Finančné plánovanie v osobnom živote

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Finančné plánovanie v osobnom živote

Príspevok od používateľa gogo956 »

Pokial konatel vykonava svoju funkciu bezodplatne tak dp nepodava za predpokladu ze nemal ine zdanitelne prijmy
Guess
Moze byt ale to je potom odflaknute posudzovanie
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

a ako mohla banka vediet, ze som vo vypovednej lehote? v tom case som ziadal o hypo a ked som ju dostal bol som par dni v novej praci. tak dokladne ako to pises ty sa to asi nikde neposudzuje do nejakych 100k. pri dnesnych urokovych sadzbach toho maju asi trosku viac na praci ako sa sparat v kazdej malej hypoteke
gogo956
Redeemer
Redeemer

guess.whoo
je pravda ze uroven posudzovania ziadosti o uvery je v kazdej financnej institucii rozdielna bud v zmysle metodiky alebo poctivosti pristupu. Na druhej strane Stoporko hovoril o hypo na 120k co uz je vyssi level. Drzme palce nech mu to vyjde :)
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

tak ja som nebral az tolko, ale tiez to nebolo malo. kazdopadne good luck, vsak ked poda o ziadost nic sa nedeje ked mu ju zamietnu
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

gogo956 napísal:A tiez je celkom fajn si vypocitat kedy pri tych 20 ci 30rocnych hypotekach az zacnete splacat aj istinu a nie iba uroky- bude to celkom prekvapive.
Istinu splacas od zaciatku hypoteky, zacina sa na pomere cca 1:2 istina k uroku. Ty poznas niekoho kto ma taku hypo, ze niekolko rokov nesplaca vobec ziadnu istinu?
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Vsetci co sa nechali zlakat na progresivne splacanie hypo. Po par rokoch splacania neraz dlhuju viac ako na zaciatku.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Aha, tak o tom pocujem prvykrat. Rozmyslam, ze ako moze byt niekto taky hlupy, casto si spomeniem na vyrok "predstav si aky sprosty je priemerny clovek a polovica ludi na zemi je este sprostejsich" (myslim, ze sa to da interpolovat aj na urcity region/stat)
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Na zaciatku to vyzera dobre. Nizke splatky, ktore kazdym rokom rastu. Ale kym nedosiahnu urcitu uroven tak kazdy mesiac vyrabaju dalsi dlh. Ludia o tom ani nevedia. Az ked idu refinancovat zistia, ze maju dlh vyssi ako vyska hypo na zaciatku. Nastastie tento sposob splacania je raritny.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

wtf, a to nie je zakazane? Omg, splatky mensie ako mesacna hodnota urokov, to uz je dobry masaker.
gogo956
Redeemer
Redeemer

progresivne splacanie nemusi byt pre kazdeho nevyhodne,napr ked clovek ma rozbehnute nejake investicie o ktorych vie ze mu zacnu zarabat az v buducnosti alebo ze mu bude vyrazne navyseny plat v zam a pod. Tiez tam vidim urcity teoreticky priestor na spekulaciu ohladom vyvoja inflacie. Ale je pravda ze pre vecsinu ludi to vyznam nema /este v pripade ak sa caka ze zena pojde v skorej dobe na MD/
---
Vela ludi sa snazi brat hypo nadoraz co to da,castokrat zbytocne velke byty/domy ktore maju potom aj patričné naklady. Problem vidim v tom, ze take vysoke splatky potom iba malokomu umoznuju pravidelne investovanie v inych oblastiach. Potom cloveku na starobu zostane iba ten byt a biedny dochodok, ziadne ine aktiva,co nie je velke terno. Ja som radsej za lacnejsie,mensie byvanie, v starsich domoch-bytoch a usetrene peniaze aktivne investovat s vidinou ze casom budu aktiva iba narastat.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

gogo956: Cize usetrene peniaze aktivne investujes do coho???
gogo956
Redeemer
Redeemer

hojko
kazdy moze investovat do toho k comu ma vztah a coho bude bavit aj studovat, vzdelavat sa aby jeho investicie boli rozumné a prinášali zisk napr, pisem nie v ramci nejakej priority ale ako prislo na mysel:
investicne zlato/striebro,prenajom nehnutelnosti /napr garaze,nebytove,skladove,kancelarske priestory/
starozitnosti,umenie /obrazy,sochy/,zbierky /mince,znamky,militárie,veterány/,stavebne sporenie, akcie, podnikanie. Ja mam aktualne zainvestovane v akciach.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

gogo956 napísal:progresivne splacanie nemusi byt pre kazdeho nevyhodne,napr ked clovek ma rozbehnute nejake investicie o ktorych vie ze mu zacnu zarabat az v buducnosti alebo ze mu bude vyrazne navyseny plat v zam a pod. Tiez tam vidim urcity teoreticky priestor na spekulaciu ohladom vyvoja inflacie. Ale je pravda ze pre vecsinu ludi to vyznam nema /este v pripade ak sa caka ze zena pojde v skorej dobe na MD/
s tou materskou by som to bral, ale skor v zmysle docasneho znizenia splatky (trebars len na pokrytie uroku), ale brat nieco s tym, ze zo zaciatku nemas ani na splatku, to mi pride dost divne. Ked mas rozbehnute nejake investicie, tak by si mal skor pockat jak dopadnu, nez si davat hypo na ktoru nemas ani na uroky, inak zistis ze ich mas napr. v zlate a striebre, naraz splasne bublina a uz nemas ani peniaze ani investiciu.
Napísať odpoveď