Kávovar
-
dobi235
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Kávovar
a mas nato aj nejaky dokaz alebo je to zase len tvoje tvrdenie tak ako to ze nedokazu urobit espresso?
A ty mas dokaz na tvoje tvrdenia? A co povies na dalsiu polozku - mlyncek. Kvalitne mlynceky zacinaju na 250€. Ale 300€ automat predsa musi vsetko zvladat 
-
Emkej
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
okej tak nakoniec vezmem tento: DéLonghi ECAM 22.110 B díky za rady
Kapsule vs kava. Neviem kde kupis 1kg kavy za 15 eur, mozno nejake blato typu Vergnano a podobne. Inak je ta cena na urovni 30 eur. To je pri 170 kavach (1kg) cena 0,176 eur za salku. Ked si vezmem nejake Dolce Gusto, tak trojbalenie 16x3 stoji 12 eur, teda 0,25 eur za salku. Lavazza ma 100ks za 25 eur, cize tam je cena rovnaka. Ak si porovnam cenu, ze jeden stroj stoji 60 eur a druhy 400 eur, tak mi ostane rozdiel 340 eur v prospech kapsul. Aby sa mi kompenzovala kupa stroja, pretoze porovnanie 0,25 eur ku 0,176, tak to je rozdiel 0,074 eur, teda 7 centov. Aby som vykryl rozdiel 340 eur na kupe stroja, tak musim vypit 4595 salok kavy. Pri piti, ze si dam jednu denne, tak sa mi to vrati za 12 a pol roka. Bude vobec fungovat ten kavovar o 12 rokov? Ak by som pil 2 kavy denne a zena tiez, tak sa dostanem niekde na 3 roky a 2 mesiace. Ale ja tolko kavy nepijem. Takze tolko len pre porovnanie ked sa niekto ide ohanat tym, ze kolko vyjde salka kavy z kapsul a kolko z kavy. A chut? To je individualne, polovica tu pije nesca kavu s lyzickou kavy, malou lyzickou cukru a prida obycajne polotucne mlieko od oka, ale zrazu su uz expertami na kavu ako napriklad dobi235 alebo wladas. Nezastavam sa ani zariadeniu na kapsule, asi lepsiemu kavovaru, ale stale to nie je profi pakovy stroj, ktory je na urovni. Okrem toho stroje, ktore su v kaviarniach treba pravidelne servisovat - nastavenie tlaku, tvrdost vody, cistenie a ine srandy.
Kupte si co chcete, aj tak vacsina z vas pije nescu
Kupte si co chcete, aj tak vacsina z vas pije nescu
Nooo konecne poriadne zhrnutie. A prave preto s tymto dosli na trh taliani. Pakove treba vediet obsluhovat a ako pises aj servisovat. No ale automat nieje lacna zalezitost tak pre tych ktory spravia denne cca 3-4 kavy denne sa radsej oplati kupit na kapsule nez automat. Kvalita je skoro rovnaka.
Ale musim ti vytknut troska zle porovnanie. Ak mas v porovnani kapsle lavazza tak ich musis porovnavat so zrnkovou kavou lavazza a nie nejakou delikatesou za 30€. Cize ta navratnost by sa tym padom skratila u automatu. Ale aj tak sa to oplati pre sviatocnych kavickarov.
Ale musim ti vytknut troska zle porovnanie. Ak mas v porovnani kapsle lavazza tak ich musis porovnavat so zrnkovou kavou lavazza a nie nejakou delikatesou za 30€. Cize ta navratnost by sa tym padom skratila u automatu. Ale aj tak sa to oplati pre sviatocnych kavickarov.
Sviatocny kavickar snad nepotrebuje ani kavovar...
Ani sviatovny vodic nepotrebuje auto? No napr na den vsetkych svatych su ich plne cesty 
pri dnesnych cenach kavovaroch snad ani nejde o to ci to potrebujes ale ci ho chces alebo nie
Tie ceny nie su zas tak nizke. Tie rychlovarne konvice na prasok v kapsulach nie su kavovary.
V tych kapsuliach nieje prasok. To by nemalo vobec zmysel. Prasok staci zaliat vodou.
Jezis to co je za odpad 
Konzistenciu aj voňou je to to isté ako tie práškové 3v1 kávy ..
Tak to potom len PODy maju pomletu kavu?
V tom nejaka kava aj je, ale okrem toho je tam mnozstvo roznych farbiv, prichuti a inych humusov. Kava ma byt cerstvo pomleta a nie pomixovana s humusom v kapsuli.
Suhlasim,
toto ani neviem prečo máme doma, rodičia to pijú len občas, ja vôbec. Ja buď moka alebo frenchpress.
toto ani neviem prečo máme doma, rodičia to pijú len občas, ja vôbec. Ja buď moka alebo frenchpress.
Chut kavy z kapsule je aj menej vyrazna ako chut pressa z cerstvo pomletych zrn.