Kópie súkromných fotiek

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
lukas9206
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Kópie súkromných fotiek

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Mám taký problém. Predal som typkovy mobil, pred ním som dal spraviť továrenské nastavenia, no trvalo to dosť dlho, po skončení ešte sťahovalo nejaké hry od operátora, tak som už šiel preč. No neviem prečo v mobile ostali nejaké fotky. SD kartu som ešte pred tým vybral a nechal si ju. Po nezhodach mi mobil vrátil a ja jemu peniaze. No je to nejaký magor a napísal mi ze ma kópie tých fotiek. Všetko mám uložené v sms správach kde mi to jasne napísal že si to skoporoval. Co by s toho mohlo byt ak by fotky zverejnil a ja som to dal na políciu? Zistil som si že chlapec už má aj nejaké priestupky na polícii.
Boccaccio
Medium Professional
Medium Professional

Re: Kópie súkromných fotiek

Príspevok od používateľa Boccaccio »

Urcite ich ma?
Mozno len skusa...
lukas9206
Addict
Addict

Tie fotky tam boli keď mi mobil vrátil, takže mu nič nebránilo ich skopírovať. Ci ich ozaj ma, to neviem. Ale mohol by z toho mať problémy, ak by ich teda mal, a zverejnil niekde? Ci mi bude prt platné to riešiť políciou?
Boccaccio
Medium Professional
Medium Professional

Fotografie, videozáznamy alebo zvukové nahrávky sú považované jednak za prejavy súkromia chránené ustanoveniami § 11 a nasl. občianskeho zákonníka, jednak za osobné údaje v zmysle zákona o ochrane osobných údajov, na základe ktorých je možné osobu identifikovať. V oboch prípadoch zákon vyžaduje určitý dôvod, na základe ktorého budú takéto údaje použité - vo väčšine prípadov je tak potrebný súhlas samotnej dotknutej osoby, ktorej sa osobné údaje týkajú.
Úrad na ochranu osobných údajov môže (nemusí) uložiť pokutu vo výške od 1000 až do 50 000 EUR.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Plus sa este okrem toho jedna aj o autorske diela, takze sa na ne vztahuje aj autorsky zakon.
lukas9206
Addict
Addict

Vďaka. Ešte sa chcem opýtať. Napísal mi takú sms, citujem, "mam kópiu z tvojho mobilu a budem si robiť čo chcem, a teraz uvidíš co spravim". Da sa to považovať za vydieranie? Alebo co to je? Ide o to ze ešte o mne písal iným ľuďom ze som klamár, ne seriózny a ze mu dlzim peniaze. Tak som mu napísal napísal sms, kde som mu povedal nech sa ukludni lebo to budem riešiť cez políciu. A vtedy mi on poslal tuto sms.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

To koľko ma rokov?
lukas9206
Addict
Addict

Netuším, tipujem od 20 do 23.
Boccaccio
Medium Professional
Medium Professional

Hmm, mal si tam dake "zaujimave" fotky aspon?
lukas9206
Addict
Addict

Haha, žiadne nahotinky, ale nechcem aby boli zverejnené, a bola tam aj sfotena občianka.
Boccaccio
Medium Professional
Medium Professional

lukas9206 napísal:Haha, žiadne nahotinky, ale nechcem aby boli zverejnené, a bola tam aj sfotena občianka.
Tak to by som uz asi menil OP na tvojom mieste, dnes sa nakupuje na splatky len s pouzitim obcianskeho!
Maro.
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Maro. »

Lukáš, nevieš mu jednu natrieť ? :lol: Pošli mi meno do SS :wink:
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Boccaccio napísal: Tak to by som uz asi menil OP na tvojom mieste, dnes sa nakupuje na splatky len s pouzitim obcianskeho!
Ved to by musel spravit kopiu OP, nie je predsa mozne aby ina osoba s pouzitim OP na ktorom je ina tvar mohla tento OP pouzit na platbu, nie?

BTW ak by sa to riesilo cez policiu, mozno by som ho nejak vyprovokoval k chybe, odpisal mu, ze mu dam 500€, alebo pod., aby to uz bol trestny cin, vymenou za fotky, dohodol stretnutie, napisal ze nema tolko penazi na ucte, no a samozrejme to stretnutie by uz sledovala policia, ktora by mala dokazy a prichytila by ho pri cine. Mozno prilis akcne, neviem, ale mohli by nasledne prehladat jeho byt a zaistit aj prip. dalsie kopie, ktore moze mat v PC, na USB klucoch a pod.

Alebo podniknut len tu prvu cast, donutit ho aby ti napisal, ze chce peniaze aby ich nezverejnil, az takto sa to podla mna da povazovat za vydieranie, aj ked neviem ci v tomto pripade musi byt ciastka od urcitej sumy, ako je to pri kradezi. Nasledne odovzdat dokazy, email, ci sms policii.

