Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
Re: Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
Tak keď prídem o 9 večer domov z roboty, tak naozaj nemám chuť vyberať mäso z mraziaka a variť. Spravím si gainer a môžem ísť spať. Samozrejme, že počas dňa som mal normálnu stravu a nedeje sa to tak každý deň.
Neviem, čo je na tom nepochopiteľné. Protein s maltou je grc, gainer je mňamka. Ty už chuť až tak neriešiš, ale človek, ktorý začína s cvičením a chce kúpiť takéto doplnky, tak sa musí na to tešiť, a nie že si povie, že zase musím žrať tento nechutný hnus. A nič si na tom nepotrebujem korigovať. Malá dávka mi nič nerobí a keby som toho zožral aj pol kila, tak to nemá veľký vplyv. Keď chcem naberať, tak počas celého roka musím žrať veľa. To je celé.
Neviem, čo je na tom nepochopiteľné. Protein s maltou je grc, gainer je mňamka. Ty už chuť až tak neriešiš, ale človek, ktorý začína s cvičením a chce kúpiť takéto doplnky, tak sa musí na to tešiť, a nie že si povie, že zase musím žrať tento nechutný hnus. A nič si na tom nepotrebujem korigovať. Malá dávka mi nič nerobí a keby som toho zožral aj pol kila, tak to nemá veľký vplyv. Keď chcem naberať, tak počas celého roka musím žrať veľa. To je celé.
japaja: pokial neupravis stravu tak sa na to rovno vyser
pinco: gainer pred spanim ?
pinco: gainer pred spanim ?
Čo je na tom také neuveriteľné?
lenže Ty sa potom nemôžeš čudovať, že začiatočník tu dostane radu od človeka, ktorý dlhšie cvičí, má upravenú stravu a berie správne doplnky výživy, že gainer je super. Je potom namieste, ak dostane radu proteín+malta alebo glukóza. Ak máš upravenú stravu ok, gainer je Tvoja voľba a je namieste, lenže keď sem príde človek, ktorý si dá 2x denne ovsené vločky a 1x za deň rezeň so zemiakmi a plače, že nevie pribrať a preto nevie či si má kúpiť proťák alebo gainer (a ani tie nevie na čo slúžia), tak ten gainer mu moc nepomôže..pinco napísal:Tak keď prídem o 9 večer domov z roboty, tak naozaj nemám chuť vyberať mäso z mraziaka a variť. Spravím si gainer a môžem ísť spať. Samozrejme, že počas dňa som mal normálnu stravu a nedeje sa to tak každý deň.
K comu je akoze dobry ten cukor (gainer) na noc? Z toho ze ti to zostane v tukoch ? Preco radsej nezvolis micelarny kasein co su pomaly stravitelne bielkoviny, ktore budu celu noc zasobovat telo aby nebolo hladne?
Pretože gainer, ktorý si kupujem obsahuje srvátku, kazein aj vajcia. Telo mám dobre zásobené.
Inak podľa teba cukor = gainer? Ja tam vidím aj iné veci nielen sacharidy.
Inak podľa teba cukor = gainer? Ja tam vidím aj iné veci nielen sacharidy.
tak keď sa v tom vyznáte dajte jedalniček a časy kedy to jete
a kedy to varite či deň predtým alebo varite na 3dni dopredu
a kedy to varite či deň predtým alebo varite na 3dni dopredu
Jedálniček je dost individuálna záležitosť na dlhšie...V zaklade je to ale vzdy podrobné. Jedz aspon 5 krát denne .. Zameraj sa navajcia, vločky, ryžu , kuracie, hovädzie maso, zeleninu, cestoviny.
japaja
treba zacat od piky, precitat si ako by mal vyzerat objemovy jedalnicek. Zistit si kolko bielkovin mas prijat a rozdelene do celeho dna.Z toho co si napisal je jasne ze nemas kvalitny jedalnicek, preto aj nevies nabrat. Uz si aj rozmyslal z coho by si mal tu hmotu stvorit ked ako pises "vajco,čistý tvaroh, cottege syr nebudes jest" ani si pripravovat 3x denne kuracie prsia, z coho prosim ta mas narast??
