Servisní technik HTC/Apple/Samsung - agentúra VETRI-M

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
adrayven
Novice
Novice

Servisní technik HTC/Apple/Samsung - agentúra VETRI-M

Príspevok od používateľa adrayven »

Dobrý večer,

Účelom tohto príspevku je ukázať reálnu skúsenosť človeka ktorý tam pracoval nie dehonestovať spoločnosť, bol som požiadaní skupinou ľudí aby som to sem pridal ako výstrahu, pretože do takýchto prác chodí kopec mladích ľudí ktorý prerobia peniaze a častokrát sa ani nevedia ako dostať domov. Neverte slovám ale faktom. Ak máte robiť takúto prácu za takýchto podmienok radšej vážne ostať doma.

Napísal som vám tu toho kopec.. nakoniec takmer všetko mažem pretože zmluvne nesmiem prezradiť čo presne sa za stenami deje

chcel som si niečo zarobiť a tak som na internete našiel ponuku na pozíciu Servisného technika vo firmách HTC / Apple / Samsung ktoré sa realizuje vo VSP Data http://web.vspdata.cz/.

Jedná sa o firmu VETRI-M s.r.o.http://www.azet.sk/firma/101172/vetri-m-s-r-o/, pravdepodobne spolufirma KeyRock s. r. o. ( tie isté osoby ) neuteká veľmi ďaleko http://dlznik.zoznam.sk/socialna-siet/s ... ck-s-r-o-1

Týmto by som chcel aby si každý človek ktorý predtým ako pôjde niekam preč veľmi dobre zhodnotil kam ide.

Nebudem teda písať zbytočné blbosti a k veci:
Asi to čo vás najviac zaujíma - koľko si dostal ?
cenník je následovní v zaúčacej dobe ( 30 dní )
do 171 hodín 1.90€
171 - 190 hodín 1.96€
190 - 210 hodín 2.07€
210 - 230 hodín 2.18€
230 - 250 hodín 2.29€
od 250 hodín 2.40€

po 30 tich

do 171 hodín 2.52€
171 - 190 hodín 2.63€
190 - 210 hodín 2.74€
210 - 230 hodín 2.85€
230 - 250 hodín 2.96€
od 250 hodín 3.07€

Na zmluve samozrejme minimálka v hrubom.
Ak odpracujete viac ako 205 hodín za cestu má spoločnosť poslať cca 23€ ( no či to preplácajú ťažko povedať )

prostredie:
Všetko funguje na čip ktorý máte, do budovy sa bez pípnutia nedá dostať ani dnu ani von. Naviac stačí, že z práce odídete o minútu skôr ( stačí len pred budovu na čerství vzduch ) tak vám strhnú pol hodinu času, to isté platí pre príchod ráno.

samotná práca:
Ťažké normy, veľmi zložité databázy pre vydanie dielu, žiaden oddych ( ani na pár minút ), na surfovanie zabudnite.

Samsung vám nehrozí, Apple už vôbec nie.

Ostatné pozície vám nehrozia tiež, ženy dostávajú ľahšiu prácu pri kontrole.

Stravu si zabezpečujete vy, takže ak niečo chcete zarobiť pašťeky, rožky, instatné polievky.
Ubytovanie na spôsob školských internátov ( staršie izby ). Budete skákať po strop ak vás dajú na poschodie kde je aspoň plynová platnička pre celé poschodie zdieľaná.

Doprava do pracoviska ( cca 3km ) na vlastné náklady, autobus 1 lístok 40 centov a o 5:20 ste na zastávke na trinásťhodinovku.

Mimochodom ak tam niekto chce ísť, jedná sa o mesto Tábor. 3/4 ľudí v tomto meste berie drogy ( tvrdé, ľahšie) inak to nieje na ubytovni ani v práci ( to vám asi zabudnú povedať ) takže ak nieste feťák veľa šťastia :roll:

Ak by niekto chcel viac detailov stačí napísať správu :)
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Servisní technik HTC/Apple/Samsung - agentúra VETRI-M

Príspevok od používateľa gogo956 »

je to chyba tych co tam nastupia a preto aj tak dopadnu ako si dopadol ty.
Pretoze ak firma na zmluve plati minimalku a ostatne keš naručičku tak je to protizakonne a ked vie clovek do 5naratat tak je jasne aky bude dany zamestnavatel seriozny aj v ostatnych smeroch.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Gogo prilis skatulkujes. Kopa zamestnavatelov tak funguje a kopa s tym nema problem. Poznam nejedneho kamarata, robi v mensej firme, na paske 400 v cistom a dalsich 500 dostane pomimo. Tak je to najma v malych firmach. Velke firmy si to dovolit nemozu. Mozno budes prekvapeny, ale aj kopa hotelov funguje tymto sposobom - minimalna mzda, oficialne pravujes len denne sluzby, ziadne nocne, ziadne vikendy, ziadne sviatky. Kto vie ako by dopadol takyto hotel v pripade kontroly a ako by obhajil zamestnancov na firemnych akciach pred koncon roku, na svadbach a podobne. Velke firmy ako VW, Kia, Dell a i. si to urcite nedovolia. Kedze su odvody ake su, tak ja sa tym malym zamestnavatelom ani necudujem.

