Záhadné trasenie volantu BMW

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Gabo10
Medium Expert
Medium Expert

Záhadné trasenie volantu BMW

Príspevok od používateľa Gabo10 »

Zdravím vás ak som zbytočne urobil novú tému mrzí ma to :( hľadal som tému s problémami o aute ale nenašiel som nič

Takže auto je BMW e39 530D manuál klasika zadný pohon
Mojím problémom je trasenie volantu od 70km/h do 90km/h z počiatku teraz to ide od 70km/h až do 130km/h

Už som kvôli tejto *** minul skoro 800eur na všetko čo malo vôľu kúpil som kvôli tomu nové disky aj čisto nové pneu (kedže na plecháčoch to nerobilo som myslel že je to v tom),vymenil som všetky čapy,ramená ktoré mali čo i len malú vôľu,nová geometria,nové brzdy...Do 60km/h všetko OK počas jazdy

Háčiky
Na zimných plecháčoch 205/55 R15 to nerobí,na letných R17 235/45 to robí a aj na iných letných 225/55 R16 to robí
Robí to z 95% iba ked je studené auto :D včera som šiel 70km trasu a neurobilo to počas jazdy ani raz
dnes ráno som šiel do roboty o 5tej ráno a hned to robilo prešiel som cca 10km a prestalo to

Už som z toho zúfalý a traja nezávislý mechanici tiež akúkoľvek radu uvítam
melonSVK
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Záhadné trasenie volantu BMW

Príspevok od používateľa melonSVK »

To je pripad pre CSI Miami a Horatia Cane-a :D Loziska si skusal vymenit? Resp. si si isty, ze na plechacoch to nerobi? Mozno by stalo za to ich nachvilu obut a prebehnut 10-15km. Lebo potom by to vyzeralo tak, ze mas proste smolu a zohnal si aj druhe blbe disky.
Gabo10
Medium Expert
Medium Expert

ložiská sú menené asi 20 tisíc km späť
Na plecháčoch som jazdil posledný mesiac kedže som predal letné disky lebo som si myslel že je to v tom a kúpil nové a robí to aj na tých :D ešte mám doma jednu sadu 205/55 R16

Ale ak by to bolo v diskoch tak by to robilo celý čas a nie iba ked je studené auto ako som písal vyššie včera 70km bez jediného zatrasenia
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

a robi to pod plynom, alebo to vibruje stale pocas jazdy, ako sa to sprava, nejako to podrobnejsie opis...
Gabo10
Medium Expert
Medium Expert

robí to aj pod plynom aj bez či neutrále.Odvíja a to čisto od rýchlosti auta a je jedno aký mám prevodový stupen či brzdím či nie

Predstav si trasenie volantu ked máš krivé predné brzdy a brzdíš čiže pohyb volantu tak 1cm doľava hned doprava zase doľava...jednoduché trasenie
Príznak rovnaký akurát že toto robí počas jazdy normálnej kľudne aj tempomatovej

Včera mi to robilo 2 hodiny non stop počas jazdy v rýchlosti 70km/h a vyššie
ROKI49
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ROKI49 »

pozri spodne ramena (tie rovne, nie zakrutene). Viem, ze si ich menil, ale presne tento pohyb mi to na niektorych cestach robilo a po vymene to prestalo. Auto ma problem s drzanim zbiehavosti a zrejme preto to trasie. Inak fakt neviem ked je vsetko nove.....ale ten pohyb volantu 1cm dole si presne pamatam.
Gabo10
Medium Expert
Medium Expert

Prišiel som nato :D
Asymetrické pneumatiky sú svine  
Všetky disky ktoré som skúšal mali tento druh pneumatík a preto to triaslo dnes som skúsil iné a nič netrasie

Dôvod prečo to raz triaslo a raz nie bolo cestou kedže sa striedala "nová" a "stará" cesta teda nový a starý povrch jedno pneu vyhovovalo a druhé nie :)
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

No vidis, aspon mas skoro celu novu napravu :D
Napísať odpoveď