Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
LukasqoO
King
King

Re: Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

Príspevok od používateľa LukasqoO »

gainer je sracka tak ti poviem, predrazeny cukor, kup si poriadny protein a hlavne jedz
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa japaja »

a teraz čo gainer je hluposť, ale protein ? jeden to bude tvrdiť ďalší zas niečo iného...

//autoeditácia príspevku (14 Aug 2015, 0:22)
som ektomorf hargainer a ty daš protein? = skus to odvôvodniť
M4RoS3K
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa M4RoS3K »

veď Ti to už odôvodnil: je to predražená sračka. Schválne si pozri cenu kvalitného proteínu, maltodextrózy, prípadne glukózy (to je na Tebe) a zrátaj si to
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

potom prečo keď pozriem na google tak večšina vraví že treba gainer chudým ľuďom ?

gainer:
Cvičenci môžu siahnuť po tomto suplemente vtedy, ak chcú čo najrýchlejšie nabrať čo najviac hmoty.
Niektorí ľudia majú extrémne rýchly metabolizmus a potrebujú skonzumovať väčšie množstvo kalórii, aby nabrali hmotu.
Kulturisti ho tiež vedia využiť pri cesta za produkciou väčších svalových prírastkov.

protein:
Proteínové doplnky môžu byť využité kýmkoľvek, kto sa snaží podporiť príjem bielkovín či zdravým a rýchlym spôsobom utíšiť hlad.
Aby sa zachovala nižšia hodnota kalórií, odporúča sa zamiešať s vodou. Na zvýšenie sa zase používajú mlieko, džús či jogurt.
Veľmi vhodné je ho použiť v diéte.

zdroj: http://slovakfitness.sk/26-aky-je-rozdi ... nerom.html

//autoeditácia príspevku (14 Aug 2015, 14:11)
https://www.sportujeme.sk/gainer-alebo-protein/
Uplatnenie nájde u ľudí s rýchlim metabolizmom – tzv. ektomorf. Takýto človek v bežnej potrave len ťažko nájde dostatok kalórii aby pribral. Rýchly metabolizmus v kombinácii s náročným cvičením mu to nedovolí.
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Yogi120 »

japaja.. S tým čo si postol sa tiež stotožňujem... Moj názor je, že pokiaľ si chceš kus "vymakat" postavu, čí už z chudej, alebo kus pribratej, volil by som protein .. Pokiaľ si ale chudý a chceš nabrať masu (objem) a ktomu máš problém priberať, šiel by som do gaineru..
M4RoS3K
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

japaja - mal by si si najskôr uvedomiť, že to je doplnok stravy. Ďalej by si mal vedieť, čo to ten gainer vlastne je a z čoho sa skladá -cca tretina sú bielkoviny (proteíny) a zbytok sú cukry (maltodextróza, glukóza). Ešte raz Ti píšem: nájdi si cenu kvalitného proteínu, potom cenu maltodextrózy alebo glukózy, zpočítaj si to (cena/hmotnosť) a porovnaj s tým Tvojím gainerom (cena/hmotnosť).

Ak chceš byť rýchlo veľký, čo chce dnes každý ektomorf, ale aj s tukom, nech sa páči, syp do seba gainer, no ak máš trpezlivosť a ísť hore kvalitne bez nadbytočného tuku daj si proteín (všetko za predpokladu, že máš zdravú a vyváženú stravu). Môj brat je tiež ektomorf a ide hore aj bez gainera ako takého..
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

chcem pribrať nechcem nosiť mikinu kôli tomu aby bolo že som sama kosť..
ak som ťa spravne pochopil tak z gaineru bude nezdrave pribratie?

//autoeditácia príspevku (14 Aug 2015, 16:39)
ako vraví jogy ja nemam to z čoho vymakať lebo mam na sebe akurát kožu..

