Thajsko - december - obavy

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Waldo
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Thajsko - december - obavy

Príspevok od používateľa Waldo »

Ahojte,

s priatelkou sme cca 2 tyzdne dozadu bookli letenku do Thajska kde chceme ist na mesiac a precestovat toho co najviac s batohmi. Bohuzial sa tam teraz stalo to co sa stalo a teraz nevieme co robit. Citim, ze v okoli maju vsetci obavy, ci uz jej alebo moja rodina a takisto sa boji aj ona. Samozrejme ze ani mne to nie je jedno a neviem ci to teraz zrusit alebo nie. Uvedomujem si, ze pravdepodobnost ze sa nieco stane akurat nam nie je vobec velka no zaroven citim tlaky okolia aby sme prehodnotili nase rozhodnutie.

V podstate ani neviem co od vas chcem pocut. Pravdpodobne vase nazory, pripadne ci momentalne niekto riesite nieco podobne.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: Thajsko - december - obavy

Príspevok od používateľa hojko »

No co chces pocut??? Ja by som tam kludne isiel aj teraz. Zastavam nazor, ze ked sa nieco take ma stat, tak sa to moze stat hocikde a hocikedy. Kludne aj zajtra v Auparku ci na futbalovom stadione moze vybuchnut bomba, moze niekto dobodat ludi na ulici alebo postrielat len tak ludi co vystupia z autobusu. Ja by som v tom ziadny problem nevidel a ani obavy, okrem toho tam bude teraz zvysena bezpecnost - policia, kontroly..., takze preto to riziko povazujem za este mensie.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Tam by som sa skor ako bombovych utokov voci turistom obaval mozneho zhorsenia stability v krajine, vzhladom na to, ze tam vladne teraz armada a termin najblizsich volieb akosi stale nie je urceny. Strajky, hromadne protesty, nasilie tam uz boli a pravdepodobne aj budu. Rovnako mali vyhlasene stanne pravo. To ti ale asi starosti nerobi, kedze vojenska junta tam je pri moci uz rok aj nieco?

Celkovo je Thajsko podla mna stale bezpecna krajina. Teraz dojde este k navyseniu bezpecnostnych opatreni. Prijmy z turistickeho ruchu su klucove pre ekonomiku tej krajiny a neuvedomuje si to len vladnuca junta, ale aj bezni ludia. Teroristicke utoky sa predsa stali aj tu v Europe a aj na Slovensku sa naslo par vysinutych ludi, co zabijali. Rodicia budu mat vzdy strach, ked ich dieta ide prec z domu.

Podla mna by si mal teraz skor riesit svoje pocity a vnimanie tej situacie. Nema zmysel ist na mesiac na dovolenku, ked budes nonstop v strese a kazdu chvilu sledovat, ci sa niekde nevala nejaka taska, ku ktorej sa nikto nehlasi a podobne...
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Po prvom dni na dovolenke aj zabudne nautok, ktory bol tento tyzden.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

hojko napísal:No co chces pocut??? Ja by som tam kludne isiel aj teraz. Zastavam nazor, ze ked sa nieco take ma stat, tak sa to moze stat hocikde a hocikedy. Kludne aj zajtra v Auparku ci na futbalovom stadione moze vybuchnut bomba, moze niekto dobodat ludi na ulici alebo postrielat len tak ludi co vystupia z autobusu. Ja by som v tom ziadny problem nevidel a ani obavy, okrem toho tam bude teraz zvysena bezpecnost - policia, kontroly..., takze preto to riziko povazujem za este mensie.
touto logikou by si sa mal v najblisom case vybrat na dovolenku do syrie... ved ked sa nieco ma stat, tak sa to stane :)
alebo si skus prebehnut cez dialnicu, ved ked sa nieco ma stat, tak sa to stane...

jedna vec je zbytocne panikarit pri kazdej sprave zo sveta, druha vec je zase zbytocne riskovat. to ze vybuchne bomba v auparku ze ovela menej pravdepodobnejsie ako ze vybuchne bomba v bangkoku alebo inej velkej metropole. proste niektore miesta su pre teroristov zaujimavejsie ako ine.

