Zrusenie SMS sutaze

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Zrusenie SMS sutaze

Príspevok od používateľa Dreamer »

Pomerne casto mi chodia SMS na rozne sutaze, hlavne JOJ, aj ked som sa do ziadnej nikdy nezapojil, dnes mi ale prislo v texte aj toto:

"Vypnutie info: STOP na 987"

Kym pisem tento prispevok, uz mi prisla dalsia SMS, tentokrat bez toho textu so zrusenim, vcera mi prisli 2 podobne alebo rovnake SMS na druhe cislo, tie som hned zmazal.

Moja otazka znie, pomoze aj poslem tu SMS pre vypnutie info - a mozem poslat tu SMS aj zo svojho druheho cisla? Mate niekto konkretnu skusenost? Je tato SMS bezplatna? Nezacnu mi chodit este viac SMS ak to poslem?

Dakujem za kazdy nazor, hlavne na osobne, konkretne skusenosti.
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: Zrusenie SMS sutaze

Príspevok od používateľa typek61 »

urcite nebude stacit ked posles sms z druheho cisla.to ci je spoplatnena ti neviem povedat
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Myslel som to tak, ze by som poslal tu zrusovaciu SMS z oboch svojich cisel na ktore tie reklamne SMS chodia, este tam bola stranka "Viac na hl.joj.sk", tam som ale info o zruseni nenasiel, ani vo FAQ ani v uplnych podmienkach pouzivania na danej stranke.

Edit: tak som to nasiel...

http://vyhra.huste.tv/pages/pravidla-sutaze

"Zákazníci, ktorí sa zapoja do súťaže, budú počas jej trvania informovaní automatickými sms správami o možných prémiách, bonusoch atď. Vypnutie týchto info sms je možné:

Bezplatne zaslaním sms s textom STOP na bezplatné číslo 987

Zaslaním krátkej stručnej žiadosti e-mailom na adresu [email protected]

Zavolaním na infolinku: 0908 940 755 (operátor prac dni. 9 – 16)

Zavolaním na nonstop automat: 0900 112 987 (spoplatnené 0,50 Eur/min.)"

Asi im poslem email, ja som sa do ich SMS sutazi nikdy nezapojil. Som zvedavy ci a kedy odpisu, zaujima ma hlavne ci mi prestanu posielat SMS uplne. Ak odpisu, napisem sem odpoved.

//autoeditácia príspevku (19 Aug 2014, 15:58)
Uz mi odpisali, staci napisat cislo/cisla na dany email a je mozne zrusit zasielanie SMS sprav od ich spolocnosti.

Dokonca je mozne zaradit cislo na black list a vtedy nebude mozne sa zapajat do sutazi a hlasovani ktore zabezpecuje ich spolocnost, toto som nechcel, ale moze to byt uzitocne hlavne pre deti a starsich ludi, aby neminuli nevedomky vela penazi. Snad to niekomu pomoze.
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

ja som volal stale operatorovi, s vyslovnou ziadostou o to ze si nezelam aby mi chodili sms alebo telefonaty na rozne sutaze a podobne, zavolal som raz, potom druhykrat a bol uz klud . . . a som happy ...
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

qwerty-xyz - akeho mas operatora? Mna dost otravuju rozne SMS od Orange, ponuky na "super vyhodny pausal", sutaze, odovzdanie stareho mobilu, el. faktura, telefonat a nasledna SMS po KAZDEJ navsteve Orange pobocky, da sa toto vsetko zrusit?

//autoeditácia príspevku (12 Aug 2015, 0:11)
Tak uz ma to nebavi, prisli mi po dve SMS na obe moje cisla, kde ich mozem nahlasit, zazalovat? Mam emaily, ktore som im posielal, aj emaily od nich, zacitujem niektore:

18.8.2014 "Čo sa týka informačných, bezplatných správ ohľadom súťaže s TV JOJ, tie Vám budú do 24 hodín stopnuté."

Po dalsich reklamnych SMS aj po tomto zablokovani a troch emailoch, ktore som im zaslal, mi prisiel dalsi mail:

18.12.2014 "informačné sms správy našej spoločnosti Vám boli dnešným dňom deaktivované."

