Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
Re: Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
A keď ti ide o silu a fakt musíš niečo s vlastnou váhou tak si daj do googlu "greasing the groove (training)" a skús to...osobne odskúšané a funguje to výborne a námaha minimálna.
Vďaka za odpovede, určite vyskúšam ten "greasing the groove (training)" a ešte sa chcem opýtať na ten intervalový šprint. Nemusí to trvať aspoň pol hodinu? Všade čítam, že tuky sa začínajú spaľovať až po 20 minútach
Ako pol hodinu? V praxi to bude určite aj viac ako pol hodina, kým sa rozbeháš, rozcvičíš a následne uvedeným spôsobom odbeháš sprinty, ale celé to je trochu zložitejšie.
Za prvé šprint ako taký je aktivita s obrovským výdajom energie, takže už len jeho samotným prevedením veľa spáliš. Za druhé tým, že je to taká náročná aktivita spôsobuje zrýchlenie metabolizmu, ktoré trvá ešte dlho po cvičení. To spôsobuje že spaluješ omnoho viac aj keď si už docvičil.
Intervalové šprinty sú jednou z najefektívnejších metód na chudnutie. Problém je, že sú veľmi náročné preto ich ľudia moc nerobia, keďže ak si dáš tri-štyri skutočne na plno, tak más pocit že hodíš tyčku. Druhý problém že kvôli ich náročnosti veľmi zaťažujú CNS a teda hrozia pretrénovaním.
Keď chceš vediet viac hľadaj frázy ako "sprint for fat loss" prípadne "interval training for fat loss". Metóda spalovania tuku dlhým pomalým kardiom je už dávno prekonaná.
Za prvé šprint ako taký je aktivita s obrovským výdajom energie, takže už len jeho samotným prevedením veľa spáliš. Za druhé tým, že je to taká náročná aktivita spôsobuje zrýchlenie metabolizmu, ktoré trvá ešte dlho po cvičení. To spôsobuje že spaluješ omnoho viac aj keď si už docvičil.
Intervalové šprinty sú jednou z najefektívnejších metód na chudnutie. Problém je, že sú veľmi náročné preto ich ľudia moc nerobia, keďže ak si dáš tri-štyri skutočne na plno, tak más pocit že hodíš tyčku. Druhý problém že kvôli ich náročnosti veľmi zaťažujú CNS a teda hrozia pretrénovaním.
Keď chceš vediet viac hľadaj frázy ako "sprint for fat loss" prípadne "interval training for fat loss". Metóda spalovania tuku dlhým pomalým kardiom je už dávno prekonaná.
Ahojte. Dva mesiace dozadu som si pomliazdil rameno a doteraz ma boli a nevladzem nim nic zdvihnut. Rehabilitacie mi chirurg nenapisal. Ake cviky by som mal zaradit aby ma prestalo boliet? Dakujem
//autoeditácia príspevku (04 Aug 2015, 15:07)
Takze update... mam zapaleny svalovy upon v ramene
//autoeditácia príspevku (04 Aug 2015, 15:07)
Takze update... mam zapaleny svalovy upon v ramene
Stretli ste sa niekedy s prétrenovaním organizmu? V nedeľu navečer som ešte trénoval a večer ma už chytila taká slabosť, horko, slabá teplota (ešte som si nemeral). Pondelok ráno ešte nič, ale postupne to začalo. Celková slabosť, malátnosť, stuhnutosť, bolesť kĺbov, stuhnutá šija, vystreľujúca bolesť do končatín a prstov, teplota stúpla až na 38,5. Zrazil som to liekom proti teplote a vypotil som sa. Dnes ráno v pohode, okolo 14 00 začala teplota zase stúpať a podobné príznaky, ale v menšej sile. Keď teplota vyšla na 38, zase liek zapitý s magnéziou.
Trénujem pomerne náročný silovo-vytrvalostný tréning HTH, navyše ešte zrejme zle, keďže si zrejme nakladám viac, ako by som mal.
Okrem toho každý deň čo netrénujem, tak pracujem - sťahujem, čiže opäť fyzický výkon, často aj dosť náročný. A teraz ma to dostalo.