//autoeditácia príspevku (14 Aug 2015, 16:40)
m4ros3k keby že môžem furt jesť a jesť tak by som gainer nebral ale vzhľadom že sa to nedá tak preto vyberám gainer

predstavu mam taku že po gaineru keď ho doberem začnem proteinom
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Podobne som šiel aj ja ...
M4RoS3K
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

veď ako chceš, je to Tvoje telo a čo je najhlavnejšie Ty sám musíš vedieť, čo Ti najviac vyhovuje. Ak to nevieš, musíš skúšať, každý sme iní, no zo dňa na deň z Teba borec nebude. Hlavne si porieš najprv stravu a až potom suplementy ..nie nadarmo sa to volá doplnky stravy

P.S.: nech si myslí kto chce čo chce, no veľmi sa mi páči ako to opísal týpek v tomto videu ..asi to tu už aj bolo
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

ako opisal som podrobnejšie kto som čo som a teraz odpovede typu: rob čo chceš, najviac potešia
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Neboj, nic tým nepokazíš..(a ešte keď píšeš, že si chudý) .. Skúsiš, uvidíš a budeš mať poznatky, aké Ti tu nik nedá, keďže nik nemôže vedieť ako a čo na Teba zaberá.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

ok objednal som megabol 737 za tu cenu nič nepokazím a je to skoro jak zadarmo
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ty si stále nepochopil, čo ti tu vysvetľoval M4RoS3K:

kúp si kvalitný proteín + 3 kg glukózy a 3 kg maltodextrínu. Tieto dva cukry si budeš prihadzovať do proteínu podľa potreby, namiešavať si. Po tréningu (ihneď) glukózu, lebo to je najrýchlejší cukor na doplnenie svalového glykogénu a potom neskôr a počas dňa maltodextrín, ten sa vstrebáva pomalšie.

Gainer je len predražený cukor - ty potrebuješ na rast aj kvalitné bielkoviny. A samozrejme, okrem tohto všetkého musíš aj veľa jesť, ale jesť, nie rožok so šunkou. Ďalej kvalitne trénovať - rozumne a veľa spať - regenerovať. Po nejakej dobe keď naberieš nejaký základ nasadíš kreatín.

gogo: Účinky HMB sú minimálne.
LukasqoO
King
King

Príspevok od používateľa LukasqoO »

To je tak ked chce byt hned niekto velky... Zacne sypat gainer a potom nebude vedet co s tym tukom, ale bude velky. Vraveli sme ti, kup si kvalitny protein na stavbu kvalitnej svalovej hmoty, vypocitaj si mnozstvo bielkovin na tvoju vahu a podla toho, kolko ziskas gramov bielkovin za den z normalneho jedla tak si potom dopomozes proteinom.
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Podla mňa je jedno a dokonca ešte výhodnejšie, ak si za peniaze, ktoré by vrážal do drahých proteinov kúpi radšej kvalitnú stravu v podobe kuracích pŕs a podobne... Určite z toho bude mať väčší osoh.. Gainerom môže dopĺňať rychlo, lacno a pohodlne kalórie, ktoré na rast a objem (keďže vieme, že je velmi chudý) určite potrebovať bude....
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Niektorí zrejme neviete, aké je to byť chudý a môcť jesť čokoľvek a nikdy poriadne nepribrať. Pre takého človeka je jedno, či priberie trochu svalov a ostatok tuk, aj tak ten tuk na ňom nebude vidno a on bude z toho šťastný, že sa ručička na váhe pohne. To by musel pribrať 20 kg, aby sa mu začal robiť pupok.

