Work/Holiday 2016
-
ChallengerQo
Expert
Work/Holiday 2016
Ahojte hojkáči,
uvažujeme s priateľkou, že by sme sa vybrali budúce leto počas prázdnin na cca 3 mesiace bývať niekde k moru a pracovali tam. Nemáme však v pláne hľadať si tam prácu, tú by sme si vzali so sebou z domu. Máme tým pádom iba jednu extra podmienku, a to aby tam bolo dobré internetové pripojenie (takže nejaké ostrovy v tichomorí asi odpadávajú). Tiež by bolo vhodné, aby nebol problém s vízami, proste čo najjednoduchšie papierovačky.
Rozpočet je cca 10 000e na celý výlet (letenky, doprava v destinácii, ubytovanie, jedlo, sem tam nejaký drink) a neradi by sme ho prekročili.
Moje otázky:
- Je rozpočet nízky/veľký? Viem, že záleží od destinácie, ale podmienkou je v podstate iba internet a more.
- Je lepšie ostať niekde v EU, alebo stojí za to vypadnúť niekam mimo?
Dík za odpovede,
Martin
uvažujeme s priateľkou, že by sme sa vybrali budúce leto počas prázdnin na cca 3 mesiace bývať niekde k moru a pracovali tam. Nemáme však v pláne hľadať si tam prácu, tú by sme si vzali so sebou z domu. Máme tým pádom iba jednu extra podmienku, a to aby tam bolo dobré internetové pripojenie (takže nejaké ostrovy v tichomorí asi odpadávajú). Tiež by bolo vhodné, aby nebol problém s vízami, proste čo najjednoduchšie papierovačky.
Rozpočet je cca 10 000e na celý výlet (letenky, doprava v destinácii, ubytovanie, jedlo, sem tam nejaký drink) a neradi by sme ho prekročili.
Moje otázky:
- Je rozpočet nízky/veľký? Viem, že záleží od destinácie, ale podmienkou je v podstate iba internet a more.
- Je lepšie ostať niekde v EU, alebo stojí za to vypadnúť niekam mimo?
Dík za odpovede,
Martin
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Work/Holiday 2016
Ja by som preferoval nejaku cast Azie, trebars Thajsko. Mas tam lacnu letenku cca 500 eur, lacne jedlo, s internetom problem nebyva (zalezi od lokality), neni problem s vizami (30 dni na pobyt, staci vycestovat na vylet do Vietnamu a spat, dostanes dalsich 30 dni... alebo si vybavit dlhsie viza za poplatok), teplo, more a lacne ubytovanie. Ked si pozries aj nejaky hotel, resort alebo co, tak nemas problem najst mesiac za 300 eur pre dve osoby, co je vlastne 150 eur na osobu. Predpokladam, ze v tvojom pripade by si si doplatil aj lepsie ubytovanie, nech mas pohodlie, klimu, dobry internet a neviem co vsetko..., pripadne by si sa nezameriaval na hotel, ale skor na nejaky apartman. Aj apartman dokazes zohnat za 200-300 eur na mesiac, takze celkovo si myslim, ze by si sa v pohode s letenkami, stravou, ubytovanim a zazitkami dokazal zmestit do sumy 4000-5000 eur za oboch.
Zo stranky MZV: Pre vstup do krajiny sa vyžaduje platný cestovný pas. Občania Slovenskej republiky v prípade turistických ciest do Thajského kráľovstva na dobu najviac 30 dní sú od 11.08.2011 oslobodení od vízovej povinnosti. V prípade dlhšieho pobytu je nutné pred cestou vybaviť si vízum na Honorárnom konzuláte Thajska v Bratislave, na Veľvyslanectve Thajska vo Viedni, resp. na ostatných zastupiteľských úradoch Thajska vo svete. Podmienkou je platnosť cestovného pasu najmenej 6 mesiacov od dátumu vstupu.
//edit: upravena suma na 4-5 tisic.
Zo stranky MZV: Pre vstup do krajiny sa vyžaduje platný cestovný pas. Občania Slovenskej republiky v prípade turistických ciest do Thajského kráľovstva na dobu najviac 30 dní sú od 11.08.2011 oslobodení od vízovej povinnosti. V prípade dlhšieho pobytu je nutné pred cestou vybaviť si vízum na Honorárnom konzuláte Thajska v Bratislave, na Veľvyslanectve Thajska vo Viedni, resp. na ostatných zastupiteľských úradoch Thajska vo svete. Podmienkou je platnosť cestovného pasu najmenej 6 mesiacov od dátumu vstupu.