Teda zatiaľ je to samodiagnóza, možno je to čosi iné.
Trénujem pomerne náročný silovo-vytrvalostný tréning HTH, navyše ešte zrejme zle, keďže si zrejme nakladám viac, ako by som mal.
Pretrénovanie je skôr dlhodobý jav...toto by som prikladal skôr oslabeniu organizmu a následne nejakému ochoreniu.
Mňa podobne niečo skolilo minulú stredu. Trénoval som utorok aj stredu. V stredu skoro dvojhodinový tréning (nie posilka...) prišiel som vyšťavený, myslel som, že len únava. Zobudil som sa dobitý a s teplotou, behom dňa teplota stúpala. Večer 38,8°. Piatok ráno sa zobudím viac menej fit. Pomedzi to ešte črevné problémy, ktoré ma naháňali ešte cez víkend.
Osobne to pripisujem nejakej viróze, ktorú by som možno ani nepostrehol bežne ale z tréningu oslabený organizmus s tým mal problém. Možno je niečo vo vzduchu a máš to isté
Mňa podobne niečo skolilo minulú stredu. Trénoval som utorok aj stredu. V stredu skoro dvojhodinový tréning (nie posilka...) prišiel som vyšťavený, myslel som, že len únava. Zobudil som sa dobitý a s teplotou, behom dňa teplota stúpala. Večer 38,8°. Piatok ráno sa zobudím viac menej fit. Pomedzi to ešte črevné problémy, ktoré ma naháňali ešte cez víkend.
Osobne to pripisujem nejakej viróze, ktorú by som možno ani nepostrehol bežne ale z tréningu oslabený organizmus s tým mal problém. Možno je niečo vo vzduchu a máš to isté
No aj dr. mala podobný názor, tak som zvedavý na testy. Tiež keď som si viac načítal o tom pretrénovaní, tak moc som tie príznaky nespĺňal, hlavne to nechutenstvo cvičiť či jesť.
Takto mi ale nič nie, tak neviem čo to môže byť za vírus. Pravda je, že trávenie nemám v 100% poriadku, ale to je dlhodobejší problém posledných týždňov, nie som spokojný s kvalitou stolice, niekedy aj viac duje, ale zas nie je to nič také akútne v zmysle, že príde vírus a človek dva dni vkuse serie. Uvidím.
Takto mi ale nič nie, tak neviem čo to môže byť za vírus. Pravda je, že trávenie nemám v 100% poriadku, ale to je dlhodobejší problém posledných týždňov, nie som spokojný s kvalitou stolice, niekedy aj viac duje, ale zas nie je to nič také akútne v zmysle, že príde vírus a človek dva dni vkuse serie. Uvidím.
hughito
mas oslabeny organizmus, je prilis fyzicky zatazovany /zamestnanie+treningy/ a k tomu este to horuce pocasie
mas oslabeny organizmus, je prilis fyzicky zatazovany /zamestnanie+treningy/ a k tomu este to horuce pocasie
Ahojte,
rád by som sa Vás opýtal, aký máte názor na tento tréning. Cvičím dva roky, ale cez leto si dávam prestávku, takže dokopy tak rok vkuse. Plán som ešte komplet nemenil, ale napríklad keď mám pondelok prsia tak raz dám benč, rozpažovanie a pulover. Ďalší týždeň dám benč, tlaky na šikmo a strihanie a takto. Preto mal to napadlo, že by už nebolo odveci komplet zmeniť. S naberaním mám problém, preto som si vybral silovo-objemový tréning. Akurát neviem, že čo sa týka toho rozloženia partií, že to nie je také že pondelok prsia, utorok nohy a tak. Čo si o tom teda myslíte.
