"AJ minimálne v rozsahu gymnaziálneho učiva"

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Solo_Kamen
King
King
Používateľov profilový obrázok

"AJ minimálne v rozsahu gymnaziálneho učiva"

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

Ahojte.
Začínam sa pripravovať na štúdium na vysokej škole (Fakulta riadenia a informatiky v žiline, ak sa podarí :) ) a čo sa týka podmienok, tak je mi zatial jasné všetko okrem jednej veci, tj. jazykové predpoklady. V podmienkach prijatia je uvedené:
Jazykové predpoklady - štúdium na fakulte, vrátane možnosti absolvovania niektorej z jeho súčastí vo vyšších
ročníkoch v zahraničí, si vyžaduje od uchádzačov znalosť aspoň jedného zo svetových jazykov minimálne v rozsahu
gymnaziálneho učiva.
Čo to znamená? Musím iba vedieť dostatočne dobre tento jazyk na to aby som tam potom nebol "stratený"? Alebo to znamená, že potrebujem mať spravené skúšky z jazyka na úrovni B2-C1?

Ak by niekoho zaujímalo, prečo sa pýtam: Ide o to, že som študoval na strednej škole nevalnej kvality a z maturity z AJ mám spravenú úroveň B1, iná možnosť tam nebola. Ono, urobiť si kurz angličtiny úrovne C1 by pre mňa asi nebol moc problém ale ide mi o to, či je nutné tým kurzom "strácať čas".
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: "AJ minimálne v rozsahu gymnaziálneho učiva"

Príspevok od používateľa audiotrack »

nikde tam o preukazovaní tých znalostí nepíšu, ani nepíšu že prijatie je podmienené preukázaním znalostí (test alebo certifikát). Takže ju iba potrebuješ vedieť, aby si rozumel (zrejme budú nejaké predmety alebo ich časti v AJ). Pri vybavovaní erazmu ju zrejme budeš musieť aj preukázať
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

okrem toho, ten erasmus bude relevantny najskor v tretom rocniku alebo az v piatom.
takze do vtedy s anglinou mozes urobit nieco, aby to bolo na potrebnej urovni. a zistit si od starsich, co konkrentne od nich vyzadovali, aby ich pustili.

a tie podmienky si dava kazda skola svoje. 90% z nas na erasme nemuselo dodat ziaden dokaz o tom, ze vedia anglicky. ale skoly, ktore maju vyssie renome to od svojich studentov vyzadovali.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

ako pise audiotrack, realne to od teba vyzadovat nebudu. chceli tym len povedat, ze ked uz ides na tu informatiku, tak by si mal po anglicky ako tak vediet aby si nemal problem si vyhladat a prelozit nieco ohladom napr nejakeho problemu, ktory budes doma na ulohu riesit, chapat manualom a podobne. inac od teba nebude nikto chciet aby si anglictinu aktivne vyuzival(s vynimkou predmetu anglicky jazyk samozrejme :D )
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Tak aspon citat by si mal vediet, vsetky informacie na nete su v eng, rfc-cka a podobne veci. Kurz jedine tak pre vlasnu potrebu, koli skole to neni nutne.
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

Vďaka všetkým za odpovede. Osobne si myslím, že pre seba ten kurz momentálne moc nepotrebujem, málokedy sa stáva, že by som nejakej anglicky písanej informácii nerozumel. Čiže mám o problém menej. :)
renault
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa renault »

Ehm,na FRI-cke je anglina tercialny problem :D ,takze mozes spat pokojne.
lupoo
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lupoo »

Predmety Anglicky jazyk na FRI sa daju urobit za flasku dobreho alkoholickeho napoja :) if you know what I mean
Napísať odpoveď