Uz im nemienim pisat, len ich chcem zazalovat a poskytnut prislusne dokazy, emaily, prip. SMSky, ktore mi prisli aj po dvoch udajnych zablokovaniach ich sluzieb. Uz len obsah tych dvoch emailov od nich si odporuje, v druhom emaily prakticky potvrdili ze v prvom klamali, kedze napisali ze "dnesnym dnom" boli sluzby zablokovane, no tie mali byt zablokovane uz 4 mesiace predtym.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Tu píšu o emailoch, možno rovnaký postup platí aj pre SMS.. skús..
http://zaujimavosti.net/pravo/ako-sa-br ... it-uradom/
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Už skoro každý telefón s OS Adroid má možnosť blokovať telefónne čísla, a tiež si môžeš nechať zablokovať aj sms/mms. Mňa tiež dlhú dobu otravovali kadejakými sms, či už po prechode hraníc do iného štátu, alebo tieto rôzne sms s výzvami, aby som sa zapojil do nejakej súťaže. Všetky tie trojmiestne čísla som dal do filtru k blokovaným kontaktom a odvtedy mám pokoj. Je to asi najspoľahlivejšia možnosť, ako sa týmto nechceným sms/mms vyhnúť.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Noobsz DJ.. lenže zmeníš telefón a si opäť na tom istom.. opäť všetko blokovať? Samozrejme, nájdu sa ešte aj ľudia, ktorí nemajú android a sú verní "blbým" tlačítkovým telefónom.

:)

Nech vyskúša kontaktovať tie úrady, sám som zvedavý, ako dopadne. Mám pocit, že niekto tu z hojka už to cez tie úrady riešil, ale nepamätám, kto..
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

brm - dik :plus:

Noobsz DJ - mam 2 mobily, android a stary tlacidlovy s druhym cislom, na tom druhom to nezablokujem, no a ide mi o princip, nie je mozne ze po opakovanych emailoch, ze to mam zablokovane, to posielaju znova a znova, aj keby som vedel na 100% ze jediny mail to navzdy zrusi (co sa urcite nestane), chcem ich zazalovat, toto je uz vazne drzost, kedze mam 2 mobily, tak behom 1 dna mi postupne prisli 4 SMSky.

Vazne, aj ked mi volaju z prieskumu, slusne poviem ze nemam zaujem, niekedy to musim zopakovat 2x, 3x, ale nezacnem na nich ziapat ani hresit ako ini, je to ich praca, aj ked blba, no ak si niekto nevazi ze jednam slusne, a takto opakovane nie su schopni to vyriesit, nech znasaju nasledky, snad dostanu aj nejaku pokutu a mozno takto pomozem aj inym, nepriamo.

Zhromazdujem dokazy a este dnes email zaslem na prislusne miesto.
Boccaccio
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Boccaccio »

:smt033
Prílohy
123.jpg
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Boccaccio - vies co ma napadlo? Kedze tie spravy nie su uctovane, mozeme im posielat podobne spravy hromadne, oni to budu musiet zaplatit, operator si predsa musi uctovat za tie spravy niekoho - no a ak nie nas, tak potom len ich, nie? Len sa uistit, ze skutocne ani SMS k nim, ani spatna nie su uctovane - a mozme zacas RE-SPAM utok. Pomocou aplikacie, ci po pripojeni k PC by mozno bolo mozne zaslat aj stovky sprav, nie?

Prip. ma este napadlo zaslat im aspon 50 sprav s textom STOP, je to bezplatne cislo, nie?

BTW staznosti na prislusny urad som prave poslal, v clanku bolo ze mozem zaslat aj na SOI, ak poznam firmu a poznam ju, aj adresu, mail, www, vsetko, takze som poslal staznost aj na SOI. Som zvedavy na odpoved, samozrejme vas budem o vysledkoch informovat. Este raz dakujem za odkaz na ten clanok, spominali sa tam vyssie aj nevyziadane SMS spravy, takze snad to budu riesit.
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

ORANGE ...vyslovene si vyziadaj ze nechces aby ti tieto veci chodili a ze ziadas aby to operator blokoval. Ale bud neustupny, ....
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

To su vsetko nepriame blokovania a konkretne ten posledny krok tiez bez garancie, navyse, ako som uz pisal, viackrat mi to uz udajne zablokovali natrvalo, no po par mesiacoch mi prisli vzdy minimalne 2+2 SMSky, uz chcem aby to riesili vyssie, po dobrom som to skusal opakovane, o 3 dni to bude presne rok, co som to s prestavkami riesil slusnymi emailami, teraz to bude po zlom.

//autoeditácia príspevku (22 Okt 2015, 18:41)
Tak mi dnes opdpisali z Uradu pre regulaciu el. komunikacii, postou, co je mozno zbytocne, ale dobre vediet ze ak mate problem, riesia to.

Nechce sa mi to opisovat, tak strucne, kontaktovali tu spolocnost, ta im odpisala, ze na zaklade mojej ziadosti mi zastavili zasielanie tych sprav, viac-menej sa vyhovarali, ze je mozne, ze to zasiela priamo Orange, ale to si nemyslim, preco by JOJka platila dvom spolocnostiam za to iste, vlastne mozno aj viacerym.

