Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa strapaty »

audiotrack

nie chapes to zle ... byt clenom cirkvi je dobrovolne (lepsie povedane clenom cirkvi si vtedy a len vtedy ak sa snazis uprimne nasledovat krista... )... kazdy clovek ma slobodnu volu ... cize ak robis nieco v rozpore s kristovym ucnim dobrovolne a neches od toho konania upustit prestavas byt clenom spolocenstva veriacich - cirkvi.. ked si chce clovek robit co chce moze .. ak je ochotny za to niest nasledky... tomu sahovori sloboda...

" nechcú byť v očiach svojich blízkych, tiež kresťanov, vyvrhelmi." tak to je dost slaba motivacia ... nehovoriac o pokrytectve ... ludia sa zenia v klamstve -ziju v kalmstve - a v klamstve aj umieraju... je to otroctvo nepravdy ...jedine pravda ich moze oslobodit..

anulacia manzelstva a rozvod su dve odlisne veci ... anulacia je potvrdenie manzelstvo vobec nevzniklo ...ludia ktory sa chcu rozvadzat su chory a trpia tou najhorsou chorobou a tou je pycha... nie su schopny obety a ani lasky ... v pokore clovek nachadza pravdu a lasku .. nie v pyche ... keby opoznali krasu obety a lasky nikdy by nechceli opustit svojho partnera...

ziadna choroba nie je dovod na opustenie zivotneho partnera a osoby ktoru milujes ... choroby treba liecit ... nie pred nimi utekat... v pripade ohrozenia zdravia a zivota mozu mat manzelia odluku ... cize nemusia zit v spolocnej domacnosti kym sa veci nedaju naporiadok...

//autoeditácia príspevku (19 Aug 2015, 11:23)
ephramko

tak otazka kolko je racionalne cislo ked spolu ludia ziju v reprodukcnom veku 20 rokov tak u mna je racionalne cislo 8 - 10 deti ... nie 18 ... dufam ze suhlasis ... pokial ano nie si egoista... (bavime sa o bezne pracujucich rodicoch ... nie o aragskom sejkovi... )

//autoeditácia príspevku (19 Aug 2015, 11:23)
je rozdiel obmezovat reprodukny potencial z dovodu aby si neohrozil zdravie zeny a rozdiel aby si ochranol svoje pohodlie
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

strapaty napísal: je rozdiel obmezovat reprodukny potencial z dovodu aby si neohrozil zdravie zeny a rozdiel aby si ochranol svoje pohodlie
V tomto pripade proste netreba mat sex za inym ucelom ako plodenie deti a kalendarova metoda je len pokus o obabranie systemu ... Je to len vyhovorka na to aby cirkev uspokojila svoje ovecky, ze v manzelstve mozu mat sex len pre zabavu, ale zaroven si mohla ostat pri tom svojom vymyslenom, nicim nepodlozenym tvrdenim, ze kodomy su nejakym sposobom zle.

btw. 8, 10 aj 18 su racionalne cisla, dokonca su to prirodzene cisla. Ale povedat ze mat 10 deti je racionalne mozes len vo velmi uzkom kontexte a dovolim si tvrdit, ze je to pripad ktory je hlboko iracionalny, nezodpovedny a casto krat sebecky pocin pre vacsinu ludi, ktori sa tak rozhodli.
Dun
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Dun »

...
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

miki690
clovek to mozno zacne chapat az ked to zacne praktizovat... ci uz nabozenstvo alebo prirodzeny sexualny zivot.. aj zdrzanlivost ma svoje vyhody... a buduje charakter cloveka

8-10 deti je len priklad neodmietania deti ... v zivote je prax ze prestavky potrebuju manzelia velakrat ovela vacsie a pri pocte 6 deti je narocne ich zabezpecit.. druhy extrem je nalinajkovanie vstahu od prvej hypoteky az po dochodok... prve dieta v 35-ke lebo prednost ma kariera dom a neviazany sposob zivota... je to len otazka prijorit a postoja k zivotu ... aby sa clovek nevyhovaral ze nema na uzivenie deti a rocne vymeni 3 telefony za 500€ a pretelefonuje viac ako mnohe rodiny maju na zivobitie... nehovoriac o inych vydajoch ...

