co je toto za hmyz
Re: co je toto za hmyz
najprv otvorim okno a potom sa ju tenisovou raketou obalenou v novinach snazim vystrelit von oknom...
predsa len nie je to mucha, ktorá reaguje na zmenu tlaku vzduchu
predsa len nie je to mucha, ktorá reaguje na zmenu tlaku vzduchu
audiotrack ked si najde cestu sama, je dobre, rad ju v tom podporim (okna do koran) ale niekedy sa zaseknu do zaluzii, garnyze, zaclony a pod. vtedy sa mi moc nechce ju odtial chirurgicky odstranovat tak jej plesknem a povysavam 
begbee tenisova raketa obalena v novinach ma nenapadla
dik za tip
begbee tenisova raketa obalena v novinach ma nenapadla
-
Scorpion90
King
V izbe vzdy zachovavam chladnu hlavu a nerobim ziadne prudke pohyby, ani ked je par cm odo mna. Vacsinou si po par minutach sama najde cestu von. Horsie je to pri jedle v kuchyni, vtedy pomoze muchar
kinjeril - potom daj vedieť, ako to zabralo s tým hasičákom. Presne taký istý som si kúpil, nosím ho so sebou cca mesiac v ruksaku na poľovačky pre každý prípad, lebo minulý rok sa mi dosť často stávalo, že som prišiel na posed a tam bolo asi 10 sršňov s úmyslom urobiť si tam hniezdo, a ako asi sami viete, nebolo nič príjemné sedieť v takej blízkej prítomnosti tohto hmyzu.
Zatiaľ som ešte (našťastie) nemal možnosť ten hasičák vyskúšať, no jeho účinok ma celkom zaujíma.
Zatiaľ som ešte (našťastie) nemal možnosť ten hasičák vyskúšať, no jeho účinok ma celkom zaujíma.
-
Old Dirty Bastard
Guru
mali by sa vyskytovať v severnej európe, dánsko/nórsko a pod., ešte väčší je japonský obrí sršeň (Varovanie pred klikom: nepekný prerastený hmyz)audiotrack napísal:parádny jeTakého veľkého som u nás ešte nevidel
https://en.wikipedia.org/wiki/Japanese_giant_hornet
To vy ste mi ho poslali do bytu v noci? Sa len budim asi okolo pol noci na to ze nieco intenzivne bzuci, prve co ma napadlo ze asi chrust. Vylezem z postele a hned ma prebralo, taky srsnisko na sirku dlane chaoticky naraza do stien no skoro ma vystrelo. Ja uz som premyslal sofistikovany plan nicenia tejto lietajucej ihly s jedom ked tu frajerka odvazne chytila vankus a s laskou ho vyhnala cez okno na loggiu... Problem bol ze jemu sa akosi u nas lubilo tak vletel zase naspät - frajerka ho znovu vyhnala a to uz sme pozatvarali okna... o asi hodinu som sa zobudil cely spoteny ze idem konecne pootvarat okna a on furt naraza zvonku do okna... WTF??? Ano, som nevyspaty 
Mno, tak sa hlasim z kriziackej vypravy. Hniezdo srsnov ostalo, srsne su prec. A to dokonca bez ujmy!
cela akcia trvala asi 1,5 hodinu. Najskor som s tym sprejom kantril len "strazcov", ktori boli zvonku dostupni. Neskor, po cca 2-3 aplikaciach z vonku, som sa konecne dostal ako-tak na 2 metre a cast som aplikoval aj do vnutra, cez malu dierku v doskach. Tu uz mi zatrnulo, ked to zacalo vo vnutri hucat, ako keby tam niekto spustil trafo.
Zacali zrazu vylietavat (dost boli nasrati) a zistovat, ze odkial a kto im to tam splechol. To som sa cca na pol hodku stiahol, nech si to nechaju v tych svojich malych oranzovych hlavach ulezat. Potom som sa vratil spat a uz nesedeli ziadny strazcovia z vonku, len oblietavali vchod. To, uz cely posmeleny, som sa rozhodol vyuzit. Z vonku ti "nalietavaci" dostali este davku a isol som na to... Cucak zo spreja do diery a vydrbal som ho tam skoro cely. Hukot samozrejme este vacsi, ale cakal som cca 1,5m od diery, ze co bude... Zrazu, ledva sa prepchala cez dieru - kralovna!
