Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

Dun
Light Expert
Light Expert

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa Dun »

...
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa strapaty »

harrison314
myslel som ze si sa pytal o prirodzenosti v ramci antikoncepcie... prirodzeny sa da povedat aj prirodny ... cize bez umeleho zasahu a veci sa pouzivaju na co boli stvorene...

Balvorn
som krestan nie zid... samozrejme ze jem ... Mt 15: 11, Mt 15:19-18 11 Človeka nepoškvrňuje to, čo vchádza do úst, ale čo vychádza z úst, to poškvrňuje človeka." 16 On odvetil: "Ešte ani vy nechápete? 17 Nerozumiete, že všetko, čo vchádza do úst, ide do brucha a vylučuje sa do stoky? 18 Ale to, čo vychádza z úst, pochádza zo srdca a poškvrňuje človeka.

//autoeditácia príspevku (10 Aug 2015, 8:05)
Dun

ja to zas vidim tak ze poklesky jedincov sa zovseobecnuju na celu cirkev(spolocenstvo ludi-veriacich-ad hominem... na zaklade jedneho sa posudzuje cela spolocnost)...co by az tak nevadilo ... ale co vadi je to ze sa spochybnuje samotne ucenie v ktorom nikde neuci aby muzi bili svoje zeny ... alebo aby zneuzivali deti ... ty vlastne hovoris ze 5000 zivot veraicich potvrdzuje ze krestanstvo je zle... 5000 z jednej miliardy.. Kristus neprisiel pre dokonalych ale pre hriesnikov ... lekara nepotrebuje zdravy ale chory---

knaz nereprezentuje danu vieru ... vieru reprezentuje kristus ... knazom by mal byt clovek povolany bohom ... co ale nerobi z neho super hrdinu je to normalny clovek s pokleskami ... nehovoriac o tom ze staci jeden totaliny rezim ktory schvaluje kto moze ist studovat za knaza a kto nie a snazi sa cirkev znicit ...tak myslis ze akym ludom da na to povolenie??? tym co ju budu zvelebovat alebo nicit... 40 rokov sa podpisalo aj na cirkevnych predstaviteloch ako aj knazoch .. umyselne boli vyberani jedinci s takymito sklonmi... a ak sa neprejavil v seminari bol vysveteny za knaza---- kazdy hriech je strasna vec ... a zvlast ta ktoru robia ludia co maju lud viest ... ale to si zodpovedia oni sami...

na druhej strane sviatost manzelstva je na urovni knazstva ... akurat si zodpovedny len za svoju rodinu .. knaz za celu farnost... ale kazdy covek je povinny zit vzorny zivot ako knaz ... knaz ma jedinu vyhodu ze to studuje ...cize ma viac vedomosti... ale vedomosti nie su zakladom viery... viera je dar ... nemozno sa to naucit...
AllGoneDead
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa AllGoneDead »

strapaty napísal:knaz nereprezentuje danu vieru ... vieru reprezentuje kristus ... knazom by mal byt clovek povolany bohom ... co ale nerobi z neho super hrdinu je to normalny clovek s pokleskami
Papez je predsa zastupca jezisa na zemi takze on danu vieru reprezentuje. A ak vie ze 5000 hresi viac nez bezny ludia tak by mal zakrocit a nie ich ochranovat. Ako potom moze ktokolvek verit v to co kaze cirkev? Okrem toho ked sa pozrieme do minulosti na to co vsetko spravili papezi tak nie je co riesit. Oni maju byt neomylny v otazkach moralky a ako tak na to pozeram tak nie su.
strapaty napísal:nehovoriac o tom ze staci jeden totaliny rezim ktory schvaluje kto moze ist studovat za knaza a kto nie a snazi sa cirkev znicit ...tak myslis ze akym ludom da na to povolenie???
Nezhadzuj vinu na inych, aj ked pripustam ze to veriacim ide celkom dobre. Vzdy sa totiz najde niekto kto moze za vsetko zle co cirkev napachala, ale nikdy to nie je cirkev samotna.
strapaty napísal:ale kazdy covek je povinny zit vzorny zivot ako knaz
wtf?
strapaty napísal:ale vedomosti nie su zakladom viery
Mozno preto ze vacsina poznatkov vieru vyvracia.
strapaty napísal:viera je dar
Tak potom je to dost casto nechceny dar.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

AllGoneDead On-line
"hresi viac nez bezny ludia" yslis ze vrazda nevinneho je mensim hriechom ako zneuzivanie deti ... ?? koko potrato ludia vykonaju rocne len na slovensku ... na svete je to okolo 40 000 000(zdroj som tu uz daval pohladaj v historii) ... cirkev nereisi trestanie hriesnikov (aj ked su skutky ktore su sankcionovane aby sa im obmedzilo ... )

v com bol papez omylny v oblasti mravov a viery... a kedy ??

