Tam pri striekaní už poriadne nič nemiešaš, ledaže by boli experti ako turek čo dostal farbu a tie metalické zrná do ruky, v živote to nevidel tak to zmiešal v pomere 1:1 a výsledok bol taký, že striekaná časť auta sa leskla jak psie gule
Problemy s autorizovanym servisom - Mazda 6
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Zly odtien farby - poistovna
tiež si myslím, že tu je to tou soľou a vlhkosťou vzduchu. No ale to je jedno, netrafili farbu, to je problém, bolo treba hneď reklamovať. Ináč by som chcel vidieť detajlnejšiu foto na tie predné/zadné dvere 
Tam pri striekaní už poriadne nič nemiešaš, ledaže by boli experti ako turek čo dostal farbu a tie metalické zrná do ruky, v živote to nevidel tak to zmiešal v pomere 1:1 a výsledok bol taký, že striekaná časť auta sa leskla jak psie gule
Ale hej, tiež bola farba trochu tmavšia 
-
cheeseburger
Light Star
Odfotim, poslem neskor 
//autoeditácia príspevku (12 Aug 2015, 10:58)
Ospravedlnujem sa, uplne som na to zabudol, a bol som aj odcestovany, takze posielam fotky. Fotil som to telefonom, ale myslim si, ze rozdiel farieb tam dost jasne vidno.
//obrazky vkladaj do priloh
//autoeditácia príspevku (12 Aug 2015, 10:58)
Ospravedlnujem sa, uplne som na to zabudol, a bol som aj odcestovany, takze posielam fotky. Fotil som to telefonom, ale myslim si, ze rozdiel farieb tam dost jasne vidno.
//obrazky vkladaj do priloh
-
RATZINGER666
Darca
hm, toto spravili v originalnom servise? 
-
cheeseburger
Light Star
-
hojko
Site Admin
A to ti bez hanby takto odovzdali auto??? Toto by som si ani neprebral. To kde striekali, Mazda v Ziline???
-
RATZINGER666
Darca
ja tomu tiez neverim 
hrban: dufajme, ze len odraz, iked po tom laku je uz mozne vsetko
hrban: dufajme, ze len odraz, iked po tom laku je uz mozne vsetko
-
hrban
Addict
ono to je vidieť na oboch fotkách takže preto sa pýtam, dosť divné, že ''odraz'' je na oboch fotkách, hlavne keď sú fotené z iného uhla. Ak to je to čo si myslím, tak môžeš pekne naklusať do servisu a nechať nastriekať nanovo, a môžu to robiť potom pekne celé aj s dverami lebo taká ďúra vo farbe nebude robiť dobrotu. Plus prestriekali aj veko nádrže, čiže sa im bude horšie riešiť odtieň farby podľa scaneru 
-
cheeseburger
Light Star
hrban, su to nejake take pliesky, ktore su na obidvoch stranach zadnych dveri, neviem k comu to je dobre. Popravde, nevsimol som si, ci je v povodnej farbe alebo nie.
hojko, v ziline to nebolo. Aby som to upresnil, nedaval som to priamo do servisu mazdy, kedze ani oni sami to tam nerobia, ale davaju to externemu servisu. Tak pre urychlenie, som isiel rovno tam.
Myslite si, ze sa to este bude dat spravit aby to vyzeralo dobre? Neviem na co to striekali cele, kedze poskodeny bol len ten len na blatniku nad kolesom, a trochu dvere. Aj ked som tam bol pozerat tak to mal cele oblepene, aj dvere aj blatnik. Som z toho dost na nervy a velmi ma to stve. Buduci tyzden to uz idem konecne riesit, lebo doteraz som nemal velmi cas.
hojko, v ziline to nebolo. Aby som to upresnil, nedaval som to priamo do servisu mazdy, kedze ani oni sami to tam nerobia, ale davaju to externemu servisu. Tak pre urychlenie, som isiel rovno tam.
Myslite si, ze sa to este bude dat spravit aby to vyzeralo dobre? Neviem na co to striekali cele, kedze poskodeny bol len ten len na blatniku nad kolesom, a trochu dvere. Aj ked som tam bol pozerat tak to mal cele oblepene, aj dvere aj blatnik. Som z toho dost na nervy a velmi ma to stve. Buduci tyzden to uz idem konecne riesit, lebo doteraz som nemal velmi cas.
