Práčka

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Práčka

Príspevok od používateľa begbeee »

Možno ekónomia prevádzky ťa netrápi, ale využívať práčku na 65% jej kapacity je pekné preplácanie každého prania. Práčka by mala ísť takmer vždy na plný bubon.
Preto sa niektorým odporúča 6, niektorým 8 a 11 kg je podľa mňa pre viacgeneračnú rodinu.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Ano, je to blbost. Prave preto treba susicku zvlast. Kombinovana je sprostost. Po zaruke sa ti na nej daco pokazi a nedoplatis sa. Ak teda vobec najdes cloveka ktory bude ochotny sa do takeho narvateho stroja pustat.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Presne pre toto mi viacerí hovorili o výhodnosti samostatných spotrebičov. Ak ti odíde sušička, neopravíš ju jedine ak prídeš na rovnakú dobu aj o práčku.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

V lete sa susi pradlo vacsinou vonku, cez zimu na radiatoroch. Myslim, ze takto perie a susi 99 percenta ludi na Slovensku a neni problem s nejakou susickou.
wladas
Redeemer
Redeemer

1. neviem si predstavit susit na radiatoroch a za 2. v zime zvysovat vlhkost miestnosti je somarina. Potom sa na oknach zraza voda.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

OK vyriešené, Téma sa môže LOCK.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Aby sa netvorila vlhkost, treba obcas prevetrat. Vetrat treba aj tak pri normalnom kureni. Prezrad wladas ako susis veci v zime?
wladas
Redeemer
Redeemer

Susiak na chodbe plus casto vyvetrat :D No jo, nevyberes si.
heker
Redeemer
Redeemer

Cize susit veci na radiatore si predstavit nevies, ale susiak v strede chodby ano? Pripadna kondenzacia vody na okne pri suseni z radiatora je pre teba problem, ale susit pradlo na susiaku uz problem neni a ta vlhkost sa neviditelne strati sama od seba?
wladas
Redeemer
Redeemer

No samozrejme ze som napisal sprostost. Vlhkosti sa clovek nevyhne. Ale s tymi radiatormi to je aj tak hovadina. A hlavne zblbnes termostat a bude prekurovat. Ty mas asi nejake velke radiatory ze sa ti to tam zmesti.
heker
Redeemer
Redeemer

Pises nezmysli, az to pekne nie je. Nemam termostat na teplotu miestnosti pre kurenie, takze nic nezblbnem. Mimochodom, ty davas veci susit rovno na termostat?
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

begbeee napísal:Možno ekónomia prevádzky ťa netrápi, ale využívať práčku na 65% jej kapacity je pekné preplácanie každého prania.
Takze ak naplni pracku na 65% a susicku na priblizne 100%, tak to je zle...

...ale ak naplni pracku na 100% a susicku na 2x po priblizne 100% a 25% (priblizne tolko zostane), tak to je dobre?

Osobne mam susicku osobitne a mam vyssiu kapacitu susicky ako pracky, len o 1KG, ale vzdy susim o 1KG menej ako 100% a vobec to nevadi.

Myslim ze ak pracku nenaplni na 100%, moze to mat pozitivny vplyv na zivotnost pracky a vodu si uz 6. zmysel, ktory ma v kazdej pracke iny nazov snad dokaze regulovat aj sam.

//autoeditácia príspevku (14 Aug 2015, 0:56)
test napísal:V lete sa susi pradlo vacsinou vonku, cez zimu na radiatoroch. Myslim, ze takto perie a susi 99 percenta ludi na Slovensku a neni problem s nejakou susickou.
To sa velmi mylis, ja som tiez susil na radiatoroch, dlho a bez problemov, ale susicka je skvela a uzitocna vec, vacsinu veci netreba zehlit, ta pohodlnost je uzasna, rychlost vysusenia, urcite by som uz nemenil. Samozrejme dokonale to nie je, niektore veci do susicky nepatria, no uz aj nakupujem podla toho, ci je oblecenie vhodne do susicky.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

No takto... ak si myslíš, že celý bubon s vecami, čo opereš potom strčíš do sušičky, aby preschol, tak si to v živote nerobil.
Sušička je super vec, ale ak si myslíš, že tam dokážeš dať bez ujmy na veľkosti/kvalite, všetko svoje prádlo, tak to si na omyle.