"Nezhadzuj vinu na inych" ..to bolo konstatovanie...

"wtf?" to bola reakcia na glorifikovanu poziadavku na zivot knazov...

viera je vzdy chceny dar ... viera ako vedomy suhlas a osobitne primknutie k bohu ... nemyl si to s krstom ... krst je vykonavany vo viere rodicov ... nie dietata... dieta je zaclenene do spolocenstva cirkvi ... ale to neznamena ze ma vieru .. dokonca ked aj prijime ostatne sviatosti neznamena ze dostane dar viery... viero nemozno dostat proti vlastnej voli ... nauku cirkvi ano .. ale nie vieru... zivot s bohom nemozno naucit .. pre to sa musi clovek rozhodnut...
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

strapaty napísal:"zakaz predmanzelkskeho sexu bola skor ochrana pred pedofíliou"....zdroj????:D..dovod je presne ten isty ako aj dnes...
Ked si zobries v akom veku sa brali (12-15).
Dnes sa lduia neberu v 12-tich, skor naopak v 30 a viac.
strapaty napísal:smiat sa mozes kolko chces .. ale je fakt ze pravidla sa tykaju veriacich... ak clovek neveri je absolutne nepodstatne co si ("farari a nejaka rozpravkova knizka kaze") ak clovek veri chape tieto prikazania-rady k zivotu s bohom .. k dobremu zivotu...
Co takto vyhrazanie vecnym utrpenim, nie je vyhrazanie?
Alebo ak nepojdem do kostola, tak budem mat hriech...
strapaty napísal:samozrejme ze nie len ludia si uzivaju sex... ale mi niesme len zvierata preto by aj nase spravanie malo byt take....
Ale sme zvierata. Tu slo skor na tvoj apel na prirodzenost.
strapaty napísal:myslel som ze si sa pytal o prirodzenosti v ramci antikoncepcie... prirodzeny sa da povedat aj prirodny ... cize bez umeleho zasahu a veci sa pouzivaju na co boli stvorene...
Pouzivas topanky, saty, vreckovku alebo antibiotika? Su rovnako prirodzene ako antikoncepcia. Mozno dokonca starsie.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

harrison314

nikdy nebola hranica u dievca mensia ako 14 a chlapcov ako 16 (co sa tykalo manzelskych povinnosti :d )samozrejme zovrat sa mohli uz od 13 ale musel to povolit sud s tym ze manzelstvo nesmie bit konzumovane skor ako po 14 roku dievciny(aj dnes mnohe 14 niesu panny a to dobrovolne.. ) ...ale to s manzelstvom ako takym nema nic spolocne...

"Co takto vyhrazanie vecnym utrpenim"... to nie je vyhrazanie ale konstatovanie.. veriaci chape ako je to myslene ...
chodenie do kostola ma viacero vyzanmov ... zakladnym je udrziavat vstah s bohom ... preto cirkev urcila urcite minima ktore by mal veriaci spravit... pokial nema vieru .. potom uz clovek chape vyznam sv. omse a nemusi mu to nik prikazovat...

sme zivocichy... nie zvierata... zvierata nemaju slobodnu volu.. nie su stvorene na bozi obraz ... a nemaju nesmrtelnu dusu ... nesnazia sa podobat bohu ... stacia im ich vrodene instinkty... spusti sa naprogramovana sekvencia v DNA ... a zviera ide podla programu...

vsetky tie veci su prospesne pre cloveka ... antikoncepcia nie je .. nebavili sme sa o prirodzenych veciach celkovo... bavili sme sa o sexe a antikoncepcii u krestanov... a ja som na to odpisal ze je povolena jedina antikoncepcia (v podsatate to nie je antikoncepcia) a to prirodzene vyuzivanie zenskeho cyklu ...