Dun

ziadna metoda nie je 100% ....ludsky faktor je tam vzdy...

2 az 1 dieta .... tazko povedat ... 10 % populacie uziva 90 % svetovych zdrojov..
Balvorn
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Balvorn »

A co ked niekto tie deti nechce a chce peniaze minat radsej na dovolenky, mobily? Preco je to zle? Uvazujme ze je to dobry clovek, pomaha spolocnosti ako vie, ALE nechce mat deti, povedal si ze do dnesnej spolocnosti nechce priniest potomkov a tie peniaze proste vyuzije inak.... Preco by mal byt takyto clovek egoista a zly?
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

strapaty napísal:tak mal by si pravdu keby bol kalendar pouzivany ako antikoncepcia... ale on je len nejaku racionalizaciu plodenia deti ... (cize aby zena nerodila kazdy rok a neohrozovala si tak zdravie.... alebo maju zdravotne problemi a tehotenstvo by ohrozilo zivot alebo zdravie matky... )
ale ty ho tu interpretuješ ako antikoncepciu, to vypočítavanie, zapisovanie, sledovanie a čokoľvek iné, všetko je to robené s úmyslom mať sex (uspokojiť svoje potreby - ľudské pudy- u muža aj ženy) ale nemať deti

mnohí ti tu píšu, že ak máš starch o život svojej ženy, tak najlepšia ochrana je nemať žiaden sex, iba ten, ktorý slúži na splodenie detí. A použijem na to, jeden z primitívnych argumentov veriacich - "vačšina sa predsa nemôže mýliť"

a inak aké caste je to ohrozenie života ženy pri pôrodoch? Dám ti stupídny príklad, choď do cigánskych osád a nájdi mi jednu rodinu, kde žena zomrela lebo odrodila 8 a viac detí (čo je u našich potmavších bežné)
strapaty napísal:... odmietnutie deti aj prirodzenou metodov je nepripustne...
ešte raz to napíšem, akokoľvek sledujem cyklus neplodných dní, zapisujem si ho, vypočítavam si ho...tým pádom vedome a úmyslene sa snažím vyhnúť otehotneniu...čiže odmietam splodiť tým sexom ďalšie deti
strapaty napísal:je rozdiel obmezovat reprodukny potencial z dovodu aby si neohrozil zdravie zeny a rozdiel aby si ochranol svoje pohodlie
na ochranu zdravia svojej ženy, nemáš mať sex vôbec...ty máš mať sex len ak plodíš deti, vtedy to nebude pokrytecké, vtedy to nebude sebecké, vtedy to nebude egoistické... už inak ti to nedokážem vysvetliť, že tam žiaden rozdiel medzi kondomom a kalendárom nie je.

...inak je to úplne rovanké ako používať kondom
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