-
RATZINGER666
Darca
hentie plechy na roznych autach byvaju kade-tade, ale zrovna na novej sestke som ich nevidel, a to ani na fotografiach...
-
hrban
Addict
no len mi to príde divné, že nie je rovnakej farby ako zvyšok, hentak to vyzerá dosť debilne, je to aj na druhej strane takto viditeľné? práve som myslel, že tam mali oblepené dvere resp vnútro a strhli farbu, tak mi to vyzeralo
a ono je jedno, aké veľké je poškodenie, vždy sa strieka po hranu alebo celý diel ináč sa to do stratena spraviť nedá. Resp dá, ale to sa potom robí oveľa horšie. Hento mi príde, že buďto netrafili farbu, alebo si strekli komplet všetko svetlým plničom a potom šetrili na farbe a neprekryla poriadne šedý plnič. Dá sa to spraviť, treba len trochu preleštiť/prebrúsiť metalízu a nanovo nastriekať ešte aspoň jednu vrstvu (keďže je teplo nemala by stekať ani hrubšia vrstva) farby a zaliať nanovo lakom. Proste sa s ními neser, dojdi do garáže kde to striekali a povedz že to reklamuješ a že to chceš mať hotové a že im nezaplatíš ani cent navyše lebo hento je hrozná robota a to musí uznať aj ten čo to striekal, že je to úplne mimo. Oni dostali prácu od poisťovne zaplatenú a sú za to zodpovedný, ak sa budú vykrúcať, tak ich postraš, že to budeš riešiť cez poisťovňu a že oni budú od nich vymáhať peniaze a že si to dáš spraviť inde na ich náklady.
a ono je jedno, aké veľké je poškodenie, vždy sa strieka po hranu alebo celý diel ináč sa to do stratena spraviť nedá. Resp dá, ale to sa potom robí oveľa horšie. Hento mi príde, že buďto netrafili farbu, alebo si strekli komplet všetko svetlým plničom a potom šetrili na farbe a neprekryla poriadne šedý plnič. Dá sa to spraviť, treba len trochu preleštiť/prebrúsiť metalízu a nanovo nastriekať ešte aspoň jednu vrstvu (keďže je teplo nemala by stekať ani hrubšia vrstva) farby a zaliať nanovo lakom. Proste sa s ními neser, dojdi do garáže kde to striekali a povedz že to reklamuješ a že to chceš mať hotové a že im nezaplatíš ani cent navyše lebo hento je hrozná robota a to musí uznať aj ten čo to striekal, že je to úplne mimo. Oni dostali prácu od poisťovne zaplatenú a sú za to zodpovedný, ak sa budú vykrúcať, tak ich postraš, že to budeš riešiť cez poisťovňu a že oni budú od nich vymáhať peniaze a že si to dáš spraviť inde na ich náklady.
-
cheeseburger
Light Star
Tak bol som tam a typek mi vravel, ze je to strasne blba farba, a ked to chcem nanovo, ze cely bok, ze inak sa to neda a vzdy to bude vidno. On ze na mojom mieste by to nechal tak, ze kto o tom nevie, tak si to nevsimne, ale co ja viem, podla mna to je dost do oci bijuce. Rozmyslal som, ze vymenim servis, lenze niekam daleko sa mi naozaj jednak nechce a po druhe nemam cas riesit taketo veci. Fakt neviem, co robit... 
A inak farba bola striekana len na lem blatnika a trochu na dvere, a zvysok bol len lak, cize dvere na novo striekane neboli.
A inak farba bola striekana len na lem blatnika a trochu na dvere, a zvysok bol len lak, cize dvere na novo striekane neboli.
-
guess.whoo
Redeemer
tak nech ti streknu nanovo aj dvere..to su vyhovorky proste. aka blba farba? neexistuje, ze ak to spravia ako maju, ze to nebude rovnaky alebo aspon na 98% rovnaky
chlapi tiez mam mazdu 6 (2011), v kybli mam jedny dvere, zadny naraznik a stlpik. Viete mi odporucit niekoho v okoli ba? toto by som nerad riesil. Bude to cez poistovnu.
