Zdravím.
Potrebujem by som trochu poradiť pri výbere.
Zariadenie bude pre BFU používateľa na internet, Skype, trochu office a prezeranie foto. Bude to náhrada za starý desktop, ktorý už dýcha z posledného.
Cena by sa mala pohybovať niekde v rozmedzí 200-250€. Problém je, že neviem, čo je najvhodnejšia voľba.
Zatiaľ som si výber rozdelil do troch kategórií.
1. Tablet s Androidom
2. Tablet + klávesnica s Win
3. klasický notebook.
Neviem, či je možné zohnať rozumný notebook v danej cene, predstavoval by som si niečo ako Lenovo ideapad G50-30 no tam už bude treba ísť trochu nad limit.
Ako "lacnejšia" alternatíva by pripadal do úvahy potom práve tablet s Win na spôsob Transformer Book T100
Potom som ešte rozmýšľal nad 10" Android tabletom okolo 200€, ktorý je ideálny na "také to domáce internetovanie" no neviem, či je to úplne vhodné ako náhrada desktopu.
Bol by som rád hlavne za rady ak ste riešili podobný problém, pre ktorú cestu ste sa rozhodli. Či sa dá tablet(či už s Win alebo Android) používať ako náhrada za desktop kedže s tým nemám žiadne skúsenosti. Alebo ak máte iné lepšie riešenie tak sem s ním.
Vďaka za rady.
Tablet alebo Notebook do 250€
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Tablet alebo Notebook do 250€
N2840 je slabucky procesor. Podla mna ten tablet nebude nahrada desktopu, hlavne, pokial sa bavime o Office. Ak cisto internet, tak tam tablet postaci. Najlacnejsi notebook, ktory je pouzitelny je https://www.alza.sk/acer-extensa-2508-b ... 305706.htm alebo https://www.alza.sk/lenovo-b50-30-black-d2293846.htm
Na tvojom mieste by som asi pozrel bazar a kupil nejaky rok ci dva stary pocitac za 200 eur, ktory bude mat primerane vykonny procesor, 4GB RAM, nejaky 500GB disk...
Na tvojom mieste by som asi pozrel bazar a kupil nejaky rok ci dva stary pocitac za 200 eur, ktory bude mat primerane vykonny procesor, 4GB RAM, nejaky 500GB disk...
-
94jakub
Guru wannabe
Research pokročil, už som tiež zistil že N2840 je nič. Officom som myslel maximálne jeden Word za pol roka, len aby sa tam dal otvoriť a rozumne upraviť. Asi som to napísal trochu zbytočne, len som nevedel ako použiteľné sú v dnešnej dobe Office na tablete a alternatívy(resp. aj office) na Androide.
Bazár beriem len ako najkrajnejšiu možnosť keby v tej cene bol len odpad, ktorý sa po roku pokazí.
Bazár beriem len ako najkrajnejšiu možnosť keby v tej cene bol len odpad, ktorý sa po roku pokazí.
-
hojko
Site Admin
Office na tabletoch je normalny a plne funkcny, ale je problem, ze ti chyba mys, klavesnica a moznost rychleho tukata, pisania a prace s dokumentom. Ak len precitat dokument, pripadne tam zmenit par slov, tak v tom problem nie je. Inak ostatne veci su dost krkolomne a casovo narocne.
-
94jakub
Guru wannabe
Preto som to chcel radšej riešiť tabletom s pripojiteľnou klávesnicou(Transformer riešenie) ako samostatným tabletom. A aj preto, že predpokladám, že v danej cene bude 2v1 tablet vo vyššej triede ako notebook.