strapaty napísal:miki690
clovek to mozno zacne chapat az ked to zacne praktizovat... ci uz nabozenstvo alebo prirodzeny sexualny zivot..
Inac povedane prestat uvazovat logicky a a len prijat co mi hovori niekto druhy ... nie dakujem.
strapaty napísal:aj zdrzanlivost ma svoje vyhody... a buduje charakter cloveka
To ze to buduje charakter je tvrdenie urcite z nejakej relevantnej vedeckej studie, vsak ? Ci tym budovanim charakteru myslis, ze z ludi ktori prisahali celibat to vybudovalo pedofilov ?
strapaty napísal: 8-10 deti je len priklad neodmietania deti ... v zivote je prax ze prestavky potrebuju manzelia velakrat ovela vacsie a pri pocte 6 deti je narocne ich zabezpecit.. druhy extrem je nalinajkovanie vstahu od prvej hypoteky az po dochodok... prve dieta v 35-ke lebo prednost ma kariera dom a neviazany sposob zivota... je to len otazka prijorit a postoja k zivotu ... aby sa clovek nevyhovaral ze nema na uzivenie deti a rocne vymeni 3 telefony za 500€ a pretelefonuje viac ako mnohe rodiny maju na zivobitie... nehovoriac o inych vydajoch ...
Kolko mas deti ty a aka je tvoja vyhovorka, ze ich nemas 8 a zaroven mavas sex so svojou zenou ?
strapaty napísal: 2 az 1 dieta .... tazko povedat ... 10 % populacie uziva 90 % svetovych zdrojov..
Ak je toto tvrdenie pravdive tak vsetci diskutujuci na tomto fore patria samozrejme do tych 10% a teda do skupiny ludi ktora spotrebuje najviac zdrojov na hlavu. To teda len potvrduje jeho argument, ze viac deti je sebecke z ohladom na zdroje celeho ludstva.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Balvorn

tak ja nehovorim ze egoista musi byt automaticky zly.... je to jeho slobodne rozhodnutie ... druha vec je ak je vo vstahu s niekym, ak obaja zdielaju slobodne tento nazor je to na nich ..otazka je co ked jeden nazor zmeni.... ma v manzelstve na to pravo .. ..... pre veriacich manzelstvo ale nie je len spoluzitie... je to sviatost z ktorej vyplyvaju urcite povinnosti a zodpovednost...na zaklade ktorych ma urcite prava a vyhody....

mLuks

...vyuzivanie plodnych a neplodnych dni je jediny sposob uznany cirkevnymi autoritami, na docasne obmedzenie plodnosti....ja to v pokore s radostou primam ...a zivot ukazuje ze som sa rozhodol dobre
..sex nema v manzelstve len plodivu funkciu ...okrem ineho je to sposob vzajomneho obdaruvavania a prejavovanie vzajomnej lasky ....
....odmietnutie znamena uz mam dve deti takuz dost viac uz mat nebudem dokonca zivota ...lebo mam okrem deti na palne toto toto toto toto.... toto je egoisticke odmietnutie deti ...
... ale domietnutim nie je to ze clovek ma dve deti a momentalne nema pracu ani sa mu mijaka perspektivna nerisuje ... tak tehotenstvo "odlozia" kym sa situacia trochu nezlepsi...
...odmietnut a docasne odmitnut je rozdiel... prirodzene odmedzovanie plodnosti nijak nenarusa integritu sexulaneho styku ani vstahu partnerov....
zdravie zeny ... je to individualne ...ja som osobne chcel vzdy mat vela deti .... prvy porod bol hned problemovy (a to mal maly len 2,4Kg) .. ale bol spontany ... dalsie dve deti museli ist cisarskym rezom ...
som si vedomi ze v dnesnej dobe moze byt tych cisarskych rezov viac ... ale to si nechavame skor na nahodu .... v podstate uz vyse 5 rokov vyuzivame prirodzene metody a zatial spolahlivo ... prvych 8 rokov manzelstva sme to vobec neriesili ... takze niekto s tym nema ziadne problemi a niekto ma ... chvala bohu ze je tu ta moznost ... lebo saexualna absencia je dost narocna hlavne ked zijes pod jednou strechou s manzelkou ... (co kym sa zena naucila ako sa to poscita tiez chvylu trvalo takze viem o com hovorim ... )... dokonca som skusal aj barierovu ochranu(1x) ... neviem si celkom dobre vysvetlit ako sa mozu muzi uspokojit ked necitia svoju zenu .. ???

