vypadky internetu
-
DanielKaduk
Novice
- Kontaktovať používateľa:
vypadky internetu
Zdravim,mam doma Win 7 a casto sa mi stava ze mi okolo polnoci iba tak vypadne internet,cca na 20-30 minut a potom dalej normalne bezi. Ta ikonka na liste ktora zobrazuje pripojenie tak pri nej svieti zlty trojuholnik,ale ping na 127.0.0.1 je s odpovedou. Takisto mi na ten cas vypadne wifi pripojenie na mobile,ukazuje ze mam wifi signal ale internet nefunguje. Mam doma wifi Dlink router,ale pc mam pripojeny kablom.Internet mam od antiku.Prosim o rady. Vdaka
-
hojko
Site Admin
Re: vypadky internetu
127.0.0.0.1 je localhost, teda tvoj vlastny pocitac. Je logicke, ze tam ping mas. Pingovat musis nieco ine, teda router a tiez nejaku IP adresu na internete. Kedze ti wifi v mobile ukazuje, to znamena, ze signal s routrom mas. Problem bude teda v routri alebo niekde dalej smerom k Antiku, to uz indentifikovat na dialku nejde.
-
DanielKaduk
Novice
ok,dakujem,myslel som ze ten ping je na test internetového pripojenia. Budem to riesit dalej s antikom.Dik 
Zdravím mám podobný problém. Prechádzal som na druhú zmluvu v Orange. Keď som zadal heslo na starom routeri tak nefungovalo pripojenie stále písalo že je zle heslo tak som kúpil nový router od TP-Link 300Mbps Wireless N ADSL2+ Modem a na ňom mi to už ide len občas vypadne internet vždy tak na dve tri min. na router počas tohto výpadku sa môžem prihlásiť len sa nedostanem na žiadnu webovú stránku. Na stránke ukazuje že je problém z DNS tak neviem či je chyba u mňa alebo v Orange? Mám na ňom napojené dva notebooky.
Za skorú odpoveď vopred ďakujem.
Ďalšie vlákno som nerobil keďže toto sa podoba môjmu problému.
Za skorú odpoveď vopred ďakujem.
Ďalšie vlákno som nerobil keďže toto sa podoba môjmu problému.
-
hojko
Site Admin
Origo69: Ak je problem s DNS, je to problem poskytovatela. V tomto pripade mozes pouzit Google DNS, ich IP adresy su 8.8.8.8 a 8.8.4.4. Tie mozes zadat priamo do routra alebo do notebookov. Kedze sa pripajas asi cez wifi, tak si das spravcu siete, vyberies to wifi zariadenie, das protokol TCP/IP4, vlastnosti, potom dole zaskrtnes pouzivanie vlastnych DNS a tam zadas tie dve IP spomenute v tomto prispevku.