Rady ohľadom jázd
Re: Rady ohľadom jázd
Tiež vyhadzujem kvalt keď sa blížim k miestu, kde s istotou budem musieť stáť, nie je nič horšie ako zbytočne dlhé státie na spojke. Ja osobne hádžem neutrál aj na automate, ak stojím na križovatke / semafóre / pred kruháčom apod.
Tipy / triky k jazde ako takej neexistujú, teda aspoň podľa mňa. Ako tu už viacerí spomínali, musíš svoje auto dokonale poznať a vedieť, kedy aký kvalt zaradiť. Vyšších otáčok sa nezľakni, pri rýchlom obehovaní (resp. inej podobnej činnosti) sa to inak ani nedá, ako dobrým vytočením motora na nižšom kvalte (teda pokiaľ nemáš v pláne obehovať jedno auto 5 minút ako - hovorím z toho, čo som videl a vídavam na vlastné oči [česť výnimkám] - 95% majiteľov vozidiel zn. Peugeot, špeciálne 206). Ale zase motor podtáčať je tiež jedna z tých najhorších vecí, ktorú autu môžeš spraviť. To všetko zistíš sám, treba len jazdiť a jazdiť.
Tipy / triky k jazde ako takej neexistujú, teda aspoň podľa mňa. Ako tu už viacerí spomínali, musíš svoje auto dokonale poznať a vedieť, kedy aký kvalt zaradiť. Vyšších otáčok sa nezľakni, pri rýchlom obehovaní (resp. inej podobnej činnosti) sa to inak ani nedá, ako dobrým vytočením motora na nižšom kvalte (teda pokiaľ nemáš v pláne obehovať jedno auto 5 minút ako - hovorím z toho, čo som videl a vídavam na vlastné oči [česť výnimkám] - 95% majiteľov vozidiel zn. Peugeot, špeciálne 206). Ale zase motor podtáčať je tiež jedna z tých najhorších vecí, ktorú autu môžeš spraviť. To všetko zistíš sám, treba len jazdiť a jazdiť.
Na automate nevyraduj celkovo prevodovka je konštruovaná na státie pri D-čku a čím viac meníš režim tým viac ju ničíš či opotrebuješDENNY napísal: Ja osobne hádžem neutrál aj na automate, ak stojím na križovatke / semafóre / pred kruháčom apod.
Myslím že aj v manuáloch je hned prvý bod :"Hýbať voličom čo najmenej" alebo niečo také
Gabo10 - je to možné, no keď stojím na Dčku dlhšie tak mám z toho až "zlý" pocit, lebo asisent pohýnania do kopca to auto stále tlačí dopredu..
-
ROKI49
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
To nie je asistent pohynania do kopca, ale prirodzena vlastnost hydromenica, ktory je stale v zabere a akurat preklzuje. Prevodovka a samotny hydromenic je na tuto situaciu dimenzovany, cize ziadny problem. Automat ma najradsej, ked sa mu s pakou hybe co najmenej, inak viac pracuje samotna mechatronika, kde su zmeny tlakov pri vyradzovani a pod. Ako nic strasne jej nerobis, pokial vyradzujes az ked auto uplne stoji, ale je to zbytocne a skor na skodu. Osobne tak robim len pri velmi dlhej cervenej, ked sa mi nechce stat na brzde (nemam autohold).
na automatoch ma hlavne sere, ze ked za nejakym stojim, ta cervena mi vypaluje dieru do hlavy, da sa tomu nejak predist?
Áno, zavrieš oči
Ale nie, ak si precitlivelý na tú červenú alebo ti vadí stáť na brzde, tak jediné, čo ti pomôže, je mať vo výbave už spomínaný Auto Hold, ale ten nájdeš len na novších autách, nie 10-ročných starcoch...
Ale nie, ak si precitlivelý na tú červenú alebo ti vadí stáť na brzde, tak jediné, čo ti pomôže, je mať vo výbave už spomínaný Auto Hold, ale ten nájdeš len na novších autách, nie 10-ročných starcoch...
Akú červenú máte na mysli?
-
p4ra
Redeemer
Brzdove svetla predsa.
Aj som vedel aká bude odpoveď. Ale to predsa nie len pri automate. Však takmer každý stojí na brzde, keď má, ja neviem, červenú.
