Káva - pijete kávu?
Re: Káva - pijete kávu?
A z toho kavovaru bezne pijes kavu? Lebo 7 lyziciek je presne raz tolko = dvojporcova miska = dve kavy / dvojita kava 
-
Stoporko
VIP
- Kontaktovať používateľa:
hej, bežne ho dám doplna na jednu šálku (cca 35 ml). O mletí kávy netuším - kupuje sa už namletá (žiaľ).
V pake, v miske su dierky po celom dne bez zuzenia dna alebo je to skoro valec a dierky po celej ploche?
Taaak káva
donedávna môj friend na skúškové....jediná vec, ktorá ma dokázala vzpružiť a nabudiť...ale nejako to však už nezaberalo a tak som načas chcel prestať ale závislosť na kofeine a nutná potreba sa sústrediť..no proste potreboval som už niečo silnejšie a dal som sa na brainer granulát rozpustný vo vode
...spočiatku len pokus ale zabral a nenavykol som si...zatiaľ FUNGUJE lepšie než moja drahá kaveja 
To len ja mám taký pocit alebo tu na fórum prišiel tento týpek "SAnthOS" robiť reklamu nejakej značke "brainer"?
Ku každej téme "má" totiž čo povedať a "zhodou náhod" to končí odporúčaním nejakého "brainerovho" produktu. 
-
Fabo
Hardcore addict
neviem, ja ho vidim len o kabelkach bluznit 
-
Stoporko
VIP
wladas - skôr ten druhý obrázok (zúženie sitka) - no podstatne menšie zúženie.
Každopádne - chystá sa kúpa nového kávovaru (konečne
). Aký model pákového kávovaru v cenovom rozpätí 100-200 € kúpiť? Bez mlynčeka, laté a pod. robiť nemusí.
Každopádne - chystá sa kúpa nového kávovaru (konečne
v práci máme dolce gusto kávovar, takže sa pomaly učím na kávu (ale bez cukru to stále nejde, s cukrom je super) 
Stoporko - aku kavu z takeho kavovaru ocakavas, resp aka kvalita ti bude stacit? Lebo do 200€ toho moc nenavymyslas. Nejake Delongi ale kvalita kavy bude ako z kotoga.
-
Stoporko
VIP
wladas - nie je to ku mne domov, takže kvalitu očakávam ako na pracovisku 
Pocujte, bavil som sa s kamaratom ohladom kavy. Takzvane slovenske presso, to by malo byt vlastne espresso po spravnosti, ale s vodou naviac, ze? A zase slovenske espresso je takzvane piccolo. Cize ked si clovek u nas objedna presso, tak dostane espresso a k tomu naviac vody, pripadne dostane to co v zahranici volaju caffe americano.
-
RATZINGER666
Darca
na Slovensku sa "preso" chape ako lungo, cize espresso s dvojitou davkou vody... ano, espresso tu volame piccolo... americano je taktiez espresso, ale s este vyssim podielom vody, klude az k 1:5...
...teraz pisem cisto o objemoch vody, nie o priprave samotnej, postupe ci dobe extrakcie...
...teraz pisem cisto o objemoch vody, nie o priprave samotnej, postupe ci dobe extrakcie...
Mne v Prahe na Hlavnom nadrazi po objednani espressa s mliekom podala slecna latte 
-
RATZINGER666
Darca
to mi pripomina, ako som si v ceskom Zline pytal asi 10 rokov dozadu (este vtedy) "preso s kavou", pricom som ho chcel samozrejne s mliekom... a baba na mna hladela ako gupka z akvaria a ja som este pohorsene krutil hlavou, ze ako je mozne, ze kusok za hranicami nasi bratia nemaju ponatia o tom, co je to preso s kavou 
V Bulharsku sa ma casnik pytal, ci chcem espresso s mliekom a ja ze ano a nakoniec mi doniesol salku tepleho mlieka a hore na tej mliecnej pene bola kydnuta lyzicka instantnej kavy

Ja som tiež veľký pôžitkár kávy
ale čo najviac odporúčam je, keď si kúpite zrnkovú a doma čerstvo pred urobením kávy pomeliete. Neviem prečo, ale mne sa páčili vždycky také starodávne veci a nedám dokonca dopustiť na mlynček od mojej babky
Je to taký typický starodávny mlynček, ale niečo podobné sa predáva aj dnes v obchodoch. Súste pozireť aj tu cez tieto zľavy, vychádza to lacnejšie
//odkaz vymazany nájdete to pod kľúčovým slovom "mlynček na kávu", alebo len jednoducho "káva" 
Na bazosi je starodavnych mlyncekov ako maku.
Vsak to bude zase nejaka reklama 
Ahaaaa tam bol predtym link ktory uz bol zmazany 
-
harrison314
Hardcore addict
Pilis te suz Cold Brew ? Co na nu hovorite? V com je ina?
Cold brew je moderná príprava kávy pri ktorej sa káva extrahuje za studena.