Samozrejme, SMS od Orange si zrusim, aj som to planoval, iba som cakal ako dopadne ta staznost, lebo uz ma vazne vytacali, snad mi daju nejake potvrdenie, aby som ich mohol zalovat ak by mi stale posielali reklamne SMS - a hlavne uz viem, ze tu staznost budu riesit, odporucam ak mate podobny problem...
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Obnovim tuto temu. Kamarat ma firmu, ma tam niekolko telefonov, ale faktura mu chodi v kope, nieco ako suhrnna faktura. Niekto zo zamestnancov posiela sms na platene cislo, zrejme 987 so sutazou Jojky. Ako to zablokovat? Operator tvrdi, ze to blokovat bevie, ze to treba bloknut v telefone. Je mozne to bloknut v telefone? Ako, akym sposobom. Telefony maju Android vo verzii 5 a 6.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Nech da sekretarke prelustrovat jednotlive vypisy a dotycneho pri najblizsej vyplate "odmenit". Podla mna lepsie riesenie. Treba ludov vysvetlit nech nerobia blbosti a nie hladat sposoby aby ich nevedeli robit.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Treti prispevok temy, je to mozne aj cez email, ak to je ta ista firma, nasledne je ale nutne to zablokovat aj cez operatora, pretoze ten moze zasielat SMS nezavisle, kym na danom cisle nie su zablokovane reklamne sms, v Orange to je mozne, osobne som tam zablokoval 2 svoje cisla.
Dreamer napísal:"Zákazníci, ktorí sa zapoja do súťaže, budú počas jej trvania informovaní automatickými sms správami o možných prémiách, bonusoch atď. Vypnutie týchto info sms je možné:

Bezplatne zaslaním sms s textom STOP na bezplatné číslo 987

Zaslaním krátkej stručnej žiadosti e-mailom na adresu [email protected]

Zavolaním na infolinku: 0908 940 755 (operátor prac dni. 9 – 16)

Zavolaním na nonstop automat: 0900 112 987 (spoplatnené 0,50 Eur/min.)"

Uz mi odpisali, staci napisat cislo/cisla na dany email a je mozne zrusit zasielanie SMS sprav od ich spolocnosti.

Dokonca je mozne zaradit cislo na black list a vtedy nebude mozne sa zapajat do sutazi a hlasovani ktore zabezpecuje ich spolocnost, toto som nechcel, ale moze to byt uzitocne hlavne pre deti a starsich ludi, aby neminuli nevedomky vela penazi. Snad to niekomu pomoze.
heker
Redeemer
Redeemer

Ano wladas, da si spravit vypis hovorov ci pozrie na webe, potom mu to dat preplatit. Ale riesi aj tu blokaciu.

//autoeditácia príspevku (18 Feb 2017, 9:24)
Nenapada nikoho ako zablokovat tie odchadzajuce sms na 987?
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

heker - ved som to pisal o prispevok vyssie, napis na ten email, cisla ktore chces zablokovat prijem SMS a zaroven poziadaj o pridanie do black listu, takze nebude mozne odosielat SMS z tychto cisel.
heker
Redeemer
Redeemer

Aha, prehliadol som. Preposlem mu to teda, aby tam zavolal alebo napisat. Dik.
ja_som
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ja_som »

Ahojte, dúfam, že nevadí, že sa sem pritriem, ak hej, tak sorry :)

Ja som teraz začal riešiť súťažné SMS z Fun rádia...

Každý mesiac mi príde niekoľko správ z čísla 7037, text nie je stále rovnaký, ale ide o to, že "dnes môžete vyhrať XXXX Eur v súťaži zarábaj ušami, pošli SMS...."

Neviem ako sa odhlásiť, na stránke Fun rádia som nenašiel nič, operátor O2 mi na infolinke povedal, že je to nie od nich, že v prvej SMS malo byť spomenuté ako to zrušiť. Samozrejme si nepamätám kedy bola prvá SMS, nemám ju....

Vadí mi to z jedného dôvodu, používam aplikáciu Moje O2, kde mi zobrazuje, že som odoslal o X SMS viac ako v skutočnosti, počíta mi za ne aj nejakú sumu. Vo faktúre síce za tieto "odoslané SMS na číslo 7037" mám za 0Eur, len tá priebežná kontrola cez aplikáciu je dosť skreslená (aj cez web).

Neviete mi poradiť na koho sa obrátiť, keďže ma O2 poslalo do pr...?

Ď.
Napísať odpoveď