Kávovar
-
Emkej
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Kávovar
Ahojte, neviem či sem patrí aj kávovar ale povedal som si, že skúsim
Chcel by som pre mamu kúpiť nejaký kávovar. Kávu nepijem vôbec takže nemám vôbec šajnu o tom aké kávovary existujú, na akú značku pozerať, na čo si treba dávať pozor atď. Nemal by byť na tie náplne ale na normál kávu a aby vedel aj mlieť zrná vraj brat má nejaký taký kávovar. Rozpočet je tak do 300€ ak by bolo niečo geniálne za trošku viac než 300 tak aj to by ešte šlo. Ak by mi niekto vedel poradiť alebo nasmerovať ma správnym smerom bol by som veľmi vďačný a k+ samozrejme 
Re: Kávovar
Za mna ti poradim len tolko, ze automaty robia kvalitnu kavu od 800€ vyssie. Preto sa radsej oplati kupit kvalitny kavovar na kapsle (nie Dolce Gusto a potobnu haraburdu).
Ak ale mamka nepozaduje espresso a pije 2 decovu kavu, tak jej bude asi stacit barsjaky 300€.
Ak ale mamka nepozaduje espresso a pije 2 decovu kavu, tak jej bude asi stacit barsjaky 300€.
-
RATZINGER666
Darca
pozri sem, tu sme o tom cosi pisali: aky-espresso-stroj-t190600.html
-
dobi235
Light Professional
my mame bosch za 420€ ... to je co za hlod ze drahsi urobi lepsiu kavu? kavu ti urobi taku aku si tam das a taku ako si nastavis mletie atd... a uz nam par ludi povedalo ze napr nas robi ovela lepsiu mliecnu penu ako minimalne raz tak drahe delonghi a jura 
-
Emkej
Light Professional
tiež si myslím, že sa určite nájdu nejaké výnimky inak aký presne kávovar máš dobi?
-
RATZINGER666
Darca
dobi: ...ale nehovor... to som teda pekny blbec, ze som si nekupil Tassimo za 40e, ked rozdiely su iba v naplniach... som zvedavy, co ti podvodnici napchali do toho Rancilia, ked stalo 20x tolko, vazi asi 100x tolko a to mi ani kavu nenamelie 
-
p4ra
Redeemer
Nepijem kavu ani sa nevyznam, ale odporucam tento obchod:
http://www.pressicko.sk/
Ma ho moj byvaly kolega, velky kavovy nadsenec. Pozri si aj hodnotenia na Heureke, vsetci su s obchodom spokojni. Som si isty, ze tam najdes, co hladas.
http://www.pressicko.sk/
Ma ho moj byvaly kolega, velky kavovy nadsenec. Pozri si aj hodnotenia na Heureke, vsetci su s obchodom spokojni. Som si isty, ze tam najdes, co hladas.
-
dobi235
Light Professional
bosch tes50321rw uz ho mame 4 roky tusim a zatial ziadny problem
//autoeditácia príspevku (14 Aug 2015, 14:25)
ale nehovorim o tassime, dolce gusto a podobnych sr*ckach co ani boh nevie aku kavu tam napchali do tych predrazenych kapsuli ale o normalnom kavovare na zrnkovu kavu
//autoeditácia príspevku (14 Aug 2015, 14:25)
ale nehovorim o tassime, dolce gusto a podobnych sr*ckach co ani boh nevie aku kavu tam napchali do tych predrazenych kapsuli ale o normalnom kavovare na zrnkovu kavu
-
Emkej
Light Professional
vďaka, pozriem nato
// no nevyzerá vôbec zle ale je trošku cez rozpočet, myslíte že sa oplatí za tie peniaze?
//a čo poviete na Delonghi ESAM 2800SB za 276€, v metre je nejaká akcia
// no nevyzerá vôbec zle ale je trošku cez rozpočet, myslíte že sa oplatí za tie peniaze?
//a čo poviete na Delonghi ESAM 2800SB za 276€, v metre je nejaká akcia
A zabudol si este doplnit ze to je jeden z najlacnejsich kavovarov co vie aj espresso spravit a nie len nejaky hnedy napoj.RATZINGER666 napísal:som zvedavy, co ti podvodnici napchali do toho Rancilia, ked stalo 20x tolko, vazi asi 100x tolko a to mi ani kavu nenamelie
-
Emkej
Light Professional
okej, vpohode môže byť, že to je kvalitný kávovar ale bohužiaľ nad môj rozpočet, môžte mi poradiť niečo cenovo prijatelnejšie a pozrieť na ten bosch a Delonghi ESAM 2800SB? díky
-
dobi235
Light Professional
Wladas...preco by to ostatne neurobili espresso? Pokial je dodrzane mnozstvo kavy, mnozstvo, tlak a teplota vody a doba luhovania tak neviem preco by ti to neurobilo espresso.
