Grafika sa prehrieva
Grafika sa prehrieva
čaute všetci. Mám taký problém že po kompletnom vyčistení a prepastovaní s teplovodivou pastou Cooler master IC Essential 2 sa grafika a procesor stále prehrievajú. Problém je hlavne s grafikou. Keď zapnem nejakú hru tak teplota sa vyhodí až na 83°C a začne všetko sekať. Čím to môže byť? Mám podozrenie že chladič nestíha chladiť.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Grafika sa prehrieva
Chladic grafiky, pripadne problem moze byt ventilator na bedni. Ventilator na vo vnutri bedni musi byt umiestneny tak, aby teply vzduch z bedne fukal von. Par expertov to spravi opacne, ze fukaju vzduch dnu, pretoze si myslia, ze to ochladzuje. Pripadne, ak ti to vyfukuje von, skus tam dat pridavny chladic.
Prepáč, zabudol som povedať že je to notebook. Ale pritom ten chladič funguje. Ale myslím si že ten medený spoj čo ide od chladič na CPU a grafiku nefunguje tak ako má.
-
Michaelo
Hardcore addict
A ty si chcel prepastovavat PC a notebooky za 35€ 
Prehrievalo sa ti to takto aj pred tym? Ak mas lepsie teploty ako si mal pred tym, tak je to fajn, inak si niekde spravil chybu ty.
Taktiez co ocakavas od notebooku v zatazi pri takych teplotach vonku (a aj vnutri pokial nemas klimu)?
Znova to na seba privolam, ale aj tak: Mas chladiacu podlozku pod notebook? Ak nie, kup si nieco ako Notepal U3.
Prehrievalo sa ti to takto aj pred tym? Ak mas lepsie teploty ako si mal pred tym, tak je to fajn, inak si niekde spravil chybu ty.
Taktiez co ocakavas od notebooku v zatazi pri takych teplotach vonku (a aj vnutri pokial nemas klimu)?
Znova to na seba privolam, ale aj tak: Mas chladiacu podlozku pod notebook? Ak nie, kup si nieco ako Notepal U3.
Grafika mi to robí už rok, zapol som niečo a ihneď to sekalo. Pred 4 dňami som notebook totálne rozobral notebook a zistil som keď som dal dolu chladič že na grafickom čipe je nejaké lepidlo (samozrejme od výroby sa tam z tej nalepenej ochrany napálilo na čip. Očistil som to, a aj cpu. A keď som znovu poskladal a zapol. Grafika fungovala lepšie ako predtým. Dalo sa asi 10min hrať aj CoD 4 na low detailoch. Rozhodol som sa že kúpim pastu, že asi to pomôže a nebude sa tak prehrievať. Lenže aj tak sa prehrieva po prepastovaní. Asi rozoberiem chladič a pozriem sa či tam nie je príliš veľa prachu odkiaľ ide teplý vzduch von. Pretože aj doska mimo záťaže má 70°C. Ďakujem za rady, napíšem potom ako to dopadlo.
//autoeditácia príspevku (16 Aug 2015, 11:37)
Wow, super. Bordel v chladiči to robil. Bolo ho tam viac než dosť. Problém je vyriešený, teploty pri maximálnom zaťažení 65°C. Uvidíme ako dlho to vydrží
//lock
//autoeditácia príspevku (16 Aug 2015, 11:37)
Wow, super. Bordel v chladiči to robil. Bolo ho tam viac než dosť. Problém je vyriešený, teploty pri maximálnom zaťažení 65°C. Uvidíme ako dlho to vydrží
//lock
-
Michaelo
Hardcore addict
Pockaj, ty si najprv odstranil teplovodivu pastu, nic tam nedal a tak to poskladal s5? WTF? 
Prva vec co sa robi je, ze sa precisti chladic a az ked toto nepomoze tak sa prepastuje...
Prva vec co sa robi je, ze sa precisti chladic a az ked toto nepomoze tak sa prepastuje...
Dobre no nevadí. Aj tak to nebolo čistené 3 roky
tú pastu by som dal tak či tak.
-
hojko
Site Admin
...a ty si si tu robil reklamu, ze prepastujes a vycistis PC, ktoru som ti aj tak zmazal (vid. pravidla fora), ale nakoniec sa ukazalo, ze to ani nevies spravit???
-
Michaelo
Hardcore addict
Jo a k tomu za 35€
Taky book ti prepastujem (ak ratam pastu) za cca 15€ na pockanie.
Dobre no, už som sa poučil z chyby a naučil sa niečo nové. Potrebujem si nejako zarobiť tak som myslel že takto by to šlo. Nabudúce aspoň budem vedieť že sa nemám do niečoho púšťať pokým to nemám dobre naštudované
každý sa učí na chybách 
-
guess.whoo
Redeemer
nabuduce si daj temu, ze repasujes vstrekovace na autach
tam sa da zarobit