Prepojenie monitoru s PC

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
rados915
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Prepojenie monitoru s PC

Príspevok od používateľa rados915 »

Zdravím. Mám problém s pripojením monitora k PC. Jedná sa o starý PC, ktorý som kúpil v apríli 2012. Ja mám teraz nový, no tento chcela používať mama. Kúpil som nový monitor BenQ RL2455HM, pripojil ho k PC, spustil a čakal kým nabehne inštalácia Windowsu. Podotýkam, že v PC zostal starý SSD disk, ktorý som naformátoval a na tento disk, som chcel nainštalovať Win. Po prvom spustení všetko išlo, nabehlo logo Windowsu pred inštaláciou, avšak toto logo bolo na obrazovke niekoľko minút. Tak som reštartoval PC a odvtedy mi vypisuje na monitor "No Signal Detected".

Monitor bol pripojený cez DVI. Skúšal som aj HDMI, no nič nejde. Pravdepodobne potrebujem prepojiť monitor so základnou doskou a nie cez grafickú kartu. Problém však je, že nemám tento monitor ako prepojiť s doskou. Je to ASUS M5A78L/USB3 a bohužiaľ sa jedná o starší model na ktorom nie je VGA ani DVI port.

Takže ako prepojím monitor s doskou? Aký kábel potrebujem? Monitor má štyri porty: 1xVGA, 1xDVI, 2xHDMI. Čo sa týka dosky, tam je COM a Parallel port. Prikladám obrázok dosky.

Vďaka za pomoc.

// Tak som práve zistil, že základné dosky, ktoré nemajú žiadne video porty nemajú v sebe integrovanú ani grafickú kartu. Takže teraz fakt neviem, ako to spojazdniť.
Prílohy
M5A78L_USB3_2.jpg
beardie
Redeemer
Redeemer

Re: Prepojenie monitoru s PC

Príspevok od používateľa beardie »

kup akukolvek lacnu grafiku, inak to nepojde
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

A inak komp akože funguje? Niečo zapípa? Disk bliká, že sa snaží niečo načítať?

Ak to nejde na súčasnej grafike, pochybujem, že to pôjde na novej grafike.. jedine ak stará grafika by bola odpálená. Taktiež môže byť samotná doska v čudu. Ono by trebalo jednotlivé komponenty poskúšať v inom kompe, resp. iné komponenty dať do tejto zostavy.
rados915
Guru
Guru

Príspevok od používateľa rados915 »

Hmm. Tak problém vyriešený. Vybral som z dosky batériu, aby sa reštartoval BIOS a už to funguje. Neviem, čo sa tam z ničoho nič mohlo pokašľať, keď mi po reštarte nebralo monitor. Mohlo ma to napadnúť skôr.

Každopádne, vďaka za ochotu pomôcť :)
Napísať odpoveď