Ten bosch uz nezozenies, ten delonghi vyzera v pohode, ak chces nieco mensie tak pozri nejaky krups
Ten bosch uz nezozenies, ten delonghi vyzera v pohode, ak chces nieco mensie tak pozri nejaky krups
dobi235 - automat za 400€ ti poriadne espresso nespravi, to je holy fakt...a prave tie podmienky co pises sa nesplnia
A ma to logiku. Ak najlacnejsi pakovy kavovar ktory vie uz robit espresso stoji 370€ tak logicky za rovnaku cenu automat to nemoze vediet.
A ma to logiku. Ak najlacnejsi pakovy kavovar ktory vie uz robit espresso stoji 370€ tak logicky za rovnaku cenu automat to nemoze vediet.
-
dobi235
Light Professional
Netvrdim ze urobi najlepsie espresso na svete, klasiky pakovy urobi urcire lepsie ale bavime sa o kavovare do 300€, a aj na drahom pakovom nieje jedno aku kavu tam davas a musis si to sam mliet a kazda kava potrbuje ine mletie a musis to vyklepavat a cistit a urcite je jednoduchsie ked vstanes rano o 6tej stlacit gombik a hotovo..drahe pakove stroje podla mna patria do kaviarne alebo pre nejakych mega fajnsmekerov
No to je prave ono ze si to zle predstavujes. Ja sa nebavim o najlepsom espresse ale ci vobec dokaze to espresso spravit. 99 ludom zo 100 to sice bude chutit ale to neznamena ze to bude espresso. Ono najprv treba vediet co to skutocnosti espresso je. Tieto plastove domace spotrebice urobia dobru kavu ale je to len o nieco lepsia kava nez sa da vykuzlit z moka konvicky.
Kvalitne pakove stroje (ziadne plastove hracky) mavaju ludia aj doma si predstav. Nieje to nic nezvycajne. Ak niekto prisiel na chut espressu tak bohuzial neni ina moznost
Kvalitne pakove stroje (ziadne plastove hracky) mavaju ludia aj doma si predstav. Nieje to nic nezvycajne. Ak niekto prisiel na chut espressu tak bohuzial neni ina moznost
-
dobi235
Light Professional
ale este stale si mi nedal normalny dokaz ze nedokazu urobit espresso, to je podla teba az taky velky problem naprogramovat ten plnoautomat tak aby tie podmienky dodrzal? a predstav si ze viem co je espresso. Nehovorim ze pakove stroje nemaju ludia doma ale hovorim o tom ze si neviem predstavit ze skoro rano vstanem a este rozospaty si tam budem mlet kavu a utlacat to do tej paky a umyvat to.. takto stlacim jeden gombik a mam to hotovo... neber to v zlom ale z tvojich prispevkov mam dojem ze si dal vela € za drahy pakovy kavovar a teraz sam seba presviedcas o tom ze to ziadny iny nedokaze
-
RATZINGER666
Darca
pojem espresso ma podla WBC aj INEI svoju vlastnu definiciu, nerozumiem, preco by to nemohol splnit spomenuty automat...
-
Emkej
Light Professional
Myslím si, že všetko bude lepšie ako káva zalievaná z rýchlovarnej konvice takže nezáleží veľmi na tom, že to nebude robiť dokonalé espresso, mama nemá čas, aby sa babrala s pákou takže to musí byť automat a najlepšie nejaký na údržbu nenáročný. Myslíte, že ten Delonghi bude vporiadku?
-
RATZINGER666
Darca
2800SB je stary model... okrem toho za lepsie peniaze uz kupis 3000B...
-
Emkej
Light Professional
tak staré stále neznamená horšie, oplatí sa ten 3000b viac ako 2800? nehádam sa, vôbec sa nevyznám preto sa pýtam 
pozerám, že aj DéLonghi ESAM 4000 je za celkom prijateľnú cenu
pozerám, že aj DéLonghi ESAM 4000 je za celkom prijateľnú cenu