zdravotne poistenie

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Test1993
Medium Expert
Medium Expert

zdravotne poistenie

Príspevok od používateľa Test1993 »

Dobry den,

chcem sa vas spytat, uvazujem nad odchodom z prace a mam nastupovat zaciatkom buduceho mesiaca do novej prace. Bol by som doma tyzden, ze by som sa nesiel nahlasit na urad prace pretoze by sa mi to na ten tyzden a nieco neoplatilo. Chcem len vediet ako to je so zdravotnym poistenim? Musim sa ist nahlasit do poistovne alebo pockat na buduci mesiac a pride mi domov ze kolko za etn tyzden mam zaplatit? Dakujem
Noobsz DJ
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Re: zdravotne poistenie

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

V prvom rade sa choď nahlásiť do svojej zdravotnej poisťovne a oznám im, že v termíne od dd.mm.yyyy do dd.mm.yyyy chceš byť vedený ako samoplatiteľ. Ak sa budú pýtať na dôvod, môžeš ho povedať. Pokiaľ by si sa nenahlásil, žiadne upozornenie by ti neposlali. Najskôr by ti prišlo možno po troch rokoch ale už aj s penále. Ja som mal takto "nezaplatené" dva dni, keď som tiež menil pred pár rokmi prácu a nebol som sa nikde nehlásiť.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Samozrejme, ze ti to domov nepride. Domov chodi len exekutor.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Dolezite je ako mas datumy na vypovedi a novej zmluve. Ked budes doma tyzden len preto ze cerpas dovolenku alebo proste nemas smeny, ale pracovna zmluva ti konci den pred zaciatkom novej, tak sa netreba nikde hlasit.
Napísať odpoveď