Externý HDD

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
leaded
Light Star
Light Star

Externý HDD

Príspevok od používateľa leaded »

Dobry den

Potreboval by som poradit s vyberom HDD. Rozmer ponecham na Vás.
-Kapacita 1-2TB (zalezi od ceny)
-USB 3.0 alebo thunderbolt, urcite nie LAN !
-Cena do 130€
-Čim rychlejši tym lepšie

Je možne že HDD bude zapnuty počas celeho dňa.

Dakujem krásne :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Externý HDD

Príspevok od používateľa hojko »

leaded
Light Star
Light Star

no je mi to jedno, nakolko HDD sa bude minimalne prenašat, raz za čas ( 1-2x mesačne )
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Rozdiel je v tom, ze 2,5 palcovy je maly, spratny, das ho do vrecka. Pri 3,5 palcovom sa da ocakavat vacsi vykon, nakolko do neho ide 7200-otackovy disk, avsak je podstatne vacsi a je napajany adapterom, takze je to dost neprakticke z hladiska prenasania.
aviceN
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa aviceN »

Nicim co spomenul Hojko od WD nepokazis, uz sa musis len ty rozhodnut ci maly alebo velky, ked pises ze to nebudes prenasat tak chod do velkeho, vacsia kapacita a myslim ze ja priaznivejsia cena.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

A doplnim ze este ten vacsi bude rychlejsi.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

wladas: To som predsa napisal v tejto vete: "Pri 3,5 palcovom sa da ocakavat vacsi vykon, nakolko do neho ide 7200-otackovy disk..."
leaded
Light Star
Light Star

Dakujem za rady, ten 3TB od WD sa mi pozdava najviac
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Ja by som kupil interny (prip. externy) 3.5" a rychly 64GB USB kluc, vyhody, cena, rychlost, kapacita, pri internom nizsia hlucnost, kedze externy moze mat aktivne chladenie.

Tiez som prenasal 3.5" HDD, tiez len 1-2x mesacne, ale je to velmi neprakticke, kable, adapter, no 3.0 USB kluc je max. prakticky a extremne rychly, pri dobrom vybere, vhodne aj na prehranie filmu na telke, film skopirovany za pol minuty, HD za par minut.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

V tom pripade to moze vyriesit externym 2,5 palcovym diskom a je po probleme. Je to rychle, male, dobre sa prenasa, nema vetrak ani adapter.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Lenze chce rychly a co najlacnejsi, taktiez pri 2.5" HDD ten prenos, hlavne v lete tiez nie je idealny, potrebuje aj kabel, ktory zas nema kazdy, no USBcko prenesie ovela lepsie. Tiez uz pisal ze chce 3TB a pri 2.5" by to bolo dost drahe.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Aky je problem s prenosom pri 2,5 palcovom disku, ktory ma 5400 otacok a USB 3.0??? Trebars disk Western Digital My Passport s kapacitou 2TB (2,5 palcovy), ten ma citanie 95MB/s, 50MB/s je zapis, v h2benchw 83MB/s. Su tieto cisla az tak male??? Ide konkretne o tento model: https://www.alza.sk/western-digital-2-5 ... 1.htm?o=38 Alebo ti zavadzia kabel??? Kabel sa da kupit aj kratsi, moze mat kludne 20cm a teda spravis jedno klbko a je po probleme s kablom.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Myslel som to tak, ze 2.5" disk sa nezmesti do kazdeho vrecka, ak ide clovek v lete nalahko, este navyse kabel, ale hlavne je tam vyssia cena, myslim si ze interny ci externy 3.5" disk a rychly USB kluc je lepsie riesenie, nizsia cena, vyssia kapacita a rychlost disku, jednoduchsi prenos a napadlo ma este nieco, ak taky disk pri prenose spadne, ci sa strati, alebo ho niekto ukradne, tak to moze byt problem a vyssia strata ako pri strate USB kluca, takze je to aj bezpecnejsie.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Podmienky boli definovane tak, ze kapacita 1-2TB, cena do 130 eur a rychlost. Poziadavka bola disk, nie USB kluc. Potom doplnil o prenasani 1-2x mesacne. Uvazoval o 3,5 palcovom disku a ked ten dokaze prenasat a nevadi mu velkost, nevidim ziadny, ale absolutne ziadny problem s prenasanim 2,5 palcoveho disku. Nikto, okrem teba, tu nepise o tom, aby sa disk vopchal do vrecka. Ten 3,5 palcovy disk by nevosiel ani do kabata, ktory nosil Columbo. Pokial potrebuje prenasat velke mnozstva dat, radovo stovky GB, tak s tym tvojim USB klucom si mozes vies co..., okrem toho 256GB verzia Corsair Voyager vychadza okolo 100 eur, tym vsak nesplna podmienku kapacity 1-2TB.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

hojko napísal:Podmienky boli definovane tak, ze kapacita 1-2TB, cena do 130 eur a rychlost. Poziadavka bola disk, nie USB kluc. Potom doplnil o prenasani 1-2x mesacne. Uvazoval o 3,5 palcovom disku a ked ten dokaze prenasat a nevadi mu velkost, nevidim ziadny, ale absolutne ziadny problem s prenasanim 2,5 palcoveho disku.
leaded napísal:Dakujem za rady, ten 3TB od WD sa mi pozdava najviac
Takze ocividne zmenil nazor, inak ty si mu tiez odporucil 3TB disk aj ked chcel len 1-2TB. :wink:
hojko napísal:Nikto, okrem teba, tu nepise o tom, aby sa disk vopchal do vrecka.
Spominal si to ty sam. :wink:
hojko napísal:Rozdiel je v tom, ze 2,5 palcovy je maly, spratny, das ho do vrecka.
K tomu ostatnemu, samozrejme ze ja som ponukol alternativu, pochybujem ze by potreboval prenasat stovky GB 2x mesacne, samozrejme ze ak mu 64GB nestaci, uz sa rozhodne co mu najviac vyhovuje, ja som pisal podla vlastnych skusenosti, ked som tiez isty cas pouzival prenosny HDD a teraz mi staci USB kluc.

http://usb-flash-disky.heureka.sk/adata ... w_wcB#!o=2

Napr. tento je kovovy, rychly, ovela rychlejsi ako ine aj drahsie, neprehrieva sa prilis a je vyrazne lacnejsi ako ine, ak by teda zvazoval aj tuto alternativu, odporucam, za 23€ skvela kupa!
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

3TB disk som zvolil preto, lebo rozdiel medzi 2 a 3TB je 125 eur, pricom som sa zmestil do rozpoctu. Ponukol som obe moznosti, aj 2,5 palcovy a aj 3,5 palcovy disk, ako dovod k 2,5 som uviedol, ze je maly, spratny a nemusi mat externe napajanie. Na to som upozornil hned v prvom mojom prispevku, ze nepise to hlavne, ze ci pozaduje 2,5 alebo 3,5.
laforez
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa laforez »

Vsak z poziadaviek jevidentne ze mu ide o kapacitu a nie o mobilitu...
Napísať odpoveď