miki690

"Inac povedane prestat uvazovat logicky a a len prijat co mi hovori niekto druhy ... nie dakujem." to je blbost a mylna predstava vacsiny ateistov... veraici clovek neprestava kriticky a racionalne uvazovat... primanie autoritatievneho rozhodnutia vychadza z troch zakaladnych veci .... z pozitivnej skusenosti , z pokory a tropezlivosti.... cize v pokore clovek si uvedomuje ze nevie vsetko a su odbornici ktory sa svojmu oboru rozumeju ... cize PC si necha spravit IT-ckarovi a v duchovnej oblasti ide za clovekom ktory sa tym zaobera cely zivot ... ale az na zaklade pozitivnej skusenosti mi zacne clovek doverovat.... cize ak sa praca odbornika osvdci... ked nie ide za inym odbornikm nik nemoze vediet vsetko... a trpezlivot ...Boh cloveku svoj umysel zavuje postupne ... mozno ako mlady si neuvedomuje co je na mimomanzelskom sexe zle(logika hovori vsak si obaja vzajomne robia len dobre ... co moze byt na tom zle????) ... ale az ked si s mimomazelskym sexom ublizi potom to zisti... budovanim cnosti, Boh cloveku odhaluje danu pravdu ... clovek ktory sa spolieha len na svoj rozum tak sa jeho vyvoj zastavi v rozmedzi vstupov .. a nikdy sa dalej nepohne... lebo na zaklade vstupov vyvodi nejake llogicke dosledky vysledky a tie povazuje za definitivne... ale vstupov je omno hoviac ako je clovek schony za zivot zhodnotit. ... nehovoriac o tom ze sa stretne v zivote len s nepartnym mnozstvom...

..mozno keby sa robila skutocne studia o pedofiloch tak by sa mozno zistilo ze % pedofilov medzi ludmi ktory ziju v celibate je rovnake ako medzi beznou populaciou... len ked sa objavi pedofil celibatnik tak sa to rozmaze po vsetkych mediach ... a co je vidno tak to je ... neviem si osobne predstavit ako moja predsvadobna zdrzanlivost alebo ked sme mali zdravone problemi a bol sex rizikom ,,... ako to mohlo zo mna spravit pedofila... ??? jedine co tak sa mi podarilo ovladnut svoju sexualnu ziadostivost a nie som viac otrokom chticu... cize zdrzanlivost oslobodzuje ... cize som nikdy v manzelstve nezazil zeby ma zena mohla manipulovat pomocou jej edenu...

mam 3 deti .. dalsim detom sa vyhybame koli zdravotnym problemom... problemy s porodmi... ale kludne by som este aspon 3 prijal... :D a tak mozno sa nam pritrafi este apon jedno ...

aklebo mozno by stacilo tie zdroje vyuzivat efektivne... ale to by stalo namahu ... a na to je clovek velky egoista.... mozno je aj dobre ze sa egoistom nerodia deti ... ze sa ich geny nereprodukuju... lebo egoista vychovalen dalsich egoistov...
mLuks
Addict
Addict

strapaty
...vyuzivanie plodnych a neplodnych dni je jediny sposob uznany cirkevnymi autoritami, na docasne obmedzenie plodnosti....ja to v pokore s radostou primam ...a zivot ukazuje ze som sa rozhodol dobre
ano, je preto uznany, aby ste aj vy mali ospravedlnenie pred sebou, že ste mali sex len za účelom uspokojenia svojich potrieb. čiže je to pokrytecká kľučka.
..sex nema v manzelstve len plodivu funkciu ...okrem ineho je to sposob vzajomneho obdaruvavania a prejavovanie vzajomnej lasky ....