Zovsenych vlociek?/ako sacharid ok ale ako bielkovina nič/ Radsej sa miesto toho budes nalievat gainerom z ktoreho priberies akurat tak na bruchu co je stokrat horsie ako byt cely chudy..
Zlepsi si stravovanie,kup kybel proteinu a mas vybavene.
hughito
HMB-neviem ako dlho si to s nim skusal, ja s nim mam iba dobre skusenosti
treba zacat od piky, precitat si ako by mal vyzerat objemovy jedalnicek. Zistit si kolko bielkovin mas prijat a rozdelene do celeho dna.Z toho co si napisal je jasne ze nemas kvalitny jedalnicek, preto aj nevies nabrat. Uz si aj rozmyslal z coho by si mal tu hmotu stvorit ked ako pises "vajco,čistý tvaroh, cottege syr nebudes jest" ani si pripravovat 3x denne kuracie prsia, z coho prosim ta mas narast??
Zovsenych vlociek?/ako sacharid ok ale ako bielkovina nič/ Radsej sa miesto toho budes nalievat gainerom z ktoreho priberies akurat tak na bruchu co je stokrat horsie ako byt cely chudy..
Zlepsi si stravovanie,kup kybel proteinu a mas vybavene.
hughito
HMB-neviem ako dlho si to s nim skusal, ja s nim mam iba dobre skusenosti
asi ťažko Ti tu niekto napíše presný jedálniček čo kedy jesť, je toho plný internet. V základe: mäso, vajcia, ryby, syry (tvrdé), tvaroh, sladké zemiaky, zemiaky, celozrnný chlieb, ryža, ovocie a zelenina, vločky, semená a orechy, oleje..
jasne internet je to ho plný všetci vravite ako sa stravujete a preto sa pýtam no , viim že každy sa zdráha odpovedi
gogo je za protein
keď že gainer objendný tak môžem to miešať spolu?
gogo je za protein
keď že gainer objendný tak môžem to miešať spolu?
Prečo sa nezaregistruješ na nejaké fórum, ktoré sa zameriava priamo na fitness/bodybuilding? Sú tam sekcie, kde sú rozpísané kompletné tréningy a stravovanie podľa toho, či si začiatočník alebo už pokročilý. Nepýtaj si priame linky. Otvor si google a vyhľadaj si všetky tie fóra a vyber si to, ktoré ťa najviac zaujme. Vôbec ich nie je málo.
potom tu na čo je táto téma v tomto "diskusnom fóre"
japaja
miesat to mozes, ale hlavne si najprv zisti kolko to bude mat dokopy bielkovin, pecen vie zmetabolizovat
v jednejdavke naraz maximalne 30-40bielkovin vsetko viac putuje do zachoda.
Treba pochopit zakladnu vec: na stavbu svalov potrebujes kvalitne bielkoviny, ale tie sa nenachadzaju v rožkoch,ani chlebe ani zemiakoch ani v ovoci ani zelenine ale v mase,vajcoch, mliecnych vyrobkoch.
A toho masa vajec a mliecnych vyrobkov musis jest hodne, to znamena ze ked si robis praznicu /na keramickej panvici sa da uplne tuku/tak si tam nedas vajcia dve ale 8-10.Chapes? musi jestvela bielkovin pocas celeho dna..
miesat to mozes, ale hlavne si najprv zisti kolko to bude mat dokopy bielkovin, pecen vie zmetabolizovat
v jednejdavke naraz maximalne 30-40bielkovin vsetko viac putuje do zachoda.