tato veta ma zabila :D "Su rovnako prirodzene ako antikoncepcia. Mozno dokonca starsie." oblaky su rovnako cervene ako paradajky . dokonca chlpatejsie... (prepac co ma ale spolocne prirodzenost styku spolocne s dobou trvania pouzivania antikoncepcie... ) ludia sa odnepameti ked bola civilizacia vyspela a deti neboli zivitelmi rodicov sa ich zbavit s pohnutok prislubu hlahobitu ... od pouzivania baranich criev v egypte po hadzania prvorodenych do rozzeravenej pece-sochy ballov a iskar ako bohyn sexu ... dnesna antikoncepcia ...ako aj potratova politika nie je nic nove .. ludia vrazidli svoje deti uz od nepamati ... egoizmus ludi nama hranic ...viera nas ale uci bit lepsimi ako zvieratkami s pudmi
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

sme zivocichy... nie zvierata... zvierata nemaju slobodnu volu.. nie su stvorene na bozi obraz ... a nemaju nesmrtelnu dusu ... nesnazia sa podobat bohu ... stacia im ich vrodene instinkty... spusti sa naprogramovana sekvencia v DNA ... a zviera ide podla programu...

VATIKÁN - Pápež potešil všetkých katolíkov, ktorí sa nevedia zmieriť so smrťou svojich domácich miláčikov. Svojím vyhlásením o zvieratách v nebi sa tak líši od svojich predchodcov, ktorí pobyt zvierat v nebi zásadne popierali.

Keď pápež František kázal vo svojom pravidelnom týždennom prejave na Svätopeterskom námestí, citoval biblické pasáže, ktoré dokazujú posmrtný život zvierat, aby utešil malého chlapca trúchliaceho nad smrťou svojho verného psa. „Jedného dňa budeme vidieť naše zvieratá vo večnosti. Raj je otvorený všetkým božím stvoreniam,“ povedal pápež.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

strapaty napísal:"Co takto vyhrazanie vecnym utrpenim"... to nie je vyhrazanie ale konstatovanie.. veriaci chape ako je to myslene ...
chodenie do kostola ma viacero vyzanmov ... zakladnym je udrziavat vstah s bohom ... preto cirkev urcila urcite minima ktore by mal veriaci spravit... pokial nema vieru .. potom uz clovek chape vyznam sv. omse a nemusi mu to nik prikazovat...
To je ako by som ti povedal, ak mi nedas tvoje peniaze ubodam ta nozom. To nie je vyhrazanie ale konstatovanie, pretoze ja to robim kazdemu, komu to poviem.
strapaty napísal:sme zivocichy... nie zvierata... zvierata nemaju slobodnu volu.. nie su stvorene na bozi obraz ... a nemaju nesmrtelnu dusu ... nesnazia sa podobat bohu ... stacia im ich vrodene instinkty... spusti sa naprogramovana sekvencia v DNA ... a zviera ide podla programu...
vid Vladenko
strapaty napísal:vsetky tie veci su prospesne pre cloveka ... antikoncepcia nie je .. nebavili sme sa o prirodzenych veciach celkovo... bavili sme sa o sexe a antikoncepcii u krestanov... a ja som na to odpisal ze je povolena jedina antikoncepcia (v podsatate to nie je antikoncepcia) a to prirodzene vyuzivanie zenskeho cyklu ...
Zbranenie neplanovanemu pocatiu je tiez prospesne.
strapaty napísal:tato veta ma zabila "Su rovnako prirodzene ako antikoncepcia. Mozno dokonca starsie." oblaky su rovnako cervene ako paradajky . dokonca chlpatejsie... (prepac co ma ale spolocne prirodzenost styku spolocne s dobou trvania pouzivania antikoncepcie... ) ludia sa odnepameti ked bola civilizacia vyspela a deti neboli zivitelmi rodicov sa ich zbavit s pohnutok prislubu hlahobitu ... od pouzivania baranich criev v egypte po hadzania prvorodenych do rozzeravenej pece-sochy ballov a iskar ako bohyn sexu ... dnesna antikoncepcia ...ako aj potratova politika nie je nic nove .. ludia vrazidli svoje deti uz od nepamati ... egoizmus ludi nama hranic ...viera nas ale uci bit lepsimi ako zvieratkami s pudmi
Vies antikoncepcia ma prave zabranit vrazdniu deti. Ale to krestnia nechcu pochopit, oni si strcia prsty do usi a lalalalalala....
Nejde o egoizmus, ale o schopnost uzivit deti, posktnut im adekvatne podmienky pre zivot.
Uzit si sex, s partnerom, co je na tom zle?
Preco je technika neplodnych dni dobra ale kondom je uz uplne zlo?
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

vladenko007

neviem na to zareagovat.. nepocul som vyjadrenie sv. otca ... a nejake sprostredkovane od SMEtiarov s principu neberiem vazne. ... po poslednom sude bude nova zem a nove nebo a vsetko bude obnovene... ale ci konkretne nase zvierata ??