//edit: upravena suma na 4-5 tisic.
OP nepovedal, ci mu vadi ina casova zona, to je prva vec, ktoru by som riesil
-
hojko
Site Admin
Beardie, vzhladom na to, ze sa pytal na to, ci ma ostat v EU alebo vypadnut mimo, tak pocitam, ze realna moznost je aj casovy posun. Za den ci dva sa dokaze vyrovnat s casovym posunom a ked sa pozeram na jeho pracu v profile, tj. Java/Android vyvojar, tak si nemyslim, ze casovy posun mu bude problem robit jeho pracu, nakolko zrejme ma projekt, ktory ma dokoncit v urcitom case a je jedno, ci pracuje cez den alebo v noci.
uz ked pisal o Tichomori, tak mi napadlo, ze moze byt programator, ale lepsie je pripomenut a poriadne to premysliet
tiez som rozmyslal o praci z inej casovej zony, bola moznost pracovat mesiac z Vychodneho pobrezia USA, ale vstavat o 3. v noci mi absolutne nevyhovovalo, kedze povacsine pracujem s ludmi z GMT+1 a mitingy nepustia
tiez som rozmyslal o praci z inej casovej zony, bola moznost pracovat mesiac z Vychodneho pobrezia USA, ale vstavat o 3. v noci mi absolutne nevyhovovalo, kedze povacsine pracujem s ludmi z GMT+1 a mitingy nepustia
Vas napad sa mi paci. Ja by som siel Bulharsko, Albansko .. a pod. Idealne na miesto kde som uz bol a pacilo sa mi tam.
-
ChallengerQo
Expert
Dík za odpovede
Thajsko vyzerá ako zaujímavá a cenovo dostupná možnosť, je ale fakt že tam je značný časový posun.Uvažoval som nad týmto faktorom už aj pred napísaním príspevku, no až teraz mi doplo, že táto dovolenka je pre nás aktuálna až o rok neviem povedať, na čom budem v tej dobe pracovať (rysuje sa mi napr. teraz dlhodobejšia spolupráca s jednou firmou). Priateľka je na tom podobne.
Z toho dôvodu vyzerá ako lepšie riešenie nejaká európa/afrika, no do afriky by som nerád liezol vzhľadom na to, čo sa tam v poslednej dobe deje. Keď to teda zúžime, tak máme na výber v podstate všetky krajiny od Bulharska až po Francúzsko. Ktoré z týchto krajím vám príde ako najlepšia voľba v pomere cena/výkon? Tiež by bolo vhodné zohľadniť ďalšie faktory, ako napríklad prílev utečencov (juh talianska, grécko), ekonomická stabilita (grécko - donedávna nemožnosť vybrať viac ako 50e denne z bankomatu).
PS: k tejto téme som našiel zaujímavý web - http://zivotnabali.cz/
Dík ešte raz za diskusiu a odpovede.
Thajsko vyzerá ako zaujímavá a cenovo dostupná možnosť, je ale fakt že tam je značný časový posun.Uvažoval som nad týmto faktorom už aj pred napísaním príspevku, no až teraz mi doplo, že táto dovolenka je pre nás aktuálna až o rok neviem povedať, na čom budem v tej dobe pracovať (rysuje sa mi napr. teraz dlhodobejšia spolupráca s jednou firmou). Priateľka je na tom podobne.
Z toho dôvodu vyzerá ako lepšie riešenie nejaká európa/afrika, no do afriky by som nerád liezol vzhľadom na to, čo sa tam v poslednej dobe deje. Keď to teda zúžime, tak máme na výber v podstate všetky krajiny od Bulharska až po Francúzsko. Ktoré z týchto krajím vám príde ako najlepšia voľba v pomere cena/výkon? Tiež by bolo vhodné zohľadniť ďalšie faktory, ako napríklad prílev utečencov (juh talianska, grécko), ekonomická stabilita (grécko - donedávna nemožnosť vybrať viac ako 50e denne z bankomatu).
PS: k tejto téme som našiel zaujímavý web - http://zivotnabali.cz/
Dík ešte raz za diskusiu a odpovede.