Treba pochopit zakladnu vec: na stavbu svalov potrebujes kvalitne bielkoviny, ale tie sa nenachadzaju v rožkoch,ani chlebe ani zemiakoch ani v ovoci ani zelenine ale v mase,vajcoch, mliecnych vyrobkoch.
A toho masa vajec a mliecnych vyrobkov musis jest hodne, to znamena ze ked si robis praznicu /na keramickej panvici sa da uplne tuku/tak si tam nedas vajcia dve ale 8-10.Chapes? musi jestvela bielkovin pocas celeho dna..
ta to v strave necham 200€/mesiac
japaja
ak chces vybudovat hmotu tak musis jest kvalitne, ina cesta neexistuje. Ked chce hocijaky tvor vyrast tak musi vela jest, biologiu neoklames. Viem ci predstavit ako asi tak sa stravujes:rano iba čaj, ved naco rano jest, na desiatku horalka, na obed dva vysmazane rezne,vecer chleba s klobasou- a urcite mas este aj pocit ze ako kvalitne si cely den jedol, pritom skoro vsetko je to iba bezcenny junk food.
200€? za sa kvalitne aj za vyrazne menej, kuracie prsia kilo stoji 4€ a mas z neho kopec super jedla pripraveneho za par minut
ak chces vybudovat hmotu tak musis jest kvalitne, ina cesta neexistuje. Ked chce hocijaky tvor vyrast tak musi vela jest, biologiu neoklames. Viem ci predstavit ako asi tak sa stravujes:rano iba čaj, ved naco rano jest, na desiatku horalka, na obed dva vysmazane rezne,vecer chleba s klobasou- a urcite mas este aj pocit ze ako kvalitne si cely den jedol, pritom skoro vsetko je to iba bezcenny junk food.
200€? za sa kvalitne aj za vyrazne menej, kuracie prsia kilo stoji 4€ a mas z neho kopec super jedla pripraveneho za par minut
japaja:
Takže v prvom rade začni poriadne žrať a potom to polemizuj na 2 strany o tom, či gainer alebo proteín.
gogo: Skúšal som to dlho spolu súbežne s inými suplementami, takže je ťažké nejak vysledovať priamy účinok jedného suplementu. Každopádne vychádzam zo štúdií, v ktorých bol tento suplement skúmaný a tie výsledky sú mizerné. Konieckoncov je to len nejaký derivát jednej aminokyseliny, to nemôže byť žiadny zázrak.
A to, že telo naraz spotrebuje len 40 g bielkovín je mýtus. Telo spotrebuje oveľa viac, ale ide o ich komplexnosť: čiže v istom zmysle ti gogo dobre poradil, aby si si to odsledoval. Príklad: ak by si vypil toľko proteínu, že máš z neho 80 g bielkovín, tak áno, časť pôjde do hajzľa (ale to je premenlivé, záleží aj na človeku, na jeho metabolizme, akú vyvíjal aktivitu a pod.). Ak to ale nakombinuješ tak, že získaš 50 g bielkovín z kvalitnej pestrej stravy a ešte 30 g z proteínu, tak telo to už v pohode spotrebuje (samozrejme, nejaké straty budú vždy, 100% nespotrebuješ nikdy). V istom zmysle platí aj to, že nemusíš to totálne preháňať a úplne sa obžierať - to je pre naturála zbytočné. Ako ti trávi si odsleduješ aj podľa hovien, plynatosti a pod.
Presne toto som čakal. Každý. kto hovorí, ako strašne nemôže pribrať a aký je chudý to tak má len preto, lebo poriadne nežerie. Málokedy je v tom fakt nejaká genetická porucha alebo zdravotný problém. Proste toto čo si napísal je výsmech a nie jedálniček, z ktorého sa dá čosi vybudovať.k strave ja jem hocičo čo mi príde pod ruku čo sa dá ako tak zjesť
nechuti mi vajco,čistý tvaroh, cottege syr a veci tomu podobné
stravujem sa normalne rano ovsene vločky teraz na obed som mal kuracie rezne a zemiaky, potom som to zapil gainerom, na večer zas ovsene vločky. ak som niekde vonku tak zjem ten "polystyrén" ryžové chlebičky
Takže v prvom rade začni poriadne žrať a potom to polemizuj na 2 strany o tom, či gainer alebo proteín.