rovanky vzajomný spôsob obdarúvania to je aj pre partnerov pred svadbou...najmä v dnešnej dobe, keď ľudia spolu chodia aj niekoľko rokov a až potom sa vezmú
....odmietnutie znamena uz mam dve deti takuz dost viac uz mat nebudem dokonca zivota ...lebo mam okrem deti na palne toto toto toto toto.... toto je egoisticke odmietnutie deti ...
... ale domietnutim nie je to ze clovek ma dve deti a momentalne nema pracu ani sa mu mijaka perspektivna nerisuje ... tak tehotenstvo "odlozia" kym sa situacia trochu nezlepsi...
a čo keď odložím tehotenstvo na päť rokov, lebo chcem stihnuť toto, toto, toto, a potom čo to stihnem, si urobím ďalšie deti? je to len dočasné odmietnutie, tak je to ok
...odmietnut a docasne odmitnut je rozdiel...
prosím ťa prestaň si vymýšľať vlastné debilné definície opäť, len preto ay si obhájil svoje bludy
prirodzene odmedzovanie plodnosti nijak nenarusa integritu sexulaneho styku ani vstahu partnerov....
to ale nič nemení na fakt, že takéto plánovanie je umýselné a vedomé...a je rovnaké ako keď si úmyselne a vedome natiahnem kondóm..zámerne prehliadaš tie dve slová, lebo ti nesedia do skladačky?
zdravie zeny ... je to individualne
rovanko je individuálny aj cyklus, tzn., že nie je 100%
ja som osobne chcel vzdy mat vela deti
stale si ich môžeš adoptovať, prípadne teraz prisvojiť deti migrantov ;)
lebo saexualna absencia je dost narocna hlavne ked zijes pod jednou strechou s manzelkou ...
pretože mať sex je prirodzené, je to ľudský pud a preto akékoľvek obmedzovanie, potláčanie, zdržiavanie je neprirodzené pre človeka, hormony pracujú stale..nedajú sa vypnúť
neviem si celkom dobre vysvetlit ako sa mozu muzi uspokojit ked necitia svoju zenu
nikdy si nemasturboval? ...ako si sa mohol v "nástich" uspokojiť, keď si necítil svoju budúcu ženu, ktorú si ani nepoznal?
korenisko
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa korenisko »

Same bludy tu riešite, sorry :/
Balvorn
Light Star
Light Star

Ja sa nepytam ci je zle byt egoistom ale ze preco by som mal byt egoista ak odmietnem mat deti, a teraz neriesime ze preto lebo partner chce mat... Predstav si ze ani jeden z partnerov by nechceli mat deti. Preco ich oznacis za egoistov?
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

A voči komu je to egoistické ?
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Voci Bohu* predsa :D

________
*krestansky trojjediny Boh
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Balvorn

lebo ziju svoj zivot len pre seba... vidia len svoje potreby zaujmi ... dokonca si myslim ze ked maju aj vstah tak len preto aby uspokojili svoje zaujmi ... a ked ich partner prestane uspokojovat poslu ho kadelahsie... preto ludia nie su ochotny sa viazat a preberat zodpovednost ...lebo su sebci a egoisti... treba si vsak uvedomit ze bez tej zodpovednosti by tu nebol ziaden z nas ... nasi rodicia by nemali zivot s nami a dnes by boli uplne sami vo velkych domoch s velkymi albumami z dovoleniek vo velkych autach ...ale sami ... boh stvoril svet lebo sa chcel podelit zo svojou nekonecnou laskou ... chcel zdielat svoje nekonecne stastie ... a ten to rodivy a tvoritelsky potencial dal aj ludom vo forme vstahu-manzelstva... kde sa rodi laska obeta pokora a novy zivot... jeho stvorenie na bozi obraz je dokonale... mnohi ludia si myslia ze ich jedina zodpovednost je voci sebe samému .. ze ma uspokojit len svoje potreby cez zivot(prezit stastny zivot) ale to predsa nie je pravda ...povinostou cloveka je naplnat bozi plan... on ma plan pre kazdeho a pre kazdeho iny a preto nas stvoril aj roznych ... jeden je stovreny pre manzelstvo iny pre knazstvo iny preto aby zil single ... jeden je hetero iny zas homo treti zas trans... z kazdym ma svoj plan aj ked nie vzdy su ludia ochotny ho pirjat a zakopavaju svoj talent..
mLuks
Addict
Addict

