Aký HW pre PC?
Re: Aký HW pre PC?
Ten co mas. Bude treba novy zdroj a urcite vykkonejsi, teda aspon s lepsou ucinnostou.
mystique: No v prvom rade prehrievanie co sa tyka procesorov a graficke karty racej ani nekomentujem
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Ake prehrievanie??? Okomentuj, bud konkretny, uved priklad a opis problem. Lebo ja tvrdim, ze trepes. Nevies si ani vybrat co ti treba do pocitaca, takze neverim tomu, ze vies nieco o prehrievani, pripadnom vycisteni pocitaca, vetraka, vymeny paste na procesore atd...
hojko tak čo myslíš, hodil by sa mi aj ten procák od AMD? ako hovorím výužíval by som to len na surfovanie, MSOffice, filmy, občas napálim nejaké CD a to je tak všetko. Mám dosť silný ntb tak natom si občas pustím nejakú hru, editujem videá, upravujem fotky. &stolný PC využíva hlavne mamka a tá neni vôbec náročná.
-
hojko
Site Admin
Ano, aj ten AMD FX6300 je vlelmi dobra volba.
A teraz podme k tomu prehrievaniu, lebo si zabudol na to odpisat. Takze to zopakujem este raz: "Ake prehrievanie??? Okomentuj, bud konkretny, uved priklad a opis problem."
A teraz podme k tomu prehrievaniu, lebo si zabudol na to odpisat. Takze to zopakujem este raz: "Ake prehrievanie??? Okomentuj, bud konkretny, uved priklad a opis problem."
Ok jak myslis.Tu je jedna z mojich skusenosti.Mal som notebook Asus K50AB s procesorom AMD Turion X2 RM74 2,2 GHz.Po prepastovani a vycisteni teploty v pokojnom stave 80 stupnov pri hrani skoro cez 100.Moja skusenost s AMD procesorom kde mi nepomohla ani chladiaca podlozka.Mimochodom je smutne ze sudis niekoho schopnosti na zaklade jednej diskusie z fora.
//autoeditácia príspevku (20 Aug 2015, 23:53)
Neboj sa nezabudol som odpisat.Odteras ti budem k dispozici cely den
//autoeditácia príspevku (20 Aug 2015, 23:53)
Neboj sa nezabudol som odpisat.Odteras ti budem k dispozici cely den
Tá dilema či skôr to alebo to sa asi nikdy nevyrieši.
Dalej.Par rokov dozadu maticna doska Asus M2N E SLI socket AM2 procesor AMD Athlon 64 X2.Pri prepastovani a vycisteni teplota pri hrani 80-90 stupnov.Su podla teba toto normalne teploty?
-
hojko
Site Admin
Prosim ta, ides hodnotit notebook so zastaralym Turionom s dnesnymi desktopovymi procesormi??? Aj dnes je uplne bezna prax, bez ohladu na to, ci je to Intel, ci AMD, ci mas chladiacu podlozku alebo nemas, ze pri hrani tie teploty na notebooku idu do extemu. V prvom rade by si si mal uvedomit, ze notebooky nesluzia na hry (cest vynimkam, ale to su herne notebooky, ktore maju uz na to riesene chladenie) a rada K50AB od Asusu nemala dobre chladenie. Okrem toho Turion RM74 mal maximalnu teplotu 95-100 stupnov, takze to tak dopadlo, ze tie teploty pri zatazeni procesora lietali az k maximu.
Ale ja nic neporovnavam.Pytal si sa ma na skusenosti s procesoromi AMD.Nieje mozne aby si dal dole plast z notebooku a aby bol znutra roztaveny a to sa nanom ani nejak extra za cely cas nehralo.Ale mas pravdu velkou castou zato moze Asus s ich zle navrhnutim chladenim.Ale napriklad hore uvedena doska s athlonom tak isto.Viem mozes si povedat mal si si kupit lepsi chladic ale napriklad u intelu co mam teras v kompe mi pekne udrzi chladic ktory bol pribaleny teploty pod 60 stupnov pri hrani maximalne 65.
-
lukostrel77
Star
Dávnejšie som mal 64x2 5000+ teploty pri hrani boli do 65stupnou.chladené boxom.Paulo207 napísal:Dalej.Par rokov dozadu maticna doska Asus M2N E SLI socket AM2 procesor AMD Athlon 64 X2.Pri prepastovani a vycisteni teplota pri hrani 80-90 stupnov.Su podla teba toto normalne teploty?
Tak to si to asi prepastoval zle alebo si zle zacvakol chladič.
Je to mozne.Alebo to bol vadny kus