a maju ho aj tam.
kedze zvuk ide cez optiku, tak s nim vstavana zvukovka nic nerobi a o vsetko sa stara DAC, chapem to spravne?
dakujem za pomoc, asi ho rovno obzeram, na aliexpresse maju dnes akcie a maju ho aj tam.