harrison314

pre mna to nie je vyhrazanie ... pre man je to rada pre statny zivot(ci uz pred alebo po smrti ... )... a kedze neutralny zivot neexistuje ... moze byt len nestany .. cize utrpenie a smrt...

ale antikoncepcia deti zabija ... cirkev totiz veri ze clovek je clovekom od splynutia vajicka zo spermijou .. .. vacsina HAK je abortna .. vnutromaternicove telieska atd abortne.. jedine barierove antikoncepcie su natikoncepcie cize brania pocatiu ... ale barierove antikoncepcie za zabijaju vstah a sexualitu partnerou ... ako aj prerusovany styk..

dokonca ani prirodzene planovanie manzelstva nie je antikoncepcia... len docasne opatrenie (aby zena nerodila ako hruska kazdy rok pripadne zdravotne problemi zeny(paru)... rizikove porody atd... ) ja osobne nechapem aj neveriacich preco pouzivaju umele sposoby natikoncepcie... prirodzena je zadarmo... jedine co zena musi sledovat svoj organizmus a musi sa to naucit... ucinnost je velmi vysoka nad 97% ... co nedosahuje aj mnohe HAk ... aj ked uz ludia neveria ze zigota je clovek.. preco pchat do milovanej osoby hormony ktore ju mozu zabit pripadne jej znicia cely hormonalny system, a spolahlivo jej znicia zdravie.. co sa tyka barierovych antikoncepcii... citenie partnerky pri intimnom spojeni je jeden z najkrajsich pocitov ... neviem si ani tuto cestu predstavit.. a prerusovany sex ... to je ako ked vedla behaju deti .. ... skutocne to nechapem ako mozu ludia vymenit 5 max 6 dni absencie za zdravie a pozitok zo spolocneho spoluzitia...
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

strapaty napísal:pre mna to nie je vyhrazanie ... pre man je to rada pre statny zivot(ci uz pred alebo po smrti ... )... a kedze neutralny zivot neexistuje ... moze byt len nestany .. cize utrpenie a smrt...
smrt nie je zivot :D
Pre mna to je vyslovene vyhrazdanie.
strapaty napísal:ale antikoncepcia deti zabija ... cirkev totiz veri ze clovek je clovekom od splynutia vajicka zo spermijou .. .. vacsina HAK je abortna .. vnutromaternicove telieska atd abortne.. jedine barierove antikoncepcie su natikoncepcie cize brania pocatiu ... ale barierove antikoncepcie za zabijaju vstah a sexualitu partnerou ... ako aj prerusovany styk.
HAK (hormonalna antikoncepcia) zabranuje uvolneniu vajicka z vajecnikov, takze ku ziadnemu spojenie nedojde.
Potom tu mame kondomi? Co ma cirkev a veriaci proti kondomom? Nikoho nezabijaju, neublizuju, a chrania pred chodobami.

//autoeditácia príspevku (10 Aug 2015, 12:15)
strapaty napísal: ja osobne nechapem aj neveriacich preco pouzivaju umele sposoby natikoncepcie... prirodzena je zadarmo...
Kovli spolahlivosti. Co som zbezne pozrel na nete tak ucinost kondomu a hormonalnej antikoncpcie je okolo 98-99% bez ohladu na datum.
Pri tej "prirodzenej" som spolahlive cisla nensiel, ale kedze cyklus ovplivnuje strane vela veci, bude to dost zalezat od okolitych faktorov, napriklad aj od stresu a podobne. Tu sa moze clovek lahko smyknut len s tym, ze daco prehliadol.
strapaty napísal:preco pchat do milovanej osoby hormony ktore ju mozu zabit pripadne jej znicia cely hormonalny system, a spolahlivo jej znicia zdravie.. co sa tyka barierovych antikoncepcii... citenie partnerky pri intimnom spojeni je jeden z najkrajsich pocitov ... neviem si ani tuto cestu predstavit.. a prerusovany sex ... to je ako ked vedla behaju deti .. ... skutocne to nechapem ako mozu ludia vymenit 5 max 6 dni absencie za zdravie a pozitok zo spolocneho spoluzitia...
Kondomy!
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