Diskusiu som len zbežne preletel, ale k tej vlhkosti, sušička vyprodukuje mega veľa tepla a vlhkosti.
wladas
Redeemer
Redeemer

heker - mam na mysli termostaticku hlavicu na radiatore ktoru urcite mas aj ty...ak zakryjes radiator handrami tak prerusis prirodzene prudenie vzduchu z dola na hor - princip zohrievania miestnosti radiatorom

begbeee - vlhkost nie, voda ostane v zasobniku ktoru treba vylievat...samozrejme niektore su napojene na odpad
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

áno voda ostáva v zásobníku, ale teplo v kúpeľni sa zvýši ako? :)
Sušička jedine pri pootvorenom okne.
heker
Redeemer
Redeemer

Napisal som ti wladas, ze nemam termostaticku hlavicu na radiatoroch, tak neviem co ju sem zase tahas. Radiator vykuruje aj ked su na nom veci, lenze pomalsie, pretoze vela tepla pohltia veci. Tie ked oschnu, tak idu predsa dole z radiatora.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

begbeee napísal:No takto... ak si myslíš, že celý bubon s vecami, čo opereš potom strčíš do sušičky, aby preschol, tak si to v živote nerobil.
Nie som si isty ze je to reakcia na mna, ale ak ano, potom sa mylis, mam susicku na 7KG, pracku na 6, pracku naplnim mozno na 80-90% a potom susim vsetko v susicke, par veci niekedy vyberam, viac nizsie.
begbeee napísal:Sušička je super vec, ale ak si myslíš, že tam dokážeš dať bez ujmy na veľkosti/kvalite, všetko svoje prádlo, tak to si na omyle.
Velkost je problem hlavne ak oblecenie je je vhodne pre susicku, inak je ale zmena akceptovatelna, ak sa s nou pocita uz pri kupe oblecenie. Ku kvalite, ako som pisal, kupujem hlavne veci ktorym to nevadi a tych par veci, ktorym to vadi tam nedam, resp. periem osobitne.
begbeee napísal:Diskusiu som len zbežne preletel, ale k tej vlhkosti, sušička vyprodukuje mega veľa tepla a vlhkosti.
K vlhkosti sa uz niekto vyjadril, k teplu, ano, ked zabudnem otvorit okno, tak je tam velmi teplo, ale napr. so sklenikom sa do neda porovnat, takze v lete urcite vetrat, to je samozrejme, no v zime sa to teplo da aj vyuzit, ak sa v dome/byte kuri rozumne asi na 20 st., tak ak vyjdem zo sprchy, je mi zima, vtedy je to teplo vyhodne, samozrejme aj vtedy je dobre aspon na chvilu vyvetrat, ak uz teplo nie je potrebne. Cast tepla sa samozrejme dostane do ostatnych miestnosti a tak teplo vydrzi dlhsie a usetri aspon trocha plynu/prip. inej energie.
heker
Redeemer
Redeemer

Dreamer odkial mas tolko "mudrosti"? V zime sa ma pravidelne vetrat, hoc aj 3x denne po 10 minut, kvoli vymyne vzduchu, vlhkosti, roztocom. Leto je na tom inak, castokrat sa odporuca mat pocas teplych dni zavrete okna, aby sa teply vzduch nedostal dnu a aby steny nenaakumovali teplo. Vetrat sa odporuca najma v noci ked je vzduch chladnejsi a hlavne je podstatne nizsia prasnost uvzdusia, koncentracia pelu v ovzdusi a i.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

heker - co konkretne z toho co som napisal je v rozpore s tym, co si napisal ty? Uz si bol v miestnosti kde je dlhsie zapnuta susicka a zavrete okno? V lete je teda v kupelni ovela teplejsie ako vonku, takze ten argument, ze nevetrat cez den, aby sa teplo nedostalo dnu, pre tuto miestnost so zapnutou susickou neplati, kedze vonku je chladnejsie ako v danej miestnosti.
heker
Redeemer
Redeemer

Nepisal som o miestnosti so susickou, ale vseobecne. To si z mojho prispevku pochopit mohol. V kupelni logicky vetraju vsetci, ci je leto a ci zima. V zime samozrejme hlavne po umyti, aby teply sa vyvetral vlhky vzduch a potom sa kurilo. Ano, bol som v miesnosti kde bola susicka a viem ake tam bolo teplo z toho.
Napísať odpoveď