OP: pozrel by som si ake poplatky platis za storno letenky, vacsinou tam byvaju terminy do kedy mozes stornovat a ake percento ti vratia. pokial zistis ze este mesiac pred odletom za storno zaplatis stale znesitelny poplatok, tak by som cakal co najdlhsie, co sa bude v thajsku diat. zatial sa vobec nevie co sa stalo, preco sa to stalo, nevyzera to na IS, mozno je to iba ojedinely pripad psychicky naruseneho jedinca. na druhej strane sa mozno prihlasi nejaka organizacia, ktora bude pozadovat bohvie co a bude sa vyhrazat pravidelnymi utokmi...

proste by som cakal na viac informacii.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Porovnavas dva neporovnatelne staty - Syria a Thajsko. Syria je stat, kam by som sa urcite nevydal. Thajsko je stat, kde by som bez problemov isiel aj zajtra. Okrem toho je polovica augusta, do Thajska ma ist az v decembri, co je o tri a pol mesiaca.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ja som neporovnaval syriu s thajskom, ja som reagoval na tvoj zivotny nazor "ked sa nieco take ma stat, tak sa to moze stat hocikde a hocikedy".
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

aacid napísal: touto logikou by si sa mal v najblisom case vybrat na dovolenku do syrie... ved ked sa nieco ma stat, tak sa to stane :)
Nevies pracovat s pravdepodobnostou. Ano, je pravda, ze cokolvek sa ti moze stat aj v Syrii aj v Thajsku aj kdekolvek inde na svete. Ibaze pravdepodobnost, ze takato situacia nastane, je na roznych miestach diametralne odlisna
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

aacid: Vytrhol si si z kontextu to co sa ti hodi a hned to prilepil na Syriu, viac k tomu nemam co napisat.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Scorpion90:

ale ved presne o tom pisem, ta pravdepodobnost ze sa ti nieco stane v syrii je x-nasobne vacsia nez ze sa ti nieco stane v thajsku.

rovnako ale, po tomto incidente, pravdepodobnost ze sa ti nieco stane v thajsku je vyssia nez napriklad c chorvatsku alebo, ako pisal hojko, v bratislave v auparku.

jedine na com zalezi kedy je pre teba ta pravdepodobnost este prijatelna a kedy uz nie. thajsko sa opravnene boji ze prijde o turistov, pretoze pre vela ludi tato udalost predstavuje az moc velku hrozbu. stale nevieme co sa poriadne stalo, je to ojedinely utok? je za tym jednotlivec alebo organizovana skupina, ktora ma v plane pokracovat? keby ze mam ist do thajska na dovolenku s rodinou o 3 tyzdne, tak uz je dovolenka davno zrusena.
kedze ale autor temy ide do thajska az o 4 mesiace, tak by som to este neriesil, tak ako som pisal vyssie, zistil by som o kolko moze prijst zrusenim letenky a rozhodnutie by som spravil az v najneskorsom moznom termine.

hojko:
porovnavat thajsko so syriou bolo odo mna rovnako hlupe ako od teba porovnavat thajsko s auparkom...
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

Vobec by som sa toho nebal.

Chapem ale asi na co aacid naraza.
V dnesnej dobe sa tak rozmohlo cestovanie (aj v mojom okoli) a hlavne mam pocit, ze cim do vacsej prdele clovek ide (Brazilia, India, Venezuela, Libanon, Thajsko...vloz si sem akukolvek krajinu tretieho sveta kde netecie tepla voda ani v trojhviezdickovom hoteli a nikto nikdy tam nemal tvrdu stolicu (hlavne India :lol: )....atd) tym je viac IN a cool. A tiez kamosky ked sa dohadovali, ako pojdu spolu do Rio de Janeira a ked sme im hovorili, ze same baby do takej kriminalnej diery ist je blbost tak tiez argumentovali podobne ako hojko. Ze ved aj tu pri Auparku sa im moze nieco stat :lol: Tiez im asi ta pravdepodobnost nic nehovori...

Nakoniec samozrejme nesli, lebo toto moderne cestovanie medzi vysokoskolakmi ma tu velku nevyhodu, ze aj nieco stoji a vacsina nema peniaze ani na ICcko do Kosic :lol: takze nastastie podobne cestovne plany existuju naozaj len v ich snoch....
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Bangkok, miesto teroristickych utokov, necele 2 dni po...
Prílohy
11921708_10153053859571200_3313828026403420422_n.jpg
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

pozeram ze sa inspirovali aj v hollywoode.. tusim je to tocene niekde v thajsku ci kambodzi.. pred odchodom filmik jak lusk na psychyku :D

Napísať odpoveď