harrison314

http://pastorbonus.sk/odborne-stanovisk ... koncepcia/

HAK s ucinostou pod 95% s velkou pravdepodobnostou neobsahuje abortivnu zlozku

kondomi nedosahuju ani 90% (zalezi od zdroja) ... ale proti chuti ziaden disputat... ja osobne pri zblizeni chcem zenu citit... nie jen sa uspokojit... ale urcite kondom je jedna z lepsich ciest ...
co sa tyka ochrany pred chorobami chrani len pred bakteriálnymi ... virusove znizuje... (Herpes (Herpes simplex virus - HSV)
HIV, AIDS
Ľudský papilomavírus (Human papillomavirus - HPV) Niektoré kmene HPV spôsobujú genitálne bradavice
Niekteré kmene HPV spôsobujú cervikálne dysplázie, ktoré môžu viesť k cervikálne rakovine

Herpes virus - virus slinnej žlazy (Cytomegalovirus)
Hepatitída (Hepatitída A a Hepatitída E sú prenášané fekálne-orálnou cestou, nie sexuálne; Hepatitída C pravdepodobne nie je sexuálne prenosná) Hepatitída B
Hepatitída)

.....lebo mriezka kondomu je niekolko tisíc x vacsia ako virusi ...

jedina ochrana proti chorobam je vernost... :D
Balvorn
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Balvorn »

Tu mriezku si meral pravitkom alebo das aj nejaky zdroj? Jedna vec je pisat bludy ohladom viery ale toto je ignorovanie a zhovadenie faktov :-) napriklad take hiv sa prenasa tekutinami ako krv, sperma... A tie cez kondom neprejdu ( co je pointou kondomu) a nie nefunguje to ako filter ze mensie casti pusti... Ale samozrejme ak si prisiel nato ze guma/ latex nieje dostatocne izolacny material mal by si dat co najskor vediet milionom ludi co denno denne manipuluju s virusmi a bakteriami a chrania sa len gumou a pod :-)
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Balvorn

zle som si to pamatal .. virus HIV je len 50x mensi ako pory v kondome... (samozerejme treba brat do uvahy ze sa bavime o 3d mriezke ... ze virusi su suchastou tekutiny ... a mimo tekutinu prezivaju len velmi kratko ... ale na druhej strane su ich tam biliony a staci jeden... ) samozrejme nik nespochybnuje znizenia rizika nakazy ... (aj ked sa da aj nad tym polemyzovat ... kedze prave vedomie a pocit bezpecia napomahaju k promiskuite cim tiez prispievaju k zvyseniu cisel prenosu HIV a inych virusovych ochoreni..)

http://www.lpp.sk/index.php?option=com_ ... Itemid=460 su tam aj uvedene zdroje na studie...

ludia co manipuluju denodenne s virusmi sa nechrania len gumou...v zavislosti na viruse su aj bezpecnostne opatrenia..
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

strapaty napísal:zle som si to pamatal .. virus HIV je len 50x mensi ako pory v kondome... (samozerejme treba brat do uvahy ze sa bavime o 3d mriezke ... ze virusi su suchastou tekutiny ... a mimo tekutinu prezivaju len velmi kratko ... ale na druhej strane su ich tam biliony a staci jeden... ) samozrejme nik nespochybnuje znizenia rizika nakazy ... (aj ked sa da aj nad tym polemyzovat ... kedze prave vedomie a pocit bezpecia napomahaju k promiskuite cim tiez prispievaju k zvyseniu cisel prenosu HIV a inych virusovych ochoreni..)
z tvojho clanku
Vírus HIV však potrebuje „nosič“ na ktorý sa naviaže - biele krvinky označované CD4-T-lymfocyty a tak porovnanie samotných veľkostí vírusu HIV a pórov v latexe nie je dôkazom nespoľahlivosti kondómov.
//autoeditácia príspevku (11 Aug 2015, 10:10)
dalej
Kondómy výrazne zlyhávajú: 13-15% žien, ktorých partneri používajú kondóm ako jedinú metódu antikoncepcie, otehotnie počas jedného roku."
Zle zle percenta, terba si ujasnit co splahlivost znamena, obecne to je Pearlovy index.
A to je ine ako uvadzaju v danom clanku, je ine.
Dun
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Dun »