Prip. iny extrem, ignorovat, prip. dat najavo, ze ti je to jedno, ze tam nemas nic kompromitujuce, no ked nieco zverejni, ziskas tym dokaz a mozes ho udat na policiu, mozno si to rozmysli.
Boccaccio
Medium Professional
Medium Professional

Dreamer napísal:Ved to by musel spravit kopiu OP, nie je predsa mozne aby ina osoba s pouzitim OP na ktorom je ina tvar mohla tento OP pouzit na platbu, nie?
Snad mas pravdu, nevyznam sa v tom, iba som zaznamenal masivnu kampan v tv - na nakup na splatky vam staci len obciansky preukaz!
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

ale nie cudzi :)
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

A nie ten z fotky v telefone ;)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

heker napísal:A nie ten z fotky v telefone ;)
sú aj služby, kde stačí zadať údaje. Napríklad rôzne tie pôžičky od nebankoviek:
Rýchla pôžička na občiansky preukaz

Podobne funguje aj pôžička cez SMS. Taktiež tu vám stačia len údaje z vášho občianskeho preukazu. Tieto údaje vypĺňate cez online webový formulár a potom v budúcnosti vám bude stačiť požiadať o pôžičku len formou krátkej textovej SMS správy.

síce peniaze neprídu podvodníkovi, ale majiteľovi toho preukazu, no bude ho to stáť nejaké poplatky či už za zrušenie alebo za samotnú pôžičku. A určite je tých možností ako zneužiť OP viac, ak mu chce uškodiť.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Tak ma napadlo, tie SMS pozicky mozu byt nebezpecne, ako vlastne posielaju peniaze, nie je aj moznost poslat na ucet? Pre nich to je lacnejsie, v tom pripade, ak zada udaje z OP, zada vlastne mobilne cislo, co nasledne zistuju? Zavolaju mu na zadane mobilne cislo, spytaju sa na udaje z OP a potom?

V USA tusim bol skandal, ked pacienta ktory bol dlhodobo v nemocnici okradol osetrovatel, zobral mu tusim aj kreditku, platil nou, nasledne zavolal banke, ze ma nove prechodne bydlisko, aby mu tam zaslali dalsiu kreditku a banka mu poslala dokonca niekolko a on veselo nakupoval, prezradila ho len jedna kamera, toto je samozrejme uz extrem, ale myslim ze celkovo financna sfera je zle zabezpecena.

- sek, staci sfalsovat podpis, niektore velmi jednoducho
- debetna karta, stacia udaje z karty a da sa nakupovat, ak niekto nema vypnute internetove platby a ma vysoky limit, ma smolu, ziadne heslo, ci len udaj z ineho dokladu

Co sa tyka podvodov s kartami, uctami, to prekvita - a banky to zamerne ignoruju, kedze riesenie nemaju, alebo by bolo drahsie ako ziskana suma, ved preco sa neustale zvysuju bankove poplatky, aby vyrovnali tieto straty.

//autoeditácia príspevku (13 Aug 2015, 20:29)
"Vyplňte jednoduchý formulár.
Musíte byť občanom Slovenskej republiky a starší ako 18 rokov.
Nesmiete byť v omeškaní so splácaním úverov od iných finančných inštitúcií.
V priebehu registrácie budeme s Vami v kontakte, telefonicky aj mailom.

Informáciu o prevedení peňazí na Váš bankový účet obdržíte potvrdzujúcim e-mailom."

Takze teoreticky je to mozne zneuzit, alebo mozu zistit na ake meno je vedene mobilne cislo, resp. na ake meno je vedeny bankovy ucet? Ak nie, potom sa to da pomerne jednoducho zneuzit, aj ked podla bankoveho uctu utocnika ho mozu odhalit.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

OP treba nahlasit ako kradnuty, nestaci iba vydat novy. Dotycneho vydieraca by som vobec zatial neriesil a odkladal si vsetku komunikaciu pre policiu keby nieco. Zneuzit cudzi OP je technicky mozne aj sa to deje, ale ide o vazny trestny cin a podla toho je aj trestna sadzba-co si asi malokto zo zlodejov uvedomuje

dreamer
"Co sa tyka podvodov s kartami, uctami, to prekvita - a banky to zamerne ignoruju"
-z akeho zdroja prosim Ta cerpas? lebo to nie je pravda
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Dreamer napísal:Co sa tyka podvodov s kartami, uctami, to prekvita - a banky to zamerne ignoruju, kedze riesenie nemaju, alebo by bolo drahsie ako ziskana suma, ved preco sa neustale zvysuju bankove poplatky, aby vyrovnali tieto straty.
By si sa divil, banky investuju tazke miliony do prevencie podvodov, ci uz kartovych, alebo podvodov zamestnancov...
Napísať odpoveď