tak toto je už absolutny klinec do všetkého :D ....že boh stvoril aj homosexuálov :D ...tak prečo proti nim cirkev zbrojí? prečo sú podľa niektorých chorí? prečo im nechcete uznať rovnaké hodnoty ako mate vy? veď sú to predsa božie stvorenia, rovnako ako ty... byť v dnešnej dome homosexuálom, je v niektoých prípadoch (skoro vždy) skôr tresom pre toho človeka...vzhľadom na reakcie okolia, rodiny a vôbec všeobecne spoločnosti... je ten boh naozaj milosrdný a dobrotívý, keď stovrí človeka, ktorý celý svoj život prežije v trápení, v strachu? ..a ešte povedať, že to je boží plan, ktorý on má na toho človeka pripravený...

...toto je choré čo už ty dokážeš zo seba dostať...

..ostatné sú taktiež bludy..
Balvorn
Light Star
Light Star

A odpoved som sa aj tak nedozvedel. Su to dobri ludia co pomahaju okoliu, bezdomovcom, charite ALE nechcu mat deti.. bum sebci a hodni zatratenia?
Ved myslim ze ephramko alebo harris ti tu uz vysvetlili ze praveze mat vlastnych potomkov je sebecke lebo siris len svoj gen a snazis sa udrziavat svoj gen, atd atd.... Triezvo uvazujuci clovek by naozaj mohol vidiet ze ziadne, alebo max 2 deti a je to az az v dnesnej spolocnosti. Proste nieje vhodna doba na potomstvo. Ludi je vela, priestoru a zdrojov stale menej.
Tu sa dostavame k dalsej otazke, situacii ktoru mas aj ty. Clovek ma dajme tomu 2 deti a vie ze viac uz nechce (v tvojom pripade by to bolo aj nebezpecne pre manzelku). Nieje dobrym riesenim trvala antikoncepcia alebo pouzivat kondom? Ak by som vedel ze moja partnerka nemusi prezit tehotenstvo tak uz som tam dole "smiksmik".
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

mLuks

mylis si dva zakladne pojmi ... homosexual a homosexualne spravanie(sexualny styk) ... cirkev nebroji proti homosexuálom ... aky by mala na to dovod ... homosexualny pohlavny styk je zakazany ako kazdy iny pohlavny styk mimo manzelstva ( a mazelstvo je mozne len mezdi muzom a zenou )... ale proti comu bojuje cirkev je homosexualizacia spolocnosti.... kde sa prezentuje homosexualita ako alternativa k heterosexualite ...

Balvorn

hadam nechces odomna aby som podla jedneho postoja sudil celého cloveka??? nie je spravne v manzelstve odmietat deti ... to dobre nieje ... ak clovek robi nieco zle a je zly???

tak v dnesnej dobe je mozne uskutocnit viac cisárskych rezov ako 2 ... ale s kazdym dalsim je to riziko vacie... nevidim dovod pouzivat kondom alebo trvalu antikoncepciu .. prirodzene metody su dost spolahlive.. momentalen je to stav kde urcite postacuju ... keby to bolo dramatickejsie ze ju dalsie tehotenstvo urcite zabije tak by sme to urcite riesili inac....
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

strapaty napísal:boh stvoril svet lebo sa chcel podelit zo svojou nekonecnou laskou ... chcel zdielat svoje nekonecne stastie ... a ten to rodivy a tvoritelsky potencial dal aj ludom vo forme vstahu-manzelstva... kde sa rodi laska obeta pokora a novy zivot... jeho stvorenie na bozi obraz je dokonale... mnohi ludia si myslia ze ich jedina zodpovednost je voci sebe samému .. ze ma uspokojit len svoje potreby cez zivot(prezit stastny zivot) ale to predsa nie je pravda ...povinostou cloveka je naplnat bozi plan... on ma plan pre kazdeho a pre kazdeho iny a preto nas stvoril aj roznych ... jeden je stovreny pre manzelstvo iny pre knazstvo iny preto aby zil single ... jeden je hetero iny zas homo treti zas trans... z kazdym ma svoj plan aj ked nie vzdy su ludia ochotny ho pirjat a zakopavaju svoj talent..
strapaty napísal:mLuks, mylis si dva zakladne pojmi ... homosexual a homosexualne spravanie(sexualny styk) ... cirkev nebroji proti homosexuálom ... aky by mala na to dovod ... homosexualny pohlavny styk je zakazany ako kazdy iny pohlavny styk mimo manzelstva ( a mazelstvo je mozne len mezdi muzom a zenou )... ale proti comu bojuje cirkev je homosexualizacia spolocnosti.... kde sa prezentuje homosexualita ako alternativa k heterosexualite ...
A sme doma :D