Dlha cca 6-7cm, odrbana isla pekne spiralou k zemi. Chcel som ju len s tym sprejom dorazit, ale mama ma predbehla a skokom bengalskeho tigra ju s patou odprevadila do srsnieho neba. Ostatne srsne akoby zacitili, ze "stara" nie je v chyzi a zacal hromadny odlet... Z hniezda vylietavali cca 30 min a ziadny, resp. v min. mnozstve sa vracali no i tak odlietavali. Nechcelo sa mi cakat az do konca, nakolko uz bola skoro tma, ale sprej naozaj pomohol. Pri obrane a ochrane voci srsnom mozem len doporucit. Srsen, ktory dostal priamy zasah padol na zem ako hruska - okamzity ucinok. Zjavne im smrdi, kedze nesadali si uz viac ku diere, ale co bolo pozoruhodnejsie, neboli ti strazcovia ani extra agresivni, ked som ich len strajchol.
Kazdopadne, srsne vyzeraju nateraz, ze su prec, cakam este 1-2 dni a potom dieru vyspravim tmelom a farbou.
The end.
cela akcia trvala asi 1,5 hodinu. Najskor som s tym sprejom kantril len "strazcov", ktori boli zvonku dostupni. Neskor, po cca 2-3 aplikaciach z vonku, som sa konecne dostal ako-tak na 2 metre a cast som aplikoval aj do vnutra, cez malu dierku v doskach. Tu uz mi zatrnulo, ked to zacalo vo vnutri hucat, ako keby tam niekto spustil trafo.
Kazdopadne, srsne vyzeraju nateraz, ze su prec, cakam este 1-2 dni a potom dieru vyspravim tmelom a farbou.
The end.
-
redliner
King
- Kontaktovať používateľa:
Aby sršeň sa mi nedal vyspať ?Hegy napísal:To vy ste mi ho poslali do bytu v noci? Sa len budim asi okolo pol noci na to ze nieco intenzivne bzuci, prve co ma napadlo ze asi chrust. Vylezem z postele a hned ma prebralo, taky srsnisko na sirku dlane chaoticky naraza do stien no skoro ma vystrelo. Ja uz som premyslal sofistikovany plan nicenia tejto lietajucej ihly s jedom ked tu frajerka odvazne chytila vankus a s laskou ho vyhnala cez okno na loggiu... Problem bol ze jemu sa akosi u nas lubilo tak vletel zase naspät - frajerka ho znovu vyhnala a to uz sme pozatvarali okna... o asi hodinu som sa zobudil cely spoteny ze idem konecne pootvarat okna a on furt naraza zvonku do okna... WTF??? Ano, som nevyspaty
Aj keď mám sieťky na oknách, tak som si práve na plafóne v izbe našiel veľkého pavúka. Vyzeral akoby mal 10 nôh, ale to mal "len" také veľké kúsadlá. Odchytil som ho a vyhodil von oknom. Začal som googliť, reku že sa aspoň dozviem, aké to máme pavúky na Slovensku a ani som dlho negooglil, lebo toho môjho z izby mi ukázalo hneď ako prvého. Pradiarka, jediný druh pavúka na Slovensku, ktorého jed dokáže spôsobiť problémy aj človeku. Vraj si stavia hniezda iba v tráve a ľudom do domov nelozí. Cha! Milí zoológovia, ale čo ak je také sucho, že tráva už pár mesiacov prakticky neexistuje? Sakra, dúfam, že si ten pavúk nezapamätal, ktoré okno je moje...
Takze BA a okolie pozor!
http://snaturou2000.sk/spravodajca/prad ... -slovensku
https://www.cas.sk/clanok/360209/v-prir ... slovensku/
Takze BA a okolie pozor!
http://snaturou2000.sk/spravodajca/prad ... -slovensku
https://www.cas.sk/clanok/360209/v-prir ... slovensku/