TV pre PC a PS
-
Ryan Giggs
VIP
Re: TV pre PC a PS
Ktore su tie parametre ktore su lepšie ako na TV?
Ono asi zabudaš že neexistuje na trhu len ten monitor a TV ktore maš ty doma.
Ono asi zabudaš že neexistuje na trhu len ten monitor a TV ktore maš ty doma.
Typujem ze tu malu 22jku mas nalepenu na ociach ze sa vedla nej ledva zmesti klavesnica ale TV pozeraz z 3m. To je potom zle porovnavanie. TV ma tiez svoju doporucenu pozorovaciu vzdialenost aby si clovek uzil co najlepsi zazitok - kino.
Ja sa na svoju 50" pozeram z 1,8 - 2m
Ja sa na svoju 50" pozeram z 1,8 - 2m
Ryan Giggs - napr. input lag, odozva, G-sync / FreeSync...
wladas - mylis sa, odmeral som si to len kvoli tebe, je to presne 1m, co je aj odporucana vzdialenost, nikdy som nemal nalepene oci na monitore, pri tv teraz neviem, len hadam, je to o nieco viac ako sa odporuca, no asi len o pol metra.
wladas - mylis sa, odmeral som si to len kvoli tebe, je to presne 1m, co je aj odporucana vzdialenost, nikdy som nemal nalepene oci na monitore, pri tv teraz neviem, len hadam, je to o nieco viac ako sa odporuca, no asi len o pol metra.
-
Ryan Giggs
VIP
Akurat ze takto to pausalizovat je nezmysel. Jednak su to len cisla, nejakych 10 ms rozdielu nie je viditelnych, ale hlavne to zalezi na konkretnych kusoch. Kludne moze byt na tom nejaky TV lepsie ako monitor.Dreamer napísal:Ryan Giggs - napr. input lag, odozva, G-sync / FreeSync....
Moj PC je i7 3820, 8GB RAM, HD7870.
Dalej hovorim ze monitor mam 24ku a som spokojny a aj pri nom budem hrat hry ale kvoli zmene izby mam tu moznost sa hodit na gauc a ci uz film si pozriemalebo hru alebo ps hru si zahram. Cize ziaden monitor a mam pocit ze 4k telku budem preplacat tak radsej ostanem na FHD jedine ze niekto da navrh.
Dalej hovorim ze monitor mam 24ku a som spokojny a aj pri nom budem hrat hry ale kvoli zmene izby mam tu moznost sa hodit na gauc a ci uz film si pozriemalebo hru alebo ps hru si zahram. Cize ziaden monitor a mam pocit ze 4k telku budem preplacat tak radsej ostanem na FHD jedine ze niekto da navrh.
-
Ryan Giggs
VIP
4K je v prvom rade marketingova mantra. V skutočnosti aktualne predavane UHD modely nie su na nastup 4K obsahu pripravene.
pre TV využitie aj tak treba prístup na veci ako netflix a aj tak ako píše Ryan, toho contentu je žalostne málo, najviac asi videí na youtube, ktoré aj tak trpia youtube kompresiou
-
Ryan Giggs
VIP
A ked ten obsah pride, tak jeho kvalita bude na vyssej urovni ako ho dnesne TV vobec dokazu zobrazit. Ono totiz ta kvalita nie je o rozliseni.
veď sa predsa ani nebavíme o 30Hz paneloch, či ?
-
Ryan Giggs
VIP
Take ani nie su. Ale o tom ani vôbec nie je reč.
Sony Bravia KDL-50W755C. uz je doma
a dakujem