...
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Dun napísal:Inak je to zábavné, keď niekto argumentuje zlým používaním kondómov a zároveň by zakázal sexuálnu výchovu... wtf?
Na to som si uz zvykol :D Je to obdobne, ako kritizovat potraty a pritom zakaovat antikoncepciu.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Inak to s tym, ze HIV virus je XYkrat mensi ako mriezka kondomu a teda kondomy su uplne neucinne a je jedno, ci ich pouzite alebo nie, je snad doslova HOAX, ktory vznikol este mozno niekedy na konci 80. rokov, ked sa zacala sirit panika okolo HIV / AIDS. Si pamatam, ze este na zakladnej skole nam pustali take socialisticke video, kde presne toto bolo a fyzikar len krutil hlavou, ze ako tam take sprostosti mozu hovorit.

Efektivitu kondomu ovplyvnuju 3 zakladne faktory:
1/ spravne pouzivanie
2/ pravidelne pouzivanie
3/ sexualne spravanie partnerov

Ak vsetko dodrzite, tak vyrobca udava spolahlivost niekde na urovni vyssiu ako 99%. Takze ano, kondomy su velmi ucinny prostriedok proti sireniu HIV. Ani som nepocul o pripade, ze by sa niekto nakazil HIV+ aj ked pouzil kondom a spraval sa tak, aby minimalizoval sancu na nakazu.

Dalsi hoax je, ze ak mate nechraneny sex s HIV+ osobou, tak sa urcite nakazite. To nie je pravda, ta sanca sa pohybuje niekde na urovni 10-20%. Zalezi to ale od dost vela faktorov. Tym teda nechcem nikoho povzbudzovat k nechranenemu sexu. Zial, je stale viac pripadov velmi mladych chalanov a dievcat, ktori sa nakazili HIV od svojej "prvej lasky". Mladi + zamilovani + naivni + alkohol / drogy = nepouzivam kondom s partnerom = recept na katastrofu.

Neviem, preco tak vyrazne VATIKAN vystupuje proti pouzivaniu kondomov. Podla mna HIV / AIDS uplne nici rodiny a dokonca aj cele spolocnosti. Bojovat proti pouzivaniu kondomov v regione ako je Afrika, kde porodnost je obrovska, dostupnost a kvalita zdravotnej staroslivosti je nizka a zaroven uz vidia, co HIV / AIDS robi s rodinami a spolocnostou a napriek tomu dalej bojuju proti kondomom a siria rozne blbosti a klamstva, tak to je uplne svinstvo.

Na druhej strane, smrtelne alebo nevyliecitelne choroby maju velmi vyraznu schopnost obracat ludi na vieru :D

Ti nasi slovenski papierovi krestania. :D Ked sa takto sprava krestan ku kretanovi, ake uz spravanie, pochopenie alebo respekt sa da ocakavat od krestana smerom k inym prislusnikom viery, ateistom, gejom a lesbam?

Zaujimavy komentar k clanku
Rastislav Moric: Slovensky katolik je tiez specifikum. Cez tyzden komunista a v nedelu 1 hodinu krestan v kostole a zaroven tisov vnuk. Aj ked pre obyvatelov Ladiec by mohlo byt ospravedlnenim, ze namiesto mozgu maju cement pripadne beton.
https://dennikn.sk/210049/v-ladcoch-ute ... krestanov/
AllGoneDead
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa AllGoneDead »