Tento postoj RKC by som prirovnal k tomu, ako ked niekto povie, ze komunizmus je proti krestanom. Tak by sa tu objavil nejaky komunista, ktory by povedal: "Sudruh, mylis si dva zakladne pojmy. Krestan a krestanske spravanie. My komunisti nemame nic proti krestanom, su to predsa ludia, sudruhovia a mnohi z nich su skveli robotnici, ALE to ich krestanske spravanie ako modlenie sa, zoskupovanie sa v kostoloch, praktikovanie nezmyselnych ritualov a vzyvanie falosnych modiel, tak to je ohavnost a vsetko to zakazeme, lebo taketo krestanske spravanie nici hodnoty a moralku pracujucej triedy, ohrozuje budovanie socialistickej vlasti a je semenišťom pre kontra-revolucionarske zivly."

______
Taka poznamka pod ciaru, ze cirkvi nejde o sex a RKC netrapi to, kto si to kam a s kym dava. Pod homosexualnym spravanim si cirkev predstavuje dlhodobe partnerske vztahy osob rovnakeho pohlavia a take pary ma v zuboch. Co je dost paradox, ked pred referendom sa po kostoloch sirili letaky, ako homosexuali roznasaju choroby, su promiskuitni a pachaju samovrazdy, na druhej strane cirkev celym referendom utocila nie na tuto skupinu ludi, ale prave na tych "slusnych", ktori ziju v monogamnych partnerstvach a pozaduju zrovnopravnenie. Takych ma RKC v zuboch a v referende sa im snazila zakazat aj to, co u nas ani povolene nemaju.
Balvorn
Light Star
Light Star

Odmietat deti v manzelstve nieje spravne, ok.. A teraz mi daj jeden rozumny dovod preco je kondom zle a ratanie dni nie. A s prirodzenostou namna nechod, ani cisarsky rez nieje prirodzeny, ani sadra na ruku a predsa si ju popytas ked sa ti zlomi... Nvm preco maju krestania tendenciu vsetko argumentovat ze to je proti prirode... Taktiez rozoberane homosexualne spravanie.. V prirode je viac ako bezne.... Takze v skratke, jeden rozumny dovod preco kondom nie, ratanie ano...
mLuks
Addict
Addict

strapaty napísal:mylis si dva zakladne pojmi ... homosexual a homosexualne spravanie(sexualny styk) ... cirkev nebroji proti homosexuálom ... aky by mala na to dovod ... homosexualny pohlavny styk je zakazany ako kazdy iny pohlavny styk mimo manzelstva ( a mazelstvo je mozne len mezdi muzom a zenou )... ale proti comu bojuje cirkev je homosexualizacia spolocnosti.... kde sa prezentuje homosexualita ako alternativa k heterosexualite ...
zase tvoje vlastné vymyslené definície?... daj mi príklad jediného homosexuálna bez homosexuálneho správania. Nie je náhodou homo správanie to, čo z človeka robí homosexuála, teda to, čo ho definuje? tieto pojmy si si vymyslel ty sám...ephramko ti to vysvetlil jasne, stotožňujem sa s ním.

samozrejme, že zvyšok si odignoroval, rovnako aj post predtým...nesedí do skladačky, čo?
Napísať odpoveď