Francuzsko mas drahe a je tam jazykova bariera, treba vediet francuzstinu aj v letoviskach. A vlastne aj Taliansko ci Spanielsko mas drahe. Pouvazuj potom uz nad tou Afrikou, teraz je dost velkym hitom Kena - more, dobre sluzby, prijatelne ceny. Alebo sever Afriky ako Egypt, Tunisko, Maroko, ale to asi nie je lakave pre teba. Z tych cenovo prijatelnych statov by som sa pozrel na Chorvatsko alebo Maltu. Letenka ma Maltu 100 az 250 eur, byt pre 2 osoby za cca 300 az 500 eur na mesiac, strava podobne ako u nas, jazyk Anglictina, stabilne pocasie, len minimum dazdovych dni, sluzby na urovni, s internetom ziadny problem. Pri Malte by di sa mozno vopchal aj do 3000 eur na 3 mesiace. Alebo daky juh Chorvatska, s anglictinou sa dohovoris, aj slovencine pochopia, ceny porovnatelne alebo o malo vyssie ako na Slovensku, mozes ist autom alebo lietadlom, maly apartman zozenies pri stasti aj za 400 na mesiac.
-
hojko
Site Admin
Este doplnim, ze ak by si hladal nieco v Azii, tak okrem booking.com skus pozriet na agoda.com, je to spolocnost zamerana najma na Aziu a Australiu. Tam najdes asi lepsiu ponuku ako na booking.com. Aj ked mam pocit, ze Agoda patri ako dcerska spolocnost pod nich.
-
Fabo
Hardcore addict
airbnb tiez neviem ci na 3 mesiace. Mozno nejaky timeshare? Netusim. Ale urcite by som riesil skor vacsi apartman, pripadne bungalow.
Co sa tyka afriky: afrika je velka. Nie vsade je problem... Upratat sa v zime na mesiac, dva niekam na juhoafricke pobrezie si napriklad viem predstavit (s vyberom vhodnej lokality s ohladom na bezpecnost - rizikom ale nie je terorizmus a podobne, skor vykradacky, prepady a podobna kriminalita). Vzhladom na viza by mohli byt zaujimave aj zahranicne departamenty Francuzska, pripadne Holandska, UK, ci uz v Karibiku a okoli, alebo Reunion - vzhladom na casovy rozdiel...
Co sa tyka afriky: afrika je velka. Nie vsade je problem... Upratat sa v zime na mesiac, dva niekam na juhoafricke pobrezie si napriklad viem predstavit (s vyberom vhodnej lokality s ohladom na bezpecnost - rizikom ale nie je terorizmus a podobne, skor vykradacky, prepady a podobna kriminalita). Vzhladom na viza by mohli byt zaujimave aj zahranicne departamenty Francuzska, pripadne Holandska, UK, ci uz v Karibiku a okoli, alebo Reunion - vzhladom na casovy rozdiel...
-
hojko
Site Admin
Fabo: Reunion ci Mauricius nepatria k tym najlacnejsim destinaciam. Karbik ako kde, prevazne je to tiez draha lokalita s vynimkou nejakej Kuby. Casovy posun medzi Kubou a Thajskom je vari -5 vs +7 alebo +8 hod, co az tak problem neriesi.
-
Fabo
Hardcore addict
Reunion som myslel ako jediny s tym casovym rozdielom, kedze tam je len +2 oproti nam. Ceny neviem, na tie ostrovy v indickom oceane som pocul aj to ze tam je lacno aj to ze tam je draho.
Karibik a okolie tiez neviem ako s cenami, ale moze to byt vyhodne z pohladu vizoveho - kedze francuzske departamenty funguju ako riadna sucast EU, neviem ci nie dokoca aj Schengenu, tak tam ako obcan EU mozes fungovat bez toho aby si cokolvek riesil.
Karibik a okolie tiez neviem ako s cenami, ale moze to byt vyhodne z pohladu vizoveho - kedze francuzske departamenty funguju ako riadna sucast EU, neviem ci nie dokoca aj Schengenu, tak tam ako obcan EU mozes fungovat bez toho aby si cokolvek riesil.
-
hojko
Site Admin
Na Reunion do 90 dni netreba viza, v pripade prace treba viza aj na menej ako 90 dni. Kedze ide prakticky na dovolenku, tak do 90 dni nepotrebuje. Ked som prebehol Google a ceny na Reunione, tak som ostal prekvapeny, ze su velmi nizke a podobne tym nasim: http://www.luckycesta.cz/cestovatelske-tipy-reunion/
-
Fabo
Hardcore addict
Odkial si vzal, ze na Reunion treba viza? Reunion je departament FR, ako taky je sucast EU (ale nie Schengenu), a viza tym padom samozrejme obcanom EU netreba.
-
hojko
Site Admin
Neviem, asi z tejto stranky, ked som dival: http://reunion.tripzone.cz/ Ale pozeral som teraz na mzv.sk a tam sa pise, ze je to bez viz a v pripade prace a nad 90 dni. Mas teda pravdu.