strapaty napísal:"hresi viac nez bezny ludia" yslis ze vrazda nevinneho je mensim hriechom ako zneuzivanie deti ... ?? koko potrato ludia vykonaju rocne len na slovensku ... na svete je to okolo 40 000 000(zdroj som tu uz daval pohladaj v historii) ...
Technicky vzate potrat nie je vrazda, pretoze dieta sa este nenarodilo. Rovnako by som mohol tvrdit ze farari ktori zneuzivaju deti vrazdia, pretoze ak by si nasli zenu tak by mohli pocat potomka. Takto sa akurat zbavia genetickeho materialu, ktory inak mohol priviest novy zivot a este ako bonus zneuziju dieta. Pripadne sa stane ze zneuziju nejake starsie dievca ktore privedu do ineho stavu, a to dievca si ma dieta nechat? Zena ktoru niekto znasilni si ma nechat taketo dieta?
strapaty napísal:cirkev nereisi trestanie hriesnikov (aj ked su skutky ktore su sankcionovane aby sa im obmedzilo ... )
inkvizicia, mysim ze to bohate staci
strapaty napísal:v com bol papez omylny v oblasti mravov a viery... a kedy ??
staci najznamejsi? alebo ti mam vyhladat vsetkych ktori robili to co nemali? Alexander VI. pozri si strucny zivotopis ak nevies o koho ide
strapaty napísal:"Nezhadzuj vinu na inych" ..to bolo konstatovanie...
to bolo konstatovanie typu: "Zlodej krici: Chytte zlodeja"
strapaty napísal:viera je vzdy chceny dar ... viera ako vedomy suhlas a osobitne primknutie k bohu ... nemyl si to s krstom ... krst je vykonavany vo viere rodicov ... nie dietata... dieta je zaclenene do spolocenstva cirkvi ... ale to neznamena ze ma vieru .. dokonca ked aj prijime ostatne sviatosti neznamena ze dostane dar viery... viero nemozno dostat proti vlastnej voli ... nauku cirkvi ano .. ale nie vieru... zivot s bohom nemozno naucit .. pre to sa musi clovek rozhodnut...
Zial viera je nieco co sa da vsugerovat. A tvrdit ze viera neprichadza krstom ale prijmanim alebo birmovkou je hlupost. Ked si obklopeny veriacim ktori ta presviedcaju ze tak to ma byt tak sa lahko moze stat ze sa podvoli. A tak je viera zalozena na vymyvani mozgu, zastrasovani. Alebo ako mi pred casom povedal jeden znami: a nie je lepsie verit, ved dobre ked neexistuje boh tak som tou vierou nic nepokazil, ale ked existuje tak ty skoncis v pekle. Nepamatam ako presne to povedal ale myslienka je zjavna.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

AllGoneDead

Alexander VI...?? ano ako clovek zlyhal .. ale aku dogmu alebo doktrinu vydal ohladom viery a mravov v ktorej sa mylil???

viera ako osobitny vsatah s bohom je konstanta ... neda sa to naucit... dokazuju to aj nabozenstva po celom svete ktore vznikali na sebe uplne nezavisle.. a vela krat su aj uplne protichodne ale ludia si vzdy uvedomovali ze existuje nieco viac ako len hmota... ci uz je to portreba boha .. alebo osobitneho primnutia k nemu ...mnoho krat ludia ani nevedia ze maju vieru ... lebo to volaju rozne...

//autoeditácia príspevku (12 Aug 2015, 9:08)
ephramko

ako moze vernym partnerom HIV znicit rodinu ?? promiskuita je najvacsim siritelom pohlavynch chorob nie nepouzivanie kondomov... cirkev jedina si moze dovolit bojovat proti kondomom lebo s nepouzivanim kondomov hlasa aj zivot vo vernosti a mravnej cistote ... cize najlepsia ochrana proti sireniu pohlavnych chorob.. a ked niekto ignoruje hemogeny zvazok vo vernosti ...nema problem ignorovat aj nepouzivanie kondomov..

cirkev totiz nehovori o promiskuitnych stretnutiach ci sexe mimo manzelstva ... ten je rovno zakazany :D .... ak cirkev hovori o sexe tak medzi manzelmi ktory su si verny... a tam to zjavne logiku ma...

k tym hoaxom ...
"a je jedno, ci ich pouzite alebo nie," to nikto nehlasa ...vkladas niekomu do ust nieco co nehovori ... dokonca ani ten clanok ktory som linkol.... samozrejme ze ak niekto nema staleho partnera a zije promiskuitne je pre neho najucinejsia ochrana proti chorobam barierova ochrana (cize kondom alebo pesar)... ale to neznamena ze je ta ochrana 100%... a to ani pri dodrziavani vsetkych predpisov(aj ked je vysoka)... ale to dodrziavanie predpisov pri promiskuitnom sexe je asi najvacsi problem ...

cirkev keby sa zaoberala pouzivanim kondomov v promiskuitnom spravani je asi tak ako keby ministerstvo dopravy vydavalo prirucky ako sa spravat ked vojdete do zakazu jazdy... cioze cirkev sa tiez venuje len spravaniu sa ked jazdite podla predpisov ....
1tanička37
Novice
Novice

Príspevok od používateľa 1tanička37 »

Verim v boha nie v cirkev
Napísať odpoveď