Aka blba farba? Nech to cele komplet prestrieka a nalakuje, aby to bolo ako novr. Skusil by som sa s tymto obratit rovno na distributora Mazdt na Slovensko a v servise kde to robili by som pohrozil tym, ze budes kontaktovat Mazdu v Japonsku (alebo kde maju sidlo). Takyto frajerov mal aj Peugeot v Bratislave, Partizanskom a vlastne cely FinalCD na Slovensku co ponuka Peugeot. Peugeot ku kazdej staznosti pristupuje individualne, posle tam inspekciu a tak to aj dopadlo, niektorym pobockam vzali francuzi licenciu na zastupenie a tak skoncili, proste sa zavrela predajna. Pre FinalCD to boli zase sankcie a tak pre problemy museli predat niektoru budovu (tu v Ziline?), teraz platia zbytocny najom. Neverim tomu, ze Mazda by si neobhajila kvalitu znacky, aut a servisu, takze si myslim, ze by to riesili podobne ako v pripade Peugeotu. Takze ja radim povedat tomu trulovi v servise z Mazdy toto: Tu je auto, o tri dni si pren pridem, chcem ho prestriekane a prelakovane do povodneho stavu, tak, ako som ho kupil. Ziad a blba farba ma nezaujima, asi bude najlepsim riesenim podat staznost, ukazat protokol a fotky rovno do sidla Mazdy, nech to riesia oni. A ozaj, auto chcem mat povysavane, poumyvane a na tie tri dni chcem od vas nahradne auto s plnou nadrzou, pretoze vdaka vasmu alibizmu a neschopnosti zabijam cas. Okrem toho celu vec postupujem na inspektorat Slovenskej obchodnej inspekcie, aby celu vec preskumali. Dovidenia.
Ako neviem co sa natahujes, to auto malo byt davno tip top a ty uz cakas ako dlho na to? Ries to, kym je to horuce!
Ako neviem co sa natahujes, to auto malo byt davno tip top a ty uz cakas ako dlho na to? Ries to, kym je to horuce!
Chce ta len odbit, nic ine. A je jasne, ze ked prida vrstvu laku, tak sa zmeni odtien. Preto maju premiove znacky krajsie odtiene, pridaju par vrstiev laku, lesk je potom "hlbsi" a auto vyzera lepsie.cheeseburger napísal:Tak bol som tam a typek mi vravel, ze je to strasne blba farba, a ked to chcem nanovo, ze cely bok, ze inak sa to neda a vzdy to bude vidno. On ze na mojom mieste by to nechal tak, ze kto o tom nevie, tak si to nevsimne, ale co ja viem, podla mna to je dost do oci bijuce. Rozmyslal som, ze vymenim servis, lenze niekam daleko sa mi naozaj jednak nechce a po druhe nemam cas riesit taketo veci. Fakt neviem, co robit...
A nech nevymysla, taketo veci su prve co si ludia vsimaju pri kupe ojazdeneho auta. Je to proste fuserska robota. Nemas fakturu, ktoru posielali do poistovne? Zalezi co povedali a obhliadke, ak bolo zadane, ze to treba prestriekat a v servise si usetrili robotu a len to prelakovali, tak je chyba u nich.
-
hojko
Site Admin
GothaR: List z obhliadky z poistovne by mal mat, pokial bol na obhliadke. V horsom pripade dal auto rovno do servisu, kde obhliadku spravili oni. Kazdopadne si nemyslim, ze by bol problem si to ist vypytat do poistovne, pripadne do firmy, kde robia obhliadky (napr. SlovExperta v pripade Komunalnej, Kooperativy...). Ak to bolo suchnute co i len trosku, tak si mozes byt isty, ze cely diel sa oznacuje na striekanie. Kedze som mal pred rokom ci dvomi malicke tuknutie, zadny naraznik bol skrabnuty mozno ako keby si tupym klincom spravil lahku ryhu o dlzke 2cm, aj tak oznacil cely diel na striekanie. A tak aj bolo, cele to prestriekali a prelakovali.
Ako to vlastne cele dopadlo?
-
cheeseburger
Light Star
Prepac heker, az teraz som si vsimol tvoj post. Nedopadlo to zatial nijak. Nemal som uz cas to riesit minuly rok. Teraz som objednany na buduci tyzden do ineho autorizovaneho servisu, vraj to striekaju a vedeli by to spravit ovela lepsie. Uvidime, bojim sa vsak len jednej veci, ze mi to poistovna nebude chciet preplatit, lebo na tom papiery z obhliadky je napisane, ze je nutny pristrek, no podla mna to bude potrebne prelakovat cele nanovo. Som zvedavy ako to dopadne. Dam urcite vediet.
Ak mas havarijnu poistku, tak si to poskriab klucom a daj si to spravit zo svojej poistky. Lepsie ako chodit s tymto cudom.