gogo: Skúšal som to dlho spolu súbežne s inými suplementami, takže je ťažké nejak vysledovať priamy účinok jedného suplementu. Každopádne vychádzam zo štúdií, v ktorých bol tento suplement skúmaný a tie výsledky sú mizerné. Konieckoncov je to len nejaký derivát jednej aminokyseliny, to nemôže byť žiadny zázrak.
A to, že telo naraz spotrebuje len 40 g bielkovín je mýtus. Telo spotrebuje oveľa viac, ale ide o ich komplexnosť: čiže v istom zmysle ti gogo dobre poradil, aby si si to odsledoval. Príklad: ak by si vypil toľko proteínu, že máš z neho 80 g bielkovín, tak áno, časť pôjde do hajzľa (ale to je premenlivé, záleží aj na človeku, na jeho metabolizme, akú vyvíjal aktivitu a pod.). Ak to ale nakombinuješ tak, že získaš 50 g bielkovín z kvalitnej pestrej stravy a ešte 30 g z proteínu, tak telo to už v pohode spotrebuje (samozrejme, nejaké straty budú vždy, 100% nespotrebuješ nikdy). V istom zmysle platí aj to, že nemusíš to totálne preháňať a úplne sa obžierať - to je pre naturála zbytočné. Ako ti trávi si odsleduješ aj podľa hovien, plynatosti a pod.
hughito ale matematicky ak sa nemýlim že na 1kg vahý treba 2g bielkovin
tak za deň by som mal pribrať 73*2=146g bielkovin by som mal prijať denne - zaukruhlime to na 150g
vzhľadom na to že chcem pribrať tak nebudem brať protein 30g ako je v navode, ale 40g to je na jednu dvaku cca 31g bielkovin, keď že treba dve dávky denne tak je *2 čo sa rovná 62g bielkovin
len z proteinu . Ostáva z 150-62=dajme že 90g bielkovin prijať nejakým spôsobom jogurty etc kurča
niekto tu spmenul 8-10vajec.. 1vajco 12g bielkovin
mam pocit že tu každý ide na Mr.Olympia ak jete vajca tvaroh 5x denne tak vysoko prekračujete limit na pribratie alebo nie?
tak za deň by som mal pribrať 73*2=146g bielkovin by som mal prijať denne - zaukruhlime to na 150g
vzhľadom na to že chcem pribrať tak nebudem brať protein 30g ako je v navode, ale 40g to je na jednu dvaku cca 31g bielkovin, keď že treba dve dávky denne tak je *2 čo sa rovná 62g bielkovin
len z proteinu . Ostáva z 150-62=dajme že 90g bielkovin prijať nejakým spôsobom jogurty etc kurča
niekto tu spmenul 8-10vajec.. 1vajco 12g bielkovin
mam pocit že tu každý ide na Mr.Olympia ak jete vajca tvaroh 5x denne tak vysoko prekračujete limit na pribratie alebo nie?
pinco: presne tak, len este si zabudol ze predrazeny... ale to je moj nazor a nazor dalsich x ludi co s tym sekli a zacali s protakmi
japaja: 1 vajce 12g bielkovin? ... kto tu akoze je tvaroh 5x denne? ty pises uplne z cesty... proste, pokial nezmenis stravu tak sa nemame o com dohadovat
japaja: 1 vajce 12g bielkovin? ... kto tu akoze je tvaroh 5x denne? ty pises uplne z cesty... proste, pokial nezmenis stravu tak sa nemame o com dohadovat
Mne osobne sa gainer na začiatkoch osvedčil velmi dobre... Tiež som bol veľmi chudý a mal som problém pribrať