Rušenie nočného kľudu
Rušenie nočného kľudu
Chcem sa opýtať na aký úrad sa podáva sťažnosť na nedodržiavanie otváracích hodín?
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Rušenie nočného kľudu
To si robia mesta samostatne, teda na mestskom urade ci obecnom urade, ale vsade je to inak. Niekde to mozes mat pod komunalnymi sluzbami, inde majetkoppravny odbor, niekde najdes zase samostatne oddelenie pre podnikanie. Tiez do toho vstupuje vseobecne zavazne nariadenie, takze to nemusi byt len o tom, ze to schvali jeden uradnik, ale vdaka VZN to v takej malej obci musi schvalit nadpolovicna vacsina obecnych poslancov. Mam vsak pocit, ze staznost sa adresuje priamo mestskej policii, ktora by mala v tejto veci konat, je opravnena ulozit pokutu a taktiez posunut vec dalej.
Rozumiem, že otváracie hodiny rieši MsÚ, ale nemá to v kompetencii aj niečo ako Regionálny úrad verejného zdravotníctva alebo SOI ?
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Netusim. Samotny hluk spada po RUVZ, aj meranie zvyknu robit prave oni, ale ako je to v tvojom pripade, tak to neviem. Mozno by bolo najlepsie, ak by si zavolal na MsU alebo RUVZ a tam sa opytal, urcite ti povedia co potrebujes.
Asi bude závisieť, čo chceš vlastne riešiť.
Rušenie nočného kľudu = polícia, mestská polícia
Nedodržiavanie otváracích hodín = miestny/obecný úrad
Nadmerný hluk = Regionálny úrad verejného zdravotníctva
Ak chceš riešiť všetko naraz, riešil by som to postupne v tomto poradí..
Rušenie nočného kľudu = polícia, mestská polícia
Nedodržiavanie otváracích hodín = miestny/obecný úrad
Nadmerný hluk = Regionálny úrad verejného zdravotníctva
Ak chceš riešiť všetko naraz, riešil by som to postupne v tomto poradí..
Klasika, nedodržanie otvarácích hodín a s tým spojený hluk v noci.
co skusit zavolat mestskych policajtov?
daju maximalne pokutu a odidu, mne pride vtipne ked sa niekto stazuje aj cez den, zazil som to
U nas ma znamy otvaracie hodiny osetrene tak, ze po zaverecnej da cedulu Uzavreta spolocnost a zije sa dalej. Na pokutu zarobi za chvilku. Cize toto asi bude beh na dlhe trate. Neviem ako je to s opakovanym pokutovanim.
Mne je to všetko jasné, ale len ch*j si otvorí podnik medzi 3 činžiakmi... Teda viem, že je to bežná prax a nevadí mi to, ale v tých teplách je to neskutočné ak do 2-4 rána, nonstop autá, krik, piskot a čo ja viem čo.
Viem, že dajú pokutu, upozornenie a pod. väčšinou sa nič nezmení a ľudia trpia ďalej. Vymožiteľnosť práva na Slovensku. Je mi to jasné všetko.
Viem, že dajú pokutu, upozornenie a pod. väčšinou sa nič nezmení a ľudia trpia ďalej. Vymožiteľnosť práva na Slovensku. Je mi to jasné všetko.
Treba zainteresovať susedov, nech sa aj oni sťažujú.. ak ani oni nepochodia, treba spísať nejakú petíciu obyvateľov okolitých činžiakov, ak ani to nepomôže, treba sa povyhrážať jojkou a markízou.. ak ani to nepomôže, treba naozaj zavolať jojku a markízu.. to je slovenská realita.