Zdravím, mám v pláne si zakúpiť túto kolekciu kníh svetových dejín
http://www.martinus.sk/?uItem=48756
máli ste ju niekto? je to ok alebo by ste by odporučili niečo iné? za reakcie vopred ďakujem
svetové dejiny
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
- Kontaktovať používateľa:
Re: svetové dejiny
naco su ti ucebnice? ides maturovat? Takato zbierka je v prvom rade povrchna, kedze ma prilis siroky zaber
ak chces nieco z dejin, zameraj sa radsej na jedno obdobie a precitaj si nieco vyzivnejsie, resp. priamo zdroj:
Herodotos - Dejiny
Titus Livius - Dejiny
Edward Gibbon - Upadok a zanik Rimskej rise.
Vojtech Zamarovsky ma dobre knizky
Celkovo co sa tyka antiky je dobrou ediciou Anticka knihovna -> prvykrat vysla v 70tych rokoch, lacno kupis na bazosi alebo aj teraz vychadza reedicia, to uz je drahsie, to iste ale nove.
http://www.baset.cz/edice/anticka-kniho ... ne-o-edici
Co sa tyka stredoveku, opat je to obdobie 1000 rokov, nejaka brozura vypichne len zopar zakladnych veci. Stredovek moc nemusim, takze tu ti neporadim, co si precitat. Kazdopadne, zameral by som sa na vzostupy a pady jednotlivych risi, ci regionov.
ak chces nieco z dejin, zameraj sa radsej na jedno obdobie a precitaj si nieco vyzivnejsie, resp. priamo zdroj:
Herodotos - Dejiny
Titus Livius - Dejiny
Edward Gibbon - Upadok a zanik Rimskej rise.
Vojtech Zamarovsky ma dobre knizky
Celkovo co sa tyka antiky je dobrou ediciou Anticka knihovna -> prvykrat vysla v 70tych rokoch, lacno kupis na bazosi alebo aj teraz vychadza reedicia, to uz je drahsie, to iste ale nove.
http://www.baset.cz/edice/anticka-kniho ... ne-o-edici
Co sa tyka stredoveku, opat je to obdobie 1000 rokov, nejaka brozura vypichne len zopar zakladnych veci. Stredovek moc nemusim, takze tu ti neporadim, co si precitat. Kazdopadne, zameral by som sa na vzostupy a pady jednotlivych risi, ci regionov.
-
p4ra
Redeemer
Ja som to nekupil, ale mal som moznost nahliadnut. Podla mna je to praveze celkom pekna zbierka historickych informacii, ktore podstatne dokazu rozsirit vedomosti cloveka a hodia sa cloveku, ktory si chce rozsirit obzory. To, co ty spominas je praveze ucelove, ked niekoho zaujima jedno a konkretne obdobie, a chce sa o nom dozvediet co najviac, co mi pride, ze je skor pre profesionala, ako pre nadsenca.
skôr mi ide o všebecný prehľad, a na tému filozofia aby sa to týkalo celej histórie až po dnešok mi viete niečo poradiť? hľadal som niečo po kníhkupectvách ale nenašiel som nič v takom spracovaní ako sú tie svetové dejiny, naražam hlavne na takéto chronoligické spracovanie aby v tom človek nemal bordel..
Čo sa tyka dejín filozofie tak malá biblia tejto temy, zrozumitelne a zaroven pomerne vedecky podaná je Hans Joachim Storig: Male dejiny filozofie.
Čo sa tyka tej prvej knihy neviem odporučiť, ja by som do toho nešiel.
Čo sa tyka tej prvej knihy neviem odporučiť, ja by som do toho nešiel.
-
p4ra
Redeemer
Velmi dobre citanie ohladom filozofie (vyborne spracovane a podane nenarocne) je Jostein Gaarder - Sofiin svet. To by sa ti mohlo pacit.