-
ROKI49
Medium Professional
Autohold mu moc nepomoze, kedze predpokladam, ze mu do gebule nesvietia jeho vlastne svetlaPilifo napísal:
tak jediné, čo ti pomôže, je mať vo výbave už spomínaný Auto Hold
Neviem, či stavajú v Mikuláši svetelné križovatky v kopcoch, ale väčšinou nie je nutné stáť na rovnej križovatke na brzde, aby si sa nehýbal 
-
p4ra
Redeemer
To je tak sprosta otazka, az to boli. Ako tomu chces predist?ROKI49 napísal:Autohold mu moc nepomoze, kedze predpokladam, ze mu do gebule nesvietia jeho vlastne svetlaAle zaujimava otazka, ze ako predist tomu, aby clovek predomnou nestal na brzde......
*klop klop* na okno, Dobry den, pane. Viete co, seru ma Vase cervene brzdove svetla, budete taky dobry, vyradite rychlost (zaradite N), zatiahnete rucnu a date dole nohu z brzdy? Dakujem. - lebo inak si to fakt neviem realne predstavit.
Nie sú križovatky v kopcoch, nie je to však vždy ani úplná rovina, ale je to taký zvyk. Vyradím rýchlosť a stojím na brzde. Sem-tam stojím na nejakej nerovnosti, napríklad trochu vyjazdené kolajnice a samovoľne sa hýbem dozadu. Zase tie intervaly na semafóroch nie sú také dlhé a keby som mal stáť 5 minút, tak asi aj dám nohu z brzdy, ale keď je to 30 sekúnd, tak nohu držím na brzde. Koľkokrát sa mi stalo, že som dal nohu z brzdy a hýbal som sa dozadu alebo dopredu. Alebo niekto predo mnou. A vidím, že to tak robí skoro každý. Keď nevidím na semafór, lebo kolóna je dlhšia a vpredu ešte stojí kamión, tak prvé čo si všímam brzdové svetlá. Keď zhasnú, tak viem, že už je zelená. Robí to naozaj snáď každý. Nikdy mi to neprišlo ani divné, že prečo ten predo mnou stojí na brzde.
Nemyslíš, že to bude skôr tým, že dnes má čoraz viac áut automaty? Tam to státie na brzde dáva zmysel.
Keď som jazdil na manuále, tak som na brzde na križovatke stál len vo veľmi výnimočných prípadoch. Teraz s automatom to je ale samozrejme nutné, keďže nemám Auto Hold.
Keď som jazdil na manuále, tak som na brzde na križovatke stál len vo veľmi výnimočných prípadoch. Teraz s automatom to je ale samozrejme nutné, keďže nemám Auto Hold.
Tak to potom má automat pomaly celé mesto, len ja nie. To naozaj u vás v meste ľudia nestoja na brzde, keď majú červenú? Mám pocit, že som z iného sveta.
ja teda zvyknem davat neutral a rucnu brzdu
automatu by sa asi neustale radenie do Nka nepacilo
automatu by sa asi neustale radenie do Nka nepacilo
Ja dám ručnú, keď viem, že idem stáť dlhšie. A státie na červenej u nás nie je nejaká dlhá doba.
Ja dávam ručnú len v noci lebo led zadné svetlá vypaluju v noci riadne oči
ináč zastavím, skúsim pustiť brzdu keď stojím tak ok, aj sa hybem tak stojím na brzde.
Vždy sa dobre pobavím, keď niekto na úplnej rovinke predomnou na semafóre stojí na brzde, a ja som veselo v neutrále, nikam sa nehýbajúci. Pripomína mi to jazdu dole kopcom, keď mám zaradenú rýchlosť a vďaka sklonu si držím stabilnú rýchlosť bez brzdenia alebo pridávania, a niekto predomnou neustále dupe na brzdu, pričom ide rovnako rýchlo ako japinco napísal:Tak to potom má automat pomaly celé mesto, len ja nie. To naozaj u vás v meste ľudia nestoja na brzde, keď majú červenú? Mám pocit, že som z iného sveta.
A to je nejaká námaha stáť na brzde? Ja tiež v tom vlastne nevidím zmysel, ale robím to tak automaticky.
Rozmýšľam, že čo ak by do teba zo zadu niekto narazil? Keď budem stáť na brzde, tak ma to tak nevystrelí dopredu a možno sa vyhnem aj nabúranému predku.
Rozmýšľam, že čo ak by do teba zo zadu niekto narazil? Keď budem stáť na brzde, tak ma to tak nevystrelí dopredu a možno sa vyhnem aj nabúranému predku.