Škoda Octavia 2 Klimatizacia

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
LukineskoNR
Expert
Expert

Škoda Octavia 2 Klimatizacia

Príspevok od používateľa LukineskoNR »

Zdravím Mám Škodu Octavia 2 1,9 TDI 2004. Mám manuálnu klimatizáciu ale keď ju pustím ide len vzduch z vonka plánujem to dať opraviť koľko môže stať oprava. Respektívne môže byť že toto auto vôbec nemá klimatizáciu pretože som ho kúpil v zime a neskúšal som? Ďakujem
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Škoda Octavia 2 Klimatizacia

Príspevok od používateľa brm »

Tak pre začiatok, máš na stredovom panely tlačítko AC? Ak áno, máš ho zapnuté? A ak áno, máš zapnutú ventiláciu aspoň na prvom stupni? A ak áno, máš nastavenú teplotu na nižšiu ako máš v aute? :)
Prílohy
baskoc07_5540022b08346.jpg
teskoctu05_4cf8de48bcddb.jpg
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Moze byt vyfucana chladiaca zmes klimatizacie. V origo servise za to zapytaju urcite dost, odhadom mozno aj 70 eur. Inde to plniak tak okolo 30-40 eur. Toto je ten bezny a lepsi pripad. Ten horsi je diera v systeme, niekde v tesneni, trubke alebo katastrofalne by bolo v kompresori.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

pravdepodobne pokazený motorček na klapke prepínania vnútorného a vonkajšieho okruhu. Na vrakoviskách a po internete je týchto dielov plno, cena od 25-50€ výmena je jednoduchá, drží to na dvoch šrúbkach a jeden kábel ale problém je sa k tomu dostať, celé je to pod plastami, na octavke sa jednotka nachádza za kaslíkom spolujazdca a časť je v strednom paneli. Jeden motorček sa nachádza ešte aj v motorovom priestore.
vyzerá to nejak takto http://www.skoda-diely.sk/nahradny-diel ... 13418.html
POZOR, TOTO JE LEN UKážKA, nemusí to byť práve tento motorček

Octávka mala v klímach poruchový odparník, často praskal a tadiaľ sa tratí chladiaca zmes, tažko sa diagnostikuje keď je človek neznalý tých VW klím.
ináč na odblokovanie týchto motorčekov ešte pomáha pripojiť na VAG a spustiť program pre ladenie motorčekov, vtedy pretáča motorčeky z minimálnej pozície do max, dosť často sa to týmto napraví.
LukineskoNR
Expert
Expert

brm napísal:Tak pre začiatok, máš na stredovom panely tlačítko AC? Ak áno, máš ho zapnuté? A ak áno, máš zapnutú ventiláciu aspoň na prvom stupni? A ak áno, máš nastavenú teplotu na nižšiu ako máš v aute? :)
BRM ano Uvidim teda len som chcel vediet priblizn ze kolko ci 200€ staci.
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Ak je kompresor "pass", tak nie.
Najskor daj diagnostikovat klimu, ci tam vobec mas chladivo. Ak nie, musia ti zistit, preco.
Ak tam bude chladivo a klima bude tesna, mozme sa bavit o dalsich pripadnych scenaroch. Nateraz to moze byt hocico - od odpaleneho kompresora, az po vadny panel klimy.
LukineskoNR
Expert
Expert

Neviete o nejakom servise kde by mi len diagnostikovali problém a potom ja sa rozhodnem ci opraviť hned alebo potom ? V Nitre a koľko stojí diagnostika
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Diagnostika u niekoho kto ma kabel stoji tak 5-20 eur, origo Skoda vezme za to zrejme aj viac. Klikmu ti dokazu zistit tam, kde plnia klimatizaciu, teda vsetky lepsie servisy. Je taky problem si obehat alebo zavolat do nejake servisu s tym, ze ci plnia klimatizaciu???
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

LukineskoNR napísal:Neviete o nejakom servise kde by mi len diagnostikovali problém a potom ja sa rozhodnem ci opraviť hned alebo potom ? V Nitre a koľko stojí diagnostika
Chod do Krskan, tam je servis klim v kazdom druhom dome. Ja som bol tu, a komplet diagnostiku a cistenie klimatizacie spravili za par eur. Neskor som mal sice problem s chladicom a kompresorom, ale to bolo pol roka po. Maju tam kvalitnu diagnostiku klim Bosch, takze vysledok budes vediet do 15 min.
Napísať odpoveď