http://slovakfitness.sk/786-jednoduchy- ... ledky.html
rád by som sa Vás opýtal, aký máte názor na tento tréning. Cvičím dva roky, ale cez leto si dávam prestávku, takže dokopy tak rok vkuse. Plán som ešte komplet nemenil, ale napríklad keď mám pondelok prsia tak raz dám benč, rozpažovanie a pulover. Ďalší týždeň dám benč, tlaky na šikmo a strihanie a takto. Preto mal to napadlo, že by už nebolo odveci komplet zmeniť. S naberaním mám problém, preto som si vybral silovo-objemový tréning. Akurát neviem, že čo sa týka toho rozloženia partií, že to nie je také že pondelok prsia, utorok nohy a tak. Čo si o tom teda myslíte.
http://slovakfitness.sk/786-jednoduchy- ... ledky.html
ColdRain prosím ťa, som lenivý - vedel by si mi na príklade / rozpisu pre jeden cvik vysvetliť v skratke greasing the groove princíp? Je to vhodné cvičiť len samostatne, alebo aj ako doplnok k riadnemu tréningu? Dík.
tribulus terestis
biosterol
testosterol
o čo ide v tých tabletkách? pýtam sa len zo zaujimavosti - môj názor je taký že su to anabolika/steroidy
negativne veci by mohli byť horučky po tom
alebo sa mýlim?
biosterol
testosterol
o čo ide v tých tabletkách? pýtam sa len zo zaujimavosti - môj názor je taký že su to anabolika/steroidy
alebo sa mýlim?
Nie sú to steroidy.
mal som tušenie že ak je to nahrada sterodiov tak to bude mať aj vedľajšie učinky ale všetci okolo mňa vravia nech nerobím hluposti že to kúpim
Tak ale nemýľ si prohormóny s tribulusom napr. Po silných prohormónoch je už rozumné aj PCT.
-pokial nemas cca 30 a viac rokov tak je vysoko pravdepodobne ze ziadne pozitivne ucinky nepocitisjapaja napísal:tribulus terestis
biosterol
testosterol
alebo sa mýlim?
no ked nahrada sterodiov tak som čakal že po mesiaci jedení týchto tabletok bude zmena
Nemá to pre teba žiadny účinok. Zbytočne vyhodené peniaze.
Ale tribulus nie je to isté, čo prohormóny. Prohormóny sú ale dosť zbytočné, lebo sú pomerne drahé a treba ísť tiež po nich PCT - to už radšej ísť do steroidov, od ktorých sa presne dá vedieť čo očakávať a aj ten účinok bude inde.
- keby to tak fungovalo tak by sportovci si uz davno nepichali synteticke steroidy. Tieto prirodne prohormony a pod. maju vyznam u rekreacnych sportovcov vo vyssom veku ktori sa chcu udrzat aspon ako tak vo forme. A nakoniec extremne naberanie hmoty je o nicom a trapne /pokial clovek nerobi profi/, na dobru postavu uplne postaci protein,kreatin a kvalitna strava. Ja napr nedam dopustit na HMB, velmi dobry je napr v rysovacke,na objem uz menej, ale nema ziadne vedlajsie negativne prejavy. Len si nikdy nekupujte powder ale kapsle, lebo chutovo je to asi to najhorsie na svete.japaja napísal:no ked nahrada sterodiov tak som čakal že po mesiaci jedení týchto tabletok bude zmena
doma mam obal od gaineru (biotech mass 5000) na obale je napisane že jedna dávka = 65g ma 44g sachradiov otazka znie či je to dosť
druha nadvezujuca otazka je či taky Jumbo - gainer čo jedna dávka je 162gm ma 88g - či je to tiež dosť
alebo stači "klasický" gainer od biotechu a neriešiť to - stači gainer na začiatok alebo treba kupiť aj protein a arginin a bcaa?
chcem upozorniť na to že z 1kg balenia biotechu som pribral 3kg cca behom troch tyždňov a to som ektomorf
druha nadvezujuca otazka je či taky Jumbo - gainer čo jedna dávka je 162gm ma 88g - či je to tiež dosť
alebo stači "klasický" gainer od biotechu a neriešiť to - stači gainer na začiatok alebo treba kupiť aj protein a arginin a bcaa?
chcem upozorniť na to že z 1kg balenia biotechu som pribral 3kg cca behom troch tyždňov a to som ektomorf