Len tak informacne. Cista mzda 350 eur = 397 eur v hrubom = 502 eur superhruba mzda. Takych 700 eur v cistom = 912 eur v hrubom = 1233 eur superhruba. No a trebars 1200 eur v cistom = 1625 eur v hrubom = 2197 eur v superhrubom. Tak teraz vidis kolko stoji zamestnanec zamestnavatela. Je mu lepsie dohodnut nizky plat, dohodnut doplatenie dovolenky a pripadne PN, nez mesiac co mesiac platit odvody. Pokial ti vie realne zvysit plat na 4 mesiace, aby si dostal hypoteku, tak mnoho ludi radsej vezme viac penazi, nez menej a mat ich na paske. Len malo mladych rozmysla nad dochodkom a nad tym ci mu nieco ide na dochodok, pretoze o 40 rokov ten dochodkovy system moze byt uplne iny. Ale vzdy je to volba cloveka, ci prijme neferove podmienky, ci sa vie dohodnut so zamestnavatelom alebo ci pozaduje vsetko na pasku. Ja nesudim nikoho, ani zamestnavatelov, ani zamestnancov, je to ich volba a ich dohoda. Aj tak povazujem za serioznejsie mat minimalnu mzdu na paske s peniazmi bokom v obalke ako mat vsetko na paske a byt zdierany ako pise zakladatel tejto temy.
adrayven
Novice
Novice

Príspevok od používateľa adrayven »

gogo956 napísal:je to chyba tych co tam nastupia...
Beriem tvoj názor, ale myslím si že heker to vystihol. Neviem kde bývaš a akých ľudí máš okolo seba. Moje skúsenosti z prácou v okolí prešova a košíc sú viacmenej o takomto systéme platby ( vlastne keď tak uvažujem jedine tesco,kaufland a podobné supermarkety vyplácajú v čistom nejakých 2.50€ až 2.80€ ) inak najväčšia realitka v prešove 700€ v hrubom, dpd tuším mal ponuku za 750€ v hrubom v sklade a podobne.

Bola to moja chyba to beriem.. píšem však tento príspevok aby nikto iný takúto chybu neurobil a možno aby sa mladí zamysleli a poučili z mojej chyby. Tento príspevok nebol smerovaní ani tak na plat, ale skôr na pracovné podmienky. Môj názor je že dostať pár € za ktoré robíš ťažké normy u HTC je skrátka chyba. Ak máš základnú školu a inde ťa nechcú tak tam máš robotu istú ( áno nejakých 25% na pracovisku základnú a nezmieni sa vám o tom nikto ).

Vyhrážky ak chcete predčasne odísť ( máte tam ostať 3 mesiace, o čom vám možno aj zabudnú povedať ) inak platíte pokutu ( ktorá mimochodom môže byť vyššia než odpracované 3 týždne :lol: ).
gogo956
Redeemer
Redeemer

heker

ale potom sa im pocita dlhodobejsia pn-ka z minimalnej mzdy- mylim sa?
Nehovoriac o tom ze nemozu byt v druhom piliery /teda mozu ale nema to pre nich vyznam/ .
Tiez musi byt "zabava" ziadat o hypo s minimalkou na paskach aj na zmluve.
To ze velka cast zamestnavatelov takto vyplaca mzdy mi je uplne jasne.
Tiez si treba uvedomit ze teraz je sice dost jedno kolko oficialne clovek zaraba, ale neskor to uz jedno
az tak nebude kvoli dochodku. Takym vymeraju minimalny dochodok z ktoreho clovek slusne nevyzije, moze akurat tak nasledujuce roky zivorit na hranici chudoby.

adrayven

je to nelegalne a ja by som na to nepristupil, kto pristupi ten sam defacto podporuje aktivity vdaka ktorym je tento stat tam kde je.
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

gogo, tak ako napísal heker, keď chceš hypotéku, tak sa dohodneš so zamestnávateľom, aby ti na pár mesiacov zvýšil odvody, schvália hypotéku a zase ti to upraví na minimálku.

Tiež som tak robil a nikto nemal problém sa dohodnúť.
gogo956
Redeemer
Redeemer

a co ostatne veci: pn-ka, dochodok.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

PNka sa ti samozrejme pocita z oficialneho platu, teda z minimalnej mzdy. Ale je to o tom ako sa ty dokazes dohodnut so zamestnavatelom a ci je ti ochotny preplatit aj PN a aj dovolenku v tej sume, ako keby si normalne zarabal 800 eur v cistom. Niekto to spravi, niekto o tom ani pocut. Dochodok je ta posledna vec, ktora dnes mladez zaujima. Mas 20-rocneho cloveka, po strednej skole, zacal pracovat. Nepoznam nikoho koho by zaujimalo, ze ci mu teraz ide nieco na dochodok, ktory by mal dostavat o 45 rokov neskor. Kolkokrat sa este zmeni dochodkovy system za ten cas, co ak Slovensko krachne ako Grecko? Co ak sa nedozijem ani dochodkoveho veku? A pokial poznas vypocet, ktory kolkoval na internete a bol aj tu na fore, tam to bolo pekne rozpisane. Tam clovek opisoval, ze ci je lepsie byt na zivnost a platiti si vysoke odvody alebo ci si zalozit spolocnost, dat minimalny plat a ostatne peniaze vytiahnut cez naklady z firmy, ktore si moze neskor uzivat. Daleko lepsie, mam pocit, ze skoro az dvojnasobne viac penazi davalo to, ze si bol v svojej firme za minimalny plat ako to, ze si bol na zivnost a islo ti to do dochodku. Ten pomer bol taky, ze keby si z tych penazi co si dal statu na odvodoch kupil napriklad byty, tak by si mal z najmov za byty kralovsky dochodok. Ak sa mi bude chciet, tak to skusim pohladat, je to tam velmi pekne vysvetlene.

Aby som povedal aj za seba, tak momentalne ma ziadny dochodok nezaujima, nezaoberam si a je mi to jedno. Mozno to neskor budem lutovat, ale idem do toho s plnym vedomim.
Napísať odpoveď