Ďalej keď si zoberiem takmer hociktorý gainer, tak tam vidím rovnaké množstvo bielkovín ako v proteíne, samozrejme navyše kopec sacharidov. Skúšal však niekto z vás, ktorí odporúčate miešať glukózu alebo maltodextrín s proteín, teda robiť z proteínu gainer, túto kombináciu? Znesiteľné je to tak asi keď si dám jednu odmerku proteínu a jednu odmerku glukózy. Už vo väčsom pomere glukózy, malty je to hnusné a neviem si predstaviť to piť nejaký ten týždeň viackrát do dňa. K tomu, aby som pribral potrebujem dávku gaineru o dosť väčšiu a to aspoň 300g na dávku. Keby som si mal miešať 50g proteínu a ostatok glukózu, nedajbože maltu, tak sa z toho asi povraciam. Ono človek tú chuť vydrží, ale načo sa mám trápiť, keď si nápoj môžem vychutnať. Veď ja vám nechcem nič vyčítať, kľudne si to miešajte, kedysi som to aj ja tak robil, ale radšej si kúpim kvalitný chutný gainer a budem sa na neho zakaždým tešiť ako na sladkosť a nebudem žrať hnusnú brečku, z ktorej ma naťahuje. Potom to aj tak dopadne, že sa kopec ľudí vyserie na celé cvičenie, lebo si z nejakého dôvodu myslia, že jesť takýto grc je dôležité a oni to odmietajú.

Beriem to, čo napísal Yogi. Namiesto proteínu, gaineru kúpiť kvalitnú stravu. Avšak v rámci pohodlnosti je pre mňa jednoduchšie a rýchlejšie si zobrať gainer, ako sa trápiť s vyváraním jedla.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Beriem to, čo napísal Yogi. Namiesto proteínu, gaineru kúpiť kvalitnú stravu. Avšak v rámci pohodlnosti je pre mňa jednoduchšie a rýchlejšie si zobrať gainer, ako sa trápiť s vyváraním jedla.
Trápiť s vyváraním jedla? :D Však ale to je základ, to je strava, ktorá obsahuje aj iné dôležité látky - vitamíny a minerály, nielen nejaký prášok. Proteín je len doplnok stravy, prípadne ak človek nemá čas jesť riadnu stravu, tak núdzový plán na aké také doplnenie živín.

A s tým miešaním som to nepochopil - proteín zmiešaný z gainerom či maltou chutí úplne normálne a človek si sám môže korigovať ten príjem.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

ok takže zhrniem poznatky z vás čo som dostal
brať gainer z biotechu za 51€ je chu**** lebo je to predražený cukor
brať gainer z gymBeamu za 20€ už nieje chu**** lebo pomer bielkovim sacharid je rovnaký

hughito nie nepochopil som to lebo to tak napisal..
k strave ja jem hocičo čo mi príde pod ruku čo sa dá ako tak zjesť
nechuti mi vajco,čistý tvaroh, cottege syr a veci tomu podobné

stravujem sa normalne rano ovsene vločky teraz na obed som mal kuracie rezne a zemiaky, potom som to zapil gainerom, na večer zas ovsene vločky. ak som niekde vonku tak zjem ten "polystyrén" ryžové chlebičky

garantujem vám že keď dáte do mňa hocičo tak sa to nezmení
ešte ku gaineru/proteinu, ja si myslim že protein je na to aby som niečo "vybudoval" na sebe ale vzhľadom na to že ja na sebe NEMAM NIČ tak to asi nepôjde
preto volím ten gainer + je to pohodlnejšie nie vždy stiham dodržiavať stravu tak ako mam

a to že tu začnete rozprávať aby som mixoval veci do proteinu otom počujem prvý krát
M4RoS3K
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

japaja napísal: k strave ja jem hocičo čo mi príde pod ruku čo sa dá ako tak zjesť
nechuti mi vajco,čistý tvaroh, cottege syr a veci tomu podobné
..potom sa nečuduj, že nevidíš zmenu. Ja Ti garantujem, že kebyže sa stravuješ poriadne, tak sa to zmení. Poriadnu stravu neriešiš, ale gainer vieš rozoberať v x príspevkoch na fóre.

..a to ješ takto "normálne" len 3x denne?

Ja si myslím, že Ty stále poriadne nechápeš, čo je to ten gainer a proteín a na čo vôbec slúžia..
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

aha dobre toto budem jesť a bude zmena ano? .. veľmi jednoduche
Napísať odpoveď